Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 3 septembrie 2021

Lăptișorul de matcă - imunomodulator natural

                         apiland.ro

 

                      Lăptișorul de matcă - imunomodulator natural

Imunomodulatoarele sporesc apărarea imunologica a organismului la nivel celular. Cu alte cuvinte, ele susțin sistemul imunitar ajutându-l să răspundă amenințărilor agenților patogeni. 

Superalimentele cu efect imunomodulator sunt indicate în principal copiilor cu imunitate scăzută, persoanelor în vârstă și celor care au un ritm de viață alert sau tensionat. 

Lăptișorul de matcă este compus din proteine, lipide, carbohidrați și minerale, nutrienți cu activitate antibacteriană și antioxidantă. Chiar dacă nu există studii clinice care să confirme beneficiile lăptișorului de matcă, se crede că acesta are efect profilactic și este folosit în scop medicinal pentru tratarea unui spectru larg de boli, printre care și unele boli cronice.

Până când cercetătorii vor putea demonstra științific beneficiile tuturor produselor apicole, luăm în considerare mărturiile celor care le-au folosit  pentru tratarea diabetului, reducerea colesterolului, înlăturarea problemelor de inimă, reglarea presiunii arteriale, reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar, reducerea inflamațiilor și a efectelor negative ale chimioterapiei, recâștigarea energiei și a vitalității, îmbunătățirea memoriei atât la copii cât și la adulți. 


"După mulți ani de tratamente pentru fertilitate fără succes am încercat lăptișorul de matcă. După 5 luni de consum, minunea a venit. Recomand cu toată încrederea acest produs."
                                                                                                                           (Ioana F., Oradea)

"Folosesc lăptițorul de matcă din 2014 si sunt foarte mulțumit de efectele lui. Acum pot spune că am un sistem imunitar puternic."
                                                                                                                           (Bogdan, V., Cluj)
         
"Consum lăptișor de matcă pentru că are efect calmant aupra sistemului nervos. Trec mai ușor peste momentele de stres și am mai multă energie. Acum mă pot juca și cu nepoții."
                                                                                                                          (Cristina, R., Brașov)

"Aveam aritmii destul de des așa că am hotărât să consum lăptișor de matcă. După prima cură am resimțit efectele acestui minunat produs. Îl folosesc în continuare pentru că este eficient și m-a ajutat în ameliorarea unor probleme de sănătate mai vechi."
                                                                                                                         (Rodica S., București)

Vezi si -   Propolisul - cel mai puternic antiviral din stup

Propolisul - cel mai puternic antiviral din stup

 


                     Propolisul - cel mai puternic antiviral din stup

Propolisul este un amestec rășinos complex, cules de către albine de pe mugurii arborilor rășinoși, la care adaugă salivă și enzime proprii, ceară, uleiuri esențiale și polen. Deoarece este impermeabil, albinele îl folosesc pentru căptușirea pereților stupului, împiedicând astfel formarea mucegaiurilor, pătrunderea bacteriilor sau a virusurilor.  

Principalii constituenți ai propolisului sunt astfel compușii fenolici, flavonoizii și antioxidanții pe baza cărora acesta își dezvoltă activitatea antimicrobiană, antiinflamatoare, antivirală și chiar antineoplazică. Mecanismul prin care acționează propolisul este înhibarea virușilor și întreruperea procesului de multiplicare virală a acestora.

Oamenii i-au descoperit beneficiile și au început să îl folosească în scop medicinal încă din Antichitate.

Fiind un produs care conține multă ceară, în mod natural, înainte de a fi consumat, propolisul trebuie purificat prin extracție cu solvenți. Cel mai bun solvent pentru propolis este alcoolul iar acesta este motivul pentru care majoritatea tincturilor de propolis de pe piață sunt făcute pe bază de alcool. Cu toate acestea, există și soluții apoase cu esență de propolis, însă aceasta esență este extrasă tot cu ajutorul alcoolului. 


Tinctura de propolis ApiLand


Iată două aspecte esențiale de care să ții cont atunci când alegi tinctura de propolis:

  1. Concentrația de propolis din tinctură nu ar trebui sa depășească 30% 

  1. Procentul de purificare al propolisului să fie cât mai ridicat

Tinctura de propolis ApiLand conține 20% propolis, însă acesta este purificat în proporție de 95%, ceea ce îl face chiar mai eficient decât un propolis de concentrație 30% care nu este curățat de toate impuritatile. 

Deși nu sunt multe, studiile arată ca propolisul este un ANTIVIRAL puternic și poate acționa împotriva unui spectru larg de viruși, printre care: HSV-1, HSV-2, virusul gripal A și B. 

Mierea - tratament naturist împotriva tusei și răcelii

                        apiland.ro

 

Mierea crudă, tinctura de propolis și lăptișorul de matcă pur sunt produse bogate în compuși bioactivi precum polifenolii și vitaminele. Polifenolii oferă produselor apicole proprietăți antioxidante, antimicrobiene, antivirale, antiinflamatoare și antifungice.  

Studiul cercetătorilor britanici menționat la începutul acestui articol, publicat în British Medical Journal, arăta că mierea este cu 36% mai eficientă în tratarea tusei decât medicamentele obișnuite și reduce severitatea acesteia cu 44% datorită conținutului de peroxid de hidrogen. De asemenea, mierea are un efect liniștitor asupra gâtului și calmează iritația acestuia, reduce inflamația și previne dezvoltarea bacteriilor.

Miere cruda ApiLand

Folosirea mierii ca medicament pentru tratarea infecțiilor poate reduce consumul de antibiotice respectiv rezistența antimicrobiană, nu are efecte adverse și este o alternativă sănătoasă  a medicamentelor sintetice. Nu întâmplător, în Marea Britanie, mierea este acceptată ca tratament oficial pentru tuse și răceală încă din 2018.

Vezi mai multe aici -  Propolisul - cel mai puternic antiviral din stup


Boli respiratorii comune - cauze și simptome

                               apiland.ro

 

În lupta cu gripa și răceala, mierea se dovedește a fi mai eficientă decât antibioticele. Până acum aceasta a fost considerată un leac băbesc însă, recent, studiile cercetătorilor de la universitatea Oxford confirmă eficiența mierii în cazul afecțiunilor respiratorii. Tot ei sunt de părere că medicii ar trebui să le prescrie pacienților miere, în detrimentul antibioticelor. Afirmația experților se bazează pe rezultatul unui studiu în care a fost folosită mierea, medicamentele clasice și placebo pentru tratarea infecțiilor respiratorii.

Ce este insuficiența respiratorie?

Vorbim despre insuficiență respiratorie atunci când sângele nu are suficient oxigen sau când conține prea mult dioxid de carbon. Nivelul scăzut de oxigen din sânge poate provoca dificultăți de respirație și dă senzația că nu poți inhala suficient aer iar nivelul ridicat de dioxid de carbon provoacă respirație rapidă. Persoanele care suferă de insuficiență respiratorie sunt adesea somnoroase, pot avea aritmie, transpirație profundă și uneori își pot pierde conștiința.

Cauzele insuficienței respiratorii

Orice problemă de sănătate care îți afectează respirația este o cauză a insuficienței respiratorii. Aceste probleme includ gripa, răceala, afectiunile plămânilor (pneumonie, astm, bronșită, embolie pulmonară, boala pulmonară cronică, covid-19), bolile care afectează nervii și mușchii care controlează respirația (scleroză laterală amiotrofică, distrofie musculară, leziunile măduvei spinării), boli care afectează oasele, deteriorarea țesuturilor și coastelor din jurul plămânilor, inhalarea de fumuri nocive sau consumul de alcool și substanțe toxice.

Boli respiratorii comune - cauze și simptome

Sistemul respirator (nas - gât - plămâni) este un canal deschis prin care pătrund în organism germenii, bacteriile și virusurile care provoacă cele mai comune afecțiuni respiratorii. Copiii sunt afectați într-un timp mai scurt deoarece imunitatea lor nu este suficient de dezvoltată pentru a lupta împotriva acestora. Studiile arată că majoritatea copiilor răcesc în medie de 6-8 ori pe an iar consumul de lichide si odihna sunt esențiale pentru înlăturarea virusului.

Atenție! Încă din 2008, Food and Drug Administration din Statele Unite atrage atenția asupra consumului de medicamente antiraceală la copii, deoarece acestea pot avea numeroase efecte secundare.


Iată cele mai comune probleme respiratorii pe care le poți avea :

  • Gripă - acest virus cauzează dureri musculare, oboseală, tuse, curgerea nasului și febră. Simptomele se manifestă timp de 5 - 7 zile. Gripa netratată poate fi periculoasă, se poate transforma în pneumonie și poate cauza alte infecții bacteriene.

  • Răceală - este defapt o infecție a căilor respiratorii superioare. Aceasta se manifestă prin durere în gat, tuse, strănut, dureri de cap și curgerea nasului. Cu toate acestea virusul răcelii este mai puțin agresiv decât cel al gripei iar riscul ca aceasta să se transforme în pneumonie este redus. 

  • Astm - este o afecțiune severă a plămânilor care se manifestă prin tuse, insuficiență respiratorie, senzația de presiune în piept, respirație șuierătoare sau senzația de sufocare. Atacurile de astm pot fi provocate de inhalarea prafului sau expunerea la anumiți alergeni precum este părul de animale. 

  • Sinuzită - este o infecție care provoacă inflamație la nivelul țesuturilor ce acoperă sinusurile. Se manifestă prin durere în spatele ochilor și nasului, tuse, oboseală, uneori greață și vărsături. Irigarea sinusurilor este esențială pentru a reduce aceste simptome.

  • Bronșită - este o inflamație a bronhiilor care se manifestă prin tuse persistentă (3-4 săptămâni), durere în piept, frisoane, febră și durere în gât.

  • Coronavirus -  este o tulpină nouă a virusului SARS care provoacă infecții în partea superioară a aparatului respirator. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei însă dificultatea de respirație poate deveni mult mai accentuată. Fiind un virus nou, încă nu există vaccin împotriva acestuia, însă există câteva metode de prevenție care sunt la îndemâna oricui: igiena mâinilor, a cavității bucale și întărirea sistemului imunitar.


Sapunuri naturale Apiland

De ce nu sunt eficiente antibioticele în tratarea virozelor?

Antibioticele sunt grupuri de medicamente concepute pentru combaterea bacteriilor și a bolilor infecțioase pe care acestea le provoacă. Răceala, fiind provocată de viruși, niciun antibiotic nu o poate elimina. De aceea, în caz de răceală, cel mai indicat este consumul de antivirale, lichide și superalimente bogate în vitamina C. Dintre produsele apicole, cel mai puternic antiviral este tinctura de propolis, despre care puteți citi și aici, și mierea. Se spune că o lingură de miere pe zi poate ameliora simptomele răcelii și calmează tusea.

Citeste mai mult aici - Mierea - tratament naturist împotriva tusei și răcelii

Dureri de spate - tipuri, cauze, simptome, prevenire,

 

                                             TIPURI DE DURERI DE SPATE

Tipuri de dureri de spate 
      

După cum probabil știi deja prin experiența personală, durerile de spate pot fi deosebit de complexe și dificil de diagnosticat și tratat. Există multe tipuri de dureri de spate și o gamă largă de tratamente care pot funcționa sau nu pentru aceeași afecțiune.

Spatele uman este compus dintr-o structură complexă de mușchi, ligamente, tendoane, discuri și oase, care funcționează împreună pentru a susține corpul și a ne permite să ne deplasăm. Segmentele coloanei vertebrale sunt amortizate cu tampoane asemănătoare cartilajului numite discuri. Problemele cu oricare dintre aceste componente pot duce la dureri de spate. În unele cazuri de dureri de spate, cauza sa rămâne neclară.                                            vitamix.ro

Tipuri de dureri de spate

O serie de probleme structurale pot duce, de asemenea, la dureri de spate.

  1. Durerea cauzată de ruperea discurilor – Fiecare vertebră din coloana vertebrală este amortizată de discuri. Dacă discul se rupe, va exista o presiune mai mare asupra unui nerv, rezultând dureri de spate.
  2. Durerea cauzată de bombarea discurilor – La fel ca discurile rupte, un disc bombat poate duce la o presiune mai mare asupra unui nerv.
  3. Sciatica – O durere ascuțită se deplasează prin fese și în josul spatelui piciorului. Este cauzată de un disc bombat sau herniat care apasă pe un nerv.
  4. Artrita – Osteoartrita poate provoca probleme cu articulațiile șoldurilor, spatelui inferior și în alte locuri. În unele cazuri, spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează. Aceasta este cunoscută sub numele de stenoza coloanei vertebrale.
  5. Curbură anormală a coloanei vertebrale – Dacă coloana vertebrală se curbează într-un mod neobișnuit, pot rezulta dureri de spate. Un exemplu este scolioza, afecțiune în care coloana vertebrală se curbează în lateral.
  6. Osteoporoza – Oasele, inclusiv vertebrele coloanei devin fragile ducând la fracturi de compresie.
  7. Probleme ale rinichilor – Calculii renali sau infecția renală pot provoca dureri de spate intense.

 

Factori de risc

Următorii factori de risc sunt asociați cu un risc mai mare de a dezvolta dureri de spate:

  • Activități profesionale
  • Sarcina
  • Un stil de viață sedentar
  • Capacitate fizică slabă
  • Vârsta înaintată
  • Obezitate și exces de greutate
  • Fumat
  • Exercițiu fizic sau muncă intensă, mai ales dacă sunt facute incorect
  • Factori genetici
  • Afecțiuni medicale, cum ar fi artrita și cancerul

Simptome

Principalul simptom al durerii de spate este o durere oriunde în spate și uneori până la fese și picioare.

Unele probleme de spate pot provoca dureri în alte părți ale corpului, în funcție de nervii afectați.

Durere cronică sau acută?

Durerile de spate sunt clasificate în două tipuri:

  • Durerea acută – Începe brusc și durează până la 6 săptămâni.
  • Durerea cronică sau pe termen lung – Durează peste 3 luni și provoacă probleme continue.

Prevenirea

Pașii pentru a reduce riscul de a dezvolta dureri de spate constau în principal în abordarea unora dintre factorii de risc.

  1. Exercițiul – Exercițiile fizice regulate ajută la consolidarea forței și la controlul greutății corporale. Activitățiile aerobice ghidate, cu impact scăzut, pot spori sănătatea inimii.
  2. Dieta – Asigură-te că dieta ta include suficient calciu și vitamina D, deoarece acestea sunt necesre pentru sănătatea oaselor.
  3. Fumatul – Un procent semnificativ de fumători au incidențe de dureri de spate comparativ cu nefumătorii de aceeasi vârstă, înălțime, greutate.
  4. Postura în picioare – Asigură-te că ai o poziție pelviană neutră. Rămâi în poziție verticală, cu capul orientat înainte și echilibrează greutatea uniform pe ambele picioare.
  5. Poziție de șezut – Un scaun bun pentru lucru ar trebui să aibă un sprijin bun la spate, brațe și o bază pivotantă.

 

Durerile lombare pot fi legate de coloana vertebrală osoasă, discurile dintre vertebre, ligamentele din jurul coloanei vertebrale și discuri, măduva spinării și nervii, mușchii spatelui inferior, organele interne abdominale și pelvine și pielea din jurul zonei lombare. Nu neglija durerile lombare și ai grijă de sănătatea ta!

Cosmetice bio si naturale la preturi de producator

 

                    DE CE SĂ CUMPERI COSMETICE NATURALE?

De ce să cumperi cosmetice naturale? 
      

Există o întreagă dezbatere dacă ar trebui să alegi produse naturale de înfrumusețare sau să optezi pentru produse comerciale de îngrijire a pielii care totodată conțin substanțe chimice. Când vine vorba de piele, cu cât vei obține mai multe cercetări, cu atât mai bine. La urma urmei, nu dorești să provoci daune sau să înrăutățești starea acesteia.

Vor exista momente în care produsul comercial pare mai bun, dar rămâne întrebarea dacă va deteriora pielea sau nu pe termen lung. Este nevoie să studiezi categoriile individual, să înțelegi avantajele și dezavantajele înainte de a ajunge la o concluzie.

Produsele comerciale de îngrijire a pielii

Există câteva puncte pe care trebuie să le reții atunci când te decizi să achiziționezi produse comerciale de îngrijire a pielii. Aceste produse sunt alcătuite din diferite substanțe chimice și ingrediente sintetice care acționează împotriva diferitelor probleme ale pielii. Dar, șansele de a fi predispus la alergii ale pielii și de a face față efectelor secundare ale acestor produse de îngrijire a pielii sunt mari. Dacă ai pielea sensibilă este posibil ca aceste produse să fie prea dure.

De asemenea, aceste produse pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii din cauza ingredientelor toxice pe care le conțin. Practic, produsele comerciale de îngrijire a pielii ar trebui utilizate numai după studierea efectelor acestora asupra pielii.

Produse de înfrumusețare naturale

Când spui produse naturale pentru piele, vorbești de fapt despre produse de îngrijire a pielii care sunt făcute folosind uleiuri naturale, plante precum ceaiul verde și alge marine, extracte de fructe și acizi din fructe. Au tendința de a trata pielea și de a o hrăni, deoarece au antioxidanții necesari. Ingredientele naturale sunt o modalitate excelentă de a-ți menține pielea vibrantă, strălucitoare și sănătoasă. Din nou, toate produsele naturale nu sunt formulate în același mod și vei experimenta anumite produse naturale de înfrumusețare care se dovedesc a fi dăunătoare tipului tău de piele. De aceea, trebuie să alegi produsul prietenos tipului tău de piele și care să conțină ingrediente care ar trebui să mențină hidratarea.

                             vitamix.ro


Avantajele produselor naturale pentru piele

În timp ce produsele comerciale arată mai bine și mai promițător, în comparație cu produsele naturale, ele nu sunt chiar bune pentru sănătatea pielii pe termen lung. În ciuda faptului că durata de valabilitate a produselor naturale este redusă în comparație cu cea a produselor comerciale, acestea funcționează mai bine în ceea ce privește hrănirea pielii.

Produsele naturale sunt fabricate din elemente care lucrează pentru a-ți menține pielea sănătoasă și tânără pe termen lung.

Alege un produs care se potrivește tipului tău de piele. Asigură-te că alegi produse naturale, deoarece acestea au un efect pozitiv de lungă durată asupra pielii! Webshop-ul VitaMix prezintă o gamă largă doar de produse naturale, nu ezita să achiziționezi produsul potrivit pielii tale!