Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 16 iunie 2015

Cele mai importante beneficii ale capsunilor


Fructe dulci si aromate, cele mai adorate de copii, capsunile sunt un desert delicios cu proprietati curative nemaintalnite! Iata cele 17 beneficii ale consumului de capsuni!

Capsunile, benefice in intoxicatiile tabagice si alcoolice


Capsunile actioneaza ca tratament impotriva intoxicatiilor, ajutand la eliminarea substantelor nocive din organism (in cazul fumatorilor, cu nicotina), la repararea daunelor produse de acestea si la anihilarea dependentei. In cazul persoanelor care consuma regulat alcool,cercetatorii au descoperit ca daca acesti oameni consuma capsuni, invelisul intern al stomacului lor este protejat de efectele nocive ale bauturii si protejeaza impotriva gastritelor, inflamatiilor si a infectiilor virale (de exemplu cu bacteria Helicobacter pylori).

Obezitatea si supraponderalitatea, tratate cu capsuni

O cura cu capsuni poate reduce nivelul de zahar din sange si poate ajuta organismul in procesul de ardere a grasimilor. De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, capsunile dau senzatia de satietate si curata organismul de toxine.

Capsunile revitalizeaza organismul


Datorita continutului lor bogat de minerale si de vitamine, capsunile revitalizeaza organismul, il refac dupa iarna, dupa perioade de stres si de activitate fizica si intelectuala intensa si intaresc sistemul imunitar.

Capsunile, adjuvant in vindecarea ranilor si a arsurilor

Capsunile contin o cantitate insemnata de vitamina C, o vitamina care are un rol important in grabirea procesului de vindecare a organismului, inclusiv a pielii (rani, arsuri etc.).

Capsunile trateaza anemia, astenia si insomnia

Capsunile asigura o buna functionare a organismului, il tonifica si il vitaminizeaza, fiind un bun tratament in lupta impotriva anemiei, asteniei si a insomniei.

Malformatiile saricinii se previn cu capsuni

Capsunile contin acid folic, o substanta care previne aparitia malformatiilor fatului si care contribuie la dezvoltarea sanatoasa a acestuia. De asemenea, capsunile mai contin si necesarul de vitamine si minerale pentru a proteja mama de posibilele boli din timpul sarcinii si pentru a o mentine sanatoasa.

Capsunile, adjuvant in diabet

Oamenii de stiinta au descoperit ca polifenolii pe care capsunile ii contin ajuta la echilibrarea zaharului din sange, un element foarte important pentru cei care sufera de diabet, mai ales in cazul celor care sunt dependenti de insulina. In plus, capsunile proaspete au un indice glicemic foarte mic: 25.

Consumul de capsuni este benefic pentru ficat si bila

Datorita continutului lor de vitamina K, capsunile au un efect benefic asupra ficatului, ajutand in insuficienta hepatica si la afectiunile bilei.
                             

Capsunile trateaza guta si reumatismul

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina Harvard a scos la iveala faptul ca un consum regulat de capsuni (sau alte fructe colorate) duce la scaderea puseelor reumatice, reduce inflamatiile articulatiilor si ca actioneaza la fel ca si medicamentele pentru dureri. De asemenea, datorita efectului antiinflamator si a capacitatii de eliminare a acidului uric, consumul de capsuni ajuta la rarirea si eliminarea crizelor de guta.
Scapa de varice si de hemoroizi cu capsuni
Proprietatile inflamatoare ale capsunilor si efectul lor tonic asupra sistemului vascular ar tine varicele departe prin reducerea inflamatiilor si a stazelor venoase. De asemenea, tratamentul cu capsuni este foarte bun si pentru hemoroizi.

Capsunile revitalizeaza organismul


Datorita continutului lor bogat de minerale si de vitamine, capsunile revitalizeaza organismul, il refac dupa iarna, dupa perioade de stres si de activitate fizica si intelectuala intensa si intaresc sistemul imunitar.

Capsunile, adjuvant in vindecarea ranilor si a arsurilor

Capsunile contin o cantitate insemnata de vitamina C, o vitamina care are un rol important in grabirea procesului de vindecare a organismului, inclusiv a pielii (rani, arsuri etc.).

Consumul de capsuni previne imbratranirea

Savantii americani au facut un studiu conform caruia persoanele care includ zilnic in dieta lor capsunile (sau fructele de padure) experimentreaza un declin mental mai lent, odata cu inaintarea in varsta.

Cura cu capsuni

Cura cu capsuni dureaza cel putin 7 zile si maxim o luna (nici nu ar putea sa dureze mai mult pentru ca sezonul lor este scurt – 3-4 saptamani). In tot acest timp se consuma aproximativ un kg pe zi, in portii egale, cu cel putin o jumatate de ora inainte de mesele principale. Studiile arata ca, pentru a preveni bolile, se consuma cel putin 150 de grame pe zi iar pentru a le vindeca, cantitatea trebuie sa fie mai mare iar cura sa fie mai lunga (cel putin 7 zile, cum am mentionat mai sus). 

Masti cu capsuni

Masca pentru ten gras - Se ia o jumatate de cana de capsune, se zdrobesc si se amesteca cu albus de ou, se mixeaza si se tine pe fata o jumatate de ora, dupa care se clateste cu apa calduta.
Masca anti-acnee - Se ia un pumn de capsune, se spala bine si se zdrobesc. Pasta obtinuta se amesteca cu 3 linguri de argila si una de iaurt, se aplica pe fata si se tine 15-20 de minute. Se clateste cu apa calduta. Aceasta masca are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, curata tenul, inchide porii si reduce secretia de sebum.


Capsunile trateaza cuperoza

Pentru tratarea cuperozei se recomanda cataplasmele din fruze de capsuni. Se iau 2-3 maini de frunze de capsuni, se toaca bine si se storc. Sucul rezultat se foloseste in cataplasme, dimineata si seara, timp de 20 de minute. Tratamentul dureaza 2-3 saptmani sau mai mult, pana cand dispare cuperoza.

Atentie!

Capsunile mari, crescute in mod artificial cu ingrasaminte si alte substante chimice, nu sunt benefice si nici nu au proprietati curative, din contra, ele pot face mai mult rau decat bine. Important atunci cand alegeti sa cumparati capsuni, luati de la tarani, sa fie romanesti, de gradina, mici. Acestea, crescute in mod natural, au un continut mai mare de vitamine, sunt mai gustoase si au o valoare terapeutica mai mare.
                                               

Copiii sub 4 ani si persoanele care sufera de alergii nu ar trebui sa consume capsuni pentru ca ele contin substante cu un ridicat potential alergen. Doar 1% din oameni sunt alergici la capsuni, iar inainte de a va apuca de cura cu capsuni, puteti ingera o cantitate mica. Daca aveti dificultati in a respira si faceti urticarie, aveti alergie la capsuni.
Inca ceva: cea mai buna metoda de a consuma acest fruct este in stare proaspata. Capsunile congelate au si ele o buna parte din nutrienti si vitamine, iar cele gatite isi pierd proprietatile.

SURSA : http://www.garbo.ro/

                                                              

Telefoane rezistente in orice conditii

                               
                                     

                                                                       
                         
                             

Magazinul nostru va ofera atat smartphone-uri super performante cat si telefoane proiectate pentru a rezista la situatii deosebite de utilizare ( medii dificile de lucru, sporturi extreme, vanatoare, ateliere auto ). De asemenea in oferta noastra se regasesc si accesorii outdoor, sisteme de securitate si supraveghere. 

Intra in MAGAZIN

                     

                                
                                       

Beneficiile zmeurei si dieta cu zmeura

                  
In urma cercetarilor, nutritionistii din intreaga lume au confirmat beneficiile pentru sanatate obtinute in urma consumului de zmeura. Indicat este sa alegeti zmeura care este ferma, coapta si colorata si sa evitati fructele mucegaite sau patate. 

Zmeura poate fi proaspata sau congelata. Trebuie sa stiti insa, ca atunci cand zmeura se va decongela aceasta nu va avea acelasi aspect ferm ca si cea proaspata, dar va fi la fel de dulce si delicioasa. 

Zmeura este un fruct de padure care stimuleaza sanatatea unei persoane indiferent de forma in care este consumata.



                                               
Zmeura este bogata in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, care inhiba cresterea celulelor canceroase si care opreste dezvoltarea anumitor forme de cancer. 

Uleiul din seminte de zmeura este un factor natural de protectie solara. Acesta contine cantitati mari de compusi polifenolici cunoscuti pentru rolul lor anti-cancer. Zmeura contine antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina si acidul galic. 


Arderea grasimilor - Fructul este bogat in fibre si mangan. Fibrele ajuta la incetinirea procesului digestiv astfel incat senzatia de satietate sa persiste cat mai mult, iar manganul este un mineral care ajuta la mentinerea valorilor inalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grasimilor. 
Consolidarea sistemului imunitar Mineralele cum ar fi vitamina C au rolul sa ajute organismul sa dezvolte tesuturi conjunctive puterinice si un sistem imunitar capabil sa respinga atacul micro-organismelor. Zmeura dar si alte fructe de padure contin cantitati mari de vitamina C (alaturi de vitamina C, zmeura contine si potasiu). 

Prevenirea aparitiei bolilor - Zmeura contine substante cum ar fi flavonoidele si fitochimicalele care contribuie la prevenirea aparitiei multor boli. Fructul are in compozitie substante care ajuta la preintampinarea infectiilor vezicii urinare prin impiedicarea aderentei bacteriilor la celulele care captusesc peretii tractului urinar. 

Vedere sanatoasa - Zmeura este bogata in compusi importanti pentru o vedere sanatoasa. Substanta considerata a fi responsabila de aceasta calitate este luteina

Cercetatorii au identificat numerosi compusi in fructele de padure (zmeura, afine, mure, capsuni) care ajuta la diminuarea riscului unei persoane de a fi afectata de mai multe tipuri de cancer si boli cardiovasculare.
Elefant.ro

Cantitatea de carbohidrati si fibre din zmeura

-
 1/2 ceasca de zmeura proaspata contine 3.5 grame (net) de carbohidrati plus 4 grame de fibre si are 32 de calorii. 
- 1/2 cana de zmeura congelata are 6 grame de carbohidrati plus 2.5 grame de fibre si 32 de calorii. Recomandabil ar fi ca zmeura congelata sa nu fie indulcita.

Indicele glicemic pentru zmeura



Nu exista nici un studiu glicemic care sa specifice care este indicele glicemic al zmeurei. Unele surse au raportat, comparativ cu alte alimente similare, ca acesta ar fi de aproximativ 40. 1/2 ceasca de zmeura proaspata se estimeaza ca ar avea o incarcatura glicemica de 1.5.

Zmeura, laudata de nutritionisti pentru proprietatile sale nutritive si antioxidante, este ingredientul perfect pentru o dieta pentru slabit de doar trei zile. 

Bogata in fibre, zmeura poate oferi senzatie de satietate si poate si potoli pofta de dulciuri, elemente importante pentru o dieta. Zmeura este bogata si in potasiu, fier, pectina, celuloza, tanini si vitaminele B1, B2, C si PP. 

In timpul dietei cu zmeura, nutritionistii recomanda un consum sporit de apa plata. Aceasta dieta nu este indicata persoanelor cu probleme la rinichi.

Program

                              Elefant.ro

Dieta cu zmeura 

Ziua 1


Mic dejun: zmeura 100 g, branza de vaci 100 g
Gustare: milkshake de zmeura fara zahar 150 g
Pranz: carne de pui fiarta 200 g, sos de zmeura
Cina: milkshare de zmeura fara zahar

Ziua 2 
Mic dejun: zmeura 100 g, iaurt natural 200 ml
Gustare: zmeura 200 g, doua lingurite de miere
Pranz: carne de peste fiarta 150 g, salata de castaveti si rosii fara ulei
Cina: zmeura 200 g, nuci sau migdale

Ziua 3 
Mic dejun: zmeura 100 g, iaurt natural 200 ml
Gustare: zmeura 200 g, alune de padure 50 g
Pranz: carne de vita fiarta 150 g, salata de morcovi si varza cu ulei de masline 150 g
Cina: doua mere coapte cu sos de zmeura si stafide

Sos de zmeura


Sosul de zmeura face parte din bucataria traditionala americana si se prepara din doua cesti de zmeura proaspata, un sfert de ceasca de zahar si doua lingurite de zeama. Pentru dieta cu zmeura trebuie sa diminuezi sau chiar sa elimini zaharul din reteta sosului. 

Pune ingredientele intr-o cratita la foc mic si striveste zmeura cu o lingura pana amestecul devine aproape lichid. Ia sosul de pe foc inainte sa dea in clocot si stecoara-l cu un tifon sau o sita fina. 

Chiar daca scaderea in greutate nu va fi pe masura asteptarilor, dieta cu zmeura iti ofera o cura sanatoasa de elemente nutritive benefice corpului tau.


SURSA : http://www.sfatulmedicului.ro/

Echipamente de securitate, supraveghere și monitorizare

                              spy-shop.ro%20

Spy Shop oferă o gamă largă de produse din diferite categorii și anume: Sisteme de supraveghere, Sisteme de Alarmă antiefracție, Produse de spionaj, Optica sportive, Interfoane și Videointerfoane etc.

Intra in MAGAZIN

          
                    

                                                  spy-shop.ro