Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 15 aprilie 2018

Sirop din miere si muguri de brad

 

Un medicament preparat pe baza de produse naturale in conditiuni gospodaresti cu mare eficienta in bolile cailor respiratorii este siropul din miere si muguri de brad cu adaus de propolis . 

Modul de preparare este urmatorul :
  Se recolteaza mugurii de molid sau brad in faza cind ei sunt crescuti de 3-5 cm (la sfirsitul lunii aprilie si luna mai). Se spala in apa rece . Se toaca marunt.
  La 1 kg de muguri se adauga 3-4 l apa. Se fierbe in vas smaltuit, acoperit , in clocot, timp de 10-15 minute .Dupa fierbere se strecoara prin sita de bucatarie obisnuita si se lasa sa se decanteze. Apoi se strecoara prin tifon. Se lasa din nou sa se decanteze ( sa se aseze) dupa care se strecoara a doua oara prin tifon.
  Cu decoctul astfel obtinut din muguri de brad, se prepara , in continuare , siropul propriu-zis , realizindu-se urmatoarele operatiuni:
  La 1 kg decoct din muguri de conifere (temperatura sa nu depaseasca 40-50 grade Celsius) se adauga 1 kg miere ( de preferat de tei sau de fineata) si 10 gr extract moale de propolis (concentratia extractului de propolis : cca 30% in alcool).
  Se amesteca bine pentru omogenizarea decoctului ci mierea si propolisul, iar siropul astfel obtinut se incalzeste fara ca temperatura sa depaseasca 40-50 grade Celsius.Dupa racire se pastreaza in sticle de 0.5 l ermetic inchise.Se depoziteaza in camere racoroase.
  Se utilizeaza in general in tratamentele  afectiunilor cailor respiratorii :
                        -tuse
                        -stari gripale
                        - laringite
                        -faringite
Se administreaza  ziilnic de 3 ori pe zi, cite o lingurita inainte de mese

                          BRADUT-

 SIROP DE MUGURI DE BRAD CU MIERE 230ML PRISACA