Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 2 iulie 2015

Simburii de caise au beneficii miraculoase


Consumaţi frecvent şi într-o cantitate moderată, dar şi în cure de câteva zile, sâmburii de caise pot face cu adevărat minuni asupra sănătăţii tale. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de proteine, acizi graşi, dar şi vitamine (A,C, B) şi minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu ştiaţi, însă sâmburii de caise fac minuni asupra bolnavilor de cancer.
1. Sâmburii de caise distrug cancerul
                                           
Sâmburii de caisă conţin din belşug Vitamina B17, cunoscută şi sub denumirea de “amigdalină”. Amigdalina este considerată a avea efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism.
Vitamina B17, controversată şi nerecunoscută de către lumea medicală, este conţinută tocmai de către alimentele bogate în nutrienţi: hrişca, ovăz, secară, orz, orez brun, fasole albă, mazăre, broccoli, varză obişnuită, varză vânătă/roşie, conopidă, spanac, migdale amare, dovlecei, cartofi dulci, coacăză neagră, zmeură, struguri, ceapă roşie, vin roşu, vânătă, seminţele şi miezul din sâmburii de caise, piersici, pere, prune.
Vitamina B17 a fost izolată pentru prima dată în anul 1950 de către biochimistul dr. Ernest Krebs. Atunci când este digerată se descompune în glucoză, benzaldehidă şi cianură de hidrogen. Aceşti compuşi pot să omoare celulele canceroase cam în acelaşi fel în care o face şi chimioterapia.
În cazul cancerului de sân şi al celui de plămâni, curele de sâmburi de caise sunt recomandate pe perioade de până la o lună, cu pauză de două săptămâni între ele.
Pentru cancerul de colon se recomandă, în special, consumul caiselor proaspete, acestea conţin pectină, o fibră alimentară solubilă. Atenţie însă la cantitatea de sâmburi pe care o consumi. Deoarece conţin mici cantităţi de cianură, se recomandă pauze între cure, dar şi un consum zilnic moderat.
În triburile Hunza din Himalaya nu s-a întâlnit nici un caz de cancer, oamenii de aici fiind mari consumatori de caise, sâmburi de caise, legume proaspete, cereale nedecorticate.
                                       
2. Cresc imunitatea corpului şi-l ajută în lupta cu astmul, bronşita şi tuberculoza

Se recomandă câte cinci sâmburi pe zi, la masa de dimineaţă, timp de 60 de zile, urmate de alte 60 de zile de pauză. Acest tratament poate fi urmat de două ori pe an. Miezul sâmburilor de caise este recomandat şi în cazul bolilor severe de plămâni. Caisele au proprietăţi antiinflamatoare, imunostimulatoare şi antioxidante.
3. Combat îmbătrânirea prematură

Mai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii indică miezul de caisă ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea şi chiar pentru “inversarea” îmbătrânirii. Astfel, mâncând sâmburi de caise poţi să-ţi menţii tânăr organismul şi să combaţi efectele dăunătoare ale stresului şi programului încărcat de care ai parte în fiecare zi.
De asemenea, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular, datorită conţinutului bogat de vitamina C şi E, precum şi “medicamentul natural” pe nume betacarotenul.
Aceste vitamine acţionează împotriva radicalilor liberi şi vă menţin tineri. În cazul tratamentului, trebuie să mâncaţi câte 5-8 sâmburi pe zi şi se ţine în cure de până la 30 de zile. Totodată, se recomanda şi să consumaţi jumătate de kilogram de caise pe zi.
                                            
Se spune că cinci sâmburi administraţi zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate şi fericire la viaţa celui care îi consumă.
4. Ajută la îmbunătăţirea memoriei

Consumând zilnic câte 5-10 sâmburi timp de 14 zile, cu 14 zile de pauză, veţi avea mereu mintea limpede. Acest miez hrănitor din caise conţine fosfor, care tonifiază memoria şi ajută la menţinerea unei stări alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina şi lecitina din miezul de caisă sunt alte două substanţe care te ajută în procesul de memorare.
Bolnavii de Alzheimer, care au probleme cu memoria, la fel pot consuma câte 5-10 sâmburi de caisă, pentru combaterea bolilor degenerative asupra creierului.
5. Combat litiaza biliară, microlitiaza

Litiaza biliară (calculii biliari) apare atunci când se formează calculi duri în vezica biliară din cauza unei cantităţi prea mari de colesterol în bilă, sau atunci când vezica biliară nu se goleşte normal.
Sâmburii de caisă sunt un leac foarte utilizat în combaterea acestei afecţiuni şi sunt cunoscuţi în medicina din întreaga Europă. Pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor biliari şi eliminarea bilei din colecist, se recomandă mâncarea a câte zece sâmburi de caisă dimineaţa, pe stomacul gol. Se recomandă consumul în cure de două săptămâni, a câte 6-8 sâmburi pe zi, alături de câteva caise proaspete, acestea conţinând efecte coleretice.
6. Reglează tensiunea arterială

Persoanele care suferă de probleme cu tensiunea arterială trebuie să includă sâmburii de caisă în dieta lor zilnică. Aceştia ajută la menţinerea unor valori normale ale pulsului, dar şi la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă de potasiu, sâmburii şi caisele sunt recomandaţi hipertensivilor, cu precădere vara.
7. Hidratează tenul

Miezul caiselor este bogat un ulei, care este extras şi folosit în industria cosmetică, în special în componenţa produselor pentru hidratarea tenului. Produsele cosmetice ce au în componenţa sa ulei extras din miezul sâmburilor de caise pătrund în piele fără să o lase grasă şi o hrăneşte. Uleiul din sâmburi de caisă mai este folosit şi în masajul aromoterapeutic.
SURSA : http://independent.md/