Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 9 aprilie 2015

De ce este atat de sanatoasa ridichea neagra pentru organism

             

Ridichea neagra este o leguma excelenta pentru sanatate, nu are grasimi, ingredientele ei sunt foarte valoroase pentru ca vindeca multe afectiuni si boli, iar gustul este minunat. Mai mult decat atat, ridichea neagra este satioasa pentru ca are fibre, contine doar 24 kcal la 100 g si deci ajuta la scaderea in greutate, poate fi introdusa in dietele pentru slabit.

BENEFICIILE ACESTEI LEGUME PENTRU SANATATE:

  • Radacina de ridiche neagra contine apa, vitamine (A, B si C), fibre, tocoferol, minerale (zinc, fier, calciu, sodiu), proteine, rofanol, substante sulfuroase si altele.
  • Are proprietati diuretice, ajuta la buna functionare a stomacului si a tractului digestiv, previne formarea pietrelor la rinichi prin faptul ca ii curata de toxine.
  • Prin continutul de rafanol, minerale si vitamine, are efect bactericid, antialergic si astfel ajuta in tratamentul dispepsiei, bronsitei, alergiei, tusei convulsive, astmului, afectiunilor pulmonare. Raceala poate fi prevenita si vindecata cu suc de ridiche neagra deoarece contine vitamina C si zinc, iar prin vitamina A este consolidat sistemul imunitar.
  • Ridichea neagra are proprietati sedative pentru sistemul nervos, poate combate anemia, oboseala, bolile de nervi, iar prin substantele sulfuroase din compozitia ei ajuta la normalizarea poftei de mancare.
  • Este un antibiotic natural, combate viermii intestinali, vindeca ranile, curata ficatul si organismul de toxine.
  • Cei care sunt predispusi la boli ale sistemului osos sau sufera de demineralizare osoasa, lombosciatica, spondiloza, trebuie sa introduca in alimentatie si ridichea neagra deoarece ea este un bun remediu avand un continut important de sodiu, minerale si vitamine.
  • Aceasta leguma este o sursa de vitamina B2 de aceea ajuta la metabolizarea proteinelor, scaderea glicemiei, in procesul de oxigenare al celulelor si combatere a toxinelor din organism. Vitamina B2 este importanta si in procesul de crestere la copii, are efect bun asupra vederii, unghiilor, parului, pielii, cailor respiratorii si sistemului de reproducere.
Ridichea neagra nu este recomandata persoanelor care sufera de ulcer gastric, ulcer duodenal, pancreatita acuta, aciditate crescuta la stomac, enterocolita, intoleranta la aceasta leguma (daca da alergii).

Ridiche neagra, rosii, creveti, ceapa, sare, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, foi de dafin,
Sucul de ridiche neagra:
Mod de preparare: Se spala ridichea sub jet de apa, se curata de coaja, apoi se tine iar putin sub jet de apa. Se taie in bucati mici si se da prin storcator, astfel se obtine sucul natural din ridiche neagra.
Nu se bea in exces, doar 30 ml de suc pe zi este suficient, pentru a nu suferi de anumite efecte nedorite la nivelul stomacului si glandei tiroide. Cercetatorii au ajus la concluzia ca goitrogenii din ridichea neagra pot afecta functionarea glandei tiroide daca sunt consumati in cantitate mare, de aceea sucul de ridiche trebuie sa se serveasca cu moderatie. In primele zile sucul va actiona ca un puternic detoxifiant pentru organism, si efectele sale se vor simti imediat. Acest proces de curatare al organismului ajuta in prevenirea multor boli grave si afectiuni, si te scapa de tratamente costisitoare pe baza de medicamente pentru vindecarea lor. In tratamentul afectiunilor de rinichi, pentru eliminarea calculilor sau pietrelor la rinichi se recomanda un tratament pentru 14 zile cu suc de ridiche neagra, se bea un sfert de pahar pe zi, incet, cu inghitituri mici, nu tot deodata.
Pentru cei care doresc sa prepare o cantitate mai mare de suc natural pe care sa-l foloseasca mai mult timp pot folosi urmatoarea metoda de preparare: se iau 8 kg de ridiche neagra, se spala, se curata de coaja si se clatesc cu apa; apoi se obtine sucul cu ajutorul storcatorului, cantitatea va fi de cca. 3 litri. Se poate depozita la frigider si daca se doreste sa fie dulce si sa aiba un efect terapeutic si mai bun, se amesteca cu miere de albine. Tratamentul se face timp indelungat, se servesc cate 2 linguri de suc de ridiche neagra cu miere de albine inainte de masa. Efectul acestui remediu este excelent, de purificare a organismului. Ridichea are proprietati coleretice puternice, stimuleaza secretia biliara, astfel va aparea o senzatie de incalzire in zona ficatului. La inceputul tratametului este posibil sa predomine o usoara durere, insa aceasta va disparea treptat prin continuarea tratamentului de purificare si rezultatul final va fi foarte bun.
Ridichea neagra este un adevarat medicament pentru tuse. Se realizeaza urmatorul preparat: se aleg cateva ridichi negre de dimensiuni medii sau una mai mare, se curata si se spala bine, se taie in bucatele destul de mari, se presoara zahar pe ele, se aseaza in tava si se coc la cuptor timp de 1,5-2 ore, la temperatura de 120 grade Celsius. Ridichea va lasa un suc concentrat care se va scurge din tava si se va strecura. Acesta poate fi utilizat pentru tratamentul tusei, este indicat sa se consume in cantitate redusa, cate 2 lingurite inainte de fiecare masa. Se poate pastra intr-un borcan cu capac, inchis ermetic.
Ridiche neagra cu miere de albine, Foto: dikisilemoda.blogspot.ro
Ridiche neagra cu miere de albine, 
Un alt mod de a realiza un preparat eficient pentru combaterea tusei: se alege o ridiche de dimensiune medie, se spala, se taie partea superioara, astfel incat sa se obtina un capac, ca la pepene sau dovleac; se scobeste ridichea 1-2 cm in interior cu ajutorul unui cutit si se adauga 2 linguri de miere. Se acopera ridichea cu capacul taiat initial, se lasa sa stea 12 ore, astfel ea va lasa un suc care este gustos si foarte eficient in tratamentul tusei.

Salata de ridiche neagra cu grapefruit, fenicul, putin ulei de seminte de struguri, zeama de lamaie si sare de mare
Salata de ridiche neagra (rasa pe razatoare) contine o multime de vitamine, minerale, fibre, ajuta la obtinerea rapida a unei senzatii de satietate fara a manca prea mult, astfel contribuie la pierderea in greutate mai ales daca se tine si o dieta corespunzatoare contra obezitatii. De asemenea ridichea neagra are uleiuri esentiale si minerale care ajuta la scaderea colesterolului, curatarea vaselor de sange, consolidarea sistemului imunitar si normalizarea functiei intestinale.
                       Compare hotel prices and find the best deal - www.hotelscombined.com

Migrena. Generalităţi, cauze, tratament alternativ, prevenire

                 
        
a. Generalităţi
• Migrena este definită ca o durere intensă de cap (cefalee), cu o durată de 4 până la 72 de ore şi care are caracter recidivant (se repetă).
• Migrenele pot fi considerate o afecţiune, care trebuie tratată ca atare. Este important consultul medical de specialitate, deoarece medicul poate recomanda diferite medicamente care pot atenua cefaleea intensă asociată migrenelor.
• Potrivit datelor statistice, 85 % din populaţia planetei noastre au suferit măcar o dată în viaţă de migrenă.
• Cel mai adesea victimele migrenei sînt persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani.
• De obicei, se manifestă printr-o durere intensă care pulsează, localizată într-una dintre părţile capului, de asemenea de greaţă, neputinţă de a suportă lumina şi zgomotele puternice. După acesta criză urmează o stare de somnolenţă şi de extenuare.
• Durerea este localizată pe o parte a capului, iar la orice efort fizic, se intensifică durerea.
• Foarte adesea migrena este însoţită de o schimbare de dispoziţie, hipersensibilitate, slăbiciune, ameţeală, vomă şi vertij.
• Medicii deosebesc câteva forme ale migrenei. Cel mai adesea sunt intilnite migrena simplă, care se manifestă în 70 % dintre cazuri, şi migrena cu aură, în cazul căreia debutul durerii este “anunţat” de tulburări vizuale, senzitive şi motorii, care apăr de obicei cu aproximativ 15-20 de minute înaintea atacului migrenos propriu-zis. Pacientul vede puncte negre sau flashuri luminoase intense. Această “aură” se manifestă la aproximativ 30% dintre cazurile cu migrene.
b. Cauzele migrenelor şi factorii de risc: 
• Un rol important în apariţia migrenei îl joacă factorii genetici.
• O altă cauză poate fi dilatarea sau îngustarea vaselor cerebrale (anevrisme, respectiv stenozari vasculare). Anumite substanţe chimice din creier (serotonină), scad brusc, ceea ce duce la îngustarea vaselor de sânge şi la scăderea cantităţii de sânge într-o anumită parte a creierului. Consecinţa acestei ingustari a vaselor sunt tulburările vizuale.
• Şi schimbările la nivel hormonal pot determina apariţia migrenelor
• Unele femei pot avea migrene înaintea menstruatiei (premenstrual).
• Cefaleea din sinuzitele acute este asemănătoare celei din migrene, dar migrenele se diferenţiază prin faptul că apar pe o parte a capului, pe partea stânga sau dreaptă şi sunt însoţite de sensibilitate la lumină şi la zgomot.
• Fără tratament, migrena poate dura între 4 şi 72 de ore.
• Factorii de risc sunt: istoricul familial, dacă părinţii au suferit de migrene, în 90% dintre cazuri se moşteneşte la copil; sexul feminin, femeile au un rsic mai mare decât bărbaţii şi mamele transmit durerea copiilor în 72 % dintre cazuri; migrenele apar frecvent în perioada adolescenţei şi în tinereţe şi în afecţiuni precum depresia, anxietate şi epilepsie.
• Unele medicamente nu trebuie luate în timpul sarcinii. Consultă-ţi medicul înainte de a lua medicamente pentru migrene
• Sunt recomandate apelarea de urgenţă la medic în cazul migrenelor intense, atoce, durabile, cu amorţeală, ameţeală şi tulburări vizuale, de vorbire şi mers
• În cazul copiilor care acuză migrene, este foarte important să se apeleze la un pediatru neurolog
• Migrenele nu se pot trata, dar se pot trata cu scopul diminuarii intensităţii atacurilor migrenoase.
• Se pot administra antiinflamatoriile nonsteroidiene (aspirină ibuprofen) şi medicamente antiemetice (care reduc greaţa şi varsaturile), spre exemplu metoclopramidul.
• Sunt necesare investigaţii complementare, precum RMN-ul sau CT-ul în cazul în care toate metodele de tratament au fost epuizate şi nu au dat rezultate
c. Sfaturi cum putem preveni şi controla migrena? 
• Evitaţi consumul de brânză franţuzească, murături, mâncărurile fermentate sau marinate
• Evitaţi aspartamul şi glutamatii din concentratele vegetale, sucuri sau din mâncarea asiatică, cacaoa, nucile, citricele, fasolea
• Evitarea consumului de ciocolată, glutamat monosodic, vinul sec, mai ales cel roşu, şampania şi berea.
• Trebuie să dormiţi suficient, dar să nu exageraţi
• Trebuie să mâncaţi la ore regulate şi să nu săriţi peste mese
• Trebuie să evitaţi pe cât se poate schimbări meteorologice şi scăderea sau creşterea presiunii atmosferice
• Să evitaţi stresul şi să practicaţi tehnici de relaxare care reduc stresul şi tensiunea accentuată

• Să evitaţi lumina puternică, mirosurile puternice
• În timpul crizei se observă o uşurare dacă se aplică ceva cald pe cap. Adesea durerea dispare sau se ameliorează dacă bolnavul s-a spălat pe cap cu apă fierbinte sau stă câteva minute cu picioarele în apă fierbinte suportabilă.
• Medicamente care se pot lua: vitamina E, vitamina B12 injectabila, preparate conţinând magneziu şi potasiu.
• Nu luaţi medicamente în exces. Dacă medicamentele împotriva durerii sunt luate mai des de două-trei ori pe săptămână sau în cantităţi mari, există riscul de a face durerea de cap de tip rebound.
• Pe lângă tratamentul medicamentos, se mai apelează la acupunctură, masajul, electrostimularea la nivelul pielii, reflexoterapie, aromoterapie.
• Studiile arată că acizii graşi omega-3 pot ajuta la prevenirea migrenelor. Consumaţi mai mult peşte.

d. Tratamente alternative în cazul migrenelor uşoare 

• Pe lângă tratamentul medicamentos, se mai apelează la acupunctură, masajul, electrostimularea la nivelul pielii, fitoterapie şi homeopatie.
• Busuiocul: se foloseşte sub formă de infuzie preparată din 5 g de plantă la o cană cu apă. Se consumă după masă.
• Banuteii: se indică în special în migrenele declanşate de emoţii; se foloseşte că macerat la rece (conţinutul a "două mâini" de plantă proaspătă-flori şi frunze-într-un litru de vin alb); se recomandă 1-3 linguri pe zi.
• Actaea racemosa: indicat în cefaleea occipitală iradiată pe coloană cervicală, care are agravare înaintea menstruatiei.
• Bryonia: unul din cele mai importante remedii ale migrenelor; îi este caracteristică agravarea bolii la cea mai mică mişcare (şi mişcarea globilor oculari)
• Ceai de coada soricelului, o cană sau două pe zi, ceai de păducel, amândouă având rol în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivelul vaselor de sânge din creier.
• Migrenele biliare se pot trata în staţiunile cu profil de boli digestive: Olanesti, Călimăneşti, Sangeorz; migrenelor din cadrul nevrozelor şi tulburărilor vasculare cerebrale le sunt indicate staţiunile: Tusnad, Borsec, Buzias, Vatra Dornei.
• Uleiul de levănţică. Acesta se dilueaza 4 picături la 150 ml de apă şi se bea de 3 ori pe zi, între mese. Cu tinctura alcoolică de levănţică se face gargară, se ung tîmplele şi fruntea şi se beau cîte 10-20 picături de 2-3 ori pe zi, între mese.
• Infuzii din flori de tei, levănţică, museţel, iasomie, frunze de mentă şi roiniţă, luate separat sau în amestec între ele, cu adaus de rădăcină de valeriană, părţi aeriene de sunătoare, sovîrf şi pătlagină.