corturi

corturile.ro

Sanatate pentru prieteni feed

Translate

luni, 6 aprilie 2015

Boala batrinetii! Acum face ravagii la tineri de 30 de ani

                                     
Boala Parkinson era considerata boala batranetii care afecteaza persoane cu varste de peste 65 de ani, dar, in ultimii ani, tot mai multi tineri sunt afectati de aceasta maladie.
La nivel mondial, sunt diagnosticate cu boala Parkinson aproximativ şase milioane de persoane. Numai in China exista mai mult de 1,7 milioane de persoane cu aceasta afectiune. In Europa se estimeaza ca sunt in prezent peste 1,2 milioane de pacienti cu boala Parkinson, iar numarul acestora este posibil sa se dubleze pana in 2030.
In Romania, potrivit ultimelor date, sunt tratati peste 70.000 de bolnavi cu maladia Parkinson, dar exista un numar mai mare de bolnavi care inca nu au fost diagnosticati.
„Din nefericire, in ultimii ani, insa, varsta la care este depistata maladia a scazut la 40 – 50 de ani, uneori chiar si la 30 de ani”, a declarat Dafin Mureşanu, preşedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR).
Sursa:http://caplimpede.ro/
 Produsele Bioamazon sunt puternic antioxidante datorita ingredientelor cu proprietati bioactive. In aceasta luna, se afla in promotie!
                           

Otravurile din pateu vegetal

                                     

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania a realizat un studiu realizat pe 70 de tipuri de pate vegetal.
Din analizele APC Romania, specialistii subliniaza ca unele din pateurile analizate contin anumiti aditivi alimentari care pot provoca probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari.
E1520 – Propilen glicol – produs ce se utilizeaza ca antigel in radiatoarele motoarelor si se extrage din titei. Produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. In contact cu pielea produce dermatite.
E635 – Ribonucleotid disodic – posibil cancerigen, dar se regaseste in 29 dintre pateurile vegetale analizate.
E621 – Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm, poate declansa Alzheimer si Parkinson. Nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci. Se regaseste in 57 dintre pateurile vegetale analizate.
E412 – Guma guar – Un aditiv ce poate fi consumat moderat pentru ca produce balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. Este prezent in 28 de sortimente incluse in acest studiu despre pateul vegetal.