Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 29 octombrie 2021

Uleiurile esentiale in durerile de cap

                                      

 

Durerile de cap sunt o problemă comună de sănătate, majoritatea oamenilor le experimentează la un moment dat. Migrenele frecvente sau severe pot afecta calitatea vieții unei persoane. 

Factorii care duc la dureri de cap pot fi:

  • Factorii emoționali, cum ar fi stresul, depresia sau anxietatea
  • Factorii medicali, cum ar fi hipertensiunea arterială
  • Factorii fizici, cum ar fi o vătămare
  • Factorii de mediu, cum ar fi vremea schimbătoare

Uleiurile esențiale au fost folosite pentru a ușura durerile de cap și stresul de secole.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt lichide foarte concentrate fabricate din frunze, tulpini, flori, scoarță, rădăcini sau alte elemente ale unei plante.

Aromaterapia implică adesea uleiuri esențiale care pot oferi beneficii pentru sănătate.

Iată câteva uleiuri esențiale care te vor ajuta la durerile de cap:

1. Uleiul de mentă – Uleiul de mentă este unul dintre cele mai frecvent utilizate uleiuri esențiale pentru a trata durerile de cap și atacurile de migrenă. Conține mentol, care poate ajuta la relaxarea mușchilor și ușurarea durerii.

2. Uleiul de lavandă – Uleiul de lavandă provine din florile albastru-violet ale plantei, iar aromaterapeuții îl folosesc adesea pentru a ajuta la tratarea cefaleei.



3. Uleiul de rozmarin – Uleiul de rozmarin are proprietăți puternice și analgezice. Este folosit în medicina populară de sute de ani pentru reducerea stresului, ameliorarea durerii și îmbunătățirea circulației.



4. Uleiul eucalipt – Frunzele și uleiul arborelui eucaliptului sunt utilizate în multe scopuri medicinale. Dacă durerile de cap sunt cauzate de problemele sinusale, uleiurile esențiale de eucalipt poate deveni noul tău prieten. Acest ulei îți va deschide pasajele nazale, va curăța sinusurile și îți va ameliora tensiunea sinusală care creează durerea de cap.



Uleiurile esențiale pot avea numeroase beneficii medicinale atunci când sunt utilizate corect și pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a atacurilor de migrenă. Webshop-ul VitaMix prezintă o gamă largă de uleiuri esențiale, care pot să aducă numeroase beneficii sănătății tale!