Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 3 iulie 2015

Ulei din seminte de in – sursa excelenta de sanatate


Uleiul de in este un produs natural, obtinut prin presarea la rece a semintelor de in, astfel incat proprietatile curative si calitatile tamaduitoare sa nu fie pierdute.
In compozitia uleiului de seminte de in, intra lignani (chimicale naturale din plante cu capacitate antioxidanta) care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale.
Cercetatorii sustin ca lignanii din semintele de in, aduc multe promisiuni in batalia cu afectiunile, incluzand un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Uleiul de seminte de in contine lecitina si este deosebit de eficient in reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, uleiul de in are actiune antiinflamatoare, cardioprotectoare si de reducere a grasimilor din sange.
Uleiul de in are calitati deosebite, continand de doua ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9.
Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in tratarea sau ameliorarea diverselor afectiuni.

Ulei din seminte de in – sursa excelenta de fibre vegetale

Semintele de in sunt o sursa excelenta de fibre, atat solubile si cat si insolubile. Mucilagul continut stabilizeaza nivelele glicemice din sange si este un laxativ natural.
La fiecare 100 de grame de seminte de in primesti 25-30 de grame de proteine, motiv pentru care consumul de ulei de in este foarte recomandat in diete, atata timp cat este administrat cu moderatie.

Ulei de in – sursa de vitamine si minerale

Vitaminele si mineralele gasite in semintele de in sunt: zinc, fier, Viramina E, caroten, Vitaminele B, magneziu, calciu, sulfur, potasiu, fosfor, mangan, silicon, curpu, nichel, molibden, crom si cobalt.
Ulei de in – beneficii in sanatate, cosmetica si stare psihica
Semintele de in au fost intens studiate de-a lungul anilor si mai multe studii si cercetari de laborator i-au dovedit eficienta si il recomanda in combaterea mai multor afectiuni. Astfel beneficiile consumului de ulei de in sunt dovedite in:
– protectie antioxidanta
– prevenirea cancerului de piele, prostata, san, plaman, colo-rectal
– tinerea sub control a astmului, afectiuni pulmonare cronice obstructive (bronsita, pleurezie, emfizem)
– mentinerea echilibrului hormonal in menopauza, dureri menstruale (dismenoree),
– infertilitate masculina si feminina prin eliminarea excesulul de hormoni la nivel digestiv
– riscul bolilor cardio-vasculare se reduce semnificativ la cei care aduc prin alimentatie surse de acizi grasi omega 3;
– scade productia si activitatea fibrinogenului;
– scade rata aritmiilor cardiace;
– mareste cantitatea de serotonina in creier si ne confera o stare de bine
– ajuta la cresterea si ramificarea terminatiunilor nervoase (dendride si axoni);
– intarzie si reduce aparitia simptomelor senilitatii prin blocarea generarii de radicali liberi de natura lipidica;
– capacitatea de a distruge vasele care alimenteaza cu sange tumora (proprietate pe care o mai are numai genisteina din soia!);
– marirea suprafetei intestinale si a absortiei nutrientilor
– vindeca ulcerul gastric si duodenal
– blocheaza actiunea citokinelor (TNFa, PAF, PCR, IL1-8 etc.);
– stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla.
– deficit de atentie si hiperactivitate ( datorita continutului de lecitina)
– tinerea sub control a depresiei, schizofreniei, tulburarilor bipolare, sclerozei in placi, anxietatii, migrenelor, anorexiei nervoase
– in osteoartritia, artrita reumatoida
– in arsuri, acnee, eczema
– in constipatie, boala Crohn, ulcer
– hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroza, hipertensiune
– prevenirea infarctului miocardic
– tratarea infectiilor bacteriene, fungice, virale
– obezitate si stimularea metabolismului energetic
                       

Ulei de in – doza zilnica recomandata

Necesarul zilnic de acizi grasi omega 3 (daca ne gandim sa acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de in), este de doua lingurite de ulei de in pe zi, dimineata si seara, inainte de masa.
Incercati sa nu depasiti 3 linguri de ulei / zi, fie el si de in, deoarece exista riscuri de ingrasare si de crestere a lipidelor plasmatice.
Trebuie sa avem in vedere faptul ca uleiul de in este totusi un ulei, fiind astfel chiar situat in varful listei alimentelor celor mai calorigene. Astfel o lingura de ulei (15 ml) x 9,3 kcal/gram, depaseste cu mult de 100 kcal.

Semintele de in previn osteoporoza

Pentru a reduce riscul de osteoporoză, este suficient să adaugi ulei de seminţe de in în mâncare. Studiile au demonstrat că acest ulei menţine în stare bună oasele, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos. Specialiştii spun că uleiul de seminţe de in este benefic mai ales femeilor la menopauză şi celor care suferă de diabet, predipoziţia către osteoporoză fiind mai crescută în cazul lor.

Semintele de in trateaza acneea si previn caderea parului

Un tratament naturist eficient impotriva acneei presupune folosirea de cataplasme cu făină din seminţe de in. Cataplasmele se prepară prin amestecarea făinii de in cu apă până cand se obtine o pastă. Cataplasmele trebuie aplicate săptămânal pe zonele afectate si astfel vor face ca pielea să devină mai fină şi mai curată. Tot datorită acţiunii lor de reglare a tulburărilor hormonale, seminţele de in ajută şi la prevenirea căderii părului.

Precautii in folosirea Uleiului de In

Femeile insarcinate nu au voie sa foloseasca ulei de in, fiindca s-a constatat ca acesta poate cauza nasteri premature si chiar schimbari ale metabolismului. De asemenea femeile care alapteaza trebuie sa ocoleasca consumul uleiului de in.
Avertismul in privinta consumului acestui ulei este valabil si pentru cei care manifesta anumite afectiuni ale sangelui, acestia trebuie neaparat trebuie sa consulte un doctor inainte de a folosi ulei de in deoarece acest ulei creste considerabil riscul de a produce hemoragii severe in cazul acestor pacienti.
Ulei de seminte de in – Efecte secundare ale folosirii
Efectelele secundare ale utilizarii uleiului din seminte de in: balonare si producerea de gaze intestinale, simptome ce se intalnesc mai frecvent la inceputul dietei cu acest ulei sanatos. Este ca la inceput sa se foloseasca cantitati mici de ulei de in si sa se bea mai multe lichide. Cantitatea zilnica de ulei de in recomandata de medici este de maxim 30 de ml.
Dieta BUDWIG cu Ulei de seminte de in
IN FAZA AVANSATA DE CANCER  SE RECOMANDA ZILNIC:
  1. 6 liguri de branza de capra (sau alta branza organica, cu continut redus de grasime), 3 linguri de ulei de in si cu 3 linguri de seminte de in macinate ce se amesteca pina se fac maioneza. Semintele de in se macina in rasnita de cafea. Se poate adauga miere de albine (mierea nu este indicata in neoplasmele hormonale).Apoi se adauga fructe de padure, antioxidanti puternici ca mure, zmeura, capsuni, proaspete sau uscate (fructe antioxidante, in general).
  • Tratamentul, nu trebuie intrerupt dupa disparita cancerului. Se pot reduce cantitatile la 2 linguri de branza de capra cu o lingura de ulei de in si cu o lingura de seminte de in macinate.
Nu se macina mai multe seminte de in decit e necesar deoarece calitatile antioxidante ale lor dispar dupa cateva minute. Evitati consumul de carne de orice fel!!!.
Opţional se poate adauga piper rosu (sauCayenne) si usturoi.
Daca nu puteti consuma produse lactate trebuie inlocuite cu nutrienti ce contin proteine si enzime sulfurate uscate. 
VEZI  : 

Dieta naturista pentru cancer - Dieta BUDWIG cu ulei de in


SURSA : http://www.frunza-verde.ro/
            https://realtratamentcancer.wordpress.com/