Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 11 ianuarie 2023

Tendinte pentru par saten vopsit suvite

 


Parul vopsit suvite este o modalitate de a adauga culoare parului tau fara a trece prin procesul de vopsire completa.

Acest lucru poate fi o optiune buna daca doresti sa experimentezi o noua culoare, dar nu esti sigura daca vrei sa o aplici pe tot parul.

Suvitele pot fi vopsite intr-o varietate de culori, de la tonuri mai naturale pana la nuante mai indraznete.

Cum pregatesti parul saten pentru suvitare?

Pentru a pregati parul saten pentru suvitare urmeaza pasii de mai jos:

  • 💥Curata parul: Inainte de a incepe sa suvitezi parul, asigura-te ca acesta este curat si uscat. Daca parul este ud, va trebui sa il usuci complet inainte de a incepe procesul de suvitare.
  • Aplica spray pentru protectie termica: Daca doresti sa folosesti un aparat de styling care produce caldura (cum ar fi placa de indreptat parul) pentru a reduce din volum, este recomandat sa aplici un produs de protectie a caldurii pe par pentru a proteja parul de daunele cauzate de caldura.
  • 💥Separa parul in sectiuni: Divide parul in sectiuni mai mici pentru a usura procesul de suvitare si pentru a obtine rezultate mai uniforme. Foloseste un pieptan cu dintii rari pentru a separa parul.
  • 💥Trateaza parul: Daca parul tau este uscat sau deteriorat, ar putea fi benefic sa aplici o masca sau un tratament hidratant inainte de a incepe procesul de suvitare. Acest lucru va ajuta parul sa ramana hidratat si mai putin predispus la rupere.

 👉Daca vrei sa iti suvitezi parul acasa ai nevoie de urmatoarele produse:

 - un prosop pentru a-ti acoperi umerii si gatul;

 - manusi de unica folosinta pentru a-ti proteja pielea de vopseaua de par;

 - folie de aluminiu pentru a-ti impaturi suvitele;

 - un vazonas profesional si o pensula;

 - clame de par pentru a sectiona parul;

 - un pieptan cu dintii rari pentru a desprinde suvitele;

 - pudra sau crema decoloranta;

 - oxidant;

 - vopsea de par.

👉Alege oxidantul potrivit:

Oxidant de 12% 40Vol. - pentru 3 tonuri de deschidere.

Oxidant de 9% 30Vol. - pentru 2 tonuri de deschidere.

Oxidant de 6% 20Vol. - pentru un ton de deschidere. Acoperirea firelor de par albe. 

Oxidant de 4% 13Vol. - acelasi ton sau mai inchis. Pentru rezultate intense pe par natural, fara fire albe.

  •  Este important sa citesti instructiunile de pe ambalaj si sa urmezi sfaturile unui stylist profesionist. De asemenea este important sa testezi vopseaua pe o portiune mica de par inainte de a o aplica pe tot parul, pentru a te asigura ca esti multumita de rezultat. 

  •  Daca doresti sa iti vopsesti suvitele de par intr-o alta nuanta fata de cea a parului tau natural, ai o multime de optiuni de culori de par la dispozitie. Alege nuanta potrivita in functie de preferintele personale si de aspectul dorit.

👉Iti prezint cateva idei de nuante pentru par vopsit suvite

💥Suvite blonde pe par saten natural: Pentru a adauga suvite blonde trebuie sa alegi culoarea blondului dorit si metoda de aplicare. Culoarea blondului poate varia de la un blond deschis si cald, la un blond rece si platinat. Este important sa alegi culoarea care se potriveste cu nuanta pielii si a ochilor, precum si cu parul tau natural.

Prin adaugarea suvitelor blonde poti obtine un aspect mai luminos si poti scoate in evidenta culoarea ochilor tai.

  TIPS:  Pentru a-ti mentine suvitele blonde intacte, foloseste un sampon special creat pentru a neutraliza reflexele de galben sau portocaliu ramase pe firul de par dupa decolorare sau vopsire. Acesta confera o stralucire platinata blondului si parului alb, curata delicat, iar parul ramane foarte bine ingrijit dupa spalare.

 

 

  1. 💥Par saten cu suvite platinate: Suvitele platinate sunt o alegere moderna si indrazneata, care poate adauga stralucire si luminozitate parului.

  2. 💥Rosu aprins: Daca vrei sa aduci ceva nou in coafura ta, poti vopsi cateva suvite de par intr-o nuanta de rosu aprins. Acest lucru poate da coafurii tale un aspect indraznet si atractiv.

 

  1. 💥Suvite gri pe par saten: Suvitele in nuanta de gri sunt o alegere moderna si sofisticata, care poate adauga un plus de eleganta si stil parului. Daca vrei sa aduci un efect de stralucire in coafura ta, poti vopsi cateva suvite de par intr-o nuanta de gri.

  1. 💥Suvite de culoare pastel: Daca iti place sa fii in trend, poti alege suvitele de culoare pastel, cum ar fi roz sau mov. Acest lucru poate adauga un efect delicat si feminin parului tau.

 

  1. 💥Suvite in stil ombre: Ombre este un stil popular in care culoarea parului trece de la o culoare mai inchisa la o culoare mai deschisa, de obicei de la radacina la varfuri. Poti alege tehnica ombre pentru a recrea acest efect in parul tau.

  2. 💥Suvite in degrade: Daca vrei sa aduci mai multe culori in parul tau, poti alege suvitele in degrade. Mai exact culorile sunt mai puternice la radacina si se estompeaza gradual pe par. Acest lucru poate crea un efect de tranzitie naturala intre culori.

  3. 💥Tehnica balayage: Daca doresti sa adaugi suvite pe parul saten natural iti recomand sa optezi pentru tehnica de balayage. Aceasta tehnica poate fi realizata cu o perie mai mica pentru a obtine suvite mai fine sau cu o pensula mai mare pentru suvite mai groase.

 In general, este important sa discuti cu un stylist profesionist inainte de a incepe procesul de colorare a parului pentru a te asigura ca parul ramane sanatos.

Daca parul tau este deja vopsit sau decolorat, este posibil sa fie necesara o ingrijire suplimentara pentru a mentine sanatatea parului dupa procesul de colorare.

 Acestea sunt doar cateva exemple de nuante pentru par vopsit suvite. In final, alegerea nuantei potrivite depinde de stilul tau personal si de ceea ce iti doresti sa obtii din coafura ta. Este important sa tii cont de faptul ca vopsirea parului poate afecta sanatatea acestuia, asa ca asigura-te ca alegi produse de calitate si urmeaza intotdeauna instructiunile de aplicare pentru a evita problemele.

 Pe data viitoare!


PS: Tu in ce nuanta ti-ai suvita parul saten?

Sursa : Click👉 aici

Corectarea Anemiei in cancer

 


Urmatoarea postare - In curind

Ultima postare Tratament sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

💥Corectarea Anemiei in cancer

Foarte multe persoane diagnosticate cu cancer si care urmeaza un tratament cu citostatice ajung sa sufere de anemie sau carenta de fier de diverse grade.

Aceasta anemie este de multe ori un efect secundar al chimioterapiei si este si un semn ca ea are un oarecare efect, distrugand celulele cu multiplicare rapida.

O suplimentare a fierului in acest caz nu este cea mai buna solutie, deoarece fierul poate stimula dezvoltarea celulelor canceroase

Asadar:

Abordarea corecta a anemiei in cancer, nu este 

suplimentarea fierului ci cresterea capacitatii 

organismului de refacere a hemoglobinei, precum

 si optimizarea metabolismului fierului.

De-a lungul timpului am recomandat mai multe solutii personalizate in aceste cazuri iar una potrivita celor mai multe cazuri este urmatoarea:

                         Anemia si carenta de fier, cauze si remedii naturale

💥Pachetul pentru corectare anemie in cancer

 contine:

  • SOD NATURAL
  • Spirulina tablete
  • Ester C 1000mg 
  • Extract de Tamarix (catina rosie) 
  • Clorofila lichida 
  • Suc de Noni 
  • Suc de Aronia 

Pachetul contine produse suficiente pentru o luna de tratament.

Pe langa efectul de corectarea anemiei, aceste produse au si un efect de inhibare a dezvoltarii tumorilor si de reducere a efectelor negative ale chimioterapeii sau radioterapeiei

                   Anemia si carenta de fier, cauze si remedii naturale

Asadar invata sa privesti corpul in ansamblu, nu pe bucati mici! Cu cat iti vei privii corpul mai mult ca un intreg interconectat cu atat vei putea sa ai mai multa grija de sanatatea ta. Orice problema intampini la nivelul unui organ sau sistem, va trebui sa iti dai seama ca nu este o problema doar la acel nivel si ca ea poate avea legaturi si cu alte organe.

Astfel privind problema in ansamblu se intampla 

ca: nu vindeci doar boala (anemia), ci vindeci

intreg corpul!

Farm. Anca si Adrian Ienin


Tratament sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

 


Urmatoarea postare - Corectarea Anemiei in cancer

Sinuzita este o afectiune tot mai frecventa care culmineaza in sezonul rece si umed. Abuzul de tratamente locale, nerespectarea indicatiilor din prospecte, o supraincarcare a limfei si o imunitate precara duc de multe ori la cronicizarea sinuzitelor acute si se ajunge astfel la o suferinta indelungata, sinuzita cronica, cu repercursiuni asupra intregului organism.

Problema sinuzitelor cronice nu se rezuma la atat, ci ele pot duce la alte probleme de sanatate, aparent fara legatura: tulburari de somn, tendinta la obezitate (din cauza lipsei de somn si dereglarii metabolismului leptinei), oboseala cronica, oxigenare insuficienta, dificultati de concentrare, etc

Ce este de fapt sinuzita?

Sinuzita este o inflamatie a mucoasei paranazale insotita de aparitia unei secretii vascoase, transaprente sau purulente in interiorul sinusurilor. Sinusurile sunt niste cavitati osoase pline cu aer a caror mucoasa se poate inflama in anumite cazuri: infectie, alergie, etc. Inflamatia poate fi insotita de durere si disconfort in zona sinusurilor.

Vorbim de o sinuzita acuta atunci cand exista o inflamatie a mucoase sinusale de scurta durata (maxim 3 saptamani) si care este trecatoare, vindecarea facandu-se fara cronicizare. Daca sinuzita tine mai mult, vorbim despre o sinuzita cronica.

Cauzele sinuzitei si factori de risc

Sinuzita, fiind o inflamatie, are o cauza declansatoare, pe un fond de alte dezechilibre, asadar o sinuzita poate fi de cauza: bacteriana, virala, fungica sau alergica.
Cauze favorizante pot fi:
  • deviatia de sept nazal
  • rinita acuta purulenta (inflamarea si infectia mucoasei intranazale), care apoi urca spre sinusuri si se agraveaza
  • mediul toxic (pulberi, noxe), frigul, aerul conditionat
  • factori alergeni

Cum se manifesta o sinuzita? Simptomele 

sinuzitei:

Simptomele sinuzitei acute pot fi suparatoare si pot perturba activitatile de zi cu zi prin: rinoree (secretie, uneori purulenta, la nivelul nasului), obstructie si congestie nazala, durere de cap in zona sinusurilor, uneori febra si scaderea mirosului, senzatie de greutate la nivelul nasului si a ochilor. Simptomele sinuzitei acute sunt mai severe si mai intense.
Sinuzita cronica in schimb se manifesta mai putin intens insa majoritatea simptomelor raman: secretie nazala insotita de congestie cu durata mai mare de 1 luna, durere, tensiune la nivelul sinusurilor, scaderea mirosului, expectoratie, tuse, insomnie, dureri de cap.

Cum imi dau seama daca am sinuzita? 

Simptomele si diagnosticul sinuzitei:

Diagnosticul cert de sinuzita poate fi pus de medicul ORL insa multe simptome pot trada aparitia acestei afectiuni:
durere la nivelul sinusurilor, secretie nazala mucopurulenta, obstructie nazala cu dificultati in respiratie.
Investigatiile pot fi mai aprofundate cu examen clinic ORL, examen endoscopic sau examen imagistic care vor putea confirma diagnosticul de sinuzita precum si evolutia ei.

Tratament natural pentru sinuzita

Tratamentul clasic al sinuzitei recomanda antibiotic cel putin 10 zile, antiinflamatare, mucolititice si secretolitice, antihistaminice, administrare de spray vasoconstrictor. Abuzul de acest tratament sau administrarea fara un consult medical poate duce la recidive frecvente, la cronicizare si al scaderea drastica a imunitatii.
Tratamentul natural al sinuzitei este mult mai bland, fara efecte secundare si cu un rezultat sigur in cresterea imunitatii, evitand astfel recidivele si cronicizarea.

Sinuzita este o afectiune tot mai frecventa care culmineaza in sezonul rece si umed. Abuzul de tratamente locale, nerespectarea indicatiilor din prospecte, o supraincarcare a limfei si o imunitate precara duc de multe ori la cronicizarea sinuzitelor acute si se ajunge astfel la o suferinta indelungata, sinuzita cronica, cu repercursiuni asupra intregului organism.

Problema sinuzitelor cronice nu se rezuma la atat, ci ele pot duce la alte probleme de sanatate, aparent fara legatura: tulburari de somn, tendinta la obezitate (din cauza lipsei de somn si dereglarii metabolismului leptinei), oboseala cronica, oxigenare insuficienta, dificultati de concentrare, etc.

Tratament natural pentru sinuzita


Recomandarea noastra o reprezinta 

         schema de tratament impotriva sinuzitei:

Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

Tratamentul natural impotrvia sinuzitei contine produse care:

  • stimuleaza imunitatea si ajuta procesele organismului sa se regleze (ester C, astragalus, Polygemma)
  • stimuleaza drenarea sinusurilor si mecanismele de eliminare a secretiei (Polygemma sinusuri, Neil Med Sinus Rinse)
  • au efect antibiotic natural si imunostimulator (biomicin forte)
  • sistem ingenios de curatare al sinusurilor (Neil Med Sinus Rinse)

Un alt produs eficient in sinuzite si nas 

infundat este Nasirus:

Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

Dispozitivul de curatare al sinusurilor.

Exista pe piata diverse dispozitive ingenioase care curata extrem de bine sinusurile, creand in acelasi timp un mediu favorabil vindecarii datorita solutiei saline care se foloseste. 

Evolutia si complicatiile Sinuzitei

Ceea ce am precizat deja este faptul ca o sinuzita acuta netratata poate evolua spre sinuzita subacuta si apoi cronica
Pe langa asta, alte complicatii ale sinuzitei sunt:
  • faringite si amigdalite acute recidivante, laringite acute recidivante, traheo-bronsite prin drenarea secretiilor purulente in spatele nasului;
  • in cazuri mai grave, puroiul din sinus poate distruge peretii sinusali patrunzind in vecinatate ajungindu-se astfel la abces orbito-ocular, abces cerebral, pareze ale nervilor cranieni ce inerveaza fata;
  • afectiuni indirecte datorate inflamatiei persistente si a insuficientei oxignari pot fi: tulburarile de somn, oboseala cronica,  dificultati de concentrare, dureri de cap

Recomandari de profilaxie pentru 

prevenirea sinuzitei:

Pentru a preveni aparitia sinuzitei exista mai multe recomandari simple:

  • Curatarea nasului zilnic cu spray cu apa de mare sau cu un dispozitiv special de tipul NeilMed Sinus Rinse
  • Corectarea deviatiilor de sept sau a unei hipertrofii de cornet nazal inferior daca acestea pun cu adevarat o piedica in ventilarea cailor aeriene superioare si a cavitatiilor sinusurilor
  • Sustinerea unei imunitati puternice
  • Adoptarea unei alimentatii cu efect antiinflamator
Corpul ne transmite permanent mesaje despre starea de sanatate iar unul dintre aceste mesaje poate fi sinuzita sau alte inflamatii ale cailor respiratorii superioare. Important este sa intelegem ca nu este vorba strict de o afectiune locala ci de un semn de slabiciune al intregului organism ale carui cauze reale se afla in stilul nostru de viata de zi cu zi!

👉Alege calea corecta si sigura de a trata sinuzita acuta pentru a nu se transforma intr-una cronica si pentru a beneficia de o vindecare deplina!
  • 👉In cazul in care doriti o indrumare pentru rezolvarea problemelor de sanatate prin remedii naturiste :


Ce mancam in post? Meniu de post pentru ziua de Miercuri

 


Urmatoarea postare - Tratament sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

Ultima postare Meniu de post pentru ziua de Marti


Avantajele acestui meniu de post

Un meniu de post bine structurat, cum este si cel propus, te va ajuta in foarte multe aspecte ale sanatatii si starii tale generale:

  • vei da jos din kilogramele in plus
  • te vei simtii mai energic(a)
  • iti vei normaliza tranzitul intestinal
  • vei avea un somn mai profund, vei adormi mai usor si te vei trezi mai odihnit(a)
  • vei avea mintea mai limpede
  • iti vei creste imunitatea
  • iti vei curata corpul de toxine
  • vei stopa procesele inflamatorii din corpul tau, astfel vei avea mai putine dureri
  • iti vei hrani corpul in adevaratul sens al cuvantului, bucurandu-te de o hrana variata bogata in vitamine si minerale dar si in toti nutrientii necesari bunei functionari a organismului


  • MIERCURI
  • 💥La trezire  

    • 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)

    💥7:00-9:00 – Micul dejun de post

    Pate din alune de padure

    Se amesteca toate.

    Serveste cu paine WASA sau azime de secara.

    💥11:00 – Gustare de post

    • 1 mar

    💥13:00 ‐ 14:00– Pranz de post

    1.Hrisca cu legume la cuptor

    • 1 cana de hrisca
    • 1 vanata
    • 1 dovlecel
    • 1 ardei
    • 1 ceapa

    Hrisca se fierbe, apoi se amesteca cu vanata, dovlecelul, ardeiul si ceapa taiate cubulete. Se da la cuptor 30-35 minute.

    2.Serveste alaturi de o salata mare de leurda:

    💥17:00 – Gustare de post

    💥19:00 – Cina de post

    1.Salata mare de cruditati

    • sfecla rosie,
    • morcov ras,
    • rosii,
    • hrean.

    Peste salata se pune:

    2.Ciorba de legume cu quinoa :

    • legume si radacinoase la alegere
    • 1 ceapa
    • 3 linguri de Quinoa
    • 1 legatura de patrunjel

    Se taie radacinoasele cubulete, se caleste ceapa 2-3 minute in putina apa, se adauga legumele si apa. Quinoa spalata bine sub jet de apa se pune sa fiarba in ciorba. Se mai fierbe 15-20 de minute.

    La final se adauga patrunjel proaspat din belsug si se opreste focul.