Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 12 decembrie 2022

Cătina ca plantă medicinală

 



Dar ce are Cătina atât de valoros încât a devenit subiectul atâtor legende și uimitoare povestiri din lumea întreagă? Ceea ce cu multă vreme în urmă nu se cunoștea, atribuindu-se astfel Cătinei puteri paranormale, acum știinta a lămurit multe dintre secretele ei. De curând s-a descoperit faptul ca fructele de Cătina sunt bogate în vitamina C, A, că sunt sursă rară de Omega-7, complexul de vitamine B (B1, B2, B6 si B9), dar si vitaminele E, K, P si F. De asemenea, Cătina conține și microelemente precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu,  acizi grasi poli-nesaturații, carotenoide, beta caroten.



Primele utilizări tămăduitoare ale Cătinei datează de pe vremea Chinei Imperiale, in care străvechii doctori chinezi, folosind pentru remedii, diverse rețete de ceaiuri, făceau tratamente cu vindecări miraculoase în anumite boli.

In România, Cătina se poate găsi în zonele zonele subcarpatice din Ardeal, Moldova,  Muntenia dar și în zona Delta Dunării, fiind supranumită și „Gingsenul românesc” recunoscute fiindu-i proprietățile sale regenerative și protectoare privind procesele îmbătrânirii, ajutând uimitor la încetinirea procesului de imbătrânire, proprietate nemaipomenita care se datoreaza numeroșilor antioxidanti pe care ii contine Cătina.



Cătina are efect imunostimulator, vitaminizant, depurativ, antioxidant, antiiflamator, cicatrizant, emolient și citoprotector ( apără celulele organismului de tot ce este toxic și nociv, contribuind astfel la menținerrea stării de sănătate a organismului)

Din punct de vedere al Energeticii Viului, Cătina rezonează cu centrul energetic Manipura (Chakra ombilicală) având rolul de activare și menținere în parametri normali a Focului Sacru (Agnus), reglând și controland energiile subtile ale focului, mai pe românește: întreținerea functionării normale a Metabolismului Bazal și al arderilor din organism. (la figurativ: întreținerea „Jăraticului”)


Catina, ginseng-ul romanesc

Cum crestem imunitatea cu tonic facut in casa

 



Schimbarea de sezon trebuie luată în serios așa că Viața Verde Viu vă propune o pregătire perfectă și pentru cei mici și pentru cei mari.

Timp alocat: 3 minute pe zi. 

Momentul zilei: De preferat dimineața înainte cu 10-15 minute de micul dejun (însă nici înainte de prânz nu este târziu, doar să nu fie seara pentru că poate da energie și te pomeni că te trezești cu ochii în tavan) 

Lista de cumpărături

Aici am să-ți las și lista de cumpărături pentru toată săptămâna. O să fie nevoie de câteva cumpărături de la  piață/ supermarket și câteva cumpărături de pe Viataverdeviu

Ingrediente de la piață/ supermarket:

  • 7 portocale (astea sunt suficiente pentru o persoană, deci vezi câte persoane sunteți și înmulțiți)

Ingrediente de pe Viataverdeviu

  • Pulberea de măceșe - vedeta tonicului, este foarte bogată în antioxidanți, vitamina C și susține atât sistemul imunitar cât și digestia 
  • Lucuma - vedeta delicioasă a tonicului, îndulcitor natural cu indice glicemic scăzut
  • Amla - vedeta numărul 2, are o acțiune puternică împotriva radicalilor liberi. Nu te speria dacă nu ai auzit de ea. Este un fel de coacăz. 
  • Ghimbirul - vedeta antivirală a tonicului care îți va sprijini sistemul respirator 

Acestea sunt! Le-am pregătit într-un pachet special-Pachet Provocare Tonic Imunitate și am pus și o reducere.  Poți să-l comanzi aici! (sau mai jos îl găsești cu buton de adaugă în coș)

Ciuperca tibetana cu multiple beneficii - Cordyceps