Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 13 octombrie 2017

Imunitate cu plante adaptogene

                                 
Ești printre persoanele care răcesc înainte de fiecare vacanță? Ai observat cum după o perioadă de suprasolicitare și privare de somn te îmbolnăvești foarte ușor? Nu sunt doar coincidențe nefericite, ci efectele dereglărilor de sistem imunitar cauzate de expunerea organismului la stresul cronic. 

Atenție, vorbim despre o „dereglare”, nu neapărat despre o „slăbire” a sistemului imunitar. Asta pentru că, în unele cazuri, stresul cronic poate cauza afecțiuni autoimune – sistemul imunitar începe să atace organele, țesuturile, celulele corpului. Starea continuă de alertă în care se află organismul când suntem stresați poate determina un răspuns imun puternic nejustificat, iar în lipsa unor pericole reale, sistemul imunitar atacă organismul, pe care în mod normal ar trebui să îl protejeze.
Desigur, în cele mai multe cazuri, expunerea la stres prelungit este asociată cu o reducere a eficienței răspunsului sistemului imunitar în fața agenților patogeni.
Cauzele sunt atât directe:
- scăderea numărului de limfocite în asociere cu un nivel crescut al cortizolului (supranumit „hormonul stresului”);
- afectarea glandelor suprarenale;
- apariția inflamațiilor cronice.

Cât și indirecte:
- insomnii (privarea de somn, fie că este voluntară sau cauzată de hiperexcitarea nervoasă, afectează puternic sistemul imunitar și crește vulnerabilitatea organismului în fața bolilor);
- predispoziția pentru alimentația nesănătoasă sau alte obiceiuri nocive.

Un sistem imunitar puternic începe cu o minte sănătoasă!
Protejarea sistemului natural de apărare a organismului presupune grijă constantă pentru trup și minte. Fiecare decizie bună pe care o iei în această privință contribuie la fortificarea sistemului imunitar, fie că vorbim de o alimentație sănătoasă, de mai multă mișcare sau de introducerea forțată a celor 8 ore de somn pe zi în programul tău.
În acest sens, descoperirea plantelor adaptogene a revoluționat lumea medicală, în special zona de imunologie. Acestea conțin compuși naturali ce ajută organismul să se adapteze astfel încât să răspundă eficient factorilor stresori, cresc rezistența organismului și nivelul de energie, susțin funcționarea optimă a glandelor suprarenale, restabilesc echilibrul hormonal și conferă o mai bună stare mentală.

Plantele adaptogene nu doar fortifică sistemul imunitar, ci oferă organismului toate uneltele necesare pentru a se proteja împotriva factorilor externi nocivi și creează mediul perfect pentru ca sănătatea să devină starea de normalitate.
Tulsi și Katuki, formula ayurvedică pentru fortificarea sistemului imunitar
Una dintre cele mai apreciate plante adaptogene, cu beneficii demonstrate de cercetările moderne, este Tulsi (Busuiocul Sfânt). Tulsi reduce stresul și anxietatea, fortifică sistemul imunitar, detoxifică organismul, are efect antioxidant și acțiune antiinflamatoare.
Există cel puțin 3 tipuri de Tulsi. Dintre acestea, două intră în compoziția formulei Immunity de la ORGANIC INDIA, disponibilă acum și în România – Tulsi Vana, un tip de Tulsi sălbatic, foarte bogat în eugenol (un adaptogen puternic), și Tulsi Krishna. Această formulă imunomodulatoare naturală este completată de Katuki, o plantă relativ rară, foarte apreciată în medicina ayurvedică pentru acțiunea imunomodulatoare, antiinflamatoare, hepatoprotectoare și antivirală.

ORGANIC INDIA Immunity este un produs 100% Certificat Organic - ce nu conține organisme modificate genetic, pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente chimice. Sunt folosite doar plante integrale, recoltate din culturi organice, astfel că proprietățile și eficiența lor sunt garantate.
Combinația de Tulsi și Katuki conferă un răspuns imun puternic la infecții, la acțiunea radicalilor liberi, a toxinelor și a stresului, stimulează funcțiile sistemului imunitar, revitalizează organismul, întărește sistemul imunitar și accelerează recuperarea în caz de răceli, gripe și infecții ale tractului respirator.
Tulsi și Katuki acționează împreună pentru crearea unei bariere împotriva factorilor de mediu stresori și oferirea tuturor uneltelor necesare organismului pentru menținerea stării de sănătate și intervenție rapidă și eficientă în procesele de auto-vindecare.
Immunity | Imunomodulator natural ORGANIC INDIA este disponibil în România prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor și de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.
Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMÂNIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!