Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 31 ianuarie 2023

Cum sa faci economie la gaze si sa iti protejezi instalatia de apa

 



In localitatile unde exista un mix de locuinte -case si blocuri - presiunea este mai crescuta pentru a asigura apa la orice inaltime . Astfel pentru cei care stau la case presiunea este foarte mare pentru instalatia de apa si de multe ori se produc deteriorari la instalatia de apa- se produc fisuri la conducte sau la filtrele de la centrala. M-am confruntat cu astfel de probleme atunci cind furnizorul de apa a crescut presiunea peste cea obisnuita .
 👉Cum am rezolvat ?
Am cumparat un reductor de presiune si l-am montat pe traseul de alimentare al centralei termica unde am avut cele mai multe probleme.Atunci cind presiunea este mai mare, este si debitul de apa  crescut. 

Asta implica si un consum sporit de gaze pentru apa calda.
Am instalat reductorul de presiune si l-am reglat astfel incit sa imi furnizeze debitul dorit la centrala termica , implicit sa am un debit suficient de apa calda.
In felul acesta consumul de gaze pentru apa calda a scazut , debitul de apa ne mai fiind asa de mare si problemele pe care le aveam din cind in cind la filtrele de la centrala, au disparut de atunci.
Am inlocuit circa 2 filtre de dedurizare si 2 filtre impuritati din cauza presiunii crescute. 

De ce ai nevoie de un reductor de presiune apă? 

Poate că te întrebi de ce ai nevoie de un regulator de presiune în casa ta? 

👉Apa care intră în instalația de alimentare cu apă menajeră poate fi furnizată la o presiune mult mai mare decât cea indicata pentru menținerea în siguranță a rezistenței conductelor și instalațiilor sanitare.

👉O astfel de presiune crescută poate genera 💥spargerea țevilor, deteriorarea racordurilor și fitingurilor și, în final, o inundație a locuinței.

👉O țeavă spartă poate provoca numeroase daune și, dacă nu remediezi la timp probleme, poate provoca daune structurii casei tale.


👉Menținerea alimentării cu apă la presiunea corectă te asigură că nu te vei confrunta cu o creștere bruscă a presiunii în instalațiile sanitare și că vei scăpa de inundații și de o factură costisitoare la reparații si la consumul de gaze pentru apa calda.