Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 7 octombrie 2015

Cum sa scapati de dureri la spate, genuchi si sold


Un articol de Maya 

Orice proces de vindecare porneste de la temelie, si la fel stau lucrurile inclusiv in cazul picioarelor. Desi poate poate parea ciudat, tonusul general al picioarelor poate influenta sanatatea generala in multe moduri. Membrele inferioare lucreaza din greu in fiecare zi, chiar si pentru miscarile cele mai obisnuite. Sunt de departe cele mai solicitate segmente ale corpului. 

Picioarele ne tin in echilibru si ne pun in miscare, asa ca daca le acorzi importanta cuvenita, ele te pot ajuta sa previi durerile de spate, de genunchi si de sold. 

In cele ce urmeaza iti prezentam 5 exercitii pentru intarirea musculaturii picioarelor, astfel incat sa poti preveni simptomele de durere si sa iti mentii mai usor echilibrul. 


1. Apasarea podelei cu degetele de la picioare 

Ca oricare alta parte a corpului, picioarele trebuie incalzite in mod corespunzator inainte de fiecare antrenament. Apasarea podelei cu degetele de la picioare constituie un mod eficient de a-ti incalzi musculatura picioarelor si, in plus, miscarea este chiar relaxanta. Stai in pozitie drepti si indoaie usor genunchii. Apuca podeaua cu degetele de la picioare si mentine miscarea de efort timp de trei secunde. Relaxeaza apoi degetele si repeta exercitiul de 10 ori. Efectueaza in fiecare zi cate o serie de 10 repetari. 

2. Mersul pe varfuri 

Aceste exercitii pentru picioare nu sunt indicate numai pentru balerine. Mersul pe varfuri intareste muschii si tendoanele pingelelor si degetelor picioarelor. Pentru a efectua acest exercitiu, tot ce trebuie sa faci este sa te ridici pe varfuri si sa te deplasezi astfel timp de 20 de secunde. Dupa fiecare repriza scurta de mers pe varfuri, relaxeaza-te timp de 10-15 de secunde. Repeta acest exercitiu de inca 5 ori. 

Nota: pentru cele mai bune rezultate, acest exercitiu trebuie efectuat de 2 ori pe zi. 

3. Rotirea gleznelor 

Mobilitatea si flexibilitatea gleznelor sunt extrem de importante pentru activitatile de mers. Atunci cand muschii, tendoanele si articulatiile gleznelor sunt tensionate si rigide, gleznele se misca cu greutate, iar restul corpului este nevoit sa compenseze aceste deficiente prin suprasolicitarea altor articulatii si grupe musculare, ceea ce duce la instalarea de dureri musculare si articulare in tot corpul. Gleznele supratensionate pot provoca dureri de sold, de spate si de genunchi. 

Pentru a efectua in mod corect exercitiul de rotire a gleznelor, intinde-te pe spate si ridica unul din picioare deasupra nivelului capului. Roteste in sensul acelor de ceasornic glezna piciorului ridicat timp de 10 secunde. Apoi repeta miscarea in sens invers acelor de ceasornic tot timp de 10 secunde. Schimba piciorul si reia exercitiul. 

4. Flexii folosind banda de rezistenta 

Flexiile pentru picioare folosind banda de rezistenta sunt excelente pentru antrenarea tuturor muschilor membrelor inferioare, inclusiv muschii scurti. Acesti muschi joaca adesea un rol esential in mentinerea echilibrului. Tonifierea lor poate preveni accidentarile. 

Pentru a efectua acest exercitiu vei avea nevoie de o banda pentru exercitii. Asezat pe podea, indreapta picioarele catre inainte. Apoi infasoara banda de rezistenta in jurul unui scaun robust sau pe dupa picioarele patului si intinde talpile picioarelor pe suprafata de banda ramasa. Din pozitia asezat pe podea, gliseaza usor inapoi pentru a ajusta tensiunea benzii. Flexeaza pe rand picioarele catre inapoi si mentine miscarea de efort timp de 5 secunde. Relaxeaza apoi picioarele si reia miscarea pana inchei un numar de 10 repetari. 

5. Ridicarea creionului de pe podea folosind degetele de la picioare 

Exercitiile de ridicare a creionului de pe podea folosind degetele de la picioarele sunt usor de realizat si pot fi efectuate oriunde. Tot ce iti trebuie este un creion (sau un pix). Asaza creionul pe podea si ridica-l de pe sol din pozitie drepti folosind degetele de la picioare. Mentine aceasta priza timp de 10 secunde, apoi lasa creionul sa cada inapoi pe podea. Repeta acest exercitiu de 5 ori pentru fiecare picior in parte. 

Parcurgerea acestui program de exercitii n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 20 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, efectueaza aceste exercitii in ordinea precizata la interval de 2-3 zile. 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. 

Despre Autor: 

Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+. - See more at: http://www.secretele.com/2015/07/5-exercitii-pentru-picioare-care-alina.html#sthash.hWJ4sQU1.KR6DCDbX.dpuf