Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 2 mai 2018

Detoxifierea de primavara



Tranzatia de la iarna la primavara ofera oportunitatea ideala de a elimina deseurile – indiferent ca este vorba despre curatarea casei sau de eliminarea toxinelor din corp. In timpul frigului, resturile metabolice si toxinele au tendinta de a se acumula in incheieturi, organe si tesuturi. Daca la sedentarismul de iarna, adaugam expunerea la diversi virusi, la excese alimentare si la stresul de sarbatori este clar ca ai nevoie de o detoxifiere in profunzime. In acest fel, vei lasa calea libera vitalitatii aduse de primavara.
Alimentatia este cel mai important medicament pe care l-ai putea lua.

Pasul 1: Energizeaza-ti dieta

Alimentele potrivite pot detoxifia si vindeca organismul, cresc vitalitatea si, totodata, speranta de viata. Alimentele gresite pot fi asemenea drogurilor: periculoase si cresc dependenta fata de ele.
Un avantaj major al detoxifierii de primavara este ca te ajuta sa-ti „resetezi” dieta. Cand nivelurile glucozei si insulinei din sange sunt echilibrate, prin consumul de alimente bogate in nutrienti si cu un indice glicemic mic, poftele nesanatoase sunt, adesea, anulate. In plus, Adevarata Stare de Bine si un nivel crescut de energie pot fi obtinute in urma adoptarii unei diete sanatoase.
O dieta sanatoasa poate fi fundatia pentru o detoxifiere profunda. Iata si cateva sfaturi:
– Mai intai trebuie eliminate alimentele care favorizeaza acumularea de toxine. In general ar fi bine ca, macar pentru o perioada, sa fie eliminata proteina animala, insa daca acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui folosite cantitati mici de carne organica provenita de la animale hranite cu iarba si evitarea lactatelor;
– Eliminarea alimentelor si bauturilor ce genereaza inflamatii – este vorba de produsele procesate, rafinate, zaharul si indulcitorii, grasimile trans, excesul de sare, alcoolul, cafeina si conservantii;
– Adauga in dieta alimente organice care nu contin organisme modificate genetic;
– Consuma mai multe fibre, ca de exemplu ORGANIC INDIA Tarate de Psyllium Integrale este un produs 100% Certificat Organic, au peste 85% fibre. Totodata, in aceasta perioada sunt indicate fructele, legumele si proteinele pe baza de fructe. Legumele cu frunze verzi si cruciferele sunt bogate in nutrienti si in agenti de detoxifiere precum compusii de sulf si clorofila;
– Inmoaie legumele, mugurii si nucile sau alunele pentru o mai buna digestie, o acciditate scazuta si un continut nutritional mai ridicat;
– Nu uita de flora benefica. Bacteriile sanatoase sunt de un real folos in timpul procesului de detoxifiere. Aici sunt recomandate probioticele. Alegeri inspirate: muraturi si varza murata, si natto (mai putin cunoscut in Romania);
– Hidrateaza-te! Bea cel putin 2l de lichide pe zi: in special apa filtrata, ceauri de plante (Ceai Tulsi – Busuioc sfant – Ghimbir, care este un  Antistres Natural si Revigorant). Evita bauturile carbogazoase care pot interfera cu digestia. De pe lista trebuie eliminate si sucurile de fructe de vreme ce crsc glicemia si favorizeaza inflamatia.

Pasul 2: Eliminarea toxinelor din organism

Una dintre problemele programelor de detoxifiere este ca sunt prezentate ca o solutie rapida. Insa detoxifierea nu este un proces rapid, iar incercarea accelerarii sale poate cauza probleme, ca de exemplu „crizele de detoxifiere”. Unii experti considera ca aceste crize sunt un semn ca programul „functioneaza”. In realitate, insa, oamenii devin mai sensibili din cauza stresului oxidativ care apare ca urmare a accelerarii procesului de detoxifiere, iar toxinele sunt eliberare prea rapid din tesuturi. Cum organismul nu are timp sa le proceseze, toxinele vor fi redistribuite in corp. Intre timp, tu te vei confrunta cu dureri de cap, oboseala si alte rezultate negative ca urmare a faptului ca organismul este obligat sa gestioneze un flux crescut de toxine.
Daca, insa, toxinele sunt eliberate treptat, ele pot fi eliminate corespunzator fara sa te confrunti efecte adverse. Cum poti face asta? Dupa o saptamana sau doua de la adoptarea unei diete sanatoase, urmatorul pas este sa folosesti produse care sa ajute la curatarea sangelui si a tractului digestiv astfel incat sa poti elimina in siguranta toxinele.
In acest stadiu poti folosi ciupercile, ca de exemplu: Mesima, reishi, chaga care sprijina detoxifierea. In acest fel, organismul ca fi pregatit pentru o detoxifiere mai profunda, pentru eliminarea toxinelor din ficat, rinichi, sange si alte organe. Ciupercile actioneaza precum buretii care atrag agentii patogeni si toxinele
Pasul 3: Detoxifierea organelor
Dupa ce ai incorporat o dieta sanatoasa si agentii care au eliminat toxinele de la suprafata, este momentul sa treci la urmatorul punct detoxifierea in profunzime. Unele persoane ajung in aici in numai cateva zile, insa altii au nevoie si de cateva saptamani. Totul depinde de starea de sanatate, de concentratia toxinelor, dar si de alti factori.
– Folosirea unor suplimente ca de exemplu Ceai Tulsi Lax (Busuioc sfant) | Laxativ Natural Bland si Eficient, produs din plante 100% Certificate Organic. Faciliteaza tranzitul intestinal, sprijina digestia, sustine sistemul imunitar;
– Folosirea ORGANIC INDIA Ficat & Rinichi, Detoxifiere Ficat & Revitalizare – este un produs 100% Certificat Organic si nu contine organisme modificate genetic. Ajuta procesele naturale de detoxifiere, stimuleaza procesele de regenerare celulara de la nivelul ficatului, purifica sangele, protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, stimuleaza procesele de regenerare celulara de la nivelul ficatului;
– Sport: Miscarea faciliteaza eliminarea toxinelor si aduce oxigen si nutrienti in tesuturi;
– Gestionarea stresului este un aspect important al procesului de detoxificere pentru ca poate reduce inflamatiile si acumularea toxinelor. Yoga poate fi un real ajutor in timpul detoxifierii.
Meditatia de detoxifiere
Revitalizeaza-ti mintea si corpul prin meditatie. Meditatia te ajuta sa scapi de vechile modele de energie, sa-ti revitalizezi mintea si spiritul. Petrece timp in liniste, gandeste-te la lucrurile de care vrei sa te eliberezi. Asaza-te confortabil si concentreaza-ti respiratia pe un obiect aflat in fata ochilor, ca de exemplu o piatra sau o lumanarica, Cand inspiri imagineaza-ti ca lumina iti intra in corp prin respiratie. Cand expiri, imagineaza-ti ca elimini deseurile, toxinele sau orice altceva de care vrei sa scapi. Daca este posibil, practica acest exercitiu timp de 10-20 minute. Incheie, transmitand o urare de bine tuturor fiintelor.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.
Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!
Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.
ORGANIC INDIA – True Wellness