Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 21 mai 2015

Postul si cancerul


Invinge CANCERUL prin POST
Nu mai este un secret pentru nimeni ca boala numarul 1 in lume este CANCERUL, fiind "principalul ucigas" in tari precum Statele Unite.
Este evident ca metodele conventionale de tratare a acestei maladii dau gres, tocmai de aceea din ce in ce mai multi oameni se indreapta catre tratamentele naturiste, care de cele mai multe ori au rezultate remarcabile.
                                                 
Asa ca, in loc sa distrugem sistemul imunitar cu tratamentele alopate, ar fi mai bine sa il regeneram, astfel incat vom ajuta organismul sa se vindece de la sine, prin infinita sa intelepciune.
POSTUL versus MANCATUL in EXCES
In zilele noastre, ironia este ca oamenii mananca in exces, consumand zilnic mii de calorii "goale", dar cu toate acestea organismul lor este flamand. De ce? Pentru ca nu consuma ceea ce trebuie, fast-foodul si mancarurile pe baza de carne fiind predominante in dieta unui om obisnuit. Aceasta dieta nu face decat sa epuizeze sistemul imunitar si unde mai pui ca 80% din activitatea acestuia este relationata cu intestinele si stomacul...Asa ca nutritia joaca un rol esential in starea noastra de bine.
Din cauza malnutritiei, sistemul imunitar impreuna cu cel digestiv sunt nevoite sa faca un efort extrem pentru a
digera aceasta mancare daunatoare. Asta inseamna ca organismul va avea mai putina energie pentru a se detoxifia si a "repara" celulele, organele sau tesuturile suferinde.
Ce se intampla atunci cand tinem POST?
Atunci cand organismul nu este nevoit sa-si consume energia in procesul de digestie, isi foloseste puterea pentru a ajuta corpul sa se detoxifice.
Atunci cand postesti ( fie ca o faci doar cu apa sau bei si sucuri naturale de legume si fructe), corpul incepe sa foloseasca grasimile de rezerva drept sursa de energie. La inceput, organismul se va elibera de tesuturile bolnave, nutrientii in exces si toxinele acumulate in timp. Acest proces creeaza un mediu propice vindecarii, in acest fel trupul incepe sa "repare" si sa regenereze diferite zone ale corpului, inclusiv sistemul digestiv si cel imunitar.

vonmag.ro


POSTUL si efectele sale asupra CANCERULUI
Un STUDIU realizat de cercetatorii de la Universitatea de Sud a Californiei a aratat ca postul nu doar ca ajuta sistemul imunitar sa se "repare", dar chiar induce si procesul de regenerare a acestuia.
Alt studiu realizat pe pacientii care faceau chimioterapie, a aratat ca acelora care nu mancau pentru o perioada mai lunga de timp le scadea nivelul globulelor albe. Acest lucru induce schimbari mari, in sensul ca incepe regenerarea corpului prin celulele stem ale noului sistem imunitar. Cu alte cuvinte, postul genereaza un nou sistem imunitar, gata sa lupte si sa faca fata oricarei boli.
Cercetatorii au mai aratat ca efectele postului i-a ajutat pe pacientii care au optat pentru chimioterapie sa sufere mai putin din cauza efectelor secundare. De asemenea, postul a diminuat cresterea tumorilor si chiar a facut cancerul sa dispara, in cazul anumitor pacienti. Potrivit profesorului doctor Valter Longo, de la Universitatea din California:
"Ceea ce am remarcat este faptul ca celulele canceroase incearca, intr-un fel, sa compenseze lipsa acestor efecte ale cancerului. Incearca sa le inlocuiasca cu altceva, dar nu reusesc, deoarece organismul se regeneaza de la sine prin post, asa ca, aceste celule se sinucid, practic."
Dupa cum am mai mentionat, cercetatorii au observat postul "reuseste intr-un mod eficient" sa instaureze regenerarea intregului organism. In acest fel, sunt activate CELULELE STEM care creeaza noi globule albe si incep procesul de regenerare a sistemului imunitar.
Drept raspuns celor care considera ca POSTUL (atat cel tinut doar cu apa, cat si cel bazat pe sucuri naturale) i-ar putea afecta intr-un fel negativ pe pacientii bolnavi de cancer, doctorul Longo a concluzionat ca "nu exista nicio dovada care sa ateste ca postul ar putea fi periculos, in schimb exista multe dovezi care arata ca este benefic. Majoritatea oamenilor au declarat ca s-au simtit foarte bine in timpul postului, foarte putini fiind cei care au remarcat stari de lesin sau o crestere temporara a markerilor ficatului."
Este important de remarcat ca exista mai multe modalitari de a posti. Poti sa postesti doar cu apa, fara sa consumi nimic altceva. Exista posturi care dureaza 16 ore si altele care pot tine chiar si 30 de zile, in functie de afectiune.
                                         
In ultima vreme, unul dintre cele mai populare POSTURI a fost cel cu SUCURI VERZI, acesta fiind o modalitate minunata de a relaxa sistemul digestiv, in timp organismul se detoxifiaza si se infrupta din nutrienti regeneranti, gasiti de regula in plante, legume si fructe.
De exemplu, o cura de 3 zile tinuta o data pe luna poate accelera repararea sistemului imunitar si ajuta corpul sa se vindece de boli cronice precum CANCERUL sau efectele devastatoare ale chimioterapiei.
Daca nu stii nimic despre aceste modalitati de a posti, cel mai bine ar fi sa cauti si sa iei legatura cu medici naturopati din apropierea ta, acestia fiind apti pentru a recomanda o astfel de cura. De asemenea, poti gasi pe internet foarte multe retete eficiente si testimoniale ale oamenilor care au incercat aceste diete.
Asa ca, inarmeaza-te cu rabdare si familiarizeaza-te cu sutele de articole si materiale despre acest subiect. Nu trebuie sa astepti sa fii bolnav pentru a incepe sa postesti macar o zi pe luna, poti face acest lucru chiar acum, pentru a preveni bolile si a conferi un plus de energie si vitalitate organismului tau.

citeste : Legatura directa intre cancer si alimentatie
SURSA : http://suntsanatos.ro/
                                        

Cancerul si spanacul


Consumul de alimente nesanatoase are consecinte mai putin fericite, obezitatea, boli de inima sau chiar cancer. Alte alimente te ajuta sa eviti aceste riscuri intarind in acelasi timp capacitatea naturala a corpului de a se proteja impotriva diverselor boli si chiar a cancerului. De fapt, multe alimente sunt extraordinare cand vine vorba de capacitatea de a preveni cancerul, iar unele studii arata ca spanacul este una dintre acestea.
Mai multe studii recente au asociat compusii puternici ai spanacului cu ceva mai mult decat puterea musculara. Desi Popeye a contribuit la popularitatea plantei ca aliment nutritiv si care da forta, nu ne-a spus si ca poate fi folosita in prevenirea si tratarea cancerului.
                            Nichiduta
Conform site-ului NaturalNews, un studiu efectuat de Centrul Medical de la Harvard a gasit o corelatie intre aportul de flavonoide si scaderea riscului de cancer ovarian. Din cele 67.000 de femei urmarite pe o durata de 14 ani, cele cu aportul cel mai mare de flavonoide (prezente in concentratie mare in spanac) au prezentat cu 40% mai putine sanse de a dezvolta cancer ovarian—o boala care a facut 15.000 de victime printre femei in occident in 2004, in ciuda sumelor imense cheltuite anual pentru combaterea bolii.
Acelasi studiu de la Harvard a identificat si apigenina ca flavanoida cu proprietati puternice de combatere a cancerului ovarian. Concentratia cea mai mare de apigenina se regaseste in spanac si patrunjel, dar si in tulpina de telina.
Spanacul ofera beneficii similare si pentru sanatatea prostatei. Un studiu publicat in Revista de Nutritie a descoperit ca o carotenoida denumita neoxantina induce moartea celulara la cancerul de prostata. Totodata, aceasta previne si reproductia celulelor canceroase. Numai anul acesta se estimeaza ca peste 238.000 de barbati in occident vor fi diagnosticati cu cancer la prostata, dintre care 30.000 vor muri.
Si daca nu e suficient ca ajuta in prevenirea cancerului ovarian si la prostata – exista dovezi care arata ca spanacul protejeaza si contra cancerului la san.
                       
Dupa cum scrie site-ul Natural News:
 “Cercetatorii de la Institutul National de Stiinte pentru Sanatatea Mediului  din SUA au analizat corelatia dintre riscul de cancer la san si regimurile alimentare bogate in beta caroten si vitamina A. Acestia au descoperit ca un consum de spanac si morcovi de cel putin doua ori pe saptamana, in comparatie cu niciun consum, este asociat cu o rata de risc de 56%. Acest lucru inseamna ca riscul de dezvoltare a cancerului la san este cu 44% mai redus la femeile care consuma spanac si morcovi. (Prevenirea si Indicatorii epidemiologici de cancer, Noiembrie, 1997)”
Nutrientii antioxidanti sunt importanti pentru limitarea reactiilor oxidative la nivelul celulelor, ceea ce poate favoriza dezvoltarea unor boli precum cea de inima sau cancerul. Adauga la aceste proprietati de combatere a cancerului si faptul ca spanacul este bun pentru vedere, mentinerea taliei si sanatatea creierului si obtii cu siguranta un superaliment. Consuma-l crud in salate, supe raw vegane si smoothie-uri verzi pentru a profita de cat mai multe din calitatile sale.
SURSA : http://viataverdeviu.ro/