Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Anticancer : Graviola fructul din Guanabana

                                  
Graviola - fructul tepos verde din copacul Guanabana, originar din America Centrala si de Sud - are carnea alba si foarte moale, cu seminte mari si negre. Aroma sa variaza de la picant la foarte dulce. Graviola este o sursa naturala bogata de vitamina C, vitaminele din complexul B, si fibre dietetice.
Graviola are 82 de chimicale Acetogenine diferite (in 10 tipuri distincte) care ofera un sprijin puternic in chimioterapie.
Graviola este utilizata pentru a lupta impotriva infectiilor grave,  anti-cancerigen superior, intaritor al sistemului imunitar, citostatic in adenom de prostata, renal, cancer colo-rectal, carcinom pancreatic, hepatic, testicular, mamar si pulmonar.
In 1997 s-a descoperit ca Acetogeninele din Graviola au o putere de 10.000 ori mai mare decat Adriamycin(un medicament chimioterapeutic) si au avut efecte citotoxice excelente, rezultand in distrugerea completa a cancerului de colon in toate testele efectuate.
De cate ori ai incercat un fruct care s-a copt natural? Fructele noastre au fost coapte natural la soare si culese la momentul potrivit pentru a avea gustul si textura perfecta. Alege organic, alege natural, fara aditivi, conservanti, coloranti si elimina E-urile din viata ta !
Substantele chimice din planta: Au fost gasite multe componente chimice, inca din 1940, cind Graviola a inceput sa fie cercetata sistematic. Trei studii diferite au certificat actiunea antitumorala a Graviolei (1990). Substantele acetogenine din planta sunt raspunzatoare pentru aceste calitati. Patru studii din 1998 au certificat din nou actiunile antitumorale, antivirale si anticancerigene. Din grupul acetogeninelor, substanta cea mai importanta este annonaceous. In trei studii independente s-a constatat ca acetogenii au remarcabile calitati de a bloca procesele enzimatice care au loc numai in membrana celulelor cancerigene. Aceasta substanta este otravitoare doar pentru celulele cancerigene, nu si pentru cele sanatoase. 
                                                 

In 1997 Universiatatea Purdue din USA a facut public un amplu studiu care certifica aceleasi calitati anticancerigene. Se pare ca acetogeninul blocheaza sursele de energie ale celulelor cancerigene, distrugindu-le astfel (blocheaza ATP-ul). Este cunoscut ca celulele cancerigene au nevoie de foarte multa energie. Astfel, lipsite de energia necesara, celulele cancerigene mor. Tot cercetatorii de la Universitatea Purdue au aratat ca din 14 tipuri de acetogene, 13 sunt mai eficace contra cancerului de sin decit medicamentele standard administrate in aceasta afectiune (Adriamycin, Vincristine si Vinblastine).

Alte substante din Graviola sunt: annocatalin, annohexocin, annomo-nicin, annomontacin, annomuricatin 1/ B, annomuricin 1/ E, annomutacin, annonacin, annonacinone, annopentocin 1/C, cis-annonacin, cis-corossolone, cohibin 1/ D, corepoxylone, coronin, corossolin, corossolone, donhexocin, epomuricenin 1/B, gigantetrocin, gigantetrocin1/B, gigantetrocinone, gigantetronenin, goniothalamicin, isoannonacin, javoricin, montanacin, montecristin, muracin 1/G, muricapentocin, muricatalicin, muricatalin, muricatenol, muricatetrocin 1/B, muricatin C, muricin H, muricin I murico-reacin, murihexocin 3, murihexocin Ein durch C, murihexol, murisolin, robustocin, rolliniastatin 1 si 2, sabadelin, solamin, uvariamicin 1 si 4 xaticin.

Graviola a fost destul de bine cercetata si studiata. Formele de cancere in care aceasta este utila ar fi: de plamin, san, prostata (adenocarcinom), pancreas, ficat, limfom, etc. Un studiu interesant a avut loc in 2002 in Japonia (in vitro), in care soarecii carora li s-a provocat cancer de plamini au fost impartiti in trei grupe: fara medicatie, cu medicatie standard (adriamycin), si cu acetogenin din Graviola. Dupa 2 saptamini doar soarecii din grupa Graviolei erau inca cu totii in viata, iar tumorile erau cu 57,9% reduse, in comparatie cu grupa fara medicatie (4 din 5 soareci erau morti) sau din cea cu terapie standard (tumorile reduse cu 54,6%, dar jumatate din animale erau deja moarte, ne mai vorbind de gravele efecte secundare). In prezent o intraga serie de plante din aceeasi familie sunt intens cercetate in laboratoare. Principala substanta cercetata este annonacin. Astazi exista si posibilitatea sintetizarii in laborator a annonacinului, care insa se pare ca nu mai este atit de eficace ca si cel natural. 
 Aici ar mai fi de mentionat ca energia ATP, care este sustrasa celulelor cancerigene de catra acetogenis, este pe de alta parte stimulata de coenzima Q10 (antioxidant), si de aceea nu se administraza simultan Graviola cu coenzima Q10.

Sursa: http://www.fructetropicale.ro/