Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 3 aprilie 2015

Topul alimentelor anti-cancer

                           

In ce priveste mentinerea unei bune stari de sanatate si prevenirea maladiilor grave, ajutorul unora dintre vegetale este mai pretios decat al altora. Specialistii nutritionisti au realizat un top al celor mai sanatoase alimente
E bine stiut faptul ca toate fructele si legumele intens colorate (cu cat e mai intensa culoarea, cu atat mai bine), incluzand morcovii, capsunile, strugurii, sunt bogate in substante anticancerigene si antioxidanti. Insa nu doar ele
Rosii
In afara de pretioasa vitamina C, rosiile mai contin cantitati importante de licopen (pigmentul care le confera culoarea), un puternic antioxidant care impiedica distrugerea prematura a celulelor. Studiile au demonstrat ca licopenul reduce cu 45% riscul aparitiei cancerului de plamani, de cervix, de prostata si al cancerului bucal. Rosiile pot fi consumate crude sau gatite, sub forma de suc sau pasta. Este suficient sa bei zilnic doua pahare cu suc de rosii sau sa folosesti din belsug pasta de tomate la prepararea mancarurilor, cel putin de 3-4 ori pe saptamana.
                                      
Afine
In afara de cantitatile impresionante de flavonoide, pigment ale carui proprietati anticancer au fost de nenumarate ori demonstrate, afinele contin si "secretul tineretiii. Un studiu publicat in "Journal of Neurosciencei releva faptul ca afinele imbunatatesc substantial echilibrul, coordonarea si memoria, incetinind procesul de degradare a functiilor creierului. Conditia este sa consumi o jumatate de pahar de afine zilnic. In plus, aceste mici fructe negre previn si trateaza infectiile tractului urinar (precum cistita) deoarece contin substante cu efecte antiinflamatoare si antibacteriene puternice. In acest scop trebuie sa bei 100 ml de suc de afine zilnic, timp de 7-10 zile.
Portocale
Portocalele, asemenea celorlalte citrice (kiwi, lamai, mandarine, grepfruit) sunt bogate in vitamina C. O portocala, de exemplu, acopera necesarul zilnic din aceasta vitamina. Citricele insa au si altceva de oferit, ca de exemplu flavonoide, care au proprietati antioxidante, jucand un rol important in prevenirea cancerului (in special de stomac si plamani) si a maladiilor cardiovasculare. Mai mult, aceste substante ajuta la scaderea nivelului de colesterol si previn formarea cheagurilor de sange. De asemenea, citricele sunt bogate in fibre, care contribuie la scaderea nivelului de colesterol si, in plus, ajuta la mentinerea glicemiei intre valori normale.
Spanac
Este bogat in vitaminele A, B6 si C, acid folic, calciu, fier, magneziu, betacaroten. Numeroase studii au dovedit faptul ca persoanele care mananca spanac de doua-trei ori pe saptamana prezinta un risc considerabil mai mic de a dezvolta un cancer de plamani, de colon sau de san. De asemenea, gratie compusilor sai, spanacul intareste rezistenta organismului la boli, ne protejeaza de osteoporoza, de artrita si de maladiile cardiovasculare.
Mere
Sunt o sursa excelenta de pectine, fibre alimentare care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a glucozei din sange. De asemenea, ofera cantitati deloc de neglijat de vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza celulele de actiunea nefasta de radicalilor liberi si ajuta la absorbtia fierului si acidului folic. Asemenea majoritatii vegetalelor, si merele ne furnizeaza pretioasele flavonoide, care joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Studiile au demonstrat ca un mar pe zi poate reduce cu 32% riscul de a suferi de un atac de cord.
Migdale
Ne ofera fibre, riboflavina, magneziu, fier, calciu si vitamina E, un antioxidant natural. Un sfert de pahar de migdale contine aproape 99 mg de magneziu, ceea ce reprezinta 25% din necesarul zilnic din acest important element care intareste rezistenta vaselor de sange, imbunatateste circulatia sangelui si reduce riscul unui atac de cord. Migdalele sunt bogate in grasimi mononesaturate, acelasi tip de grasimi care se gasesc in uleiul de masline, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, fiind asociate cu reducerea riscului maladiilor cardiovasculare. Nutritionistii ne recomanda sa inlocuim grasimile saturate, care contribuie la cresterea colesterolului si la depunerea acestuia pe vasele de sange, cu grasimile mononesaturate. Cei care mananca in mod regulat nuci, alune, migdale, prezita un risc cu 20% mai mic de a suferi de o boala de inima.
Broccoli
Ca si celelalte crucifere (varza, conopida), broccoli contine fitonutrienti, ale caror efecte anticancer au fost dovedite de numeroase studii efectuate de-a lungul timpului. S-a demonstrat ca persoanele care consuma in mod regulat asemenea vegetale prezinta un risc cu 50% mai mic de a suferi de cancer colono-rectal, de prostata, de plamani. Pentru a beneficia de proprietatile sale anticancer, ar fi bine sa mananci broccoli sau alte vegetale crucifere (in special varza rosie) de 3-5 ori pe saptamana, cel putin 250 g. De asemenea, broccoli ne furnizeaza calciu, potasiu, acid folic, fibre, betacaroten si vitamina C, elemente nutritive fara de care nu putem beneficia de o sanatate de fier.
vonmag.ro
Avocado
Beneficiile pe care le aduce avocado sanatatii nu sunt deloc putine: scade nivelul colesterolului, regleaza tensiunea arteriala, previne accidentul vascular cerebral, combate cancerul si este un aliment excelent pentru persoanele cu diabet. Este bogat in grasimi mononesaturate, care contribuie la cresterea colesterolului "buni, HDL, si scade nivelulul celui "raui, LDL, cel care se depune pe peretii vaselor de sange. Studiile au dovedit ca o jumatate de avocado pe zi timp de trei saptamani poate reduce nivelul colesterolului total si al trigliceridelor cu peste 8%, fara ca nivelul colesterolului "buni sa scada. De asemenea, avocado furnizeaza fibre, betacaroten si acid folic, vitaminele C si E (care previn efectele negative ale radicalilor liberi si reduc riscul aparitiei cancerului), precum si potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Somon
Este nu doar delicios, ci si o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, care au efecte benefice asupra inimii. Somonul ne furnizeaza cantitati importante de triptofan, vitamina D, seleniu, vitaminele B3, B6 si B12, fosfor, magneziu, proteine. In schimb, contine cantitati reduse de grasimi saturate si colesterol, considerate substante novice pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Asadar, somonul, si pestele in general, n-ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra pentru ca beneficiile asupra sanatatii sunt foarte importante: ne fereste de accidentul vascular cerebral, de infarctul de miocard, previne obezitatea, are efecte antiinflamatorii, ne protejeaza vederea... Nutritionistii ne recomanda sa consumam peste cat mai des posibil: cel putin o data pe saptamana, desi ideal ar fi sa mancam zilnic.
Usturoi
A fost denumit "trandafirul urat mirositor", deoarece efectele sale benefice asupra sanatatii pot fi comparate cu incantarea pe care ne-o produce vederea unui minunat trandafir. Cercetatorii au descoperit ca usturoiul poate fi intr-adevar inclus pe lista alimentelor anticancer, deoarece proprietatile sale ajuta nu doar la prevenirea acestei cumplite boli, ci si la tratarea ei. Studiile efectuate de-a lungul timpului releva ca anumiti compusi ai usturoiului, in special sulful (care ii confera si mirosul puternic, de altfel) neutralizeaza celulele canceroase si incetinesc inmultirea acestora. In plus, usturoiul are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului "raui din sange si scade tensiunea arteriala. S-a constatat, astfel, ca persoanele care consuma in mod regulat usturoi, crud sau adaugat in mancare (cel putin o capatana de usturoi pe saptamana) prezinta un risc de trei ori mai mic de a face cancer gastro-intestinal sau cancer de san.
                                

Casexia! urgent!


CE ESTE CASEXIA?

Cașexia este un ciclu de moarteCașexie ucide minim 40% dintre pacienții cu cancer.

Nu este de gluma.Este bine sa includeti tratamente fie pentru prevenirea sau blocarea acesteia.
NICI chimioterapia NICI radioterapia NU fac absolut nimic pentru a opri casexia(deoarece efectiv NU au ca tinta nici detoxifierea de acid lactic, nici oprirea formarii de acid lactic , nici nutritia celulara- veti vedea mai jos).
O cauză majoră de slabiciune este “ciclul” dintre celulele canceroase si ficat, care consumă cantități enorme de energie și lasă cantități mari de acid lactic în sânge: 
Celulele canceroase consumă glucoză și excreta acid lactic, care ajunge în sange.Acidul lactic calatoreste la ficatFicatul transformă acidul lactic în glucoză (cu ajutorul unei enzime)Ficatul eliberează glucoza si celulele canceroase sunt cele mai susceptibile a ridica glucozadeoarece celulele canceroase consuma aproximativ de 15 de ori mai multa glucoza decat celulele normale deci ciclul reîncepe. Ambele capete ale acestui ciclu consuma cantitati mari de energie, care pot slabi pacientul cu cancer.( a se vedeaCAUZELE CANCERULUI(click aici))
În timp ce acest lucru poate părea ca un ciclu inofensiv, există două motive care aproximativ 50%  din TOTI PACIENTII CU CANCER MOR DIN CAUZA CASEXIEI.
  1. Conversia glucozei in acid lactic a celulelor canceroase și conversia acid lactic in glucoza in ficatconsumă cantități masive de energie.
  2. Acidul lactic în sine, în timp ce acesta este în sange, poate bloca substantele nutritive cheie de a ajunge la celulele sănătoase (celulele non-canceroase) –  CELE CARE VA TIN IN VIATA.
Observati va rog ca ACIDUL LACTIC este responsabil pentru ambele motive de slabiciune de mai sus.
Toti bolnavii de cancer au acid lactic in sange dar nu toti sufera de casexie(sau nu inca).

 

PREVENIREA si COMBATEREA CASEXIEI

Bazat pe cele de mai sus, combaterea prevenirea casexiei se face, SIMULTAN:
1.Acidul lactic este tot o toxina. Orice lucru ajuta cu detoxifierea vor ajuta cu eliminarea acidului lactic din organism, deci atat prevenirea cat si combaterea casexiei.Incepand de la vitamina C, MSM, zeoliti, alge marine  ( Spirulina si Chlorella)orice detoxifiant puternic luat in dozele adecvate, inclusiv clisme de cafea;
2.Pentru bolnavii avansati, care prezinta deja semne de casexie (a se vedea mai jos semnele casexiei) exista o substanta, care va bloca formarea glucozei din acidul lactic in ficat numita sulfat de hidrazina(click aici).
3.Este foarte important, dincolo de blocajul acidului lactic, pentru a obține  NUTRIENTI pentru a HRANI celulele sanatoase IMEDIAT(desi nu sunt adeptul suplimentelor , aici suplimente de calitate ce ofera nutrienti de calitate sunt necesare, incepand de la sucuri de legume ,verdeturi si fructe, alge marine si alte suplimente nutritive de calitate, alaturi de o alimentatia de cancer – alcalina si DIVERSIFICATA – este foarte IMPORTANT, ca, alaturi de sucuri de legume, ierburi, verdeturi, fructe si alte suplimente lichide  (algele marine, etc.) , bolnavul de cancer sa manance DIVERS, din TOATE grupele de alimente recomandate in cancer,  atat cat poate, pentru ai asigura organismului TOT CE TREBUIE pentru a functiona corect si a se pune pe picioare (INCLUSIV leguminoase(fasole, linte, mazare, etc.), nucifere ,samburi si seminte(migdale, nuci, nuca de cocos, samburi caise,  seminte in,  dovleac, etc.  ),oua ecologice/de tara fierte, etc. -a se vedea alimentatia in cancer )!

 Mai multe informatii gasiti aici : SURSA: https://tratamenteanticancer.wordpress.com/casexie-cancer/

Zeolit - un mineral in lupta cu cancerul


Cum actioneaza zeolitul ? 
“Secretul” eficientei spectaculoase a zeolitului este nu atat in compozitia chimica, cat in aranjamentul spatial al componentelor sale. Ele formeaza o retea complicata de cavitati si canale cu dimensiuni microscopice, care se constituie intr-o adevarata capcana pentru substantele toxice. Sunt adsorbite atat substante lichide, cat si solide sau gazoase. Este dovedita capacitatea chelatoare fata de metalele grele. Este capabil de a lega si elimina mercur, cadmiu, plumb, zinc, cupru, partial cromul si altele. Elimina radionuclizi precum pe cei de strontiu, cesiu, cobalt, cadmiu si crom. Gaze cu efect toxic, dioxidul de carbon si amoniacul. Alte toxine, ca cele organo-fosforice utilizate in insecticide si aflatoxinele produse de unele ciuperci.

                                                           

Zeolitul administrat oral se absoarbe putin din tubul digestiv. Astfel, doar o foarte mica parte circula prin sange, ajungind in intreg corpul. Insa este suficienta  ca sa mobilizeze toxine periculoase din depozitele in care s-au adunat de-a lungul vietii. Odata desprinse, noxele sunt preluate si purtate de fluxul sanguin spre caile depurative. Partea cea mai mare din zeolitul ingerat ramane in tubul digestiv si il strabate de la un capat pana la celalalt. Pe parcurs absoarbe toxinele purtate de sange si le elimina prin fecale. Prin acestea, zeolitul creaza un gradient de concentratie intre lumenul tubului digestiv si depozitele toxice din intreg corpul.

Care sunt dimensiunile eficientei ? Sa facem un mic calcul. Un om de 70 Kg are aproximativ 5,8 l sange. Prin vasele intestinului circula 1,4 litri sange/minut. Adica in circa 4 minute, intreg sangele sau a trecut pe la nivelul tubului digestiv. Pe de alta parte, durata procesului de digestie este considerata statistic de 3 ore.  Atat i-ar trebui si zeolitului ingerat, ca sa strabata tubul digestiv intre cele doua capete. Ei bine, daca in 4 minute intreg sangele unui om trece prin vasele tubului digestiv, inseamna ca in cele 3 ore se fac 45 de asemenea treceri complete. Asadar este suficient timp in care zeolitul sa extraga numeroase toxine.

Totodata, toxinele mobilizate din depozite, se vor elimina si pe alte cai depurative, in principal rinichiul si pielea. De aceea urina poate avea o coloratie nefireasca si un miros mai urat, iar uneori apar transpiratii in timpul administrarii.
Stiind acestea ne dam seama ca, in cazul persoanelor cu un grad mare de intoxicare, cum sunt si pacientii cu cancere, nu este suficienta o singura administrare pe zi. O posologie corecta impune 2 pana la 4 prize pe zi, in functie de situatie.

Radioprotectie
Unii oameni au indoieli in privinta folosirii zeolitului ca radio-protector in timpul radioterapiei. Confuzia privitoare la scaderea eficientei radioterapiei prin utilizarea zeolitului porneste de la urmatoarele: se crede in mod gresit ca distructia celulelor tumorale este realizata de un fascicul de izotopi radioactivi (cel mai frecvent cobalt, cesiu, radiu) si ca zeolitul ar elimina din corp acesti izotopi. Dar fenomenul de iradiere in general, incluzind si distructia celulelor tumorale, nu este rezultatul contactului direct cu izotopii radioactivi, ci este efectul unui fascicul iradiant format prin dezintegrarea izotopilor. In interiorul dispozitivului terapeutic are loc in mod controlat dezintegrarea si apoi dirijarea fasciculului de iradiere asupra zonei tumorale. Izotopii nu parasesc dispozitivul de iradiere, iar fasciculul este de natura electromagnetica si/sau corpusculara (cu electroni, protoni, alte particule nucleare). Subliniem ca in corpul pacientului nu ajung atomi sau izotopi radioactivi.

De fapt zeolitul nu interactioneaza in nici un fel cu agentul terapeutic iradiant. Radio-protectia sa in acest caz consta in a apara bolnavul contra efectelor adverse ale iradierii. Elimina acele componente oncogene ale celulelor tumorale, care se deverseaza in sange dupa distrugerea lor in masa prin radioterapie. Pe unele le poate adsorbi direct, dar actioneaza si indirect, prin mentinerea functiilor sistemului imunitar. Fagocitele imunitare inglobeaza celule moarte si resturile lor. Acestea fiind eliminate, scade pericolul contaminarii unor celule sanatoase si al transformarii lor canceroase.

Zeolitul contribuie la pastrarea informatiei genetice nealterata in celulele normale, intr-o situatie in care si ele sunt expuse la un agent mutagen puternic, cum este iradierea. Intelegem mai bine atunci, pe cate cai acest mineral protejeaza organismul, fara a impiedica eficienta radioterapiei asupra tumorii.

Exceptia de la cele expuse mai sus este radioterapia metabolica, foarte rar aplicata, care presupune ingerarea de fluide ce contin izotopi radio-activi, cu tropism pentru anumite tesuturi. Exemplu: administrarea de Strontiu 89 in cancerul de prostata, atunci cand apar determinari secundare osoase multiple. Pe durata acestui tip de tratament se recomanda a nu se folosi zeolit.

Chemoprotectie
Prin aceleasi mecanisme functioneaza zeolitul si in cazul administrarii de citostatice. Doar ca in aceasta situatie metoda de lucru trebuie sa fie putin diferita. Chemoterapicele sunt transportate spre tumoare de catre sange. Ele isi exercita actiunile antitumorale doar pe durata a cateva ore de la administare, cat timp au concentratie maxima in sange. Ulterior scade concentratia lor si nu mai au actiune antitumorala eficienta, dar vor continua sa manifeste efecte adverse. Unele citostatice sunt depistabile in tesuturi si dupa cateva luni de la administrare (ex. cisplatin).
                                          

Zeolitul extrage din sange chemotoxinele, scazindu-le concentratia. Ca sa nu scada eficienta citostaticelor, trebuie doar sa nu fie prezent in tubul digestiv concomitent cu concentratia lor maxima.  Aceasta recomanda ca sa nu se administreze cu 3 ore inainte de citostatic si nici in urmatoarele 12 ore. Dar in afara acestei perioade, prezenta lui devine imperioasa spre a curata toxinele care nu mai sunt eficiente impotriva tumorii, in schimb slabesc un organism deja subrezit de boala. Elimina si resturile celulelor tumorale dezintegrate, impreuna cu componentele lor oncogene.
            De fapt atat in radioterapie cat si in chemoterapie, zeolitul este un bun colaborator intru eliminarea tumorii dintr-un organism pe care il ajuta ca in loc sa piarda din vitalitate, sa si-o conserve.

Alte utilitati ale zeolitului in oncologie
Se stie ca in general pacientii cu acest gen de probleme slabesc vizibil. Apare un sindrom de anorexie-casexie. Un adaos de pulbere de zeolit de 1% din hrana zilnica, va conduce de regula la incetinirea si chiar stoparea fenomenului. Nu este clar cum se petrece acest lucru, dar se presupune ca s-ar datora detoxifierii si efectului de catalizator enzimatic al zeolitului.

Tulburarile gastrice si de motricitate intestinala, uneori asociate cu infectii microbiene intestinale sunt alte neplaceri instalate in cursul tratamentelor conventionale oncologice. Zeolitul are o actiune anti-acida fara a perturba efectul enzimelor din sucul gastric. Este util in tratarea gastritelor, a refluxurilor gastro-esofagiene si chiar a ulcerelor. Totodata adsoarbe si elimina microbii si toxinele acestora. Ca mijloc complementar zeolitului recomandam maceratul la rece de obligeana, cu efect mult mai bun decat tinctura si comprimatele din pulberea aceleiasi plante.

De foarte multe ori pacientii cu probleme oncologice ajung sa aiba complicatii renale care pot merge pana la nevoia stringenta de dializa. In acest caz, cand viata ajunge sa depinda de masina salvarii care te duce periodic la un aparat ce iti purifica sangele, poate deveni un calvar. De aceea, un ajutor in curatarea sangelui este binevenit, iar zeolitul functioneaza ca un filtru al acestuia la nivelul tubului digestiv. Foarte importanta pentru pacientii hemodializati este buna sa capacitate de a neutraliza amoniacul.

La nivelul scheletului, zeolitul stimuleaza cresterea si diferentierea celulelor normale osoase. In cabinet il utilizez cu bune rezultate pentru tratarea osteoporozei,  combinat cu propolisul, laptisorul de matca si ceaiul de pir. In cancerele gastrice apare osteoporoza sau osteomalacie. In metastazele scheletale, cat si in osteosarcoame, osul este iarasi afectat de boala canceroasa. Iata alte situatii in care zeolitul se face util.

O buna masura de protectie si un mijloc eficient de tratament in oncologie, este utilizarea zeolitului o lunga perioada de timp. Adica din momentul in care s-a pus diagnosticul, inainte, in timpul si dupa tratamentul alopat, pentru toate motivele dezbatute mai inainte. In functie de starea pacientului si terapia aplicata se recomanda 2-3 administrari pe zi a cate 1-2 lingurite de ceai umplute “la ras”, pe stomacul gol. Preferam utilizarea sub forma de pulbere intrucat capsulele si comprimatele aduc dupa ele diversi excipienti  (lianti, gelatine proteice, coloranti, conservanti, ...), substante care nu isi au rostul in conditionarea unui supliment natural monomaterial si neperisabil.
                                      

Si cum cel mai simplu este sa prevenim in loc de a trata, e bine sa ne gandim la persoanele sanatoase care ar putea ajunge pacienti oncologici, datorita expunerii cronice la toxicitate diversa. Profesional, mentionam cu deosebire pe acei care lucreaza in agricultura moderna (pesticide, insecticide), in industriile chimice, minerit. O alta categorie este personalul medical din sectiile de radiologie si radioterapie, la care se stie ca apar mutatii cromozomiale.
In aceste situatii ar fi utila administrarea cate 5 zile pe saptamana, a 1 lingurita rasa de pulbere, de 1-2 ori pe zi, in functie de severitatea expunerii si greutate.

Etica si marketing 
Zeolitul nu e un panaceu! Nu e piatra minune! El este o resursa valoroasa, cu multiple si demonstrate utilizari. Exista zeoliti naturali, dar si zeoliti sintetici. Cei sintetici au utilizari strict industriale. In scop terapeutic se folosesc doar zeoliti naturali. Mentionam faptul ca zeolitul fiind un mineral, este un nonsens sa i se atribuie eticheta “bio”, aplicabila doar produselor vegetale, animale si derivatelor lor.

Utilizat ca supliment nutritional, merita toata atentia lumii stiintifice romanesti, cu atat mai mult cu cat in tara avem depozite de zeolit, iar aplicatiile lui in medicina sunt inca timide. Cand se foloseste drept remediu natural unic are efecte bune. Daca se asociaza cu alte remedii cu care conlucreaza bine (ex. propolisul, in cazul oncologiei), efectele pot fi mai rapide si mai ample. Despre beneficiile zeolitului se pot spune inca multe lucruri, dar pe acestea poate le vom dezvolta cu alta ocazie.

Sa speram ca medicina considerata stiintifica va putea colabora cu medicina naturista in beneficiul pacientilor, chiar daca nu sunt inca pe deplin cunoscute mecanismele de producere ale unor fenomene benefice evidente si repetabile. Asa cum nici focul si nici curentul electric nu sunt complet intelese, totusi sunt unanim acceptate si folosite. Pe de alta parte insa este necesar ca si in aria terapiilor naturiste sa existe specialisti care sa stapaneasca domeniul, metoda si limbajul medical. In absenta acestora nu poate exista o punte de legatura intre cele doua parti ale aceluiasi domeniu, acela al sanatatii. Apreciez ca in acest caz concret, al zeolitului, sapte ani de munca si studiu clinic pot indreptati prezentarea unor aprecieri rezultate dintr-o experienta reala. Mai mult, atunci cand in media se face o promovare gresita a unui remediu care poate fi o speranta de viata pentru bolnavii de cancer, si nu numai, multi ar considera o datorie sa faca niste precizari clarificatoare.

                                          Cristina si Gabriel Aosan