Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 2 decembrie 2022

5 beneficii importante ale consumului de apa alcalina

 




Apa pe care o bei iti influenteaza in mod direct sanatatea! Corpul nostru, la fel ca si compozitia suprafetei TERREI si a naturii din care ne tragem, este format din 65-70% apa, de aceea avem nevoie sa ne hidratam constant si corect cu o apa de calitate superioara.

Am scris pe larg despre ce inseamna o apa de calitate si care sunt cele mai importante criterii in clasificarea apelor in articolul: Cea mai buna apa din Romania.

Desi pentru noi in Romania apa potabila nu pare a fi o problema, la nivel mondial ea reprezinta o resursa din ce in ce mai pretioasa!

Importanta apei pentru organism:

Fara apa nu putem trai, iar expertii in tehnicile de supravietuire vorbesc despre regula de trei:

  • putem rezista 3 minute fara aer,
  • 3 ore fara adapost pe timp de viscol puternic iarna
  • 3 saptamani fara mancare.
  • In privinta consumului de apa, specialistii spun ca putem rezista doar 3 zile fara sa bem apa.

Totdeauna exista exceptii si regula de 3 se ia in calcul orientativ.

Apa este esentiala, pentru ca 65% din corpul nostru este compus din apa si toate procesele metabolice din organismul nostru necesita apa.

Apa este componentul principal a sangelui, ea ajutand la oxigenarea celulelor, la transportul substantelor nutritive, dar si la eliminarea toxinelor din organism.

Nu exista proces metabolic sau reactie chimica in organism care sa se poata produce fara prezenta apei intr-o anumita faza.

Specialistii au realizat importanta calitatii apei de baut de aceea se acorda o importanta mare acestui aspect. De la apa imbuteliata la sisteme de filtrare a apei toate sunt studiate si fiecare producator scoate in evidenta anumite proprietati ale apelor.

Dacă am locui la munte lângă un izvor de apă, am bea doar apă alcalină, apa de izvor de munte fiind cumva apa ideală!

După cum ai observat din legitatea #27, stilul de viață actual este preponderent acidifiant, așadar pentru a rămâne sănătos ai nevoie de un aport cât mai mare de alcalinitate.

Apa poate fi o astfel de sursă de alcalinitate!

Ținând cont ca e nevoie să consumi 2 până la 5 litri de lichide pe zi (vezi legitatea #2), este important dacă aceste lichide sunt alcalinizante sau acidifiante. În afară de apa alcalină și de anumite sucuri proaspăt stoarse, toate celelalte lichide sunt acidifiante! …aaa și băuturile de tip Cola sunt atât de acide încât pot fi comparate cu lichidul din acumulatorii mașinilor.

Urmărește ambalajul apelor pe care le cumperi și asigură-te că au un pH peste 8. Intervalul optim este între 8 și 10.

💖 Comnada produsul dorit aici💥👉

Iată concret, 5 beneficii importante ale consumului de apa alcalina, strict dpdv al alcalinității:

  1. Neutralizează instantaneu hiperaciditatea gastrică, astfel, consumul apei alcaline poate avea beneficii terapeutice pentru cei care suferă de reflux gastric, ulcer sau alte probleme gastrice.
  2. Previne formarea pietrelor la rinichi și a ciocurilor de la nivelul articulațiilor
  3. Creşte pH-ului urinei și al sângelui și astfel scade resorbția mineralelor din oase, putând influența pozitiv, în timp, inclusiv densitatea minerală a oaselor.
  4. Mediul alcalin distruge celulele cancerigene, previne multiplicarea și dezvoltarea lor; practic dezvoltarea celulelor cancerigene este favorizată de un pH acid și este inhibată de un pH alcalin.
  5. Susține toate funcțiile organismului, neutralizează şi elimină radicalii liberi, substanțele chimice acide (aditivi, conservanți, acidifianți, pesticide, insecticide, etc.) prevenind astfel îmbătrânirea celulară.

 Apa alcalina reprezinta, pe scurt, un neutralizant al toxinelor pe care le ingeram zi de zi dar si a celor care sunt generate in urma propriului nostru metabolism. Apa alcalina inverseaza acidoza, adica inseamna un grad ridicat de aciditate in organism, ceea ce creeaza toxine, care, la randul lor, creeaza radicali liberi responsabili cu dezechilibrele din corp. Acidoza se formeaza atunci cand mancam mancare de proasta calitate, gatita excesiv sau in combinatii gresite.

Apa alcalina restabileste pH-ul sangelui, mentinandu-l in intervalul 7,3-7,4, scutind astfel rezerva de calciu si magneziu a organismului

Apa alcalina are proprietati de anti-imbatranire. In general, hidratarea ajuta la reducerea ridurilor, dar apa alcalina actioneaza asupra organismului ca un antioxidant, neutralizan radicalii liberi daunatori care cauzeaza imbatranirea prematura.

Apa alcalina are un grad de absorbtie celulara mai mare, sprijinind astfel buna functionare a celulelor si mentinand o hidratare optima a: colonului, articulatiilor, muschilor, etc.

Apa alcalina, impreuna cu alte remedii, poate stopa sau inversa evolutia mai multor afectiuni, printre care: diabet, hipertensiune, artrtita, diferite forme de cancer, etc.

In tara noastra exista mai multe tipuri de apa alcalina. Unele cu un pH mai ridicat, altele cu Aur si Argint, avand fiecare beneficiile ei.

💖 Comnada produsul dorit aici💥👉

Daca mai ai dubii cu privire la consumul de apa dar urmareste acest video Ted si vei vedea cat sunt de importante hidrarea si cantitatea de apa pe care o bei pentru organismul tau!



Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Evitati alimentele foarte nocive și chiar cu efect dovedit cancerigen

Evitati alimentele foarte nocive și chiar cu efect dovedit cancerigen

 




Este contraintuitiv pentru noi ca un aliment foarte gustos să fie nesănătos! În mii și mii de ani de existență a speciei umane, am fost obișnuiți ca gustul să fie un reper foarte important pentru supraviețuirea noastră.

Ceea ce era bun la gust, însemna că este o hrană benefică. Iar ceea ce era otrăvitor sau nu era benefic ne atrăgea atenția tot prin gust!

Astăzi însă, instinctele primare de care discutam mai sus, nu ne mai sunt de folos. Cele mai gustoase alimente sunt cele artificiale care nici nu ne oferă nutrienții de care avem nevoie și în același timp sunt și toxice pe termen lung.

Este în același timp contraintuitiv să conștientizăm cu adevărat că un aliment care nu are niciun efect negativ pe termen scurt, este de fapt o otravă pe termen lung:

  • mâncăm o pâine albă cu margarină și nu se întâmplă nimic
  • mâncăm niște (zahăr cu vopsea) bezele și sunt chiar bune
  • mâncăm niște chipsuri de ne lingem pe degete (de glutamat) și chiar nu pățim nimic
  • mâncăm o shaorma cu de toate și în afară de o mică indigestie, totul e ok
  • mestecăm un pachet de gumă pe zi și simțim doar o respirație proaspătă

Creierul arhaic responsabil de instinctele primare nu ne mai poate ajuta și avem nevoie să ne lăsăm ghidați de scoarța cerebrală, cea mai avansată parte din creierul nostru, singura capabilă să înțeleagă acest mecanism.

 

Astfel ar fi bine să evităm alimente foarte nocive și chiar cu efect dovedit cancerigen:

  • Îndulcitori: zaharină, aspartam, acesulfam K
  • Coloranți: Sunset yellow, coșenila (E120),  tartrazina
  • Potențiatori de gust: monoglutamat
  • Conservanți: acid benzoic, sulfiți, 
  • Alte substanțe: BHA, nitrați și nitriți, cianura
  • Alimente supra-procesate sau de semi-sinteză: margarină, amidon modificat
  • Compuși generați în timpul prăjirii: acroleină, acrilamidă
  • etc

 

Așadar, acordă o atenție mai mare ambalajelor, citește ingredientele și consumă preparate cât mai simple și într-o stare cât mai naturală.

Așa cum am precizat în legitatea anterioară, aceste alimente nu sunt altceva decât o otravă lentă care ne îmbolnăvește încet dar sigur. 

Ca să fii sau să rămâi sănătos/sănătoasă e nevoie să le schimbi cu alimente naturale, bogate în antioxidanți, fibre și nutrienți benefici pentru organismul tău și care, pas cu pas, zi de zi, vor reprezenta o un adevărat medicament pentru tine. 

 

Deci, din păcate, nu te mai lăsa ghidat(ă) de gust și instincte, ci de inteligența ta superioară!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. Mai multe click aici


 

Brazii artificiali 3D – cea mai noua si uimitoare inventie pentru iubitorii Craciunului