Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 15 mai 2015

Uleiurile vegetale benefice sanatatii

Uleiul de nuca de cocos

La temperatura camerei, uleiul de nuca de cocos este solid precum untul. Este bogat in vitamina E, vitamina K, acizi grasi Omega 6, grasimi mononesaturate si polinesaturate. Printre beneficiile uleiului de cocos se numara: echilibrarea hormonilor, inhibitor de apetit, ofera energie si stimuleaza metabolismul, echilibreaza nivelul de zahar din sange, stimuleaza functia creierului, imbunatateste imunitatea, etc.


Uleiul de avocado

                                 

Uleiul de avocado este un ulei monosaturat, de culoare verde-masliniu, cu o textura densa. Este bogat in vitamine (A, complexul B, C, D, E, D, K) si minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu si zinc). Printre beneficiile uleiului de avocado se numara: scade nivelul colesterolului rau, protejeaza vasele de sange, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, grabeste vindecarea ranilor, hidrateaza parul si pielea, etc.

Uleiul de arahide

Uleiul de arahide poate fi folosit atat in alimentatie, cosmetica, cat si in industrie. Consumat frecvent, dar in cantitati mici, uleiul de arahide poate imbunatatii starea de sanatate: prevenind bolile de inima, micsorand nivelul de colesterol rau, scazand apetitul, prevenind artrita, constipatia si alte afectiuni. Culoarea uleiului de arahide poate varia, de la un galben puternic pana la un brun-deschis.

Uleiul de nuci de Macadamia

Nucile de Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de nuci din lume, avand cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. Uleiul de nuci de Macadamia mentine pielea supla, hidrateaza pielea, regenereaza podoaba capilara, trateaza cicatricile si vergeturile, previne aparitia ridurilor. Este bogat in acid palmitoleic, acid oleic, acizi grasi Omega-3 si Omega-6.

Uleiul de rapita

Uleiul de rapita este o sursa importanta de acizi grasi Omega-6, acid oleic, acid linoleic, vitamine (A, E, B1 si B2) si minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu si fosfor). Printre beneficiile uleiului de rapita se numara: reduce colesterolul, previne maladia Alzheimer, reduce inflamatiile, tonifica pielea si previne bolile cardiovasculare.

Uleiul de masline
Uleiul de masline are proprietati nutritive extraordinare, fiind si usor digerabil. Este bogat in vitamine (A, B1, B2, C, D, E si K), in antioxidanti si in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Printre beneficiile uleiului de masline se numara: reduce riscul de accident vascular cerebral, reduce acneea, lupta impotriva cancerului la san, imbunatateste memoria, minimizeaza celulita, previne caderea parului, etc.

Uleiul de seminte de dovleac

Uleiul de seminte de dovleac este bogat in acizi grasi Omega-3, Omega-6 si Omega-9, vitamine (A, B, D, E, F si K) si minerale (zinc, calciu, magneziu, seleniu). Datorita cantitatii importante de triptofan din compozitia sa, uleiul de seminte de dovleac ajuta la combaterea stresului si a insomniei. Nutrientii din uleiul de dovleac il recomanda in special pentru mentinerea sanatatii prostatei si a sistemului osos.


citeste si : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric

SURSA : : http://www.9am.ro/