Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 26 iunie 2015

Visinele sunt fructe pline de nutrienti si antioxidanti


Acorda-le importanta cuvenita si consuma-le din belsug in aceasta perioada. Visinele, "surorile" vaduvite de celebritate ale cireselor, sunt fructe pline de nutrienti si antioxidanti, avand nenumarate beneficii pentru sanatate.
De la combaterea insomniei si pana la arderea caloriilor, iata ce avantaje ai daca incluzi visinile in dieta ta zilnica!

Continut bogat de antioxidanti

Visinele sunt pline de antioxidanti, in special de antocianine, acele fitochimicale responsabile cu pigmentarea in culoarea rosie. In plus, antocianinele au un bun efect antiinflamator, incurajand circulatia sangelui si contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

Visinele ofera si o doza sanatoasa de Vitamina C, esentiala in intarirea sistemului imunitar.

Combat insomnia


Din cand in cand, mananca 10 sau 20 de visine imediat dupa masa de seara si inainte sa te duci la culcare si nu vei mai avea probleme cu somnul. Poti alterna cu un pahar din suc de visine. Secretul sta in melatonina, un hormon care te ajuta sa ai un somn odihnitor, descoperit de cercetatori in visine.

Previn cancerul

Pe langa Vitamina C si antocianine, visinele mai contin trei tipuri de chimicale care sunt cunoscute, in nenumarate studii, pentru beneficiile pe care le aduc impotriva transformarii celulelor, transformare ce duce la cancer. Alcoolul perilic, compusul chimic limonene, precum si acidul elagic sunt substantele cu ajutorul carora te poti proteja de cancerul de sani, de plamani, ficat, piele sau colon.

Scad nivelul colesterolului

Consumate cu moderatie, visinele impiedica acumularea grasimilor in ficat si scad nivelul colesterolului rau (LDL) din sange. Acest lucru se intampla datorita fibrelor si antioxidantilor continuti de visine. Unul dintre acestia din urma este quercetina, un tip de flavonoid extrem de puternic care previne depunerea grasimilor pe vasele de sange si impiedica astfel aparitia atacului de cord.

Te ajuta sa slabesti
                                               

Spre deosebire de cirese, visinele contin mai putin zahar decat acestea. Ele sunt recomandate in curele de slabire si datorita potasiului care te ajuta sa arzi mai repede caloriile si iti ofera energia optima pentru buna functionare a organismului. Consumul de visine ajuta si la indepartarea grasimilor de pe abdomen si de pe talie, 100 de grame continand numai 60 de calorii.

Combate problemele digestive

Continutul de fibre din aceste mici fructe te ajuta sa combati problemele digestive. Ele au si un efect laxativ, benefic in tratarea constipatiei usoare. Totodata, visinele te scapa de toxinele din corp si ajuta la eliminarea acidului uric din sange. Daca ai diabet sau prezinti o aciditate crescuta a sucului gastric nu este indicat sa consumi visine sau suc de visine.

Regenereaza tenul

Visinele se pot folosi si extern, nu numai intern. Ele au proprietati apreciate pentru efectele de regenerare si tonifiere a pielii. Ele pot fi de ajutor in tratarea cuperozei, o forma de acnee rozacee care se instaleaza cu precadere la persoanele trecute de 30 de ani, indiferent de sex. Totodata, ele au si un efect emolient, putand ameliora stadiul crapaturilor pileii.

SURSA : http://www.ele.ro/sanatate/