Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 2 septembrie 2015

Tratamente naturiste pentru afte

                                  
Îţi simţi gura iritată din cauza neplăcutelor afte? Împotriva acestora aplică următoarele remedii naturiste şi scapi de disconfort în doar câteva zile.
Deşi aftele nu se numără printre afecţiunile cu un grad deosebit de dificultate, faptul că acestea provoacă o anumită senzaţie supărătoare la nivelul cavităţii bucale, determină apelarea cât mai urgentă la o metodă de tratament. Dacă eşti adepta farmaciei naturiste, te poţi inspira din leacurile propuse de noi!
Vindecarea aftelor cu soluţii naturiste durează, între 2 şi 8 zile.
Frunze de salvie
Prepară un decoct din 100 g frunze de salvie, o linguriţă de miere şi un litru de apă. Lasă să fiarbă bine, până dă în clocot, apoi, după ce s-a mai răcit puţin, fă gargară cu acest lichid de trei ori pe zi, după mesele principale.

Muşeţel

Infuzia cu flori de muşeţel este un remediu des folosit în tratarea aftelor. Pune 50 g de muşeţel în 500 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea fă gargară de cel puţin trei ori pe zi, după fiecare masă principală. Tratamentul durează maximum 3-4 zile.

Sunătoare

Fă o infuzie din 20 g sunătoare şi 250 ml apă clocotită. Lasă la răcit 15 minute, apoi fă gargară cu acest ceai, după fiecare masă principală.

Cimbrişor

Pune 50 g cimbrişor în 500 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Fă gargară de trei ori pe zi, după fiecare masă principală.

Busuioc

Foarte eficient împotriva aftelor este şi busuiocul. Mestecă în fiecare dimineaţă şi seară 2-3 frunze proaspete sau uscate de busuioc, dar nu le înghiţi.

Frunze de morcov

Fă un decoct din 20 g frunze de morcov la 500 ml de apă. Lasă să fiarbă bine, până dă în clocot, apoi după ce s-a răcit fă gargară cu acest lichid de cel puţin trei ori pe zi, după mesele principale.

Amestec de plante

Prepară o infuzie concentrată din 10 g coada şoricelului, 10 g sunătoare, 10 g muşeţel şi 10 g salvie la un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute, iar după ce s-a răcit adaugă-i 10 g de bicarbonat de sodiu alimentar. Cu acest lichid clăteşte-ţi gura după fiecare masă principală.

Lămâie

Sucul de lămâie conţine vitamina C şi are proprietăţi antiseptice, fiind adesea recomandat în tratamentul aftelor. Pune 2-3 picături pe zona afectată, timp de 3-4 zile. Sucul poate fi aplicat prin tamponare cu un bandaj sterilizat.

Fructele de pădure, un ajutor

– Fie că este vorba despre afine, mure sau zmeură sub formă de decoct, toate sunt eficiente pentru tratarea aftelor. Pune 100 g fructe de pădure într-un litru de apă şi lasă-le să fiarbă la foc mic până dau în clocot. După ce s-a răcit, strecoară lichidul şi clăteşte-ţi gura cu el. Insistă pe zonele afectate.
– Sucul de dude negre este şi el recomandat împotriva aftelor. Pune în storcătorul de fructe 500 g dude negre (atunci când au dat în pârg), iar cu sucul obţinut clăteşte-ţi gura.

Tratamente naturiste pentru afte

-Pudra de alaun este foarte eficientă în tratarea aftelor peste noapte. Pune pe zona afectată o cantitate mică, de mărimea unei boabe de mazăre, și las-o să acționeze 60 de secunde. Are un gust neplăcut, ușor amar, dar îți va calma rapid durerea. Ai grijă să nu înghiți pudra de alaun, iar după un minut, scuip-o, fără să îți clătești gura cu apă. Vei scăpa de aftă în cel mult 24 de ore.
-Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, indicate în tratamentul aftelor. Pune o picătură, două de ulei de oregano pe ulcerație și repetă procesul de câte ori este nevoie.
-Sucul de aloe vera este o altă metodă folosită pentru tratarea aftelor peste noapte. Pur și simplu aplică-l de câteva ori pe zi. Aloe-vera are proprietăți antibacteriene și antifungice, calmează durerea și elimină aftele. Nu abuza, însă, de acest tratament, deoarece aloe-vera consumat în exces duce la probleme de rinichi.
-Apa sărată tratează numeroase infecții bucale, iar aftele nu fac excepție. Adaugă, într-o cană de apă fierbinte, o lingură de apă sărată și clătește-ți gura de mai multe ori, ținând apa câte 30 de secunde de fiecare dată.
-Scade alcalinitatea din gura ta cu ajutorul unui amestec de bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Clătește-ți gura de mai multe ori pe zi. Poți încerca, de asemenea, să faci o pastă din bicarbonat de sodiu, sare și apă, pe care să o aplici pe aftă. Acest amestec reduce bacteriile din gură și vindecă rapid leziunile.
SURSA : http://www.unica.ro/