Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 2 august 2017

Sanatate cu namol in Valea Stelii

 

Băile Valea Stelii din Băicoi

Acestea sunt pline cu nămol recomandat în tratarea afecţiunilor reumatice, cardiovasculare, ginecologice sau ale sistemului nervos central.


 Exista o legendă care spune că pe locul Valea Stelii, demult, ar fi căzut un meteorit si astfel ar fi căpătat acest nume. Staţiunea Balneoclimaterică Valea Stelii dispune de două bazine cu apa sărata. Unul dintre bazine conţine apă cu nivel foarte ridicat de sare, care permite practic să pluteşti intins pe suprafaţa apei. Celălalt bazin, de dimensiuni mai mari, conţine apă cu un nivel mai scăzut de sare. Ordinea urmării tratamentului constă în ungerea cu nămol, extras din bazinul cu nivel foarte ridicat de sare, uscarea la soare, iar după ce nămolul s-a uscat complet se intră în bazinul mic pentru circa 15 minute în prima zi de tratament; în zilele următoare se creşte timpul cu 5 minute. După baia de 15 minute se stă din nou la uscat, după care se intră în bazinul de dimensiuni mai mari. Dupa efectuarea tratamentului este indicat ca până la sfârşitul zilei să nu se facă duş pentru ca proprietăţile nămolului să işi facă efectul.
Aplicarea nămolului pe întreaga suprafață a corpului declanșează reacții funcționale locale ale țesuturilor și generale, inhibând sau activând unele sisteme enzimatice și metabolice. Cura balneară cu nămol sapropelic produce efecte favorabile ce persistă timp îndelungat.

Băile sunt administrate de Primăria Băicoi și vor funcționa zilnic, între orele 7:00 și 19:00. Tarifele practicate sunt următoarele: 15 lei/adult, 10 le/copil între 5 și 14 ani, 10 lei/șezlong, 5lei/umbrelă. Copiii sub 5 ani au acces gratuit, iar un abonament cu 10 intrări costă 125 de lei.


SURSA :  WIKIPEDIA