Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 29 aprilie 2015

Bauturi sanatoase si naturale

                             

Imediat ce lumina soarelui sau cea artificiala ajunge pe celula solara de pe carapacea dragalasei broscute testoase, aceasta porneste la drum. Un produs de efect, extrem de atractiv nu doar pentru copiii mici.

Hidratarea este importanta pentru sanatate. Si, desi apa este cea mai buna alegere cand vrei sa-ti astamperi setea, exista si alte bauturi care te hidrateaza si, pe deasupra, sunt sanatoase. Iata trei astfel de bauturi naturale.
  1. Apa cu lamaie
Un pahar cu apa cu lamaie dimineata iti va hidrata corpul dupa o noapte de somn. Ajuta ficatul si stimuleaza productia bilei, precum si digestia; in Ionizarea Biologica a Nutritiei Umane, Dr. Alexander F. Beddoe arata ca ficatul produce mai multe enzime din lamaie decat din orice alt aliment.
Cum se prepara apa cu lamaie:
Stoarce sucul de la jumatate de lamaie intr-un pahar mare de apa la temperatura camerei. Apa sa fie la temperatura camerei, altfel apa fierbinte poate ataca smaltul dintilor in timp. Citeste si Apa calda cu lamaie : 16 beneficii de sanatate
  1. Ghimbirata sau berea de ghimbir
Berea din ghimbir din comert este o bautura carbogazoasa cu aroma de ghimbir si plina de sirop de porumb si fructoza. Bautura de ghimbir fermentata natural, pe de alta parte, contine minerale in forma ionizata si multe bacterii benefice. Este si o bautura cu proprietati antiinflamatorii.
Cum se prepara berea de ghimbir:
Berea de ghimbir preparata in casa este foarte simplu de facut daca ai toate ingredientele necesare, putina rabdare si cateva sticle cu capac etans pentru a crea aciditate.
Pentru o cantitate de aproximativ 3 litri de bere de ghimbir, pune urmatoarele ingrediente intr-o oala de sticla sau metal inoxidabil: 1 cana de ghimbir proaspat, dat prin razatoare; ½ cana suc de lamaie proaspat stors; ½ cana de zahar nerafinat; 2 lingurite sare de mare si 3 litri apa filtrata. Amesteca bine si acopera etans.
Lasa la temperatura camerei 2-3 zile. Zaharul va fi in mare parte consumat de bacterii, astfel ca berea nu va avea mult zahar. Dupa cele 2-3 zile, bautura se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza in frigider. Se pot bea pe parcursul unei saptamani. Deschide sticlele cu grija, pentru ca procesul de carbogazificare poate crea presiune.
                              

    1. Cvas din sfecla

Cvasul din sfecla este o alta bautura fermentata cu beneficii pentru sanatate demne de luat in seama. Sfecla este bogata in vitamina B, folat si minerale precum mangan, magneziu si fosfor. Are si un continut bogat dintr-un fitonutrient numit betaina, care mentine ficatul, inima si rinichii sanatosi.
Procesul de fermentare folosit pentru a obtine cvasul mareste beneficiile nutritive naturale ale sfeclei.
                     

Cum se prepara cvasul din sfecla:
Pune urmatoarele ingrediente intr-un borcan de 2 litri: 3 capatani de sfecla organica de marime medie, curatate si taiate in bucati mari; 1 lingurita sare de mare nerafinata; apa filtrata. Apa trebuie sa umple borcanul, dar nu complet. Amesteca bine si inchide borcanul etans.
Se lasa la temperatura camerei 2 – 3 zile. Dupa acest timp, se muta in frigider si se poate consuma. Cvasul poate fi pastrat cateva saptamani in frigider.
SURSA : http://viataverdeviu.ro/
                                             

Oferta Meli Melo Paris Magazine

                         

                                   melimeloparis.ro

                                    melimeloparis.ro
                         
                                                         

Meli Melo – Paris, a deschis primul magazin in anul 1998, in Bucuresti. Traditia castigata de-a lungul anilor si viziunea noilor tendinte in moda stau la baza succesului Meli Melo in Romania. 

Meli Melo Magazine

• Detinem cea mai mare retea de magazine de profil din Romania, cu 33 de locatii in Bucuresti si provincie, un magazine in Sofia si doua in Chisinau. 
• Meli Melo – Paris este lider pe piata accesoriilor de moda din România de peste 15 ani. 
• Oferim solutii de stil cu ultimele tendinte internationale cea mai mare gama de accesorii de moda, de la coliere, cercei, inele si pana la palarii, genti, curele dar si bijuterii din argint si placate cu aur. 
                                 
Meli Melo Online

Pentru ca am vrut sa fim si mai aproape de clientele noastre, si le-am obisnuit cu emotia lansarii fiecarei colectii, le-am provocat si la shopping online. 
• Oferta noastra online atinge un numar de cca 2.000 de produse si este in continua crestere. 
• Am dezvoltat o gama de produse Exclusiv Online, special pentru clientii nostril din mediul virtual. 
• Livram comenzile oriunde in Romania, in 1-3 zile lucratoare, iar plata se face numerar, ramburs la livrare, prin ordin de plata sau direct pe site, cu cardul. 
• Valoarea medie a comenzilor plasate in cadrul www.melimelo.ro este de 150 ron/comanda. 
• Oferim transport prin curier rapid, gratuit, pentru comenzi de peste 100 lei, dar si costuri reduse pentru comenzile mai mici. 



                                        

Categorii

                                                MeliMeloParis.ro

                                                MeliMeloParis.ro

                                 



                                     MeliMeloParis.ro

                                     MeliMeloParis.ro

                                     MeliMeloParis.ro

Ghimbirul - “dulapul de medicamente”

Ayurveda ofera ghimbirului statutul de „dulap de medicamente” . Asta pentru ca acest condiment minune are testate in timp,  proprietati minunate pentru digestie , in plus fata de numeroase celelalte beneficii de sanatate. In India, ghimbirul este folosit din belsug in viata de zi cu zi. Infuzia de ceai de ghimbir este  favorita in mai toate casele, si este  antidotul numarul unu al  bunicii pentru lupta cu raceala si gripa.
La milioane de mese din India, veti vedea bete de chibrit de ghimbir proaspat, care au culoarea roz deoarece au fost inmuiate in suc de lamaie si sare: un aliment binevenit alaturi de orice mancare gatita.
                                               
Sa dam acestei radacini noduroase o privire mai atenta.
10 beneficii extraordinare ale ghimbirului
1. Nu ai senzatie de foame? Mananca ghimbir proaspat chiar inainte de masa de pranz pentru a alimenta un apetit plictisit si a da foc sucurilor digestive.
2. Ghimbirul imbunatateste absorbtia si asimilarea de substante nutritive esentiale in organism.
3. Ghimbirul curata “canalele microcirculatoare” ale corpului, inclusiv la nivelul sinusurilor care tind sa izbucneasca din timp in timp.
4. Senzatie de rau de avion sau greata? Mesteca ghimbir, de preferinta amestecat cu putina miere.
5. Ghimbirul ajuta la reducerea flatulentei!
6. Stomacul geme si ai crampe? Mananca ghimbir.
7. Te dor incheieturile sau muschii? Ghimbirul,  cu proprietatile sale antinflamatorii iti poate aduce usurare. Toarna niste ulei esential de ghimbir in cada pentru a te ajuta la durerile musculare si articulare.
8. Ai avut o interventie chirurgicala?  Mestecarea ghimbirului post-operatorie poate ajuta la depasirea senzatiei de greata.
9. Se bea ceai de ghimbir pentru a scapa de durere de gat si de congestie nazala.
10. Proprietati afrodisiace. Incercati sa adaugati un pumn de ghimbir la un bol de supa.
SURSA: http://viataverdeviu.ro/
                                        MeliMeloParis.ro