corturi

corturile.ro

Sanatate pentru prieteni feed

Translate

marți, 15 decembrie 2015

Tratament anticancer cu dieta Budwig

                       

Dieta cu in (seminţe de in), ulei a fost iniţial propusă de Dr. Johanna Budwig, un biochimist german şi expert în grăsimi şi uleiuri, în 1951. Dr. Budwig deţine un doctorat in Ştiinţe ale Naturii, a urmat o scoala medicala, si cursuri in domeniile farmaceutic, fizica, botanica si biologie. Ea este cel mai bine cunoscuta pentru cercetarile ei extinse referitoare la proprietăţile şi beneficiile uleiului de in, combinate cu proteinele sulfurate din alimentaţie, şi de-a lungul anilor a publicat o serie de cărţi pe această temă, inclusiv „Cancerul – o problema cauzata de grăsime”,„Moartea unei tumori” şi „Adevarata sănătate împotriva arteriosclerozei, Infarctului cardiac & Cancerului”.
                                                     
Dr. Budwig a constatat că sângele pacienţilor grav bolnavi de cancer era în deficit de anumite ingrediente importante esenţiale, care a inclus substanţe numite fosfatide şi lipoproteine, în timp ce sângele unei persoane sănătoase conţinea întotdeauna cantităţi suficiente din aceste ingrediente esenţiale.
Ea a constatat că, atunci când se folosesc aceste ingrediente naturale, pe o durata de aproximativ trei luni, tumorile se retrag treptat, slăbiciunea şi anemia dispar şi energia de viaţă revine. Au fost alinate simptomele de cancer, disfuncţiile hepatice şi diabetul.
Apoi Dr. Budwig a descoperit o cale complet naturală pentru ca oamenii să înlocuiască acele ingrediente esenţiale organismelor lor atât de necesare în dieta lor de zi cu zi. Prin simpla mâncare a unei combinaţii de doar două alimente naturale şi delicioase nu doar cancerul poate fi prevenit, dar, caz după caz, a fost de fapt, vindecat. (Aceste două alimente naturale si organice, uleiul din seminţe de in şi brânzica de casa (cottage) trebuie să fie consumate împreună pentru a fi eficiente, deoarece unul potenţează proprietăţile celuilalt).
Cottage cheese, branzica de casaDupă mai mult de 10 ani de aplicare clinică, formula naturală a Dr. Budwig s-a dovedit a fi de succes în cazul în care cele mai multe remedii tradiţionale au eşuat. Formula Dr. Budwig a fost folosită terapeutic în Europa pentru a preveni: cancerul, arterioscleroza, accidenteler vasculare cerebrale, infarctul cardiac, ulcerul gastric (normalizeaza sucul gastric), problemele de prostată (mărită), artrita (exercită o influenţă favorabilă), eczemele (util pentru vindecarea tuturor bolilor de piele), şi chiar şi deficienţe ale sistemului imunitar.

Mii de persoane au fost ajutate de descoperirea ei. Mărturii poate fi găsite pentru aproape orice tip de cancer şi tumori, chiar şi pentru cele în stadiu avansat şi terminal. Dr. Budwig a sprijinit persoane grav bolnave, chiar şi pe cele la care s-a renunţat ca fiind fără speranţă de către medicii oficiali, să-şi recâştige sănătatea lor printr-un simplu regim nutriţional. Baza programului dr. Budwig constă în utilizarea de ulei de in în amestec cu brânză cu procent scăzut de grăsimi.
Dr. Johanna predică împotriva utilizării de ceea ce ea numeşte „pseudo-” grăsimi, „hidrogenate”, „parţial hidrogenate,” şi chiar „polinesaturate.” Prelucrarea chimică face ca uleiurile să devină o substanţă nocivă ce se depozitează în organism. Inima, de exemplu, respinge aceste grăsimi şi ele sfârşesc ca depozite anorganic de grăsime chiar pe muşchiul cardiac. Ei ajung sa blocheze circulaţia sanguină, să dăuneze acţiunii inimii, să inhibe reînnoirea celulelor şi să împiedice libera circulaţie a sângelui şi a fluidelor limfatice.
Ştiinţa a dovedit că grăsimile joacă un rol important în funcţionarea intregului organism. Grăsimile (lipidele) sunt vitale pentru toate procesele de creştere, de reînnoire a celulelor, de functionare a creierului şi a nervilor. Resursele noastre de energie se bazează pe metabolizarea lipidelor. Pentru a funcţiona eficient, celulele necesită lipide polinesaturate, bogate in electroni, prezente în abundenţă în uleiul nerafinat de in.
                                                                        
Lipidele doar sunt solubile în apă şi curg liber atunci când sunt legat de proteine; de aici importanţa Brânzei Cottage, bogate în proteine. Atunci când grăsimile de înaltă calitate, bogate în electroni sunt combinate cu proteinele, electronii sunt protejati, până cat timp organismul necesită energie. Această sursă de energie este apoi pe deplin şi imediat la dispoziţia organismului la cerere, asa cum a intentionat si natura.
Dna Dr. Budwig susţine că dieta are atât rol preventiv cât şi curativ. Ea spune că absenţa de linol-acizi [în dieta medie de vest] este responsabilă de producerea de oxidază, care induce o creştere de cancer şi este cauza multor alte afecţiuni cronice.
Teoria este: utilizarea oxigenului în organism poate fi stimulată de compuşi de proteine cu conţinut sulfuric, care fac uleiurile solubile în apă şi care sunt prezente în legume, cum ar fi praz, ceapă, arpagic şi usturoi, dar mai ales în Brânza Cottage.
Este esenţial să se utilizeze numai uleiuri presate la rece, nerafinate, cu conţinut ridicat de acid linolic, cum ar fi seminţele de in, de floarea soarelui, soia, mac, nuc, şi uleiuri de in. Astfel de ulei ar trebui să fie consumat împreună cu produsele alimentare care conţin proteine bune. În caz contrar uleiurile vor avea EFECTE CONTRARE, provocând mai mult rău decât bine.
Cea mai bună combinaţie este brânza de vaci şi uleiul de in. Seminţele de in ar trebui să fie proaspăt măcinate. Pot, de asemenea, să fie incluse în dietă carbohidraţi care conţin zahăr natural, cum ar fi curmalele, smochinele, perele, merele şi strugurii. Mierea este, de asemenea, benefică. Ea considera ca cele mai multe din preparatele sintetice de vitamina A sunt rele, pentru că acestea conţin produse de oxidare, dar mult caroten ca pro-vitamina A (din morcovi) este consumat. Este benefică Vitamina B din laptele bătut / zer, iaurt şi drojdie naturală.
O persoană necesită zilnic aproximativ 120 g de Brânză Cottage amestecată bine cu 30 ml de ulei din seminţe de in. Un mixer sau un bătător de ouă functionează perfect. Amestecul poate să fie îndulcit cu miere de albine sau cu orice altceva cu aromă naturală. Pot fi adăugate fructe proaspete.

Amestecul doctoriţei Johanna Budwig:
Puneţi în mixerul dvs.:
  • 1 cană de Brânză Cottage organică cu conţinut redus de grăsime
  • 2-5 linguri de ulei de in
  • suficientă apă pentru a le înmuia
Opţional:
1-3 linguri de seminţe de in proaspăt măcinate în râşniţa de cafea
piper Cayenne
usturoi
piper roşu
Pentru cei care nu se poate mânca produse lactate, le puteţi înlocui cu „Companion de nutrienţi” disponibile prin intermediul Nature’s Distributors din Arizona, 1-800-624-7114. Acestea sunt capsule ce conţin proteine şi enzime sulfurate uscate, care mobilizează acizi grasi esenţiali. Se garantează că o capsulă va activa o lingură de ulei.
Făceţi amestecul foarte moale. Mâncaţi o parte din el în fiecare zi.
Unii oameni doar adaugă reţeta de mai sus la dieta lor, în timp ce alţii urmează un program recomandat de dna dr. Budwig:
În ziua 1 pacientul nu se hrăneşte decât cu 250 ml de ulei de in, cu miere, plus sucuri de fructe prospat stoarse (fără adaos de zahăr!). În cazul în care o persoană este foarte bolnavă, şampania poate fi adăugată in prima zi în loc de suc şi este luată cu ulei de In şi miere. Şampania se absoarbe uşor şi are un scop serios aici. (Şampania este un vehicul este mai usor de asimilat şi-l face pe cineva care-i aproape pe patul de moarte să meargă din nou. O clismă cu 250 ml de ulei reţinut în colon timp de 30-60 de minute este un alt mod de a introduce în corp acest ulei, prelungitor de viaţă, bogat în electroni. Acesta poate fi, de asemenea, aplicat pe piele pentru absorbţia transdermică).
1) ZAHĂRUL ESTE ABSOLUT INTERZIS. Sucul de struguri poate fi adăugat pentru a îndulci orice alte sucuri stoarse.
2) Alte „produse interzise” sunt:
– Toate grăsimile animale.
– Toate Uleiurile de Salată (acestea includ şi maioneza comercială)
– Toate tipurile de carne (produse chimice & hormoni)
– Unt
– Margarină
– Cărnuri conservate (conservanţii blochează metabolismul chiar al Uleiului de In)
3) Sunt bune sucurile proaspăt stoarse din legume – morcovi, ţelină, mere şi sfeclă roşie.
4) De trei ori pe zi, un ceai cald este esenţial – ceai de mentă, măceşe sau de struguri – toate îndulcite după cum doriţi cu miere. O ceaşcă de ceai negru înainte de prânz este bine.
PLANUL ZILNIC
Înainte de micul dejun – serviţi un pahar cu lapte acidofil sau cu zeamă de varză acră.
Mic dejun – La Müsli (din cereale obişnuite) se adaugă 2 linguri (30 ml) de Ulei de In şi miere şi fructe proaspete în funcţie de anotimp – fructe de pădure, cireşe, caise, piersici, mere rase. Schimbaţi aroma de la o zi la alta. Utilizaţi orice fructe cu coajă lemnoasă, cu excepţia arahidelor / alunelor! Ceaiuri din plante medicinale aromate după cum se doreşte sau ceai negru. Se servesc 120 g din THE SPREAD (indicaţii mai jos). Este bine să-l mâncaţi „direct” ca o cremă, sau să-l adăugaţi la alte alimente pe care le pregătiţi după cum se va vedea mai jos.

Ceaiul de dimineaţă (la ora 10)
 – Un pahar de suc proaspăt făcut din morcovi, din mere, ţelină, sau un amestec de suc de sfeclă de zahăr şi suc de mere.
Masa de prânz – Salată asortată cu maioneză din iaurt – Ulei de In (indicaţii mai jos).
În plus faţă de „salatele verzi”, folosiţi napi, morcovi, varză creaţă, ridichi, varză sau conopidă rase. O pulbere fină de hrean, arpagic sau patrunjel pot fi adăugate pentru aromă.
Felul de Mâncare Gătit – pot fi servite legume, cartofi, sau grane precum boabele de orez, hrisca sau mei fierte in abur. La acestea adăugaţi fie THE SPREAD fie THE MAYO – pentru aromă şi pentru a creşte aportul de Ulei de In. De asemenea, se amestecă THE SPREAD cu cartofi pentru o masă foarte consistentă. Se adaugă chimen, arpagic, pătrunjel sau alte plante medicinale.
Desert – Se amestecă fructe proaspete (altele decât cele utilizate pentru micul dejun) cu THE SPREAD dar, de această dată (în loc de miere), se aromează cu smântână cu aromă de lămâie, vanilie sau fructe de pădure.
Ceaiul de După-Amiaza (ora 16) – un păhăruţ cu vin natural (fără conservanţi) sau de şampanie sau suc proaspăt de fructe cu 1-2 linguri cu seminţe de in învelite în miere.
Cina – se serveşte devreme, la ora 18. Faceţi o masă caldă folosind turte de hrişcă, ovăz sau soia. Găluştile de hrişcă sunt cele mai bune şi pot fi folosite într-o supă de legume sau, într-o formă mai solidă sub formă de prăjituri cu sos pe bază de plante. Sosurile dulci & supele vă pot întotdeauna furniza mult mai multă energie de vindecare prin adăugarea de THE SPREAD. Numai miere sau suc de struguri pot fi folosite ca îndulcitori. Fără adaos de zahăr alb (sau maro!) Pot fi utilizate numai sucuri proaspăt stoarse şi NU sucuri similar naturale (există pericolul conservanţilor). Acestea trebuie să fie complet naturale.
Cum să se pregătească ‘THE SPREAD’
Se pun 250 ml de Ulei de In într-un castron, adăugaţi o jumătate de kilogram (450 g) de Brânză Cottage cu conţinut redus de grăsimi (1%) şi se adaugă 4 linguri (60 ml) de miere. Porniţi mixerul şi adăugaţi suficient lapte (cu % scăzut în grăsimi) sau apă pentru ca să se amestece bine împreună. În 5 minute rezultă un preparat de consistenţa unei creme de budincă şi care NU ARE nici gust de ulei (şi nici nu trebuie să se vadă ‘inele’ uleioase atunci când se clăteşte vasul).
Alternativ, puteţi folosi Iaurt în loc de Brânză Cottage în proporţii de 30 g Iaurt la fiecare 1 lingura (15 ml) de Ulei de In şi miere şi se amestecă ca mai sus.
NOTĂ: Când Uleiul de In este amestecat în acest fel, nu produce diaree chiar şi atunci când este administrat în cantităţi mari. Acesta reacţionează chimic cu proteinele (sulfaţii) din Brânza Cottage, iaurt etc.
Cum să se pregătească „MAYO” (maioneza):
Se amestecă împreună 2 linguri (30 ml) de ulei de in, 2 linguri (30 ml) de lapte, şi 2 linguri (30 ml) de iaurt.
Apoi se adaugă 2 linguri (30 ml) de suc de lămâie (sau oţet de mere) şi se adaugă 1 linguriţă (2,5 g) de muştar plus şi alte plante, cum ar fi maghiran sau mărar.
Apoi se adaugă 2 sau 3 felii de muraturi de la un magazin de produse alimentare (fără conservanţi! – citiţi eticheta!), precum şi un praf de sare pe bază de plante.
Dr. Budwig spune că va trebui să urmaţi această dietă timp de 5 ani. Dacă nu se respectă indicaţiile acestei diete, (de ex. se mănâncă carne conservată, bomboane etc), spune Dr. Budwig că uneori tumorile vor evolua rapid spre mai rău.
                                             
ULEIUL DE (SEMINŢE DE) IN se alterează uşor de oxigen, căldură şi lumină. Uleiul rânced este rău pentru sănătate. De aceea uleiul TREBUIE atent produs, ambalat în mediu de azot în recipiente rezistente la lumină, să fie ţinut în frigider până la utilizare, folosit cât mai proaspăt cu putinţă, şi stabilizat cu proteine (THE SPREAD etc.), imediat după ce s-a deschis ambalajul, … ” Mărcile pe care să le căutaţi sunt Omegaflo şi Barleans. Acestea trebuie să fie puse la frigider şi utilizate în termen de cel mult 2 luni după deschidere.
Pot fi, de asemenea, folosite si seminte de in. Seminţele trebuie să fie sparte numai într-un mixer de produse alimentare, sau ele pot fi râşnite într-o râşniţă de cafea. Este nevoie de trei ori cantitatea de seminţe pentru a obţine echivalentul uleiului. Seminţele sunt bogate în calorii, aşa ca s-ar putea să creşteţi în greutate. Seminţele sunt, de asemenea, bogate în fibre solubile, astfel încât amestecarea lor cu un produs lichid tinde să producă „jeleuri” din ce in ce mai tari. Seminţele proaspat sparte pot fi presărate pe Müsli (fulgii de cereale) şi ar trebui să fie consumate cu promptitudine.

Există mai multe clinici care utilizează dieta Budwig, ca parte a programelor lor de vindecare a cancerelor. Acestea includ Clinica Mariposa din Spania şi Centrul de frumuseţe Taylor.
Eu am aplicat acest tratament pentru fratele meu (metastaze la ficat si inca alte multe afectiuni).
Sunt 2 1/2 ani de cind aplic acest tratament fratelui meu si vad ca se simte bine.