Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 12 mai 2015

Durerile de genuchi- cauze


Durerea de genunchi reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni in randul populatiei. Potrivit statisticilor, o treime dintre consultatiile medicilor specialisti sunt pentru durerile musculare si de oase.

Unele dintre cele mai frecvente cauze pentru durerile genunchilor sunt ligamentele inflamate sau rupte si alte afectiuni ale cartilajelor. Dar genunchiul este o articulatie complexa si pot exista o multime de alti factori care pot cauza durerea. Iata cateva cauze ale durerilor de genunchi:


Aschii de os
Uneori, o accidentare la genunchi poate determina ruperea unor fragmente de os sau cartilaj. Aceste bucati se pot fixa in articulatie, declansand inflamatie si durere.

Ce afectiuni pot ascunde durerile de genunchi

Bursita
Bursa este un saculet de fluid care are rol de tampon si protejeaza articulatiile in mai multe zone ale genunchilor. Suprasolicitarea, caderile sau indoirile bruste si repetate pot irita bursa, provocand dureri si umflaturi la nivelul genunchilor.

                                          Water Shopping
Exista doua tipuri de bursita numite "genunchii servitoarei" si "genunchii predicatorului".

Un chist "Baker", umflarea bursei din spatele genunchiului, poate fi cauzat de diferite leziuni sau de artrita.

Sindromul tendonului iliotibial
Tendonul iliotibial este o bucata de tesut dur care face trecerea de la sold in josul tibiei. Daca devine iritat din cauza suprasolicitarii sau a altor probleme, se poate umfla, provocand dureri pe partea exterioara a genunchiului.

Sindromul plicii sinoviale
Plica este un pliu de tesut aflat in articulatia genunchiului. Atunci cand aceasta devine iritata de la utilizarea excesiva, rezultatul poate fi inflamarea zonei, urmata de aparitia durerii.

Boala Osgood-Schlatter
Aceasta afectiune determina o umflatura dureroasa mai jos de genunchi, unde tendonul de la rotula se "conecteaza" la tibie. De obicei, este cauzata de suprasolicitarea si iritarea tendonului, durerea putand aparea si disparea in timp. Este deosebit de frecventa la baietii si fetele aflati la varsta adolescentei.

Osteoartrita
Aceasta este o cauza frecventa pentru durerile de genunchi ale sportivilor sau non-sportivilor deopotriva, in special pentru persoanele de peste 60 de ani.


Cufarul Naturii

Dislocarea rotulei
In acest caz, rotula se deplaseaza de la locul obisnuit, cauzand umflaturi si dureri ale genunchilor. Poate fi rezultatul unui defect fizic sau al unei leziuni si apare frecvent in adolescenta.

Tendinita sau umflarea tendoanelor
Tendoanele sunt fasii dure de tesut care conecteaza oasele si muschii, iar suprasolicitarea poate face ca acestea sa devina inflamate. In cazul in care o veche accidentare la genunchi nu a fost tratata in mod corespunzator, poate reveni si provoca ocazional dureri constante ale genunchiului afectat.

Tratament miraculos pentru durerile de genunchi

Persoanele care se confrunta cu dureri constante si chinuitoare ce le afecteaza genunchii vor avea in curand la dispozitie un tratament-minune pentru aceasta afectiune.

Afectiunea poarta numele medical de osteoartrita si e cea mai intalnita forma deartrita, scrie ziare.com, care citeaza inquisitr.com. Osteoartrita apare atunci cand cartilajul ce captuseste articulatiile devine mai dur si mai subtire, in urma procesului de degradare suferit.

Drept urmare, oasele incearca sa umple spatiul gol ramas in regiunea respectiva. Durerea apare atunci cand ele se freaca unele de altele, iar articulatia devine mai rigida si se inflameaza. Corpul se apara prin trimiterea unor celule care sa refaca vatamarile suferite.

Surplusul de kilograme iti afecteaza genunchii

                            rik.ro


Unul din cinci adulti cu varsta peste 45 de ani are osteoatrita a genunchilor. Remediul la care recurg multi e reprezentat de analgezice, insa ele doar calmeaza durerea temporar. Aceste medicamente nu lucreaza asupra vatamarii suferite de articulatii. Exista si un tratament chirurgical prin care se fac mici gauri in os cu scopul de a stimula cresterea cartilajului, dar el si-a aratat limitele.

O noua metoda revolutionara de tratament este cea prin care se vor face injectii cu o substanta medicamentoasa. Ele sunt administrate direct in articulatia genunchiului si nu au efecte secundare, sustin specialistii in domeniu. Substanta respectiva actioneaza asupra a doua elemente critice care maresc durerea de genunchi.
Un component este cel denumit Interleukin-1 (IL-1), celalalt purtand numele de citochina-un mesager chimical sistemului imunitar. Medicamentul-minune a fost denumit ABT-981, el urmand a aparea pe piata in aproximativ un an.

In plus, specialistii au mai gasit o metoda de tratare a acestor dureri. Ei introduc in articulatie un ac, acesta livrand o radiofrecventa pentru a incalzi zona respectiva la aproximativ sapte grade, ceea ce ofera pacientului senzatia de calmare a durerii. 


SURSA :http://sanatate.bzi.ro/

                                         

Patrunjelul aliment medicament


Patrunjelul este considerat cea mai populara garnitura din lume. Patrunjelul a fost initial cultivat in Europa si Orientul
Mijlociu, dar a devenit esential in bucataria americana. Aceasta planta are beneficii remarcabile de vindecare si purificare a sangelui care o clasifica in calitate de superaliment.
Patrunjelul a fost respectat dea-a lungul istoriei si a fost folosit atat pentru scopuri culinare, cat si pentru cele medicinale. Grecii faceau coronite de patrunjel pentru a le acorda campionilor lor sportivi. A fost utilizat pentru celebrarea Pastelui evreiesc, ca semn al renasterii din primavara. Romanii il utilizau pentru a deodoriza cadavrele inaintea funerariilor.
                                    
Patrunjelul contine o combinatie unica de nutrienti care il fac un puternic superaliment. Uleiul volatil contine miristicina, limonen, eugenol, iar alfa-tujenul s-a demonstrat ca inhiba formarea celulelor tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoizi – inclusiv apiina, apigenina, crizoeriol si luteolina care au puternice proprietati antioxidante.
Patrunjelul mai contine de trei ori cantitatea de vitamina C pe volum comparativ cu portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru functia imuna si mentinerea tanara a pielii si a articulatiilor. In plus, contine antioxidantii carotenoizi, luteina si zeaxantina, care amplifica functionarea ochiului si ajuta la neutralizarea vatamarilor provocate de radiatia ultravioleta.

Patrunjelul este superbogat in clorofila

Patrunjelul este superbogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta la amplificarea formarii de glutation. Niveluri inalte de glutation celular ajuta corpul la detoxifiere si vindecare eficiente.
Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil sa imbunatateasca proprietatile de oxigenare ale celulelor. Oxigenare sporita=energie celulara sporita=mecanisme de detoxificare si vindecare amplificate.
Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este crucial pentru abilitatea lui de a reduce nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un mediator inflamator care este corelat cu boala cardiovasculara si degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile insarcinate si joaca un rol critic in dezvoltarea fetala. Este de asemenea un important factor nutritiv pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este de asemenea cunoscut ca un diuretic puternic ce reduce presiunea sanguina si amplifica functionarea rinichilor. Patrunjelul sporeste indeosebi eliminarea sodiului si a apei prin urina si sporeste reabsorbtia potasiului in rinichi. Aceasta functie este deosebit de folositoare pentru oricine cu o circulatie sanguina cu probleme, umflarea membrelor, celulita si alte probleme cardiovasculare.

Patrunjelul facut suc se crede ca stimuleaza contractiile uterine in perioada travaliului natal. Acest suc a mai fost folosit si pentru a amplifica textura pielii si parului. Se mai crede ca reduce inflamatiile si formarea de mucus in corp. De aceea multi vad rezultate atunci cand folosesc patrunjelul pentru a reduce simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.
Continutul bogat in clorofila improspateaza mirosul corporal si pe cel al respiratiei. Clorofila actioneaza ca antimutagen si reduce numarul de bacterii ce provoaca mirosul si care sunt responsabile pentru producerea mirosului urat corporal si al respiratiei. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa, si reduce puternicul miros corporal cu tenta de acru pe care aceste alimente bogate in sulf se stie ca il produc.
Patrunjelul inmuiat in otet de mere este deosebit de folositor in reducerea mirosului corporal si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie alimentara, toate actioneaza in sinergie pentru a amplifica actiunea microflorei intestinale. Acesta este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru neutralizarea refluxului acid, gazelor si balonarii.
citeste : Ceaiul de musetel, proprietăti impresionante pentru sănătate