Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 30 aprilie 2015

Remedii naturale pentru inflamatiile cronice




Orice boala grava are la baza o inflamatie cronica. In mod normal corpul raspunde vindecandu-se singur, insa acest lucru devine dificil cand inflamatia este prezenta in corp permanent. Simptomele pot lua forme variate, dar cel mai des intalnite sunt durerile.
Acest lucru a dus la o raspandire masiva a medicamentelor pentru durere. Din pacate, aceste retete nu fac decat sa agraveze problema, pentru ca nu numai ca nu rezolva cauza durerii, in plus, incarca organismul cu o cantitate mare de substante toxice.

Daca ai probleme cu inflamatia cronica si durerea, iata cele mai bune remedii naturale.

Aloe vera
Aloe vera este una dintre plantele cele mai apreciate de pe planeta pentru calitatile sale vindecatoare. Este supranumita si “crinul desertului “, “planta nemuririi” si “planta medicinei” si este folosita in tratarea ranilor, a ulcerelor, a arsurilor, a infectiilor si parazitilor.
Printre beneficiile sale pentru sanatate se numara:
                 

•  Ameliorarea inflamatiei si a durerii cauzate de artrita
•  Contributia la vindecarea ulcerelor, a sindromului colonului iritabil, a bolii lui Crohn, colite si alte afectiuni digestive
•  Imbunatatirea performantei si a recuperarii fizice
•  Reducerea si inversarea refluxului gastric
•  Vindecarea bolilor gingiilor
•  Reducerea atacurilor cardiace si a accidentelor cerebrale vasculare
Aloe vera este o planta cu proprietati puternic vindecatoare pentru ca actioneaza direct la radacina problemei – inflamatia sistematica cauzata de un sistem digestiv deficitar infestat de bacterii patogene. Aloe vera actioneaza eficient datorita faptului ca este intens oxigenata, bogata nutritiv, antibacteriana, antivirala si antifungica.
                 

Turmericul este unul dintre condimentele cele mai benefice, in mare parte datorita ingredientului sau activ, curcumina. Datorita proprietatilor sale puternic antiinflamatorii, turmericul este utilizat intr-o varietate de afectiuni, precum:
•  Imbunatatirea digestiei
•  Un sange mai sanatos si o functionare mai buna a ficatului
•  Ameliorarea durerilor cauzate de artrita si cresterea flexibilitatii
•  Incetinirea si inversarea factorilor declansatori ai bolii Alzheimer
•  Imbunatatirea sanatatii inimii
                   

Turmericul este promovat intens in industria sanatatii in ultima perioada, in special datorita efectelor sale antiinflamatorii.
Astaxantina
Astaxantina (asta-zan-tina) este un fitonutrient rosu intens sintetizat de microalga denumita Haematococcus, supranumit si “Regele carotenoidelor”. Creste in ape proaspete prin tehnici care incurajeaza algele sa-si dezvolte abilitatile medicinale puternice care o protejeaza de oxidare, radiatii UV si alti factori de stres din mediu.
Desi astaxantina nu este la fel de eficienta ca antiinflamatoarele farmaceutice, este unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare ale naturii. Studii clinice dublu-orb, controlate cu placebo, efectuate pe animale, arata ca astaxantina inhiba in mod natural multi dintre mediatorii inflamatori cunoscuti, reducand inflamatia si durerea fara efecte secundare.
Astaxantina este solubila in grasime si poate fi transportata de moleculele de grasime direct la muschii, tesuturile si organele care au nevoie de ea mai mult, creierul, tesutul sanilor, al prostatei, muschii scheletici si retina. Astfel combate oxidarea exact la sursa.
Ghimbirul este bogat in compusi bioactivi si antiinflamatori denumiti gingeroli si shogaoli. Aceste substante sunt motivul pentru care persoanele care sufera de artrita reumatoida sau osteoartrita simt o reducere a durerii si se pot misca mai bine dupa un consum regulat de ghimbir. Un studiu publicat in Revista Produselor Naturale arata ca extractele de ghimbir si derivatele din gingerol pot preveni inflamatia articulatiilor. Un studiu efectuat ulterior, publicat in Studiul Fitoterapiilor, arata ca ghimbirul poate ameliora durerea neuropata la sobolani.
Desi ghimbirul si toate celelalte remedii mentionate in acest articol pot reduce inflamatia, ele trebuie combinate cu un stil de viata care sa elimine precursorii majori ai inflamatiei cronice. Avand in vedere ca toate formele de inflamatie cronica se dezvolta ca urmare a unui dezechilibru digestiv, primul pas trebuie facut in vederea rezolvarii problemelor de la acest nivel.
SURSA: http://viataverdeviu.ro/
                                   

Incaltaminte pentru femei - dEpurtat

                               dEpurtat.ro
                                     
        

dEpurtat.ro (incaltaminte pentru femei). Unul din magazinele cu cea mai mare ascensiune in 2012 cu peste 30.000 de comenzi livrate, peste 80.000 fani pe facebook. Colectii noi de incaltaminte in fiecare saptamana. Preturile sunt foarte accesibile, toate produsele sunt pe stoc iar livrarea se face de pe o zi pe alta.
  
                                          
Cizme Kali Negre
Cizme Mofes Khaki
Cizme Rivar Camel
Cizme Toda Negre
Pantofi Sport Giudy Camel
Botine Annes Khaki

                                dEpurtat.ro

Rezistenta la insulina scazuta natural

               

Sute de milioane de oameni au rezistenta la insulina, stare care poate duce la diabet. Chiar si tu poti fi pe drumul catre diabet inca de acum 10 ani si sa nu fi stiut asta niciodata. Iata cum se intampla
Hormonul insulina directioneaza celulele sa se deschida si sa primeasca glucoza din sange. Cu rezistenta la insulina, celulele tale se desensibilizeaza la insulina. Ele ignora instructiunile de a se deschide si a prelua glucoza. Corpul tau continua sa produca mai multa insulina incercand sa faca auzit mesajul. Dar acest demers nu functioneaza iar nivelul insulinei creste tot mai mult.
Aceste nivele inalte de insulina determina un rapid castig in greutate, imbatranire prematura, presiune sanguina mare, boli de inima si inalt risc de cancer. In cele din urma ele duc la diabet de tip II.
Ierburile, condimentele si alimentele sunt prima linie a apararii tale.\
                                

Aici sunt opt alimente care pot ajuta la refacerea si mentinerea sensibilitatii celulelor tale fata de insulina.

1. Turmericul: 100% eficient in prevenirea diabetului
Un studiu din 2009 a aratat cum curcumina, un compus activ din turmeric, era de 500 pana la 100 000 de ori mai eficienta decat medicamentul pe reteta Metformin pentru activarea preluarii de glucoza.. [i]
Intr-un alt studiu pe 240 de adulti pre-diabetici, pacientilor li s-a dat in fiecare zi fie 240 mg de curcumina, fie un placebo. Dupa noua luni, NICIUNUL dintre cei ce luau curcumina nu a dezvoltat diabet, dar 16,4% din grupul placebo a facut-o. Cu alte cuvinte, curcumina a fost 100% eficienta in prevenire diabetului de tip II.
                   

2. Ghimbirul: micsoreaza glucoza din sange inainte de masa cu 10,5%
Intr-un test clinic randomizat, dublu orb si controlat placebo, 88 de diabetici au fost impartiti in doua grupuri. In fiecare zi un grup a primit un placebo, in timp ce celalalt a primit 3 capsule de un gram de pudra de ghimbir. Dupa opt saptamani, grupul cu ghimbir si-a redus zaharul sanguin inainte de masa cu 10,5%. Dar grupul placebo SI-A SPORIT zaharul sanguin inainte de masa cu 21%. In plus, a crescut semnificativ mai mult sensibilitatea la insulina la grupul care a primit ghimbir. [ii]
Intr-un alt studiu, cercetatorii au dovedit ca o doza de 1600 mg pe zi de ghimbir imbunatateste opt markeri ai diabetului, inclusiv sensibilitatea la insulina. [iii]
3. Scortisoara: mai putin de o jumatate de lingurita pe zi reduce nivelul zaharului sanguin
Scortisoara este unul dintre cele mai vechi si mai populare condimente. A fost utilizata de milenii atat pentru aroma ei, cat si pentru calitatile ei medicinale.
Scortisoara normalizeaza nivelul zaharului din sange la diabeticii de tip II prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina. O meta-analiza a opt studii clinice a aratat ca scortisoara sau extractele acesteia micsoreaza nivelele zaharului sanguin inainte de masa. [iv]
Scortisoara actioneaza in parte prin incetinirea ratei cu care stomacul se goleste dupa ce ai mancat. Intr-un studiu subiectii au mancat o cana de budinca de orez cu si fara o lingurita de scortisoara. Adaugarea scortisoarei a coborat rata cu care se golea stomacul de la 37% la 34,5% si a coborat semnificativ sporirea nivelului de zahar sanguin. Chiar si mai putin de o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi reduce nivelul zaharului sanguin la diabeticii de tip II.. [v]
                         

                   
4. Extract din frunze de maslin: rezultate comparabile cu cele ale Metforminului
Cercetatori de la Universitatea din Auckland au dovedit ca extractul din frunze de maslin a micsorat rezistenta la insulina.
Intr-un studiu randomizat, dublu orb, controlat placebo, 46 de barbati supraponderali au fost impartiti in doua grupuri. Un grup a primit capsule continand extract din frunze de maslin iar celalalt grup a primit un placebo. Dupa 12 saptamani, grupul cu extract din frunze de maslin si-a micsorat rezistenta la insulina cu o medie de 15%. Extractul din frunze de maslin a mai si sporit productivitatea celulelor producatoare de insulina din pancreas cu 28%.. [vi]
Cercetatorii au notat ca suplimentarea cu extract din frunze de maslin a dat rezultate „comparabile cu medicatia terapeutica obisnuita (in special Metformin)”.
5. Fructele de padure micsoreaza cresterea brusca de dupa masa a insulinei
Studiile arata ca organismul are nevoie de mai putina insulina pentru echilibrarea zaharului dupa o masa, daca sunt consumate si fructe de padure. Intr-un studiu pe femei sanatoase in Finlanda, subiectele au fost solicitate sa manance paine alba si de secara cu sau fara o selectie de diferite fructe de padure facute piure. Doar amidonul din paine face sa creasca brusc nivelul glucozei de dupa masa. Dar cercetatorii au observat ca adaugarea fructelor de padure la painea consumata a redus semnificativ cresterea brusca de dupa masa a insulinei.
Capsunile, afinele, merisoarele si aronia (scorusele) au fost foarte eficiente. Aceleasi rezultate le-a oferit si o mixtura constand in capsuni, afine, merisor si mure.
6. Chimenul negru sau negrilica/cernusca (Nigella Sativa): doar 2 Grams reduce rezistenta la insulina
Intr-un studiu pe 94 de pacienti diabetici, cercetatorii au prescris 1, 2 sau 3 grame pe zi de capsule cu Nigella sativa. Ei au aratat ca la doza de 2 grame pe zi, chimenul negru a redus semnificativ glucoza sanguina inainte de masa si rezistenta la insulina. Doza mai inalta de 3 gr. /zi nu a avut ca rezultat nici un fel de beneficii suplimentare. [viii]
Chimenul negru a fost pretuit de mii de ani pentru proprietatile lui vindecatoare. Este uneori denumit ca si coriandru roman, susan negru. A mai fost denumit remediul pentru orice in afara de moarte.
7. Spirulina sporeste sensibilitatea la insulina cu 225%
Intr-un studiu randomizat pe pacienti insulino-rezistenti, cercetatorii au comparat puterea spirulinei si soiei de a controla nivelul de insulina. [ix] Ei au desemnat 17 pacienti pentru a primi 19 gr. de spirulina pe zi. Alti 16 pacienti au primit 19 gr. de soia. Dupa opt saptamani, grupul cu spirulina si-a sporit in medie sensibilitatea la insulina cu 224,7%, in timp ce grupul cu soia si-a sporit sensibilitatea la insulina cu 60%.
In plus, 100% din grupul cu spirulina si-a imbunatatit sensibilitatea la insulina, in timp ce doar 69% din grupul cu soia si-a imbunatatit-o.
8. Berberina exact la fel de buna ca trei medicamente antidiabetice diferite
Berberina este un compus amar gasit in radacinile catorva plante, inclusiv gentiana, dracila (berberita) si strugurii de Oregon. Studiile dovedesc ca este la fel de buna ca si medicamentele antidiabetice prescrise pe reteta.
Cercetatorii chinezi au comparat berberina cu Metforminul intr-un studiu pilot pe 36 de pacienti. Ei au observat ca berberina a coborat nivelul zaharului din sange la fel de bine ca si Metforminul in doar trei luni. Pacientii si-au mai micsorat si glucoza sanguina inainte de masa si pe cea de dupa masa.
In acelasi studiu, cercetatorii au dat berberina la 48 de diabetici timp de trei luni. Dupa doar o saptamana, berberina a micsorat nivelele de glucoza de dinainte si de dupa masa. In plus, rezistenta lor la insulina a coborat cu 45%. [x]
Alti cercetatori au efectuat o meta-analiza a 14 studii implicand 1068 de participanti. Ei au aratat ca berberina a actionat la fel de bine ca si Metforminul, glipizidul si rosiglitazona. Acestea sunt trei dintre medicamentele antidiabetice de top de pe piata. [xi] Iar berberina nu are efecte secundare grave.
Insa nu uitati ca cea mai buna metoda de a rezolva orice problema este de a inlatura cauza. Iar cauza in acest caz, ca si in multe alte probleme de sanatate, este consumul mare al alimentelor procesate, pline de substante chimice si denaturate. Incercati sa consumati cat mai multe alimente integrale, neprocesate si curate.
SURSA : http://viataverdeviu.ro/