Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 28 iunie 2022

Cele mai eficiente antivirale naturale

                                viataverdeviu.ro

 


Vremea rece a adus cu ea răcelile și gripa. Nu mai vorbim despre contextul pandemic pe care îl traversăm. Oare nu ne putem pune la adăpost? Cum putem trata sau preveni virozele în mod natural? Care ar fi conduita terapeutică ideală în această situație? Vei găsi cu siguranță în acest articol informații ce vor aduce un plus de echilibru pentru tine și pentru sănătatea ta.

Înainte de a porni în această călătorie vreau să îți reamintesc un fapt: fiecare dintre noi înseamnă: minte, trup și suflet. Suntem în echilibru atunci când toate cele trei sunt în echilibru și menținerea acestuia n-ar trebui să fie o luptă ci un demers lin și firesc. Cea care ne facilitează accesul la instrumente valoroase și de durată este NATURA! Azi, despre antivirale naturale.

Citește articolul până la final și vei afla despre:

  • Reglare sau stimulare pentru sistemul imunitar?
  • Sfaturi pentru echilibrarea organismului
  • Antivirale naturale:
    1. Ciupercile funcționale
    2. Plante cu efect antiviral

 

Reglare sau stimulare pentru sistemul imunitar?

În fiecare zi corpul tău se confruntă cu atacuri constante ale microbilor, toxinelor și a altor invadatori dăunători. În același timp, stresul și grijile de zi cu zi îți mențin corpul în alertă constantă. Toate aceste lucruri necesită atenție din partea sistemului tău imunitar. 

În vremuri de încercare, a rămâne sănătos îți oferă cea mai bună apărare. Și cel mai bun mod de a realiza acest lucru este prin reglarea sistemului imunitar. 

De ce nu stimulare? 

Pentru că este foarte posibil ca această încercare, pentru un corp aflat într-un dezechilibru, să arunce totul în aer și să dezechilibreze și mai mult. E ca atunci când forțezi motorul unei mașini să facă mai mult decât poate! Deznodământul e ușor de ghicit.

Pentru a regla sistemul imunitar, întregul tău organism trebuie să fie în echilibru și acest lucru poate părea imposibil în perioadele de criză.

Panica, frica, anxietatea și stresul îți pot arunca sistemul imunitar într-o stare de dereglare și vă pot face mai vulnerabil la infecții.

Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a calma lucrurile și a duce/readuce întregul corp într-o stare de echilibru.

Sfaturi pentru echilibrarea organismului

Mănâncă sănătos!

Normal, ce alt sfat puteai să primești din partea unui nutriționist! Amuzant sau nu, acesta este primul pas spre echilibrarea corpului tău. 

Cea mai sănătoasă alimentație posibilă care să includă inclusiv alimente antiinflamatoare cum ar fi legume verzi, nuci și semințe, ulei de măsline și fructe de pădure.

  • Fă mișcare! Păstrează-ți corpul în mișcare cât de mult poți, dar evită suprasolicitarea pentru că acest lucru nu face altceva decât să streseze sistemul imunitar.
  • Petrece cât de mult timp poți în aer liber! Acest lucru facilitează oxigenarea corectă a sângelui. Rezultatul: funcționarea în parametri optimi a tuturor sistemelor și aparatelor ce alcătuiesc corpul tău.
  • Dormi suficient! Un adult ar trebui să doarmă 8 ore pe noapte, recomandat fiind intervalul 22-06. În timpul somnului are loc procesul de reconstrucție și regenerare celulară cu ajutorul substanțelor nutritive pe care le-ai consumat pe parcursul zilei.
  • Relaxează-te! Citește, vezi un film bun, ascultă muzică, pictează. Orice te deconectează de la agitația zilnică va fi o victorie împotriva stresului acumulat.
  • Meditează! Te va ajuta să relaxezi mintea, corpul, să te reechilibrezi emoțional. Dacă nu ai experiență caută persoane calificate să te ghideze.

Oricare dintre aceste acțiuni (de preferat ar fi o combinație din cât mai multe dintre ele) te poate ajuta să îți echilibrezi mintea, trupul și sufletul. Astfel poți evita o reacție excesivă a sistemului imunitar atunci când iei decizia să îl ajuți chiar și cu suplimente naturale.

Afla mai multe de aici : Cele mai eficiente antivirale

Descoperă toate remediile naturale pentru răceală, gripă, afecțiuni virale din magazinul VVV!



Ce alegeri inteligente să faci pentru masa de seară?

 



Oricât de sănătos și echilibrat ai mânca în timpul zilei, seara așa te apucă o poftă de ceva dulce sau sărat, mai ales atunci când urmărești serialul preferat. Dar dacă ai avea în casă doar alternative sănătoase? Oare ai mai fi atât de tentat să-ți încalci angajamentul de a mânca sănătos? Află ce și cum să mănânci seara pentru a slăbi sau a-ți menține greutatea și sănătatea de la Bianca Iordan, nutriționist-dietetician.

De cele mai multe ori, alegerea mesei de seară este cea mai dificilă, mai ales când vrei să pierzi câteva kilograme sau să te menții la greutatea optimă și să duci un stil de viață sănătos și echilibrat. 

Seara este momentul în care corpul tău se relaxează, te eliberezi de tot stresul acumulat peste zi, ai timp pentru tine și familia ta și te poți ocupa de pregătirea mesei. 

Se întâmplă, însă, să ajungi acasă înfometat, cu poftă de dulce, cu gândul la fel și fel de preparate mai mult sau mai puțin sănătoase, iar aceste lucruri te determină să cedezi și să te lași pradă în fața tentațiilor. 

Ei bine, în articolul de astăzi mi-am propus să te învăț ce alegeri să faci pentru cină, astfel încât să te bucuri de o masă gustoasă și hrănitoare, care să îți acopere toate nevoile. 

Iată ce vei afla din acest articol:

  • Mituri despre masa de seară
  • Alimente indicate la cină
  • Alimente de evitat seara
  • Gustări mai puțin “vinovate” pe care le poți servi
  • Cum să prepari salata perfectă pentru cină?
  • Rețete perfecte pentru cină:
      • Salată libaneză
      • Fritatta cu broccoli
      • Supă cremă de morcov
      • Legume asortate cu tofu la grătar

 

Mituri despre masa de seară

Nicio masă după ora 18 – mit sau adevăr?

Mit, categoric! 

Cina la ora 18 este potrivită pentru o persoană mai puțin activă, care se culcă foarte devreme. În rândul persoanelor tinere, active, care merg la culcare, în general, după ora 23, cina la 18 este o alegere foarte neinspirată. Spun asta pentru că până la ora de culcare vei ajunge să îți fie foame, să fii încercat de pofte și, cu siguranță, cu o stare de iritabilitate. 

Te sfătuiesc să iei ultima masă cu aproximativ 3 ore înainte de a te culca, astfel organismul tău va avea suficient timp pentru digestie. 

Există vreo legătură între insomnii și ceea ce mănânci?

Cu siguranță da! 

Dacă iei mese bogate sau gustări calorice înainte de culcare (sau chiar în timpul nopții) poți să te confrunți cu insomniile din două motive: fie organismul tău muncește să digere tot ce i-ai oferit la ultima masă, astfel că nu vei reuși să adormi, fie te vei trezi datorită refluxului gastroesofagian, cauzat de alimentele prăjite sau bogate în grăsimi. 

Dacă mănânci cina te vei îngrășa sau nu vei reuși să slăbești?

Nici vorbă! 

Informațiile apărute pe internet, pe rețelele de socializare sunt multe și pot fi ușor bulversante. Citind câteva articole scrise fără o bază științifică poți ajunge să fii convins că mâncatul seara te va duce la o creștere în greutate. 

Însă pierderea sau creșterea în greutate au legătură cu aportul caloric de pe perioada întregii zile. 

Este foarte simplu, dacă te afli în surplus caloric (adică mănânci mai multe calorii decât are nevoie organismul tău) vei ajunge să crești în greutate. Dar dacă ești în deficit caloric (adică mănânci mai puține calorii decât prelucrează organismul tău) vei pierde în greutate, chiar dacă vei mânca seara. 

Descoperă mixurile cu superalimente organice Your Super! Un mod simplu și natural de a-i da dietei tale un plus de vitamine și minerale.

Arata mai mult  :Clik pe poza

your-super-transport-gratuit-iunie-blog
 

Alimente indicate la cină

Care sunt cele mai potrivite alegeri pentru cină?

    • Lapte - un pahar de lapte cald consumat seara te poate ajuta să ai un somn mai liniștit. Acesta conține triptofan, un aminoacid care duce la eliberarea de serotonină, induce starea de bine și te liniștește.
    • Proteine - o sursă de proteine de înaltă calitate, cum este albușul de ou, lactatele sau ciupercile îți vor oferi senzația de sațietate, fără a-ți îngreuna digestia.
    • Legume gătite în diverse forme - o farfurie plină de legume la cină îți va asigura o bună parte din nutrienții de care corpul tău are nevoie. Un major avantaj este faptul că acestea nu au o încărcătură calorică mare, astfel că nu vor fi procesate greu de către organism.
    • Salate de verdețuri - salatele sunt o parte importantă a fiecarei mese principale, având un aport mare de fibre și un număr de calorii neînsemnat, într-un volum mare. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea digestiei si îți va oferi sațietate. Un alt avantaj este acela că au un indice glicemic foarte scăzut, deci nu vor duce la o creștere a nivelului de glicemie din sânge.
    • Ciorbe sau supe creme de legume.

 

Alimente de evitat seara : Clik aici

Compostarea, o soluţie eficientă, posibilă chiar și în apartament

                                viataverdeviu.ro

 

Compostarea este un mod uşor şi simplu de a scăpa de deşeurile menajere, prin valorificarea acestora. Citeşte articolul şi află cum poţi face compost la tine acasă, chiar dacă stai la bloc.

În toată Uniunea Europeană se produc anual între 118 şi 138 milioane de tone de deşeuri menajere. Din acestea, doar 40% sunt reciclate sau compostate. Restul de deşeuri ajung la gropile de gunoi sau sunt incinerate.

România ocupă ultimele locuri când vine vorba de reciclarea sau valorificarea deşeurilor menajere. Lipsa unei educaţii adecvate cu privire la protecţia mediului, dar şi a unei legislaţii potrivite, fac ca ţara noastră să ocupe un astfel de loc în Europa.

Dacă te preocupă şi pe tine problemele legate de protecţia mediului, atunci alege să te implici şi nu mai sta pasiv. Începe cu deşeurile menajere pe care le produci în propria gospodarie sau în propriul apartament. Oricine poate face compostare, în orice loc. Spun în orice loc pentru că, poţi face compostare şi dacă stai la bloc.

Ce este compostarea?

Compostarea este procesul prin care materia organică este descompusă. Resturile vegetale (coji de banane, crenguţe de pom, cotoare de mere etc.) puse împreună, se descompun şi duc la obţinerea unui îngrăşământ bogat în nutrienţi, care poate fi utilizat la îmbunătăţirea solului, inclusiv pentru pământul florilor din ghiveci, sau poate fi utilizat ca înlocuitor al îngrăşămintelor chimice.

 

De ce este importantă compostarea?

Când resturile tale de alimente ajung la groapa de gunoi, ele emit metan, un gaz cu efect de seră, adică, care contribuie la schimbările climatice şi afectează mediul înconjurător. Aşadar, compostarea este o metodă de a reduce aceste emisii de metan. 

De asemenea, compostul este utilizat ca şi fertilizant. Pe lângă faptul că este un fertilizant natural, care nu dăunează în nici un fel mediului înconjurător, fiind obţinut din materii organice, utilizarea compostului duce la scăderea consumului de îngrăşăminte chimice, care au un efect dăunător asupra solului.

 

Exemple de resturi menajere pe care să le foloseşti pentru a obţine compost

Sunt două categorii de materii care pot fi folosite la compostare: materia verde compostabilă şi materia brună compostabilă.

Materia verde compostabilă constă în: coji de fructe, coji de legume, iarbă tăiată, zaţ de cafea, buruieni, resturi de la întreţinerea gardurilor vii.

Materia brună compostabilă este formată din coji de ouă, pliculeţe de ceai, frunze şi fructe folosite la ceai, frunze moarte, flori ofilite, paie şi fân, ramuri tăiate, rumeguş, hârtie şi carton mărunţit.

Dar trebuie sa ţii cont că există şi o serie de deşeuri care nu se pot composta. Ca şi exemple, nu poţi folosi în compostare: iaurt, brânză, lapte, unt. Toate acestea, deşi sunt organice creează probleme de miros şi atrag dăunători ca rozatoarele şi muştele. De asemenea, nu poţi folosi resturile de la animalele de companie, deoarece conţin paraziţi, bacterii, germeni, agenţi patogeni care sunt dăunători pentru oameni.

Pentru a obţine un compost de calitate, va trebui să foloseşti un amestec de materie verde cu materie brună în proporţie de 50:50, împreună cu o cantitate adecvată de apă. Materia brună vine cu un aport de carbon, în timp ce materia verde aduce un aport de azot. Apa asigură umiditatea necesară la descompunerea materiei.

Cum să faci compost acasă la tine?

A face compost implică colectarea resturilor alimentare, a resturilor vegetale de la grădinărit sau a tuturor deşeurilor care pot fi folosite la compostare.

Pentru colectarea acestor resturi în vederea obţinerii compostului, poţi folosi coşurile Bokashi. Aceste coşuri folosesc metoda Bokashi, care este un sistem de compostare bazat pe fermentare în mediu anaerob (adică procesul de fermentare nu necesită oxigen).

De asemenea, în urma fermentării, în partea de jos a coşului se colectează lichidul bokashi. Acest lichid diluat cu apă (1 dcl lichid la 20 l apă) devine un îngrăşământ organic şi poate fi folosit la udarea plantelor din grădină sau a florilor de ghiveci.

 Citeste mai mult aici : Viataverdeviu