Urmatoarea postare - Scapa de infectiile urinareele in mod natural!
Daca tot e sezonul rece, ne-am gandit ca ti-ar prinde bine cateva informatii despre virusi si felul in care celulele noastre lupta pentru a ne mentine sanatosi si rezistenti in fata atacului la care suntem supusi din cauza racelilor.
Te intrebi de ce unii oameni racesc si altii nu? De ce tu esti racit si colegul de birou nu are nimic? Sau din contra de ce daca raceste un coleg, toti colegii racim ulterior?
Este simplu si este datorat unui cumul de factori care se numesc pe scurt👉 IMUNITATE! In functie de susceptibilitatea fiecarui individ acesta poate fi mai sensibil sau mai rezistent la contaminare.
Socurile cele mai puternice pentru organism si imunitatea lui le reprezinta schimbarile bruste de temperatura. La aceste schimbari ,organimsul este sensibil si, dupa cum poti singur observa, atunci se produc si cele mai multe imbonaviri.
Subiectul este foarte amplu si in acest articol vom detalia doar modul in care corpul reactioneaza in fata invaziei unui virus.
De cate ori ai stat in aglomeratie sau la un rand la magazin facandu-ti o gramada de probleme cand cineva de langa tine ti-a 👉tusit sau stranutat in fata? Din pacate, aceste situatii sunt inevitabile mai ales in sezonul rece. De aceea, cateva informatii in plus despre felul in care actioneaza virusul odata intrat in corpul tau credem ca sunt utile.
Toate fiintele vii sunt formate din celule, de la plante si animale la oameni.
Mecanismul de aparare al organimsului este foarte complex! Sa exemplificam modul in care un virus reuseste sa patrunda in organism si cum se apara organimsul de el:
Fiecare celula umana este inconjurata de o membrana, cu un strat gros si flexibil, alcatuit din grasimi (colesterol) si proteine care ii protejeaza componentele interne. Membrana permite anumitor factori sa treaca prin ea dar pe altele le depisteaza ca fiind nocive si le blocheaza, cum ar fi de exemplu bacteriile si virusii.
Virusul are o atitudine vicleana si se agata de o proeminenta a membranei celulare, aceasta transportand-ul dupa o vreme in interior. Cand virusul este in interiorul celulei, aceasta isi da seama ca a fost pacalita asa ca, isi cheama ajutoarele, niste enzime speciale care 👉intra in actiune si lupta impotriva virusului. Celula afectata transmite semnale celorlalte celule care intra si ele in actiune producand anticorpi, niste proteine care ataca si omoara virusul invaziv.
Producerea de anticorpi este codificata si are loc in nucleul celulei. Nucleul celulei contine ADN-ul nostru, planul detaliat care spune ficarei celule cum sa produca 👉tot ce are nevoie corpul nostru ca sa functioneze normal. O anumita secventa din ADN contine informatii despre felul in care celulele pot sa produca anticorpi.
Intregul proces al producerii anticorpilor si parte din rolurile fiecarei componente intracelulare, este detaliat in lectia Ted
Vei descoperi cat este de important acest proces si vei intelege perfectiunea si complexitatea corpului nostru. Fiecare componenta a celulei, pronind de la membrana celulara, nucleul, ribozomii, aparatul golgi si mitocondria are rolul sau in raspunsul imun antiviral. ( :) Amintiri din copilarie de la lectia de biologie :) )
Mai este nevoie si de o buna comunicare intre celule, aspect care se intampla negresit chiar daca avem un numaru imens de celule: aproximativ 37 trilioane de celule, dupa spusele savantilor!
Fiecare celula din organism are un rol bine stabilit, pe care si-l indeplineste doar cu ajutorul nostru! Prin mentinerea unui👉 stil de viata sanatos, corpul nostru poate raspunde prompt si eficient in fata oricarei amenintari.
Ce poti face tu ca sa nu te imbolnavesti de
gripa?
Citeste acest articol! Si afla ca NU exista o reteta universala a succesului dar exista lucruri simple pe care le poti face si care, toate, tin de stimularea si protejarea imunitatii tale precum si a bunei functionari a organimsului in ansamblu.
Protejeaza-te impotriva virusului gripei:
- prin consum regulat de fructe si legume crude si proaspete,
- printr-o👉 hidratare corecta
- prin administrarea de 👉Vitamina C si alte👉 imunostimulatoare,
- prin sport si miscare,
- prin gandire pozitiva
- si prin un somn linistit; pentru asta, aeriseste bine camera si 👉lasa grijile deoparte cand mergi seara la culcare!
Nu uita de asemenea ca in natura exista👉 antibiotice si antivirale naturale cu efecte extraordinare. Natura are intotdeauna cea mai buna 👉solutie.