Curcuma (curcuma longa), cunoscuta si ca turmeric (terra merita) este o planta perena, de origine asiatica, inrudita cu ghimbirul şi originara din India unde este cultivata de peste 2000 de ani. Mai este cultivata si in sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa.
Este o planta erbacee de 60 – 90 cm inaltime, cu frunze lungi, lanceolate, de culoare verde deschis. Florile alb galbui apar pe o tija cu aspect de spic. In varful spicului bratele de culoare alba sau alb roz dau impresia unei flori mari cu multe petale. Nu produce seminte viabile, se inmulteste doar prin replantarea rizomilor.
Regn: Vegetal
Ordinul: Zingiberales
Familia: Zingiberaceae
Genul: Curcuma
Specia: C. Longa
Din rizomi, prin fierbere si macinare, se produce condimentul care poarta numele plantei, o pudra galben-portocalie cu gust iute-amarui, aromatic, denumita si „sofranul indian”. Curcuma este unul dintre condimentele esentiale ce se regaseste în amestecul de curry.
Principalii producatori de curcuma sunt India, Indonesia și China. In Europa a inceput sa fie folosit relativ recent.
Curcuma/Turmericul este unul dintre putinele condimente folosit atat ca mirodenie, cat si in tratamentul a numeroase afectiuni – in India este apreciat de mii de ani pentru proprietatile sale curative, fiind o componenta principala a medicinii ayurvedice.
Radacina de curcuma este foarte bogata in polifenoli anti-oxidanti care ii confera o culoare galben-portocalie. Principalul curcuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina care se gaseste in proportie de 3-5% si care este responsabila pentru cea mai mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite condimentului Turmeric.

Artro Curcumin 95 60cps HERBAGETICA

Pentru a beneficia cu adevarat de efectele terapeutice ale acestui curcuminoid (substanta activa) trebuie consumat aproximativ un gram pe zi de curcumina. Avand in vedere faptul ca planta simpla, turmericul, are o concentratie de doar 3-5% curcumina, ar trebui consumata zilnic o cantitate de  20-35 g de condiment, ceea ce este aproape imposibil.
De aceea se recomanda folosirea directa a extractului de turmeric, care contine un procent de 95% curcuminoid (substanta activa). Produsul nostru, Extract 95: Curcumin & Bioperine, poate fi achizitionat sub forma de capsule (fiecare capsula contine 499mg substanta activa) cu concentratie de 95% extract.


Curcumin Gold 946ml ALEVIA

ATENTIE! O foarte importanta caracteristica de care trebuie sa se tina seama la administrarea de curcumin este absorbtia foarte slaba a acestuia in sange.  Luat ca atare, curcuminul ajunge intr-o proportie nesemnificativa la nivelul tesuturilor. Pentru a putea fi absorbit de catre organismul uman este necesara administrarea concomintent cu piperine – extract de piper negru. Produsul Extract 95: Curcumin & Bioperine contine bioperine, absorbtia substantei active fiind maxima! 
Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda o cura de 3 luni de zile!