Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 24 aprilie 2015

Ce se întâmplă dacă pui un măr într-o supă?


Le gasesti tot anul in magazin, fie ca sunt din productie autohtona, fie ca sunt aduse de peste hotare. Merele sunt un super fruct, sunt pline de fibre si antioxidanti, beta-caroten si vitamina C, au putine calorii, nu contin grasimi si colesterol. Le pui in placinte, in tarte, in compot si alte prajituri, in salate de fructe sau compot, le folosesti la jeleuri si in alte retete delicioase. Dincolo de a fi un ingredient ideal intr-o dieta sanatoasa si in deserturi delicioase, merele pot sa iti fie si altfel de ajutor.
1. Marul pastreaza prajitura pufoasa si proaspata
Indiferent ca este vorba de o prajitura cumparata sau de una facuta cu mana ta, poti sa o pui la pastrare, in frigider, cu o jumatate de mar langa ea.
2. Marul iti salveaza o supa prea sarata
Ti-a scapat din greseala prea multa sare in supa sau intr-o mancare cu sos? Stii probabil de trucul cu cartoful, dar poti incerca si un mar. Pune cateva felii de mar in oala si lasa-le sa fiarba impreuna cu mancarea timp de 10 minute. Vor absorbi toata sarea in exces.
3. Marul coace alte fructe
Ai banane sau alte fructe inca crude? Le poti coace rapid daca le pui intr-o punga de hartie impreuna cu un mar. Este un truc vechi, dar eficient, datorita etilenei eliberate de mar, care va coace fructele. Singurele pentru care nu se aplica regula sunt :ananasul si portocalele.
4. Marul iti salveaza zaharul brun intarit
Intr-un mediu umed zaharul brun devine tare ca piatra. Nu te grabi sa il arunci! Pune-l intr-o punga de plastic cu o felie de mar si aseaza punga intr-un loc uscat timp de cateva zile. Zaharul va fi numai bun de a fi folosit din nou in prajitura preferata.
5. Marul face friptura mai gustoasa
Trucul e valabil pentru cand vrei sa coci un pui intreg la cuptor. Unge-l cu ce mirodenii vrei si inainte sa il pui la rumenit pune in interiorul lui un mar intreag. Rezultatul va fi o friptura suculenta si delicioasa.

SURSA: http://ampress.ro/secretele-bucatariei/