corturi

corturile.ro

Sanatate pentru prieteni feed

Translate

vineri, 8 ianuarie 2016

Varza un pansament natural

                             

Varza este cultivata de sapte milenii in Europa. A slujit nu doar ca aliment, ci si ca medicament grecilor si romanilor. In special , cea rosie este indicata celor cu probleme pulmonare ( astm bronsic, bronsite, laringite) . Este si un bun stimulent pentru digestie si dezinfectant al tractului digestiv, antiparazitar, excelent impotriva viermilor intestinali. Este indicata si impotriva pietrelor la rinichi. Pentru efecte bune, ar trebui consumata in cure de lunga durata, in salate (300-400 g pe zi) sau ca suc ( un pahar pe zi , intre mese). Sucul de varza alba mai este bun si pentru tratarea ulcerului gastric, intestinal sau peptic, pentru ca varza contine vitamina U sau " factorul antiulceros". Pentru fluidificarea secretiilor bronhice si pentru usurarea expectoratiei, se poate face un decoct din 60 g varza la jumatate de litru de apa, la care se adauga patru linguri de miere . Extern , varzqa este indicata in durerile reumatice, pentru ca este un bun antiinflamator. Acelasi efect il are frunza de brusture. In caz de inflamatii, entorsa, dureri articulare, se scoate nervura frunzei, se zdrobeste o frunza cu o sticla pe un fund de lemn. Se aplica pe locul afectat si se leaga cu o fasa. Se schimba de doua ori pe zi . Unele cercetari au dovedit ca actioneaza favorabil chiar si in anumite forme ale cancerului de piele. Binenteles , in acest caz ca si in cele mai putin grave trebuie combinat tratamentul natural cu cel de medicina clasica.