Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

joi, 25 februarie 2016

Romania- buimacita,furata,tradata,prostita

       Stau si ma gindesc la unde am ajuns ,la Romania de azi. Am invatat anumite lucruri la istorie si am constat ca tot ce stiam nu e nici pe departe adevarat. Se scot de la naftalina adevaruri istorice si constatam ca ce stiam nu e adevarat. Istoria se face de catre oameni ,dar nu prin minciuni,prin denigrari,prin inducerea in eroare a mari mase de locuitori. Aliante facute in secret,intelegeri in secret si deturnari de adevaruri. Adevarul apare dupa un timp (25-50ani),timp in care istoria este alta. Brusc dupa acest timp aflam ca de fapt adevarul este altul,istoria se schimba functie de interesele de moment ale clasei politice,ale guvernantilor. Ce este si mai trist este ca valori ale acestui popor sunt uitate,neluate in seama cit sunt in viata si de cele mai multe ori uitate dupa trecerea in nefiinta. Sunt uitati cei ce au dat faima acestui popor,cei care au luptat pentru libertatea tarii,cei care au contribuit la modernizarea tarii. De cele mai multe ori se reneaga vechile valori,patriotismul,nationalismul,cam tot ce vine din istoria acestui neam.
          Multe valori ale acestui neam si-au gasit recunoasterea peste hotare. Se pare ca nu stim sa apreciem ceea ce avem si stam cu gura cascata la ce au ,la ce fac ,la cum sunt altii.Se tot vorbea de “sa vina americanii,europenii din vest”si daca au venit ce, s-a schimbat ceva?
          Se pare ca se lucreaza la disiparea acestui popor,la distrugerea a tot ce a cladit ,a tot ceea ce detine : industrie ,resurse,pamint,turism. Se distruge tot ce ar putea sa mai contribuie la renasterea acestei tari. Cineva cred ca isi bate joc de aceasta tara,de noi,de cei ce ne vor urma in timp.
          Ceea ce se intimpla acum , seamana cu ce sa intimplat dupa revolutie. O gramada de asa zisi lideri au iesit in fata si au incercat sa duca masa mare de oameni creduli catre interesele lor. Curind insa oameni sau trezit ,dar din nou au cazut in greaseala,au ales lideri chipurile mai pregatiti ,care sa stie ce sa ceara ,dar si pe acestia i-au ales gresit, pentru ca multi din acestia erau din aceia care doreau puterea,doreau venituri prin orice mijloace,si asa cum profesional nu faceau mai nimic,asa nu au facut nici ca lideri :de sindicat,la primarii,la coducerea unor importante institutii. Foloasele au fost doar pentru ei,restul populatiei raminind cu visul unui trai mai bun. Marea masa de oameni iesiti in fata dupa revolutie au fost bisnitarii ,coruptii si parvenitii de dinainte de “revolutie”. Ce faceau inainte au facut si dupa caderea regimului comunist. Dovada ca acum cind tara este la ananghie, nu vezi unul sa zica ceva,si-au vazut saci plini si acum stau linistiti (unii recompensati ca revolutionari alti ajungind in functii inalte). Si se pare ca le-a mers bine ,judecind dupa multimea de imbogatiti peste noapte.Muti se lauda acum cum au inceput ei  afacerile lor de carton gen gogosi,sifoane ...Sa fim seriosi, nu din asta au facut avere,acestea au fost doar paravane pentru cotcariile pe care le-au facut. Muncind cinstit nimeni nu a ajuns om de afaceri,nimeni nu si-a facut vile sau vacante prin paradisuri.
Acum dupa ce si-au umplut sacii stau calare pe ei si striga jos coruptia,jos mita ,prindeti hoti...Parca seamana cu ce s-a intimplat la cucerirea Americii de catre emigrantii europeni. Dupa ce si-au umplut desagele au zis  stop,trebuie instalata legea si pedepsiti toti cei care fura.
Indienii au ramas cu ceva ? Putini au mai ramas in viata.
Primul lucru pe care il facura dupa “revolutie” noii conducatori, a fost sa distruga agricultura ,sa incite oameni sa-si ceara paminturile stiind ca nu vor avea cu ce sa-l lucreze si mai devreme sau mai tirziu il vor vinde. Dovada fiind din ce in ce mai multe proprietati unde traiesc doar buruienile si sute,mii de hectare vindute la straini-italieni,arabi....si probabil ca se vor mai vinde, avind in vedere saracia in care suntem. Dupa citiva ani sau trezit uni sau alti, ca asa nu se poate face agricultura,ca terbuie cel putin 50 de hectare pentru rentabilitate,dar deja faptul era consumat –paminturi farimitate in milioane de bucati de citeva pogoane sau metrii patrati.Finalul va fi probabil  ca vom ajungem sa fim o tara fara paminturi,vom fi la bunul plac al noilor mosieri si asta acum cind se vorbeste tot mai mult de criza alimentara. Vom minca ,daca vom mai avea cu ce sa cumparam,alimente din ce in ce mai scumpe intr-o tara care ar putea sa exporte alimente, nu numai sa hranesca locuitorii sai. In continuare nu se intrevede ceva care sa ne dea sperante in privinta renasterii agriculturii.Mincam mai scump ca cei care importa hrana.
S-au facut privatizari, asa cum s-au facut, ale mai tuturor intreprinderilor, cu fel si fel de conditii. Inainte insa , s-au devalorizat  pentru a facilita cumpararea cu bani cit mai putini . Dupa ce au facut un simulacru de investitii ,au stors cit mai multi bani din ele si in final , dupa ce au ajuns un munte de fiare vechi ,au fost vindute la centrele de colectare fier vechi.Si asta nu e totul,fierul vechi a luat calea strainatatii prin portul Constanta.
Oare cei care au permis aceste fardelegi, cunosc de unde se aduce materia prima ,cit a costat transportul,cita manopera se inglobeaza in fabricarea otelului, cita energie se consuma?
Sa vorbim si de investitiile facute,cele reale sunt foarte putine si ca numar si ca valoare. S-au infiintat fel si fel de X Group . Aici,intre unitatile componente sau vindut utilajele,liniile tehnologice ,mijloacele auto etc. si s-au inregistrat ca si investitii . Apoi cei ce le-au cumparat le-au revindut la cei de la care le-au cumparat. Cu asemenea investitii uzinele ,fabricile nu aveau cum sa traiasca prea mult ,doar au umplut buzunarele proprietarilor si rindurile somerilor sau ingrosat.Si asta cu acordul tacit al liderilor de sindicat.
Dupa ce s-a distrus tot ce mai putea produce valoare, nu prea vad cum vom iesi din criza.
S-au modificat mai toate lucrurile bune punindu-se in loc tot felul de aberatii. Suntem ca o turma de oi care minata de la spate si speriata se indrapta catre o prapastie si cu toate ca vedem cum cei din fata cad in ea nu suntem in stare sa ne oprim ,sa schimbam directia catre o cale mai buna si asta pentru ca cei care ne conduc de la spate nu stiu nici ei incotro sa o ia. Nu sunt constienti ca daca ramin fara oi, nici ei nu mai au  ce face,asta daca sunt chiar asa de orbi si nu vor cadea si ei in aceiasi prapastie sau poate ca asta vor ,sa ne piarda.