Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 28 martie 2016

Echinaceea creste imunitatea

   

   
   Denumirea stiintifica :Echinaceea purpurea
   Denumirea populara :   Palaria - soarelui
   Se recolteaza :        partile aeriene, radacina
   Cind :                 iunie - august
   Echinaceea este un vaccin care intareste imunitatea impotriva virusurilor.Se poate folosi si sub forma de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctura,Echinaceea protejeaza organismul impotriva majoritatii bolilor infectioase, de la cele respiratorii la cistite,anexite etc. De asemenea , este recomandata persoanelor cu boli cronice si celor care au frecvent ganglionii sau amigdalele inflamate, sufera de raguseala si de rinita.
   Tinctura se administreaza pentru stimularea sistemului imunitar in sezonul rece. Este mai binesa cumperi din farmacii sau din magazinele cu produse naturale, pentru ca dozajul trebuie sa fie foarte exact.Se administreaza conform indicatiilor de pe ambalaj. Nu se utilizeaza mai mult de sapte zile, in perioada in care este posibilsa se declanseze gripa. Se face o pauza de cel putin sapte zile, pentru ca , altfel, sistemul imunitar s-ar obisnui sa functioneze numai stimulat si efectul ar fi invers.
       Pentru a prepara pulbere de echinaceea acasa , se macina planta uscata cu risnita de cafea sau in piua, dupa care se cerne prin sita pentru faina. Se iau trei lingurite rase pe zi , inainte de masa. Pulberea se tine sub limba citeva minute, dupa care se inghite cu apa. In cazul infectiilor acute se iau pina la sase lingurite de planta pe zi, inainte de masa, pe stomacul gol.