Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 12 august 2016

Sanatate cu afine

afine
Afinele combat cancerul, iti pastreaza inima si creierul sanatoase si te ajuta sa slabesti.
Pe langa asta , au un gust delicios si pot fi considerate pe drept cuvant un superaliment.
Mananca afine cand te simti deprimat – destinul ti se va schimba si vei fi plin de avant. Adam Voichester

6 beneficii principale pentru sanatate pe care le au afinele

  1. Sunt excelente pentru creier – Imbunatatesc memoria.
    Sucul de afine imbunatateste memoria la adulti varstnici. Acestea sunt vesti bune pentru cei din generatia postbelica
  2. Mai multi antioxidanti pe portie decat oricare alt fruct, leguma, condiment si iarba aromatica.
    Antioxidantii sunt acei compusi din alimente care neutralizeaza substantele chimice denumite radicali liberi (molecule instabile), produse prin oxidare in corpul uman. Antioxidantii prezenti in alimente protejeaza celulele de efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produsi cand corpul digera alimentele pentru a obtine energie si de catre toxinele din mediu. Acestia pot deteriora celulele; sunt asociati cu afectiuni precum boli de inima si de ficat, cancer si slabirea sistemului imunitar.
  3. !
Cand vine vorba de protectia creierului, nimic nu se compara cu afinele, afinele sunt fructele mintii, declara Dr. James Joseph, de la Centrul de Cercetare in Nutritie Umana si Geriatrie al Departamentului de Agricultura al SUA, din cadrul Universitatii Tufts.
  1. Beneficiile anticancer.
    Studiile cu afine au demonstrat ca afinele reduc cancerul la san, la colon, la esofag si la intestinul subtire. Aceste studii au fost, insa, efectuate pe celule umane sau pe animale de laborator, de aceea se mai asteapta si alte lucrari de cercetare, dar pana in prezent rezultatele studiilor indica puteri uimitoare de vindecare. Vestea cea buna este ca s-au inmultit cercetarile asupra efectelor benefice ale afinelor in cazul cancerului.
  2. Sunt bune pentru inima.
    Multe studii au demonstrat ca afinele sunt bune pentru inima. “Femeile care au consumat cel putin trei portii de afine si capsuni pe saptamana au suferit mai putine atacuri de cord. Afinele si capsunile contin niveluri ridicate de substante care au beneficii cardiovasculare.”
  3. Reduc riscul de diabet.Unul dintre antioxidantii prezenti in afine, antocianina care este responsabila pentru culoarea albastruie a afinelor, s-a dovedit ca reduce riscul de diabet de tip 2. Persoanele care au consumat doua sau mai multe portii de afine pe saptamana si-au redus riscul de a avea diabet cu 23 %, conform unui studiu. Afinele au un indice glicemic redus, de aceea bolnavii de diabet le pot consuma.
  4. Ajuta la pierderea in greutate.Vrei sa activezi genele de ardere a grasimilor? Afinele pot face acest lucru cu catehinele gasite in componenta lor. Consumul de alimente pline de catehine va dubla cantitatea de greutate pierduta, conform unui studiu din cadrul Universitatii Tufts din SUA. Afinele pot chiar contribui la reducerea grasimii abdominale.

Sunt pline de nutritie!

Afinele contin vitaminele C, complexul de B-uri, vitamina E, A, cupru, seleniu, zinc, fier, magneziu, mangan si potasiu.

SURSA :  https://viataverdeviu.ro/