Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 28 mai 2015

Hipertiroidia este boala oamenilor grabiti


Hipertiroidia este boala oamenilor grabiti, cu termene contra cronometru tot timpul (cum ar fi de exemplu contabilii si nu numai ei), dar acest lucru depinde si de capacitatea de a se organiza a fiecaruia. Daca un contabil se organizeaza riguros, cu siguranta, nu va suferi de hipertiroidie. Hipertiroidia este un raspuns al organismului ca ritmul de viata, raportat la nivelul de constienta si întelegere personal, este prea rapid. Nu ritmul de viata în sine ne îmbolnaveste ci incapacitatea de a ne organiza temeinic viata pe diversele sale aspecte adaptate la cadenta corecta.
                         
În cazul hipotiroidiei avem de a face cu acelasi „prea mult” dar suntem în alta faza. Nu mai putem face fata ritmului solicitarii fiind coplesiti de solicitari si clacam ori ne loveste ceva în viata care ne socheaza, obligându-ne la repaus. Poate fi o pierdere de serviciu, o problema relationala, familiala etc. care ne solicita, o rearanjare, o reordonare, a energiilor în fiinta pentru a putea merge cu bine înainte. Aceasta este printre altele si una din functia depresiei. 
Dar poate sa fie si apanajul fiintelor cu inteligenta scazuta. Nu întâmplator o slaba functionare a tiroidei poate conduce la un diagnostic de cretinism mai ales în fazele copilariei. Cei ce sufera de hipotiroidie îsi doresc sa fie lasati în pace, considera ca viata este prea solicitanta pentru ei. Este de amintit, cu cât îti folosesti mai putin resursele intelectuale cu atât mai prost ramâi! De aceea este mai bine sa nu ne plângem de dificultati ci sa multumim lui Dumnezeu ca le putem duce, deoarece El niciodata nu ne da mai mult decât putem gestiona.

Tiroidita Hashimoto se spune ca este o afectiune autoimuna deoarece celulele propriului organism ataca parenchimul glandular. Medicina alopata, în acest caz, vorbeste de o anomalie regretabila care trebuie oprita. De ce oare nu se gândesc medicii ca poate fi o faza de reglare? Daca fiinta trece printr-o perioada de mari solicitari si psihic spune „Stop! Nu mai vreau!” imediat organismul ia decizia de a micsora ritmul, distrugând o parte a tiroidei. Dar aceasta se produce la ordinul pituitarei, nu este ceva haotic, care trebuie oprit. Cu cât dorinta de a opri caruselul solicitant al vietii este mai mare cu atât mai mult tesut tiroidian va fi distrus. Marja maxima de actiune este stadiul de coma, dincolo de asta fiind doar moartea, sau parasirea planului fizic, în caz de prabusire psihica. Fiinta în acest caz este zdrobita si absenta si nu mai poate procesa evenimentele vietii fiind doborata de catre o trauma coplesitoare. Atunci pur si simplu trebuie acordat un tempo mult mai lent al ceasului biologic reglând aceasta prin distrugerea partiala tiroidei. 
                                 
Aceasta prabusire psihica induce autism si absenteism fata de lumea exterioara si se poate prelungi pâna în starea de coma (mixedematoasa) dar nu neaparat moarte. Coma arata un refuz de a trai fluxul vietii dar nu o sinucidere efectiva. Exista aici o incapacitate de a rezolva o problema spinoasa existentiala si atunci omul fuge din viata ca sa îsi gaseasca "echilibrul". Pentru acest tip de reactie, de a fugi din fata realitatii cautând refugiul în imaginar sau sine însusi, dar fara a gasi solutii efective creatoare constructive se recomanda remediul CLEMATIS, printre altele, din Floralele de Bach. Este foarte util si pentru cei care privesc la televizor ca sa uite de ei însusi si de anumite insatisfactii, sau pentru copiii cu dificutati de concentrare si cu nevoie de distractie constanta. Se cunosc cazuri în care medicii au hotarât ca este în moarte clinica un pacient în coma si au început sa îl eviscereze de toate organele interne pentru a fi trimise la alte spitale pentru transplanturi. Cel macelarit fiind constient, chiar daca era în coma, a albit total! Coma nu înseamna inconstienta totala asa cum se acrediteza curent de catre medicina alopata pentru a se permite prelevarile de organe mai usor, ci lipsa comunicarii cu lumea exterioara. Atât timp cât functiile biologice exista constiinta mai are un contact cu corpul fizic

Refacerea tiroidei extirpate 
Exista si situatia inversa când organismul nu îsi distruge tesutul ci îl reface. Se cunosc deja numeroase cazuri în care desi s-a extirpat tiroida sau anumiti noduli, acestia s-au refacut în întregime. Oare de ce într-un caz organismul ia decizii asa stranii sa distruga total sau sa refaca practic din nimic tesutul?
Acest lucru, medicina alopata, nu îl lamureste, doar da explicati intermediare a unor mecanisme dar nu justifica cauzele ce le-au declansat. Ca lipseste un mineral, vitamina sau enzima, dar care este scopul, cine comanda procesul? Ar trebui sa se vorbeasca de procesele psihice care modeleaza corporal, ori acesta este un subiect „tabu” în alopatie. I se recunoaste pe ici pe acolo incidenta dar nu se ridica la rang de lege biologica! Daca transpare cauzalitatea psihica si energetica, atunci rostul tuturor otravurilor cu care este intoxicata populatia sub forma asa-numitelor „medicamente” îsi pierde sensul. Daca ar exista informatia oamenii nu s-ar mai lasa „tratati” cu asa ceva.
                                     
Trebuie înteles si urmatorul fapt: nu corpul fizic genereaza corpurile subtile ci invers, corpurile subtile genereaza si sustin corpul fizic. De aceea exista planul (matricea) energetic al oricarui organ în corpul subtil. Si pentru ca exista acest plan bioenergetic în trup, corpul stie cum sa reproduca organul respectiv chiar daca a fost extirpat.

Nodulii tiroidieni, care ies la scintigrafie activi, sunt unitati de productie suplimentare de hormoni. Ei sunt activi tocmai pentru ca prelucreaza iod. Ei sunt legati de tiroida si sunt alimentati cu sânge. Acest lucru înseamna ca hormonii produsi de catre nodulii activi sunt deversati în fluxul sanguin si au efecte metabolice. Ganglionii nu sunt o eroare a naturii asa cum medicina alopata o considera într-un mod gresit; sunt unitati de sinteza hormonala pentru a suplini un deficit pe care organismul îl constata în functie de starea psihologica prin care trece fiinta în cauza. Daca fiinta traverseaza o perioada solicitanta, ea are nevoie de hormoni suplimentari si daca tiroida nu face fata atunci se vor produce acesti noduli. Daca ei sunt în crestere, sunt gresit etichetati ca fiind cancerigeni iar daca sunt stabili, sunt vazuti totusi ca o amenintare si primul lucru pe care medicii îl recomanda este extirparea lor. Si pentru ca organismul are socotelile lui clare cu productia hormonala, ia decizia ca sa produca alti noduli si atunci avem de-a face cu o recidiva care este vazuta ca un cancer agresiv si neiertator ce necesita doze marite de iod radioactiv. Si iarasi se intra cu cizmele peste echilibrul pe care organismul si-l construieste cu migala si calcule exacte de multa vreme! De asemenea, legat de noduli, daca sunt în faza incipienta de formare ei sunt amorfi si iarasi pot fi catalogati ca si cancer invaziv deoarece ei se pot lipi în prima faza de tesuturile învecinate. Dar dupa o anumita perioada ei se vor cristaliza în forme de sine statatoare si nu vor mai avea aspectul de cancer invaziv ci doar de noduli inofensivi. Pentru a nu se observa acest lucru medicul este învatat la scoala sa va recomande interventia chirurgicala de urgenta, spunându-va „ce noroc ati avut ca ati descoperit-o acum si nu mai târziu” când cine stie daca ati mai fi avut aceleasi „sanse” de supravietuire. 
SURSA : http://suntsanatos.ro/
                                 

Chimioterapia buna sau nu?


Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte țări este acela că se bazează pe chimioterapie.
Medicamentele de chimioterapie sunt, prin natura lor, extrem de toxice și în general acționează contra capacității naturale a corpului pentru a combate cancerul, de exemplu, iar în loc să întărească sistemul imunitar îl slăbesc.
Unul din cele mai mari inconveniente ale chimioterapiei este faptul că distruge și celulele sănătoase din corp împreună cu celulele canceroase, un “efect secundar” care de multe ori conduce la moarte accelerată și nu la vindecare.
Ca rezultat, chimioterapia creează un tip de cancer rezistent la tratament și mult mai agresiv care cauzează multe daune în organism.
S-a descoperit un mare număr de compuși naturali care prezintă un efect numit “toxicitate selectivă”, ceea ce înseamnă că aceștia sunt capabili să distrugă celulele canceroase și în același timp să nu dăuneze nici celulelor sănătoase și nici țesutului.
Acest tip de tratament contra cancerului are un obiectiv clar și nu va avea ca rezultat moartea pacientului din cauza "daunelor colaterale” ale chimioterapiei, cauzate în corpul pacientului.
Bromelina din ananas distruge celulele canceroase fără să dăuneze organismului
Unul dintre acești compuși naturali care pot fi de mare ajutor în cazul cancerului este bromelina, o enzimă care poate fi extrasă din tija de ananas. O cercetare publicată în revista Plana Medica a descoperit că bromelina este mult mai bună decât medicamentul folosit pentru chimioterapie numit 5-fluorauracil și utilizat pentru tratarea cancerului într-un studiu realizat pe animale. Cercetarea semnala următoarele:
“Acest efect antitumoral (al bromelinei) a fost mult mai mare decât 5-FU (5-fluorouracil), a cărui indice de supraviețuire a fost de aproximativ 263%, în legătură cu grupul de control netratat”.
Ceea ce face ca această descoperire să fie în mod particular impresionantă este faptul că bromelina nu a cauzat nicio daună animalelor. Din contră, medicamentul de chimioterapia 5-fluorauracil, are un istoric nu foarte de succes în ciuda faptului că a fost utilizat timp de 40 de ani.
Așa cum a menționat publicația GreenMedInfo:
“Ca o formă de fluorură unită cu acidul nucleic uracil foarte toxic, un component normal al ARN-ului, se presupune că medicamentul funcționează urmărind celulele divizate mai rapid - care include celulele canceroase, celulele intestinale sănătoase, foliculul pilos și celulele imunitare – tocmai de aceea inhibarea (adică, otrăvirea) replicării enzimelor de ARN și sinteza ARN-ului…
Când o persoană moare urmând tratamentul convențional contra cancerului este foarte ușor “să se învinuiască victima” și să se concluzioneze pur și simplu că în cazul acelui pacient cancerul era “rezistent la chimioterapie” sau “extrem de agresiv”, când realitatea este aceea că natura neselectivă a agentului chimiotoxic este cauza reală a morții.”
Citotoxicitatea selectivă este o proprietate care se întâlnește doar în cazul compușilor naturali, niciun medicament de chimioterapie dezvoltat până în acest moment nu este capabil să producă acest efect. Pe lângă bromelina, alte exemple de compuși naturali care s-a descoperit că distrug celulele canceroase fără însă să deterioreze celulele sănătoase sunt:
Vitamina C: Doctorul Ronald Hunninghake a finalizat un proiect de cercetare numit RECNAC și care a durat 15 ani. Cercetarea sa asupra culturilor de celule a demonstrat că vitamina C este un citotoxic selectiv contra celulelor canceroase.
Curcumina (Extractul de turmeric): Dintre toate substanțele naturale care există și care combat cancerul, acest condiment este cel care a fost cel mai mult studiat datorită citotoxicității sale selective. Trebuie să subliniem aici faptul că, într-un studiu publicat în anul 2011 în Journal of Nutricional Biochemistry (Revista de biochimie nutrițională), în cazul cobailor cărora li s-a administrat curcumină, care este principalul polifenol din turmeric, s-a înregistrat o reducere a tumorilor cerebrale induse în mod experimental la 9 din 11 cobai tratați, observându-se că curcumina nu a afectat viabilitatea celulelor cerebrale “ceea ce sugerează faptul că curcumina se îndreaptă în mod selectiv către celulele transformate (canceroase).”
Extractul de vânătă: Glucozidele solasodina ramnosil (BEC), care este numele care se dă extractelor de plante din familia solanaceelor precum vinetele, roșiile, cartofii, ardeii au impact doar asupra celulelor canceroase, neacționând asupra celulelor normale.
Un exemplu în acest sens poate fi crema din extract de vânătă care se pare că este în mod particular utilă pentru tratarea cancerului de piel. Doctorul Bill E. Cham, unul din principalii cercetători din acest domeniu, explică:
“Modul de a acționa al SRG (glicoalcaloizi glucozide solasodina ramnosil BEC) este diferit de orice alt a agent antineoplastic (antitumoral) actual. Receptorii specifici din grupele autonome prezente doar în celulele canceroase sunt primul pas dintre evenimentele care conduc la apoptoza celulelor canceroase, iar acest lucru ar putea explica de ce în timpul tratamentului se elimină celulele canceroase care sunt înlocuite cu celule normale fără să se formeze țesut de cicatrizare.”
citeste : Cel mai puternic antibioticsi remediu anti-cancer!
Cum pot enzimele să ajute în tratarea cancerului?
Bromelina este o enzimă proteolitică (o enzimă care digeră proteine). Într-un studiu publicat în revista Planta Medica (Plantele medicinale), bromelina a fost injectată direct în cavitatea abdominală. A determina ca enzimele care se găsesc în tractul digestiv să se îndrepte către fluxul sanguin nu este atât de ușor precum pare, deoarece enzimele sunt extrem de susceptibile la denaturare și au nevoie de ajutor pentru a supraviețui într-un mediu foarte acid precum stomacul.
De multe ori li se oferă acestor enzime un “strat intestinal” pentru a le ajuta să supraviețuiască pe traseul către tractul digestiv.
Iar apoi, mai există și problema absorbției. Timp de aproape 100 de ani, dogmele medicale au insistat că enzimele care se iau pe cale orală erau prea mari pentru a trece prin peretele tractului digestiv.
Totuși, în prezent există noi cercetări care semnalizează că de fapt enzimele pot trece prin tractul intestinal și ajunge în fluxul sanguin și sistemul limfatic, de unde pot ajuta în mod specific întregul corp … acesta este cu siguranță unul din misterele științei medicale.
Acum că știm că acest lucru este posibil, enzimele sistemice orale au fost utilizate pentru tratarea problemelor de sănătate care includ atât leziuni cauzate de sport cât și artrită, boli cardiace și cancer, în particular în țările europene.
Cancerul este rezultatul unei diminuări a nivelului de enzime pancreatice?
                                             
Această folosire sistemică a enzimelor începe să prindă contur și în Statele Unite, însă enzimele pentru tratarea cancerului au fost descoperite în 1911 odată cu studiul intitulat: Tratamentul cu enzime pentru cancer și bazele sale științifice de John Beard. Acesta considera că cancerul era rezultatul unei diminuări a enzimelor pancreatice, ceea ce altera răspunsul imunologic normal. Un alt studiu realizat în 1999 sugerează faptul că acest autor s-ar putea să aibă dreptate cu afirmațiile sale.
Zece pacienți cu cancer de pancreas inoperabil au fost tratați cu doze mari de enzime pancreatice orale (împreună cu un regim de detoxifiere și o alimentație organică), iar ratele de supraviețuire au fost de 3 până la 4 ori mai mari decât acelea ale pacienților care au primit un tratament convențional.
Enzimele proteolitice pot fi folosite cu succes pentru tratarea cancerului deoarece ajută la restaurarea echilibrului sistemului imunitar. Doctorul Nick Gonzalez din orașul New York, Statele Unite, a realizat de asemenea multe studii despre utilizarea enzimelor pentru tratarea cancerului și a scris o carte pe această temă.
Câteva dintre modalitățile în care enzimele proteolitice pot ajuta la combaterea cancerului, sunt următoarele:
                                            
  • Enzimele proteolitice cresc citokinele, în particular interferonul și factorul de necroză tumorală, care sunt doi “luptători” extrem de importanți și care distrug celulele canceroase (“Citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imun - leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală”, conform Wikipedia);
  • Enzimele proteolitice diminuează inflamația din corp;
  • Enzimele proteolitice dizolvă fibrina: celulele canceroase se ascund sub stratul de fibrină pentru a nu fi detectate. Odată ce celulele canceroase devin vizibile, pot fi detectate și atacate de sistemul imunitar. Se consideră că fibrina face ca celulele canceroase să se unească, ceea ce crește probabilitatea apariției metastazelor;
Mai multe studii germane au demonstrat că enzimele sistemice amplifică puterea celulelor macrofage și a celulelor natural killers (NK) de 12 ori.
Cele mai multe enzime se obțin (sau ar trebui să se obțină) din alimentele pe care le consumăm - în particular, din alimentele crude. Acestea ajută în mod direct procesul digestiv. Cu cât consumați mai multe alimente crude, cu atât corpul va trebui să producă enzimele de care are nevoie, nu doar pentru digestie, cât și pentru menținerea unei sănătăți optime în general. Dacă nu utilizați enzime pentru digestie, atunci acestea vor fi disponibile în organism pentru a ajuta în alte procese fiziologice foarte importante.
Acesta este unul din motivele pentru care este atât de important să avem o alimentație bogată în alimente crude, proaspete și preferabil organice. În acest sens sunt de mare folos și sucurile extrase în casă din legume și fructe proaspete (nu recurgeți la cele din comerț pentru că nu au aceleași efecte), de exemplu consumând în mod regulat suc de ananas obținut din ananas proaspăt veți avea mai mulți nutrienți și enzime în corp. În cazul în care utilizați suplimente de enzime, este crucial ca, pentru ca enzimele să fie folosite în mod sistemic, să le consumați întotdeauna pe stomacul gol. Dacă nu veți proceda astfel, corpul le va folosi pentru digerarea alimentelor, în loc să fie absorbite în sânge și să acționeze acolo.

citeste : Dieta naturista pentru cancer- Dieta BUDWIG cu ulei de in

SURSA : http://suntsanatos.ro/