Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 13 octombrie 2015

Tratamente naturiste cu aloe vera şi miere

                                         
Indienii numeau plnata Aloe Vera „mâna lui Dumnezeu", datorită multiplelor sale calităţi terapeutice. Planta tratează mai bine de 60 de afecţiuni, iar bronşita, tusea, diabetul, ulcerul sunt doar câteva dintre bolile care se tratează cu succes cu „mâna lui Dumnezeu''.
Ce proprietăţi terapeutice are sucul de aloe
- Este un dezintoxicant natural care stimulează imunitatea
- Ucide anumite bacterii, ciuperci şi virusuri
- Are puterea să dilate capilarele, mărind cantitatea de sânge din zona care este tratată
- Grăbeşte procesul de vindecare şi de formare a noilor celule
- Când este aplicat pe răni, sucul pătrunde în ţesut şi anesteziază acele zone; durerea dispare şi începe procesul de vindecare
- Stimulează vederea şi procesele metabolice
- Are efect antiinflamator: reduce umflăturile pielii şi ale muşchilor

Terapia cu aloe vera este recomandată într-o varietate de afecţiuni: astm, alergie, artroze, cefalee, cistite, crampe musculare, hepatită şi pancreatită, piele uscată, varice, vergeturi, depresii, Zona Zoster, alcoolism, scleroză, angină, afecţiuni dentare. De asemenea, miraculoasa licoare combate efectele secundare ale chimioterapiei, constipaţia cronică, diabetul zaharat, insomnia, herpesul, infecţiile cauzate de înţepătura insectelor, iar exemplele ar putea continua.
Un medicament vestit
Cum se prepară, cum se administrează
Un miraculos medicament naturist din aloe vera, obţinut prin macerarea în miere şi vin, face şi azi ocolul pământului.Tonicul poate fi preparat cu uşurinţă în casă astfel: 1kg şi jumătate de frunze de aloe vera în vârstă de 3-5 ani se trec prin maşina de tocat. Înainte de a se folosi, planta nu se udă timp de 5 zile. Peste frunze se adaugă 2,5 kg miere de mai şi 3,5 kg vin roşu de 14-18 grade. Ingredientele se păstrează într-un borcan de sticlă, la loc întunecos şi răcoros, timp de 5 zile. Din acest panaceu se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează trei-patru săptămâni.
Bine de ştiut
În timpul curei cu aloe nu se consumă lactate, ouă şi carne. În schimb, nutriţioniştii recomandă să se consume multe fructe şi supe de legume. Se admite iaurtul, dar în cantităţi mici.
Reţete cu aloe uşor de preparat
Aloe cu ulei de măsline. Amestecăm o linguriţă de pudră de aloe cu 50 ml ulei de măsline. Acest preparat se foloseşte intern (câte 3 linguriţe pe zi) pentru detoxifierea organismului, mai ales în bolile cronice. (Pudra de aloe se obţine prin măcinarea frunzelor de aloe deshidratate prin uscate).
Vin cu aloe. Într-un vas de sticlă punem la macerat un litru de vin roşu şi 10 g praf de aloe. După 8 zile, acest vin tonic se poate folosi fără să fie strecurat.
Anemicilor şi persoanelor sensibile la intemperii li se recomandă câte o lingură de „vin" înaintea meselor principale.
Aloe cu propolis
Amestecul se prepară din 100 ml tinctură de aloe vera cu 30 ml de tinctură de propolis în concentraţie de 30 la sută. Preparatul este recomandat pentru uz intern şi extern având rolul de refacere, regenerare şi de cicatrizare celulară. Acest remediu este considerat unul dintre cele mai eficiente antibiotice folosite în foarte multe afecţiuni: răceli, infecţii şi imunitate scăzută.
Aloe vera cu ulei de cătină
Această loţiune o putem prepara în casă cu ingrediente procurate de la plafar : Amestecăm 100 ml tinctură de aloe cu 30 ml ulei de cătină. Preparatul este util în toate afecţiunile pielii când tegumentul este foarte uscat. De asemenea, loţiunea este foarte utilă în eczeme şi psoriazis. În orice afecţiune, loţiunea se aplică în strat subţire pe piele, iar deasupra se aplică pansament. În cazuri grave, tratamentul se repetă la 24 de ore, când se schimbă şi pansamentul. 
Aloe vera face minuni! Consumată proaspătă sau pusă la macerat, planta te scapă de multe neplăceri. Unul dintre cele mai căutate tratamente naturiste cu aloe vera şi miere este cel pentru stoparea cancerului. Aloe şi amestecul ei cu mierea este un remediu excepţional, verificat de generaţii.
Pentru prepararea maceratul de aloe vera se recomandă doar specia Aloe vera sinensis, întâlnită frecvent că plantă ornamentală cultivată în ghivece.
Se recoltează frunzele de la o plantă care nu a mai fost udată în ulimele 5 zile. 

1. Cum se prepară şi administrează maceratul

Acestea se spală, se pun la mixer sau se trec prin maşină de tocat carne, se toacă mărunt sau se strivesc cu cleştele pentru zdrobit usturoi, după care se amestecă cu miere în următoarele proporţii: 40 % aloe şi 60 % miere. Pentru grăbirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adaugă zeamă de la una sau două lămâi. Amestecul se lasă la macerat aproximativ o săptămână la temperatura camerei, dar se poate folosi şi imediat după preparare. Se iau două-trei linguriţe, după caz, de două-trei ori pe zi cu circa 30 minute înaintea meselor principale.

2. Suc fortifiant 

Sucul de aloe vera este foarte bun pentru imunitate. Pentru a prepara acest leac ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 ml suc proaspăt de aloe vera, 500 grame de miez de nuca, 300 grame de miere de albine şi zeama de la patru lămîi. Se amestecă totul până se omogenizează. Se ia o linguriţă de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă. Acest preparat creşte imunitatea organismului, iar extern este recomandat în scopuri cosmetice pentru curăţarea tenului iritat sau gras şi ţine bătrâneţea pe loc, stopând formării ridurilor.

3.Preparat pentru stimularea imunităţii

Pentru stimularea imunităţii se recomandă şi următorul preparat. Printre ingrediente se numără şase părţi aloe vera, şase părţi miere de albine, patru părţi pulbere de lemn dulce, urzică, gălbenele, cimbrişor, lumânărică, frasin, pelin, iarbă-mare şi frunze de nuc, toate în părţi egale. Se amestecă toate acestea, se lasă la macerat, iar apoi se păstrează la frigider. Se consumă dou-trei linguriţe de trei ori pe zi înainte de masă.

 4. Cum combaţi anemia

Ca să dea rezultate o cură cu aloe vera trebuie urmată trei săptămâni. Aceasta este indicată într-o gama largă de afecţiuni, printre care şi anemia. Pentru a prepara un astfel de leac este nevoie să treci prin maşină de tocat 1,5 kilograme de frunze de trei-cinci ani. Peste acestea, se adaugă 2,5 kilograme de miere şi 3,5 litri de vin roşu, de 14 grade. Tonicul se macerează cinci zile într-un borcan de sticlă, care se păstrează la răcoare. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi.

 5. Reţeta “Elixirul vieţii”

Această reţetă este un amestec de aloe, miere de albine şi vodka de 40 grade (rachiu, cognac sau whiskey). Se folosesc următoarele proporţii: 70% aloe, 20% miere (de dorit să fie de mai, important însă e să fie naturală) şi 10% vodka. Se mărunţerşte totul. Frunzele de aloe, după ce se spală şi li se taie acii, care trebuie aruncaţi, pentru că sunt cei mai amari, se dau prin maşină cât mai mărunt posibil. Se face o masă uniformă lichidă şi apoi se adaugă mierea şi vodka. Se amestecă timp de o oră într-un vas de sticlă. Se lasă 12 ore la temperatura camerei, apoi se pune în frigider, căci altfel fermentează. Se ia câte o lingură de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă, pe stomacul gol. Se ţine această cură două săptămâni. Aloe şi amestecul ei cu mierea este un remediu excepţional, verificat de generaţii. Mierea serveşte aici în calitate de "transportator" al aloei, care, ajungând în tot corpul, face minuni: întăreşte sistemul imunitar, care luptă cu orice boală în organism, inclusiv cu cancerul.

 6. Pansament pentru răni externe

Mai poate fi încercată o altă reţetă minune de aloe cu miere. Se pune praf de aloe şi miere cât cuprinde. Se foloseşte intern o linguriţă detrei ori pe zi sau extern în aplicaţii locale, apoi se pansează pentru 24 ore. Este utilă chiar la cancer sau ulceraţii atât la piele cât şi în interiorul organismului la diferite răni şi după operaţii.
SURSA : http://www.click.ro/utile/sanatate/