Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 31 mai 2018

Caprifoiul - planta miracol


Cei mai multi o cunoastem sub numele de Mana Maicii DomnuluiCaprifoiul este o planta cataratoare cu flori albe, extrem de parfumate, care au proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale. Chinezii au fost primii care au descoperit proprietatile curative ale caprifoiului, pe care l-au folosit pentru a trata durerile de gat, conjunctivita, inflamatiile pielii si ale tractului urinar. Iata cateva beneficii ale caprifoiului
Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
1. Tine sub control nivelul zaharului din sange
Planta ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. in stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

2. Trateaza si amelioreaza afectiunile respiratorii
Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior.

3. Combate bacterii precum Salmonela
Florile caprifoiului au un puternic efect antimicrobian, luptand impotriva salmonelei, stafilococului si streptococolui.
Pentru un efect antiviral si antibacterian maxim, aceasta planta poate fi combinata cu semintele de Forsythia suspensa - binecunoscutul arbust cu flori galbene sau cu Echinacea. Se adauga 2 lingurite de flori la o cana de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.

4. Vindeca arsurile solare si indeparteaza petele de pe piele
Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii. Mana Maicii Domnului poate fi utilizata si pentru a trata eruptiile cutanate, proprietatile sale dezinfectante ajutand in cazul afectiunilor pielii.

5. Ajuta in cazul durerilor de la nivelul intestinului subtire
Digestia este un proces important al vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de tulburari digestive, experimenteaza in acelasi timp stresul fizic si psihologic. Datorita proprietatilor sale medicinale, caprifoiul poate ajuta impotriva unor afectiuni digestive, care includ umflaturile si durerile la nivelul intestinului subtire (enterita). De asemenea, poate ajuta la vindecarea dizenteriei.

6. Este un detoxifiant natural - uleiul de caprifoi ajuta la curatarea organismului, prin eliminarea toxinelor.
Puteti beneficia de proprietatile vindecatoare ale acestei plante, preparand si consumand ceai de caprifoi. Acest ceai este recomandat pentru gargara. Atunci cand aveti o senzatie de mancarime, durere, intepaturi la nivelul gatului, daca simtiti ca de-abia puteti sa inghititi, faceti gargara cu ceai de cateva ori pe parcursul zilei, in special dimineata si seara, inainte de culcare.

Modalitati de preparare a florilor de caprifoi
1. Infuzia de flori de caprifoi
Are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorita faptului ca in compozitia florilor se regasesc substante precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esentiale sau vitamina C. Infuzia se prepara din bobocii plantei, proportia fiind de o ceasca de boboci la un litru de apa clocotita, care se lasa la infuzat pentru 10 minute. Se pot consuma 2-3 cani de infuzie pe zi.

Contraindicatii: persoanele care sufera de boli de stomac, diaree, femeile insarcinate si cele care alapteaza.

2. Flori de caprifoi macerate in miere
Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat cateva saptamani sau chiar cateva luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia), se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare.

Flori de caprifoi infuzate in miere. Vezi cum te ajuta



Pentru zilele in care suntem chinuiti de raceala si gripa, mierea cu flori de caprifoi este un remediu natural binevenit. Iata cum se prepara:

1. Se culeg boboci si flori tinere de caprifoi.
2. Se indeasa intr-un borcan cu filet, dar fara a le strivi prea tare.
3. Deasupra se toarna miere de calitate si se pune capacul.
4. Se apasa cu o lingura pana cand iese la suprafata tot aerul. Daca e cazul, se mai completeaza cu miere.
5. Borcanul se lasa o luna la macerat, la temperatura camerei.
6. Dupa perioada de macerare, mierea poate fi separata de flori, insa, daca nu va deranjeaza, florile pot ramane in borcan si pot fi consumate odata cu mierea.
7. Se pastreaza borcanul intr-un loc racoros.

Administrare si efecte terapeutice
Florile de caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic. Infuzia de flori de caprifoi in miere are efecte benefice in raceli, gripe, bronsite, dureri de menopauza, dureri reumatismale, febra, infectii urinare etc.

In cazul durerilor acute in gat, se poate lua cate o lingurita de cate ori este nevoie. In celelalte cazuri ori pentru cure, se ia cate o lingurita dimineata, la pranz si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa.

SURSA : Sanatate.bzi

Reteta prevenire -combatere a sclerozei si afectiunilor cardiovasculare

Datorita substantelor naturale compozitionale si a diverselor principii active aflate in unele plante si produse apicole, se confera preparatelor obtinute prin asocierea materiilor prime respective, calitati medicinale deosebite in anumite afectiuni ale organismului uman. Un astfel de preparat natural, bazat pe o tinctura din usturoi( extras cu o solutie hidroalcoolica concentrata) , cu adaus de miere si extract de propolis, se utilizeaza preventiv si curativ pentru combaterea afectiunilor cardiovasculare si in prevenirea sclerozei si a celorlate boli de uzura.
Medicina populara cuprinde numeroase "retete" de produse naturale in care usturoiul-singur sau in amestec cu alte plante si in special cu produse apicole, datorita compozitiei lor chimice variate si extrem de active-constituie un apreciat tratament , pe care oamenii l-au descoperit cu milenii in urma dintr-o necesitate instinctiva de aparare a sanatatii lor. O astfel de reteta este practicata pe scara larga in China si este cunoscuta sub forma de "reteta chinezeasca penteu prevenirea si combaterea sclerozei.

A. Materii prime necesare 
a) pentru prepararea maceratului de usturoi in alcool
-usturoi (bulbi, catei, curatati si tocati)..................125 g
-alcool 96 grade.........................................................125 g
Din aceasta cantitate , dupa 10-15 zile de macerare se obtine, prin presare si strecurare :
-175 g macerat de usturoi in alcool
b) pentru obtinerea extrasului moale de propolis:
-propolis brut, natural, fara impuritati....................43 g
-alcool 96 grade ..........................................................57 g
Se dizolva prin amestec, propolisul in alcool de 96 grade si se evapora alcoolul pina se obtine o pasta moale, cintarind cca 50 g extras de propolis , sub forma de pasta.
Pentru a obtine un extras alcoolic de propolis in concentratie de 30 % se procedeaza astfel:

-din extrasul de propolis sub forma de pasta se iau 30 g si se amesteca cu 70 g alcool de 96 grade din care dupa omogenizare prin amestec, intrebuintam 25 g pentru o doza de tratament
-miere de salcim :50 g

B. Modul de preparare a unei doze de tratament pentru 100 zile =250 ml preparat (cca 3 000 picaturi )

Se amesteca :
-maceratul de usturoi rezultat .........................................175 g
-extrasul alcoolic de propolis in concentratie de 30 % ..  25 g
-miere de salcim ...................................................................50 g
                                  Total preparat ...........250 g

Aceasta cantitate echivaleaza cu 2 700-3 000 picaturi necesare unui tratament pentru o perioada de 100 zile (fara intrerupere)

C. Mod de administrare 
-250 ml-preparat chinezesc -echivalind cu circa 3 000 picaturi este necesar pentru un tratament pe o durata de 100 zile , administrat in picaturi , ziilnic si diferentiat coform schemei:

                                                              Zile in tratament
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ziua                                 1  2  3  4    5    6    7  8   9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21 22
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doza in        Dimineata   1  4  7 10  13  15  12  9  6   3   25   1   4     7   10  13  15  12  9    6   3   25
picaturi         Prinz           2  5  8 11  14  14  11  8  5   2   25   2   5     8   11  14  14  11  8    5   2   25
la fiecare      Seara           3  6  9 12  15  13  10  7  4   1   25   3   6     9   12  15  13  10  7   4   1   25
masa
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Picaturile se administreaza in putina apa (o lingurita ) dimineata , la prinz si seara, cu o jumatate de ora inainte de mese.Se respecta doza de picaturi diferentiata pentru fiecare masa , potrivit schemei.
-La fiecare administrare se agita flaconul, inainte de a trage cu pipeta preparatul.
-Dupa 100 zile de tratament continuu cu doz variabila din schema, se face o pauza de 60 de zile , dupa care se reincepe tratamentul (de intretinere).
In a 11-a zi de la inceperea tratamentului se administreaza doza record de cite 25 de picaturi, atit dimineata cit si la prinz si seara. Dupa a 11-a zi de tratament se repeta exact dupa schema din prima zi , respectindu-se ordinea de administrare cantitativa si continuindu-se tratamentul pina la terminarea preparatului obtinut din reteta mentionata .


Urmeaza : Utilizarile si explicarea actiunilor preparatului asupra organismului

SUSA : Almanahul stuparului