Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 4 martie 2018

Fructele de soc -beneficii


În medicina tradiţională fructele de soc se întrebuinţează pentru eliminarea toxinelor din organism. Procesul de acumulare al toxinelor apare în urma consumului de alimente tratate cu aditivi şi medicamente, viciilor legate de fumat şi exces de alcool, poluării atmosferice, problemelor de sănătate (datorate constipaţiei şi edemelor), sedentarismului şi obezităţii.

Fructele de soc se recoltează în miez de toamnă și pot fi găsite mai ales în zonele muntoase și de cele deluroase, în special pe marginile pădurilor.
Dacă nu se folosesc în stare proaspătă pentru siropuri, tincturi  sau sucuri, fructele de soc pot fi uscate, iar boabele odată deshidratate se păstrează în pungi de hârtie, în locuri uscate și ferite de umezeală.
Iată câteva dintre principalele beneficii pe care le aduc fructele de soc sănătății!

Beneficiile fructelor de soc: tratează gripa și febra


Cercetătorii au descoperit că substanţele conţinute de fructele de şoc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale şi, că atare, stopează boala, atât în fazele incipiente, cât şi în cele avansate.
Pentru a preîntâmpina răcelile, la începutul toamnei, se fac cure de două săptămâni, timp în care se iau 2-3 linguri de tinctura de şoc pe zi. Dacă gripă v-a "prins" deja, luaţi pe parcursul unei zile 2-4 linguri de tinctura diluată în apă, timp de 7-10 zile la rând. Vindecarea se va face mult mai rapid, iar în plus, vor fi mult diminuate anumite simptome, cum ar fi febra, durerile musculare sau stările de slăbiciune.

Beneficiile fructelor de soc: tratează contipația și colitele


Se administrează dimineaţă, pe nemâncate, una-trei linguri de tinctura de şoc, diluate într-o cană de apă. Tratamentul se face vreme de patru săptămâni la rând şi se poate relua, la nevoie, după o pauză de 5-7 zile.

Beneficiile fructelor de soc:  herpes


Atunci când apar primele simptome ale unei erupţii herpetice (uşoară febra, nervozitate, usturime sau mâncărimi), se ia câte o lingură de tinctură, diluată în jumătate de pahar de apă, din ora în ora, în total 3-4 doze. Se continua tratamentul timp de o săptămână.

Beneficiile fructelor de soc: adjuvant în tratarea tumorilor maligne și benigne


Se ține o cură de treizeci de zile cu tinctură de fructe de şoc, administrată câte 2 linguri pe zi, are efecte surprinzător de puternice, prin activarea sistemului imunitar, element extrem de important în tratarea acestei categorii de afecţiuni.

Beneficiile fructelor de soc: psoriazis


În lunile de toamnă, atunci când multe boli de piele recidivează, precum psoriazisul, cura cu suc sau tinctură de fructe de soc este cât se poate de benefică. Se administrează zilnic 1-2 linguriţe de suc sau 3-4 linguriţe de tinctură, timp de minimum patru săptămâni.

SURSA : Clicksanatate