Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 22 februarie 2016

De sanatate

                           
 Mama are o problema de sanatate .A fost la medic si ia facut ecografie. A doua zi a chemat-o din nou pentru cistografie la ora 12. Am fost prezenti la cabinet la 11 si 45 de minute.Pe la 12 si jumatate a aparut si doctorul. A invitat o pacienta in cabinet , si dupa 3 minute a deschis usa si a disparut vreme de 20 minute. Cind a aparut mama ia aratat biletul pe care il daduse si atunci a chemat o asistenta sa o conduca undeva sa stea jos si sa astepte. Si am asteptat inca vreo 45 de minute pina cind doctorul a aparut si a trimiso la cistografie.
        Dupa cistografie alta perioada de asteptare pentru rezultat. Dupa 45 de minute mama ma rugat sa plec acasa sa nu mai stau, ca se descurca. (mama are 82 de ani, dar inca mai este destul de vioaie si eu venisem pentru cazul in care va fi internata). Nu am vrut sa plec , dar mama a insistat si am plecat.Era in jur de ora 15.Am fost la farmacie sa imi iau medicamente si apoi am plect cu maxi - taxi in alta localitate, acasa.
        Am inceput sa sun acasa la mama sa intreb de rezultat, dar mama inca nu ajunsese acasa. Ora 16 si 30 de minute-mama nu venise, ora 17 mama nu venise, ora 18 mama tot nu venise. Mai aveam nitel si inebuneam, ma gindeam la cum sa o caut , sa o gasesc , eram pe punctul de a pleca la maxi-taxi, sa ajung in oras sa o caut la urgente , la politie...dar in sfirsit a raspuns la telefon
       Ce s-a intimplat de fapt? Medicul a intrat de garda, era singur si alerga de colo -colo ca sa rezolve toate problemele si se pare ca a uitat-o pe Bunica ( asa ii zicea mamei). Azi a fost sa ii dea trimitere la RMN. A trimis-o  la clinica privata si a fost programata in luna mai si trebuie sa mai dea si 300 lei ???????????
Pentru o femeie batrina de 82 de ani , operata de doua ori de cancer la colon, faci asa o programare si mai vrei si bani ?
Oare asa trebuie sa fie sistemul de sanatate?
Oare boala se opreste din evolutie ca sa astepte investigatia programata cind vor ei?
Sau se doreste sa parasim sistemul ca sa faca economii ?