Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 23 mai 2018

Triphala – solutia medicinei ayurvedice pentru detoxifierea colonului si combaterea constipatiei




Nu putem vorbi despre starea de bine fara sa avem in vedere unul dintre cele mai importante aspecte ce o fac posibila: sanatatea noastra. Intr-o lume in care totul se intampla rapid, care ne ofera putine momente de liniste pentru noi insine, pentru micile placeri, pentru momente de rasfat si de dedicare sinelui, sa te mentii sanatos este cu adevarat o provocare.
Alimentele consumate pe fuga, diminuarea consumului de fructe, legume si fibre, in general, alegerile alimentare tip fast-food, la indemana, dar neprietenoase cu organismul nostru, au dus la ceea ce specialistii considera a fi o epidemie a dereglarilor de tranzit intestinal, cu pana la 1 din 3 adulti [1], [2], [3] confruntandu-se de-a lungul vietii cu problema constipatiei. Este o dereglare care creeaza persoanelor afectate atat disconfort fizic, cat si psihic, prin afectarea stilului lor de viata si a starii de bine.
Constipatia cronica nu cauzeaza doar disconfort abdominal si stagnarea toxinelor in organism, ci crestesi riscul complicatiilor asociate – hemoroizi, fisuri anale, sangerari, prolaps rectal.
Triphala este o consacrata formula de plante ayurvedice destinata sanatatii tractului gastro-intestinal. In limba sanskrita, „triphala” inseamna trei fructe, facandu-se trimitere la cele 3 ingrediente din compozitia amestecului ayurvedic triphala: Amalaki (Emblica officinalis) – in limba romana Coacaz indian, Vibhitaki (Terminalia belerica) si Haritaki (Terminalia chebula). In mod traditional, fructele celor trei plante sunt uscate la soare si apoi macinate si transformate in pudra. Aceeasi formula, mentionata in scrieri vechi de mii de ani, este utilizata atat in ayurveda, cat si in medicina moderna, pentru detoxifierea si curatarea colonului – prin indepartarea depunerilor de grasime si a toxinelor de la nivelul intestinului gros – si prevenirea si combaterea constipatiei. In medicina ayurvedica, Triphala mai este recomandata si pentru efectul imunomodulator, imbunatatirea circulatiei, sustinerea functiilor glandelor suprarenale, reglarea metabolismului si pentru efectul hepatoprotector, fiind si o sursa naturala de vitamina C.

Este o formula sigura pentru folosinta indelungata iar pacientii care folosesc Triphala nu au raportat efecte adverse. In medicina ayurvedica Triphala este folosita pentru a trata afectiunile „Kafa” si „Pitta”.
Exista peste 20.000 de studii stiintifice care atesta beneficiile acestei formule, cunoscuta de 5000 de ani.
Studiile moderne au demonstrat stiintific beneficiile pentru sanatate ale formulei Triphala:
  • Triphala are efect laxativ, corecteaza hiperaciditatea si regleaza apetitul. Frecventa si consistenta scaunelor au fost imbunatatite in cazul persoanelor carora li s-a administrat Triphala. [4]
  • Formula ayurvedica Triphala este bogata in fibre solubile ce imbunatatesc digestia si regleaza tranzitul intestinal fara sa creeze dependenta de efectul laxativ [5]
  • Triphala scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor [5] si protejeaza, astfel, sanatatea sistemului cardiovascular.
  • Triphala stimuleaza functiile neutrofilelor (celule ce joaca un rol foarte important in sistemul de aparare al organismului impotriva infectiilor, actionand prin fagocitarea si digestia agentilor patogeni) si previne supresia acestora cauzata de stres. Triphala fortifica, asadar, sistemul imunitar. [6]
  • Fiecare dintre cele trei componente din compozitia formulei Triphala are efect antioxidant si combate efectele radicalilor liber prevenind, astfel, imbatranirea prematura a organismului. [7]
In ceea ce priveste reglarea tranzitului intestinal si combaterea constipatiei, Triphala este una dintre cele mai eficiente formule naturale datorita actiunii complexe:
  • efect laxativ fara reactii secundare nedorite (crampe, balonare)
  • nu provoaca dependenta;
  • detoxifierea colonului cu indepartarea atat a toxinelor, cat si a depozitelor de grasime;
  • stimularea peristaltismului;
  • stimularea productiei de enzime digestive si imbunatatirea digestiei;
  • reglarea ph-ului din intestine si sustinerea absorbtiei nutrientilor la nivel intestinal;
  • hranirea tesuturilor tractului digestiv.
Datorita acestui tip de actiune complexa, Triphala este recomandata atat persoanelor care sufera de constipatie si dereglari de tranzit intestinal, cat si persoanelor cu afectiuni ale tractului gastrointestinal si celor care urmeaza o cura de slabire sau de detoxifiere.
ORGANIC INDIA produce, exclusiv din plante 100% certificate organic, cultivate fara chimicale, cu materie prima din lant propriu format de 25.000 de agricultori indieni, in regim de certificare GMP, ISO si HACCP Triphala pura sub forma de capsule si pudra.
ORGANIC INDIA este printre putinele companii din lume ce detine certificare Fairtrade, Demeter Certified Biodynamic® cel mai inalt standard de certificare biodinamica.