Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Antialergic si antiasmatic-trei frati patati

                             

Denumirea stiintifica : Viola tricolor
Denumirea populara : pansele salbatice, panselute, tamiioara, viorea
Se recolteaza          : partea aeriana a plantei
Cind                       : martie-iunie, in timpul infloririi

Trei frati-patati este o planta care creste spontan, foarte des intilnita la noi la marginea padurilor, in poieni, in lunci umede sau pe dealuri putin inalte. Este un foarte bun depurativ, usor laxativ, curata singele de toxine, fluidifica si elimina secretiile bronhice. Are o actiune antialergica si antiasmatica. Este foarte bun si pentru tratarea reumatismului, a afectiunilor renale si a bolilor de piele, date de acumularea de toxine.
Nu in ultimul rind, are un bun efect asupra psihicului : potoleste agitatia mentala si echilibreaza starea de spirit.
Maceratul : are cele mai bune efecte in raceli, gripe, bronsite.Este foarte indicat persoanelor cu afectiuni cronice, a caror stare de sanatate se inrautateste in sezonul rece, cum ar fi astmul bronsic sau reumatismul.
Pentru a-l prepara, ae pun intr-un vas de portelan sau de sticla doua-trei linguri de planta maruntita la o jumatate de litru de apa. Se lasa la macerat de seara pina dimineata, dupa care se strecoara. Din planta ramasa , se face decoct cu o jumatate de litru de apa. Se fierbe timp de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se combina lichidul obtinut prin fierbere si cel prin macerare si se bea in decursul unei zile.
Infuzie : o lingura la o cana cu apa, se poate folosi in tratarea acneei, urticariei, rinitelor, bronsitelor, alergiilor, afectiunilor renale.
Se beau doua cani pe zi intr-un tratament care poate ajunge pina la o luna de zile.
Extern : infuzia concentrata ( doua - trei linguri la o cana cu apa) poate fi folosita pentru comprese in cazul ranilor sau acneeei, dar si pentru spalaturi nazale sau pentru inhalatii.

           
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu