Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 10 ianuarie 2016

Curatarea colonului




Mixtură din 2 ingrediente pentru curăţarea colonului. Elimină kilograme întregi de murdărie din sistemul digestiv!
Un şir întreg de boli pot fi tratate şi prevenite prin eliminarea mucusului, acumulărilor fecale şi a paraziţilor.
Timp de 70 de ani de viaţă intestinul nostru procesează 100 de tone de mâncare şi 40.000 de litri de lichide. Drept urmare circa 7 kg de acumulări fecale şi substanţe toxice se acumulează în stomac. Acestea ne contaminează sângele şi cauzează un prejudiciu iremediabil organismului nostru.
Constipaţia deasă, metabolismul anormal, diabetul, pierderea sau acumularea bruscă a greutăţii, bolile de stomac şi de rinichi, problemele de vedere şi de auz, problemele de piele, păr şi unghii, precum şi alte boli, începând cu artrita şi terminând cu cancerul sunt nişte indicatori că intestinele noastre nu sunt curate.
Clisma poate curăţa doar o mică parte a colonului – 40-50 cm, iar un tratament profesionist de curăţire a intestinului cu echipament special este scump, necesită mult timp şi afectează intestinul.
Consumul a 1-3 linguri de făină de seminţe de in zilnic timp de 3 săptămâni poate curăţa complet intestinul de mucus, de acumulări fecale şi de paraziţi, menţinând în acelaşi timp o microfloră intestinală normală!
Această metodă duce la normalizarea rapidă a greutăţii şi la arderea grăsimilor, având de asemenea efecte pozitive asupra normalizării metabolismului lipidic. Făina de seminţe de in absoarbe şi elimină toxinele din organism şi reduce nivelul colesterolului din sânge.
Indicaţii:
inflamaţia tractului respirator superior şi a tractului gastrointestinal
ulcerul gastric, stomacal, duodenal şi al colonului
bolile tractului urinar, infecţii, cistită, pielonefrită
obezitate, dereglarea metabolismului lipidic
Reţeta mixturii din făină de seminţe de in:
Consumaţi această mixtură în loc de micul dejun timp de 3 săptămâni.
Săptămâna 1: 1 lingură de făină de seminţe de in în 100 ml de chefir
Săptămâna 2: 2 linguri în 100 ml de chefir
Săptămâna 3: 3 linguri în 150 ml de chefir

Important :
Dacă în magazinele din zonă nu se găseşte această făină, atunci cumpăraţi nişte seminţe de in şi fărâmiţaţi-le foarte fin. Nu exageraţi cu cantităţile, inul fărâmiţat se poate altera rapid, deci fărâmiţaţi doar atât cât veţi consuma în ziua respectivă. Preparaţi o porţie nouă în fiecare dimineaţă.
În afară de aceasta este necesar să consumaţi cel puţin 2 litri de apă pe zi, iar pentru un rezultat şi mai bun puteţi consuma un amestec de apă şi miere de albine.
Întreaga procedură ar trebui urmată o dată pe an.

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Ceaiul cu turmeric si ghimbir, o bomba de sanatate

     


Acesta bautura extraordinara uimeste prin proprietatile terapeutice combinate ale ingredientelor sale, turmericul, ghimbirul,  si boia putand vindeca sau cel putin atenua peste 40 de afectiuni grave. Ceaiul cu  si  este un detoxifiant foarte bun al ficatului si un puternic anti-inflamator, ajutand de asemenea la calmarea migrenelor, prevenirea aparitiei racelilor si gripelor, imbunatatirea sistemului digestiv si curatarea sistemului limfatic. Va invitam sa-i descoperiti puterea si modul corect de preparare pentru a avea efect terapeutic maxim.
Turmericul, ingredientul principal al preparatelor din curry, contine curcumina, care are proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatoare. Gratie acestor proprietati, specialistii in nutritie recomanda consumul de ceai din turmeric si ghimbir pentru a trata o serie de afectiuni.
Acest ceai de turmeric si ghimbir este o adevarata „bomba” de sanatate avand extraordinare proprietati de detoxifiere a organismului. Consumul regulat al acestui ceai scade de pana la 4 ori riscul de accidente cardiovasculare, este excelent şi pentru o bună circulaţie a sângelui, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi asubstanţelor nutritive către toate organele vitale din corp. Ceaiul de turmeric cu ghimbir poate fi utilizat ca remediu terapeutic foarte eficient in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni cum ar fi  iritabil, pierderea poftei de mancare, circulatie deficitara, crampe menstruale, balonare, flatulenta, indigestie si probleme gastro-intestinale, cum ar fi crampele cauzate de gazele acumulate in stomac. Fiind un detoxifiant puternic , curcuma curata sangele si purifica ficatul si rinichii.
Alte beneficii ale ceaiului de turmeric si ghimbir
– Împiedică înfundarea arterelor şi, implicit, apariţia aterosclerozei şi a problemelor cardiovasculare.
– Previne dezvoltarea cancerului de prostată, cancerului mamar, cancerului de colon şi leucemiei.
– Menţine sănătatea ficatului, întrucât ajută la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor de la nivelul acestui organ.
– Are puternice efecte analgezice, atenuand durerile şi inflamaţiile cauzate de artrită, fibromialgie şi alte afecţiuni.
De unde procuram turmeric
Puteți gasi in mazinele naturiste, magazinele de condimente indiene sau de la raionul de condimente din supermarket.

Ingredientele ceaiului de turmeric si ghimbir







– 1 lingura pulbere de curcuma sau 2 cm de radacina proaspata de turmeric
– o bucatica de 2 cm ghimbir proaspat
– 1 lingura rasa praf de boia
– 2 linguri rase de scortisoara
– sucul de la o lamaie medie
– miere de salcam pentru a indulci dupa ce se raceste
– 400ml de apa minerala plata sau de izvor
Ceai de turmeric si ghimbir – Modul de preparare

Mai întâi se pune apa la fiert, după care adaugă turmericul și praful de boia si lasă compoziția la foc mic 8-10 minute.
La final, strecoară lichidul și adaugă sucul de lămâie, scortisoara și ghimbirul. Dupa ce se raceste se adauga si mierea de salcam, potrivit dupa gust. Savoarea, gustul si beneficiile pentru sanatate sunt senzationale.
Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, , carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Acestea îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.
Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi, mulţi cu activităţi biologice cunoscute, acţionând în feluri diferite, fie influenţând o anumită enzimă sau proteină, fie sprijinind activitatea altor compuşi.
Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, îmbunătăţeşte circulaţia, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Atentionare: Folosit în cantităţi mari, ceaiul de turmeric si ghimbir poate produce iritaţie gastrică.

Beneficii ale tincturii de propolis

                             
 Tinctura de propolis


                     Click aici : Comanda produsul 

Propolisul 

Reprezinta un antibiotic natural cu o valoare terapeutica exceptionala, avand capacitatea de-a distruge peste 20 de tipuri de bacterii si 30 de virusuri. Propolisul contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime. Contribuie la mentinerea si imbunatatirea sistemului osos, a cavitatii bucale si poate fi folosit cu succes in tratarea bolilor infectioase si pulmonare, precum si ale aparatului digestiv.

1. TINCTURA PROPOLIS 20ML

Produse Apicole
Tinctura de propolis - cocktail de sanatate oferit de natura Beneficii ale tincturii de propolis: 
Intern: Contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului respirator.
Extern: Contribuie la menţinerea sănătăţii faringelui, amigdalelor şi pielii.   
TINCTURA DE PROPOLIS reprezintă extractul alcoolic al propolisului, fiind obţinută prin preparare la rece. Dintre produsele vegetale şi apicole administrate pe cale orală, soluţiile alcoolice şi hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. Propolisul este o masă lipicioasă cu miros puternic aromat de răşini şi balsamuri, având culori de diferite nunanţe, ce variază între verde, maro şi negru. Denumirea de propolis provine din limba greacă, unde ,,pro’’ înseamnă pentru, iar ,,polis’’ înseamnă cetate, putând fi tradus ca un produs complex destinat apărării cuibului. Considerat ,,farmacia albinelor’’ propolisul este un produs apicol obţinut în special din răşina mugurilor de plop, el fiind cunoscut şi utilizat încă din antichitate. Renumitul istoric şi naturalist Plinius cel Bătrân menţiona în lucrarea sa Historia naturalis că, tratamentele cu propolis şi ceară sunt foarte eficiente pentru vindecarea afecţiunilor respiratorii şi digestive. Aristotel, unul dintre cei mai mari filosofi ai Greciei Antice recomanda propolisul şi ceara ca remediu pentru tratarea plăgilor. Propolisul are o compoziţie deosebit de complexă, fiind alcătuit din următoarele grupe de substanţe: flavone (acacetină, crizină, apigenină), flavonoli (galangină, izalpinină, kaempferol), flavanone (pinocembrină, pinostrobină, pinobaksin), chalcone, acizi aromatici, alcooli, cetone, glucide, răşini şi balsamuri, uleiuri volatile, vitamine (A, C, E, PP şi componente ale complexului B), oligoelemente (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc.), aminoacizi, taninuri, polen etc.   
Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 85% vol., propolis, 30%. Raport produs apicol/alcool etilic – 1:3 Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.
Mod de administrare:
     Intern:Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese.Copii între 7 şi 14 ani: câte 10-30 picături de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese.Copii sub 7 ani: cu recomandarea medicului. 
     Extern: Se aplică sub formă de badijonaj local. Tinctura se administrează amestecată cu o lingură de miere sau pe o bucată de pâine.   
Precautii: Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).  
Contraindicatii: Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Alergie la propolis sau la produse apicole, tratamente care nu permit consumul de alcool. Prezentare: 20 ml   
Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod de viata sanatos.

Tinctura de propolis
Click aici : Comanda produsul 


 Propolisul este un „cocktail” de substante vindecatoare, adunat din mugurii si de pe scoarta plopilor, a mestecenilor, a castanilor, a salciilor, a frasinilor, a aninilor si ale unor specii de pomi fructiferi.


Laptisor de matca - elixirul tineretii

                                      plantum.ro
                       


100% NATURAL - NEPRELUCRAT - IN STARE PURA

Cunoscut drept „elixir al tinereţii”, laptisorul de matca este deosebit de apreciat atat in medicina naturista, cat si in industria cosmeticelor, valoarea sa fiind asigurata de compozitia chimica complexa si variata.

Laptisor de matca - elixirul tineretii noastre

Beneficii: 
 Rezistenţă la efort (examene, competiţii sportive);
 Tonifiant psihic, sexual şi intelectual;
 Refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive;
 Menopauză şi anemii;
 Reface celulele nervoase;
 Reduce colesterolul din sânge;
 Contribuie la metabolismul celular.

Laptisorul de matca pur este o substanta alb-galbuie de consistenta vascoasa, secretata de glandele cefalice (glandele hipofaringiene si glandele mandibulare) ale albinelor si constituie regimul de hrana exclusiv al reginelor pe toata durata de viata a acestora.

Ingrediente: laptisor de matca pur

Laptisorul de matca pur de la Api Vitalis este un produs biologic exceptional, avand urmatoarea compozitie: 
- Apa (in jurul valorii de 66%);
- Glucide (15%), in special fructoza si glucoza; 
- Protide (intre 13% si 18%), mai ales proteine, peptide si factori de crestere. O mare parte din protide este reprezentata de aminoacizi in stare libera sau compusa. De asemenea, laptisorul de matca, pe langa continutul mare de aminoacizi, contine mai ales 8 aminoacizi esentiali pe care organismul nostru nu-i poate sintetiza, cu toate ca ei sunt necesari intr-o alimentatie zilnica echilibrata. Acestia sunt: izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofan si valina.
- Acizi grasi in diverse forme (intre 3% si 6%);
- Minerale (1,5%) si oligoelemente cum ar fi: calciul, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu si sulf.
- Vitaminele A, C, D, E, printre cele mai importante ca si proportie fiind cele din grupa B, toate fiind prezente in cantitati importante. Laptisorul de matca este produsul natural cel mai bogat in vitamina B5 (vitamina antistres), indispensabila pentru buna desfasurare a unor numeroase functii organice.
- Acid 10 HDA (substanta prezenta exclusiv in laptisorul de matca, cu efect antiviral, antibacterian si imuno-regulator).
- Acetilcolina (neurotransmitator la nivelul sistemului nervos central si periferic, laptisorul de matca fiind singura sursa naturala pentru acest compus).

Aceasta compozitie deosebit de bogata constituie un concentrat nutritiv miraculos, foarte complex, care permite o dezvoltare rapida a larvelor de albina.
De asemenea, un fapt cu totul extraordinar este ca reginele, hranite pe durata intregii lor existente exclusiv cu aceasta substanta, se dezvolta mult mai repede si au o durata de viata de 5-6 ani, comparativ cu albinele lucratoare care au o viata activa de aproximativ 45 de zile. Si este demn de retinut ca in tot acest interval de 5-6 ani, regina depune peste 2000 de oua zilnic.

Laptisorul de matca pur de la Api Vitalis este certificat bio, nu contine pesticide, antibiotice sau alte substante chimice. De asemenea, este singurul produs de acest gen din Romania care este ambalat intr-un laborator certificat, in conditii sterile de stricta igiena, in atmosfera controlata, in lipsa oxigenului. Doar prin acest procedeu de dozare Laptisorul de matca pur Bio isi mentine compozitia fizico-chimica si proprietatile terapeutice pe durata intregului termen de valabilitate, spre deosebire de metoda clasica, unde prezenta oxigenului poate determina modificarea sau pierderea unor proprietati esentiale.

Pe langa metoda speciala de ambalare, pentru o si mai mare siguranta, produsul a fost introdus intr-o cutie izoterma din polistiren, pentru a fi ferit de variatiile de temperatura.
Toate acestea confera certitudinea ca Laptisorul de matca pur de la Api Vitalis va ajunge la consumator in conditii de maxima siguranta alimentara.

Mod de administrare: 
Adulti: - In urma studiilor efectuate, s-a constatat ca laptisorul de matca pur are o serie de proprietati benefice, astfel incat consumul acestuia poate fi indicat in urmatoarele cazuri:

Vitalizarea si cresterea imunitatii organismului (cura intensiva). Numeroase studii au constatat efectul imunostimulator si imunomodular al laptisorului de matca pur. Astfel de efecte au fost atribuite laptisorului de matca avand in vedere continutul acestuia de substante adaptagene cum ar fi proteinele si acizii grasi. Se recomanda 2 cure anual, in special toamna si primavara, pentru o perioada de 3-4 saptamani, timp in care se administreaza intre 2-4 grame/zi.
Oboseala cronica, insomnii: - Laptisorul de matca pur este indicat in aceste cazuri datorita efectului vitalizant. Se vor efectua 2 cure anuale de cate 3 luni, pe parcursul carora se administreaza 1-3 grame/zi.
* Depresie: - Consumul de laptisor de matca pur imbunatateste tonusul psihic si mental, recomandandu-se cure de 4 saptamani, in care se administreaza 2-3 grame/zi. Tratamentul se poate relua dupa pauze de 2 saptamani.
Ateroscleroza: - Consumul laptisorului de matca pur poate conduce la scaderea nivelului colesterolului si a trigliceridelor, impiedicand totodata depunerea acestora pe vasele sangvine. Se recomanda cure de 6-8 saptamani, perioada in care se poate administra o cantitate de 1-2 grame/zi. Tratamentul se poate relua de 3 ori pe an, cu pauza de minim 1 saptamana intre ele.
Osteoporoza: - Consumul de laptisor de matca pur poate favoriza secretia de estrogen, substanta care ajuta la asimilarea calciului in oase. Se recomanda consumul zilnic a 1-2 grame, pentru o perioada de 6-8 saptamani, in cure bianuale.
Menopauza: - In urma studiilor efectuate, s-a constatat ca laptisorul de matca pur contine compusi cu activitate estrogena, ceea ce inseamna ca poate avea efect pozitiv in cazul tulburarilor menstruale, putand asigura echilibrul hormonal al femeilor aflate la menopauza. Se recomanda cure de 6-9 saptamani, perioada in care se administreaza 1 gram/zi.
Alhzeimer: - Se recomanda cure de 2 saptamani, perioada in care se administreaza 4-6 grame/zi. Se pot efectua 6 cure intr-un an, cu perioade de pauza de 3 saptamani intre ele.
Probleme de fertilitate la barbati: - Consumul de laptisor de matca pur poate avea ca efect cresterea cantitatii de testosteron. Astfel, se recomanda cure de 10-12 saptamani, perioada in care se administreaza 2 grame/zi.
Probleme de fertilitate la femei: - Se recomanda consumul laptisorului de matca pur in 4-6 cure anuale de cate 4 saptamani, perioada in care se administreaza 2 grame/zi. Dupa o pauza de 4 saptamani, tratamentul se reia.
Reumatism: - Se recomanda cure de 4-6 saptamani, perioada in care se administreaza 1-3 grame/zi.
Diabet: - Sunt indicate cure de 8 saptamani, perioada in care se administreaza 2 grame/zi, putand avea ca efect benefic scaderea glicemiei.

Mod de pastrare:
- in ambalajul original, sigilat, intre 0-20 de grade C.
- dupa desigilare, se va pastra la o temperatura intre 0-5 grade C.

                                      plantum.ro
                               

Organism si sistem imunitar puternic

                                                             
                         



FORMULA VM 2000 - 30TABLETE - SOLGAR


                   Click aici :   COMANDA PRODUSUL

Formula Vm 2000 30tablete
Un sistem bogat în substanțe nutritive pentru secolul 21
O formulă echilibrată cu putere ridicată, ce conține toate vitaminele necesare, minerale, aminoacizi, antioxidanți, enzime digestive, superalimente precum spirulina, plante ca ginsengul siberian, echinaceea, suma, năsturelul etc., fibre solubile în apă și bioflavonoide.
VM-2000® este formula ideală pentru un nivel ridicat de sănătate și vitalitate, asigurând un complex echilibrat de vitamine B. Reduce stresul oxidativ, asigură energie și contribuie la absorbția micronutrienților.
Produsul poate fi consumat de vegetarieni
A se administra ca supliment alimentar pentru adulți, două (2) tablete pe zi, preferabil în timpul mesei.
Două (2) tablete asigură:
Vitamina C (sub formă de ascorbat de calciu) 300 mg
Bază pudră din plante/substanțe nutritive (asigurând plante de alfalfa, extract de măceșe, bioflavonoide din citrice, rutină, ginseng siberian, rădăcină de Echinacea purpurea, rădăcină de suma, spirulină, dong quai, fibre de ovăz, pătrunjel, năsturel, complex de hesperidină, gumă guar) 260 mg
Calciu (sub formă de bisglicinat, carbonat)
Pudră de proteine izolate din soia 200 mg
Vitamina E (200 UI, sub formă de succinat acid de d-alfa tocoferil) 134 mg
Tiamină (vitamina B1, sub formă de mononitrat de tiamină) 100 mg
Vitamina B6 (sub formă de clorhidrat de piridoxină) 100 mg
Acid pantotenic (sub formă de D-pantotenat, calciu) 100 mg
Riboflavină (vitamina B2) 100 mg
Niacină (sub formă de nicotinamidă) 100 mg
Inositol 100 mg
Colină (sub formă de bitartrat) 41 mg
Betacaroten din surse naturale (sub formă de prep.) 5 mg
Asigurând alte carotenoide 13 µg
Magneziu (sub formă de oxid, bisglicinat) 32 mg
Fier (sub formă de bisglicinat) 10 mg
Bor (sub formă de borat de sodiu, acid citric) 1 mg
Betaină HCl 25 mg
Zinc (sub formă de oxid, bisglicinat) 15 mg
Lecitină din soia 20 mg
Mangan (sub formă de gluconat, bisglicinat) 2 mg
Vitamina B12 (sub formă de cianocobalamină prep.) 100 µg
Cupru (sub formă de gluconat, bisglicinat ) 1500 µg
D-biotină (sub formă de prep.) 100µg
L-ornitină HCl 6 mg
Vitamina D2 (400 UI, sub formă de ergocalciferol)10 µg
Seleniu (sub formă de L-selenometionină) 25 µg
L-glutation 5 mg
Taurină 5 mg
Acid folic (sub formă de acid pteroilmonoglutamic) (sub formă de prep.) 400 µg
Iod (sub formă de iodură de potasiu prep.) 150 µg
Crom (sub formă de picolinat, fără conținut de drojdie) 25 µg

Ambalaj: 30s tablete
Producător: Solgar Inc., SUA

                Click aici :COMANDA PROSUSUL 

                                        
                                

vineri, 8 ianuarie 2016

Varza un pansament natural

                             

Varza este cultivata de sapte milenii in Europa. A slujit nu doar ca aliment, ci si ca medicament grecilor si romanilor. In special , cea rosie este indicata celor cu probleme pulmonare ( astm bronsic, bronsite, laringite) . Este si un bun stimulent pentru digestie si dezinfectant al tractului digestiv, antiparazitar, excelent impotriva viermilor intestinali. Este indicata si impotriva pietrelor la rinichi. Pentru efecte bune, ar trebui consumata in cure de lunga durata, in salate (300-400 g pe zi) sau ca suc ( un pahar pe zi , intre mese). Sucul de varza alba mai este bun si pentru tratarea ulcerului gastric, intestinal sau peptic, pentru ca varza contine vitamina U sau " factorul antiulceros". Pentru fluidificarea secretiilor bronhice si pentru usurarea expectoratiei, se poate face un decoct din 60 g varza la jumatate de litru de apa, la care se adauga patru linguri de miere . Extern , varzqa este indicata in durerile reumatice, pentru ca este un bun antiinflamator. Acelasi efect il are frunza de brusture. In caz de inflamatii, entorsa, dureri articulare, se scoate nervura frunzei, se zdrobeste o frunza cu o sticla pe un fund de lemn. Se aplica pe locul afectat si se leaga cu o fasa. Se schimba de doua ori pe zi . Unele cercetari au dovedit ca actioneaza favorabil chiar si in anumite forme ale cancerului de piele. Binenteles , in acest caz ca si in cele mai putin grave trebuie combinat tratamentul natural cu cel de medicina clasica.


                            

joi, 7 ianuarie 2016

Patrunjelul ucide celulele cancerului pulmonar

                                  

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai comune cauze de deces. Mai multe persoane mor de aceasta boala, decat de la cancer de colon, cancer de san si pancreas împreună.

Din 75 până la 80% din cazurile de cancer pulmonar provin din cancer cunoscut sub numele de non - cancer pulmonar cu celule mici (NSCL). Un studiu publicat in revista "Pub Med" arată că patrunjelul poate fi folosit ca un remediu pentru aceasta boala teribila, datorita substantei apigenina , care are capacitatea de a distruge celulele canceroase de până la 86%.
În afară de patrunjel, există câteva alimente care sunt contin apigenina, cum ar fi: telina, ceapa, portocala, oregano, coriandru, ceai de musetel, vin rosu si anghinare.
Dar apigenina conținută în patrunjel este cea mai concentrată și, prin urmare, cel mai recomandat in lupta impotriva cancerului.

Ceaiul de pătrunjel trebuie preparat după cum urmează:

Maruntiti fin 15 g de rădăcini de pătrunjel și se toarnă 200 ml de apa clocotita peste ele.
Lăsați-l să fiarbă timp de inca 5 minute. Lasă-l să stea acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoara.
Pentru a beneficia de toate puterile de vindecare, este necesar să se bea trei căni pe zi.
In medicina alternativa, patrunjel este considerat cel mai bun remediu care înlătură pietrele la rinichi nisipul si trateaza cu succes infectii urinare si este un diuretic puternic.
Vă recomandăm ceaiul  din rădăcini de pătrunjel și frunze.

SURSA : http://instiks.com/

miercuri, 6 ianuarie 2016

Cind ceapa si usturoiul sunt otravitoare


Vă rog să retineti că este periculos să se taie o ceapa, sa curatati usturoiul  si sa  incercati sa-le   utilizati la gătit a doua zi, devin extrem de otrăvitoare, pentru chiar o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot determina infectii la stomac , din cauza excesului de secretie biliară si chiar intoxicatii alimentare

Din studiile efectuate asupra proprietăţilor şi efectelor cepei şi usturoiului, s-a descoperit că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a absorbi viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt  curăţate şi intră în contact cu aerul. Tocmai de aceea este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare. Potrivit doctorionline.ro, este periculos să tai o ceapa şi s-o foloseşti pentru gătit, după câteva ore sau chiar a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte (chiar şi dacă stă într-o pungă în frigider) şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii stomacale din cauza excesului de secreţie biliară şi chiar intoxicaţii puternice.

marți, 5 ianuarie 2016

Nalba mare - ajutor in raceli

                           

Denumire stiintifica    : Althaea officinalis
Denumirea populara  : nalba alba, nalba buna, nalba de lunca
Se recolteaza                   : flori, frunze, radacini ( primavara devreme                                    sau toamna tirziu)
Cind                                      : martie - octombrie

O planta ce creste indeosebi in lunca Dunarii, dar si pe linga alte ape curgatoare sau balti. Are o foarte buna actiune asupra corzilor vocale  si este de un ajutor nepretuit in raceli, raguseli sau bronsite.
Pentru a intrebuinta radacinile, se curata precum morcovii. Se taie in bucati mici, cam de un centimetru si se pun la uscat pe foi albe. In caz de raguseala sau pentru stimularea corzilor vocale, se mesteca ca guma.  Cind se ajunge la partea lemnoasa, se arunca. Se mai utilizeaza pentru prepararea unui macerat la rece. Nu este bine sa se fiarba , pentru ca, prin incalzire isi pierde substantele active. Pentru a prepara un ceai din partile aeriene ale plantei, se face un macerat la rece timp de 30 de minute -o lingura de radacina la 250 ml apa. Se strecoara si lichidul obtinut se bea in trei - patru reprize pe zi. Este foarte bun impotriva tusei , bronsitelor, laringitelor, trahetelor, bolilor de rinichi si afectiunilor digestive. Se mai poate folosi si pentru gargare in laringite, traheite si amigdalite, spalarea tenului cind este uscat sau sufera de furunculoza.
In candidoze , trichomonas, vaginite bacteriene, reactii alergice la tampoane , lubrifianti vaginali sau diverse produse dermato-cosmetice sunt indicate spalaturi vaginale cu maceratul de nalba. Baile de sezut cu acest lichid sunt bune in tratarea hemoroizilor.

                                                                           

duminică, 3 ianuarie 2016

Podbalul , ajutor in bolile de plamini

       
Denumirea stiintifica : Tussilago farfara
Denumire populara    : brustan, brustur-de riu, cenusoara, galbinele, gusa-gainii
Se recolteza                : partile aeriene ale plantei
Cind                            : februarie-aprilie
Prima planta care apare dupa ce se topeste zapada, odata sau chiar inainte de ghiocei,  este podbalul.
Creste in soluri nisipoase si este de mare ajutor bolnavilor de silicoza, dar si in alte boli ale plaminilor ( bronsita, astm bronsic, pneumonii, raguseala), flebite, dureri de urechi. Pentru a prepara ceai de podbal, se face o infuzie dintr-o lingura de planta la 200 ml apa. Se beau doua - trei cani pe zi. Pentru a ajuta la expectoratie , se ia cite o lingura de ceai la doua- trei ore. Ceaiul de podbal mai poate fi combinat cu cel de frunze de patlagina si cel de radacina de lemn-dulce, pentru a avea un efect mai bun. Foarte eficiente sunt si inhalatiile cu fiertura din frunze si flori de podbal ( una - doua linguri la o cana cu apa). Acest decoct mai este bun si pentru picioarele umflate . Se tin aproximativ 20-30 de minute intr-un lighean cu ceai caldut de podbal.
Frunzele de podbal proaspete pot fi folosite in salata si au efect vitaminizant si detoxifiant asupra organismului. Mai pot fi aplicate pe piept, zdrobite, ajutind in orice boala de plamini. Daca se amesteca cu smintina , se poate obtine o alifie buna pentru tratarea flebitelor. Se aplica pe zona cu probleme si se leaga cu un pansament steril. Sucul proaspat din frunze de podbal, picurat in urechi , combate durerile din acesta zona.

                                     

sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Antialergic si antiasmatic-trei frati patati

                             

Denumirea stiintifica : Viola tricolor
Denumirea populara : pansele salbatice, panselute, tamiioara, viorea
Se recolteaza          : partea aeriana a plantei
Cind                       : martie-iunie, in timpul infloririi

Trei frati-patati este o planta care creste spontan, foarte des intilnita la noi la marginea padurilor, in poieni, in lunci umede sau pe dealuri putin inalte. Este un foarte bun depurativ, usor laxativ, curata singele de toxine, fluidifica si elimina secretiile bronhice. Are o actiune antialergica si antiasmatica. Este foarte bun si pentru tratarea reumatismului, a afectiunilor renale si a bolilor de piele, date de acumularea de toxine.
Nu in ultimul rind, are un bun efect asupra psihicului : potoleste agitatia mentala si echilibreaza starea de spirit.
Maceratul : are cele mai bune efecte in raceli, gripe, bronsite.Este foarte indicat persoanelor cu afectiuni cronice, a caror stare de sanatate se inrautateste in sezonul rece, cum ar fi astmul bronsic sau reumatismul.
Pentru a-l prepara, ae pun intr-un vas de portelan sau de sticla doua-trei linguri de planta maruntita la o jumatate de litru de apa. Se lasa la macerat de seara pina dimineata, dupa care se strecoara. Din planta ramasa , se face decoct cu o jumatate de litru de apa. Se fierbe timp de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se combina lichidul obtinut prin fierbere si cel prin macerare si se bea in decursul unei zile.
Infuzie : o lingura la o cana cu apa, se poate folosi in tratarea acneei, urticariei, rinitelor, bronsitelor, alergiilor, afectiunilor renale.
Se beau doua cani pe zi intr-un tratament care poate ajunge pina la o luna de zile.
Extern : infuzia concentrata ( doua - trei linguri la o cana cu apa) poate fi folosita pentru comprese in cazul ranilor sau acneeei, dar si pentru spalaturi nazale sau pentru inhalatii.