Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 2 octombrie 2022

Resveratrolul - miracolul francez

 




“Miracolul Francez” este denumirea fenomenului descoperit de oamenii de ştiinţă, şi se referă la o serie de beneficii de sănătate dobândite de francezi prin consumul zilnic al unui  pahar (200-250 ml) de vin roşu de bună calitate.  Studiile clinice au demonstrat că antioxidanţii şi în special RESVERATROLUL, sunt răspunzători de acest miracol. 


Acest supliment alimentar a fost elaborat pe baza celor mai noi date din literatura de specialitate. Are în compoziţie extract de vin roşu, resveratrol natural şi extract de piper negru, care măreşte efectul antioxidant al resveratrolului printr-un efect sinergic.


Prin consumul unei  singure capsule pe zi  veţi experimenta „Miracolului Francez”.
strugurii (în special cei negri, resveratrolul fiind prezent în principal în pielițele boabelor de struguri), afinele, arahidele, murele, rubarba, boabele de cacao (acestea constituie o sursă importantă de flavonoide și bineînțeles de resveratrol, iar ciocolata neagră, cu un conținut de 75% cacao, este considerată a doua cea mai importantă sursă de resveratrol după vin). 


Resveratrolul consumat sub formă orală este absorbit în proporție de 70% în intestin, acesta fiind un procent extrem de mare pentru un polifenol. Conform studiilor, la doar 3 ore după consum, cele mai  importante cantități de resveratrol s-au depistat în duoden, rinichi, ficat și plămâni, colon și splină, inimă și creier.

Comanda :Clik pe produs

Bio Resveratrol 30cps QUANTUM PHARM


Lupta impotriva cancerului

Exista multe studii din care rezulta faptul ca resveratrolul ar putea ajuta la prevenirea si tratarea anumitor tipuri de cancer. Efectele sale antitumorale includ inhibarea cresterii si moartea celulelor canceroase. De asemenea, cercetarile indica faptul ca administrarea de resveratrolul ar putea lupta impotriva cancerului in toate etapele de dezvoltare a bolii. Cel mai important, cercetatorii au descoperit ca acest compus face chimioterapia mai eficienta prin blocarea proteinelor rezistente la un astfel de tratament.

Pentru protectia celulelor impotriva radicalilor liberi, functionarea optima a metabolismului si sustinerea imunitatii, se recomanda RESVERATROL FORTE. De asemenea, acest supliment alimentar asigura sinteza normala a ADN-ului, transforma nutrientii din alimente in energie, previne infectiile si reduce simptomele asociate racelii si gripei.

De ajutor impotriva bolilor cardiovasculare

Exista numeroase studii prin intermediul carora a fost explorat rolul detinut de resveratrol in prevenirea si gestionarea bolilor cardiovasculare. Compusul prezinta efecte protectoare impotriva leziunilor vaselor de sange. De asemenea, studiile arata ca utilizarea de resveratrol poate contribui la scaderea nivelul de colesterol si previni formarea cheagurilor de sange.

Multi specialisti au ajuns la concluzia ca resveratrolul este un micronutrient valoros care ar putea contribui la prevenirea bolilor de inima in cazul persoanelor care prezinta acest risc si ar putea ajuta la tratarea persoanelor cu boli cardiovasculare in progres.

Beneficiile nu se opresc aici. Intr-o meta-analiza publicata in Clinical Nutrition, o echipa de cercetatori chinezi sugereaza ca administrarea unor doze mari de resveratrol (peste 150 mg pe zi) scade semnificativ tensiunea arteriala sistolica.

Protectie impotriva dementei si bolii Alzheimer

Proprietatile antiinflamatorii detinute de resveratrol sunt eficiente in controlul inflamatiei in intregul corp, inclusiv a creierului. Neuroinflamatia (inflamatia unor parti ale sistemului nervos) reprezinta un factor care contribuie la progresia problemelor legate de creier, cum ar fi boala Alzheimer, dementa si scleroza multipla.

Aici gasiti o varietate de produse cu resveratrol: Click aici 

Beneficii importante pentru pacientii diagnosticati cu diabet

Resveratrolulul a demonstrat ca poate avea beneficii pentru sanatatea persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2. De exemplu, exista mai multe studii prin intermediul carora cercetatorii au remarcat imbunatatiri ale nivelurilor serice de lipide (colesterol) si glucoza (zahar) dupa ce participantilor la cercetare le-a fost administrat compusul.

Alimente care contin resveratrol

Doar alimentele de origine vegetala contin resveratrol. Prin urmare, nu veti gasi acest compus in alimentele de origine animala. Potrivit specialistilor de la Harvard Health Publishing, unele plante produc resveratrol ca o modalitate de a se proteja impotriva infectiilor fungice, radiatiilor ultraviolete, ranilor si stresului.

Iata o lista cu alimente bogate in resveratrol:

  • arahide;
  • fistic;
  • struguri rosii;
  • coacaze rosii;
  • dude;
  • vin rosu;
  • afine;
  • merisoare;
  • cacao;
  • ciocolata neagra.