Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

vineri, 22 mai 2015

Soarele si starea de sanatate


Beneficiile expunerii la soare sunt mai putin popularizate decat pericolele actiunii razelor ultraviolete asupra sanatatii pielii.

In conditiile unei bune protectii a tesutului cutanat si a ochilor, prin aplicarea de lotiuni cu factor SPF de minimum 30 si purtarea ochelarilor si a palariei de soare, expunerea suficienta la soare are numeroase avantaje pentru sanatate in general.

Iar aceste efecte pozitive nu se limiteaza doar la stimularea productiei de vitamina D!

Importanta expunerii la soare pentru sanatate



                                                           MeliMeloParis.ro

Inca din primii ani de viata, petrecerea timpului in bataia razelor calde de soare joaca un rol esential in dezvoltarea normala si mentinerea starii de sanatate. O baie de soare care dureaza intre 5 si 15 minute ajuta organismul sa produca mai multa vitamina D, al carei deficit inseamna un risc crescut de pierdere a densitatii osoase si de dezvoltare a afectiunilor cardiace si cronice. Vitamina D nu poate fi preluata integral din alimentatie si este necesara pentru
- sanatatea osoasa;
- prevenirea cancerului;
- intarirea sistemului imunitar;
- protectia impotriva dementei si a imbatranirii creierului;
- eliminarea grasimii in exces;
- ameliorarea simptomelor astmului;
- intarirea danturii.
De altfel, radiatiile ultraviolete au fost folosite din timpuri stravechi in tratarea diverselor afectiuni. Fototerapia este o metoda pretioasa de tratament pentru numeroase afectiuni dermatologice, ceea ce inseamna ca actiunea moderata a razelor soarelui poate avea mai multe efecte terapeutice.
Diminuarea riscului de dezvoltare a sclerozei multiple
Scleroza multipla este mai raspandita in randul populatiei tarilor aflate departe de Ecuator, si nu intamplator. Oamenii de stiinta au descoperit ca un factor de risc important in debutul afectiunii neurologice cronice este lipsa expunerii la soare (corelata cu deficienta in vitamina D) in primii 20 de ani de viata.
                                        MeliMeloParis.ro
 Alte studii efectuate in tari europene au observat ca bebelusii nascuti dupa luna octombrie sunt predispusi la un risc mai mic de scleroza multipla, decat cei nascuti dupa luna mai, motivul fiind acela ca mamele au avut un nivel mai ridicat de vitamina D in organism in timpul graviditatii, purtand sarcina in anotimpul cald.
Tratarea simptomelor psoriazisului
Expunerea la soare este foarte benefica pacientilor cu psoriazis. Subiectii unui studiu de specialitate au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru saptamani. In 84% din cazuri, simptomele psoriazisului au disparut intr-o proportie multumitoare.
Tot razele soarelui au un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczeme si infectii fungice.
Ameliorarea depresiei usoare
Exista multe demersuri stiintifice care au asociat imbunatatirea starii de spirit cu expunerea directa la lumina naturala. Unul dintre acestea a demonstrat chiar ca razele UVB cresc nivelul substantelor naturale antidepresive din creier. De altfel, in zilele insorite, creierul produce o cantitate mai mare de serotonina (asa-numitul hormon al fericii), comparativ cu zilele innorate.
Prevenirea afectiunilor cardiace
O noua cercetare publicata in luna aprilie 2012, in jurnalul Medicina Naturii din SUA, a scos in evidenta faptul ca razele puternice ale soarelui, chiar si lumina obisnuita a zilei, diminueaza considerabil predispozitia la un atac cardiac sau la aparitia complicatiilor grave dupa producerea acestuia.
Efectul dintre expunerea la soare si o rezistenta cardiaca superioara are legatura cu ritmul circadian al corpului, reglat de proteinele de la nivel cerebral. Lumina zilei reseteaza ceasul biologic si stimuleaza productia proteinelor din creier, vitale pentru controlul metabolismului cardiac in timpul unui infarct.
Mai mult decat atat, contactul direct cu razele soarelui ajuta la scaderea tensiunii arteriale in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune. Literatura medicala europeana contine lucrari care vorbesc despre capacitatea razelor de soare de a penetra tesutul cutanat si de a curata sangele si vasele sanguine. Unele studii clinice arata ca pacientii cu ateroscleroza isi tin mai bine sub control afectiunea cu ajutorul expunerii regulate la soare.
Ameliorarea simptomelor sindromului Alzheimer
Cercetarile clinice arata ca expunerea la spectrul integral de lumina in timpul zilei ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului Alzheimer, prin reducerea nivelului de agitatie, asigurarea unui somn mai odihnitor si combaterea insomniei.
Inducerea remisiei cancerului de san
Medicul american Zane Kime a utilizat o metoda neobisnuita de tratament oncologic pentru pacientele diagnosticate cu cancer mamar le-a recomandat o terapie care combina baile de soare si dieta axata pe cereale integrale. Chiar si in cazurile cu cancer de san in faza terminala, specialistul a reusit sa opreasca evolutia cancerului ajuns in faza de metastaza.
Dezinfectarea ranilor
Razele soarelui ucid bacteriile periculoase, cauzatoare de infectii. Soldatii germani din Al Doilea Razboi Mondial stiau de descoperirea facuta de castigatorul premiului Nobel in anul 1903, Niels Finsen, care a demonstrat masura in care expunerea la soare ajuta la dezinfectarea si vindecarea ranilor.
Reducerea nivelului de colesterol
Soarele ajuta la transformarea colesterolului excedentar din sange in hormoni steroizi, necesari pentru reproducere. In absenta luminii naturale, se petrece fenomenul contrar hormonii sexuali sunt transformati in colesterol.
Intarirea sistemului imunitar
Limfocitele sau globulele albe ale sangelui, specializate in lupta cu infectiile, se inmultumesc sub efectul razelor naturale ale soarelui.
Imbunatatirea calitatii somnului
                                                     
Atunci cand lumina naturala intra in contact cu organele de vaz, nervul optic trimite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonina (hormonul necesar inducerii somnolentei), prin care ii comanda oprirea secretiei acestei substante pana la apusul soarelui. Astfel, expunerea la razele UV din timpul zilei creste productia de melatonina noaptea, care asigura un somn odihnitor si neintrerupt. Nivelul redus al hormonului cauzeaza tulburari de somn, in special in randul adultilor in varsta.

http://www.sfatulmedicului.ro/

                                                navigatoare-gps
                                                   techstar.ro

Ce proprietati uimitoare au cuisoarele


Cuisoarele sunt de dimensiuni mici, dar mari atunci cand vine vorba de aroma si gust. Si proprietatile lor nu sunt doar de factura culinara, acestea fiind recunoscute pentru valoarea lor medicinala.
In caz ca nu stiai, cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii arborelui de cuisoare, fiind originare din Indonezia. Trebuie mentionat ca fac parte din bucataria si medicina asiatica de mai bine de 2000 de ani. In secolul al patrulea, negustorii arabi au adus cuisoarele in Europa. Daca o lunga perioada de timp au fost cultivate exclusiv in Indonezia, in momentul de fata cea mai mare productie de cuisoare se afla in Zanzibar, in partea de est a Africii. Alte zone in care se cultiva intens cuisoarele este India de Vest, Sri Lanka, Madagascar si Brazilia.
Care sunt uimitoarele beneficii ale CUISOARELOR?
1. Eugenolul. Este uleiul esential care se regaseste in cuisoare si este folosit de ceva vreme in stomatologie, avand in vedere ca este un anestezic si antiseptic local, care te va elibera de cumplitele dureri de dinti, luptand impotriva infectiilor de la nivelul gingiei. Poti atenua temporar durerile tamponand zona dureroasa cu eugenol. Foloseste o discheta demachianta sau putina vata pentru a merge mai usor.
2. Regleaza nivelul zaharului din sange. S-a constatat ca are rolul de a preveni diabetul, regland nivelul zaharului din sange.
3. Ajuta sistemul digestiv. Gratie Eugenolului, cuisoarele pot face minuni pentru aceia care sufera de afectiuni ale tractului gastro-intestinal, asa ca simpotmele precum: diareea, indigestia, flatulenta sau durerile de stomac vor fi vizibil atenuate.

citeste : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric
4. Omoara viermii si parazitii intestinali. CUISOARELE sunt utilizate in medicina chineza datorita proprietatilor remarcabile anti-parazitare. Acest condiment are rolul de a imbunatati secretia acidului clorhidric si a elimina viermii intestinali.
5. Anti-inflamator. Uleiul esential volativ continut de cuisoare (eugenolul) irita pielea atunci cand ajunge in contact cu aceasta si creste fluxul sangvin ( pielea devenind mai calda), iar acesta nu este deloc un lucru rau. Cuisoarele sunt un bun remediu pentru artrita, reumatism sau muschi sensibili. Cuisoarele pot fi folosite atat in cataplasme sau se pun direct in apa fierbinte pentru baie.
6. Atenueaza greturile. Cuisoarele si uleiul de cuisoare fac "echipa" buna impreuna, asa ca cei care sufera de greturi matinale sau diaree ar trebui sa apele la aceasta metoda inedita.
7. Amelioreaza infectiile respiratorii. In Ayurveda, cuisoarele sunt deseori folosite pentru a trata astfel de infectii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa prepari o bautura compusa din 10 picaturi de ulei de cuisoare si miere. Aceasta va actiona ca un adjuvant, ameliorand tusea, raceala, sinuzita, gripa si chiar astmul. Cuisoarele sunt ca niste calmante naturale, iar efectele lor anti-bacteriene te vor ajuta sa scapi de neplacutele dureri de gat.
8. Afrodisiac. Inca din timpuri stravechi, cuisoarele au fost un remediu excelent pentru aceia care sufereau de impotenta; previn ejacularea prematura si amelioreaza scurgerile vaginale.
9. Bogat in mangan. Acest condiment contine mangan din plin, acest mineral fiind foarte important pentru buna functionare a organismului. Manganul are rolul de a activa multiple enzime, in special anginele care sunt implicate in alcatuirea ureei. De asemenea, manganul are rolul de a forma peptidele care sunt responsabile cu procesul de hidroliza a proteinelor din intestine. Acest mineral este implicat si in metabolismul lipidelor si mentine stabil sistemul nervos.
10.Reduce stresul. Un ceai aromat cu busuioc, menta, cardamom si miere ajuta la detensionarea muschilor si eliberea stresului. De asemenea, mirosul uleiului esential din cuisoare elimina oboseala si senzatia de epuizare, fiind ideal pentru aceia care sufera de insomnii.
11. Trateaza zgarieturile si vanataile. Putin ulei de cuisoare in combinatie cu uleiul de masline poate grabi procesul de vindecare in cazul vanatailor, a intepaturilor de insecte si alte zgarieturi sau taieturi minore.
12. Vindeca acneea si negii. Eugenolul (uleiul de cuisoare) are proprietati antibacteriene si este de folos in tratarea acneei si negilor.
13. Previne respiratia urat mirositoare. In India, este ceva normal sa mesteci cuisoare, imediat dupa masa, acestea avand un rol important in prevenirea respiratiei urat mirositoare.
Efecte adverse ale cuisoarelor:
- nu sunt sigure pentru copii, acestia nu trebuie sa ia ulei de cuisoare, pe cale orala. Poate avea efecte adverse severe precum: distrugerea ficatului si dezechilibrarea fluidelor din organism.
- poate distruge gingiile atunci cand sunt folosite in exces.
- nu este indicat sa fie inhalat fumul provenit de la o tigara din cuisoare, acesta fiind periculos, avand in vedere ca poate cauza probleme ale pamanilor sau deficiente respiratorii.

 citeste :  Legatura directa intre cancer si alimentatie
 SURSA : http://suntsanatos.ro/

Ce beneficii uluitoare au ciresele


Ciresele se numara printre fructele cu cel mai scazut continut de calorii, fiind in acelasi timp bogate in vitamine si minerale. 9AM.ro iti prezinta sapte dintre beneficiile incredibile ale cireselor.

Nichiduta Lupta impotriva diabetului

Ciresele au un indice glicemic mic (22), mai mic decat caisele (57), strugurii (46), piersicile (4) sau prune (39). Acest lucru le face o alegere mai buna cand vine vorba de o portie sanatoasa de fructe, in special pentru diabetici.

Te ajuta sa-ti menti silueta

Conform studiilor, numarul mare de antioxidanti continut de cirese scade colesterolul, stimuleaza slabirea si diminueaza nivelul de grasime din organism. De asemenea, o ceasca de cirese are aproximativ 100 de calorii si foarte multe fibre, care iti vor mentine senzatia de satietatea pentru mai mult timp.
Te ajuta sa dormi mai bine
Ai probleme cu adormitul seara? Sucul de cirese te va salva! Ciresele sunt bogate in melatonina, hormon care ajuta la reglarea somnului. Consumul de suc de cirese inainte de a merge la culcare te va ajuta sa adormi mult mai usor.
Intarzie imbatranirea pielii
Ciresele au cel mai mare continut de antioxidanti, comparativ cu oricare alt fruct. Antioxidantii ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi, cei care care ne imbatranesc. Conform studiilor efectuate la Universitatea Michigan, un pahar de suc de cirese consumat zilnic, va intarzia procesul de imbatranire

Scad tensiunea arteriala

Ciresele sunt o sursa importanta de potasiu, mineral care ajuta la scaderea tensiunii arteriale, scapandu-te si de excesul de sodiu din corp. De asemenea, fitosterolii continuti de cirese ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau.

                                 

Reduc febra musculara

Consumul de cirese poate reduce durerile cauzate de febra musculara. Un grup de maratonisti au baut suc de cirese de trei ori pe zi, timp de o saptamana. Dupa maraton, cei care au consumat suc de cirese aveau o durere musculara mult redusa, comparativ cu cei care nu au baut.

Previn cancerul

Datorita proprietatilor anticancerigene datorate antocianinelor continute de cirese, specialistii sustin ca prevenirea cancerul este unul dintre cele mai importante atuuri ale cireselor. Antocianinele din cirese reduc ritmul de crestere al celulelor canceroase si stimuleaza distrugerea acestora.

citeste : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric

Detalii: http://www.9am.ro/

                                            

Mamografia te ajuta sau nu ?

Ai nevoie de o mamografie? Afla daca te ajuta sau nu
Tocmai s-a descoperit recent, conform celui mai amplu studiu despre mamografii realizat vreodata, pe un esantion de 90.000 de femei, care s-a desfasurat pe parcursul a 25 de ani, ca acest test nu are niciun impact asupra mortalitatii cancerului de san.
In timp ce a fost realizat studiul, rata mortii pricinuite de cancerul la san a fost practic identica, avandu-le in vedere atat pe femeile care au facut o mamografie sau care nu au facut. Ba mai mult decat atat, in 22% din cazuri, femeile au facut o mamografie au fost diagnosticate cu cancer invaziv, dar in cele din urma s-a dovedit ca situatia nu era atat de grava, iar acele femei au luat un tratament care nu era necesar.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca eficacitatea acestor mamografii ar trebui reevaluata.
Agentiile si organizatiile de sanatate nu par sa fie la curent cu ultimele studii privind mamografiile. Asociatia americana a cancerului recomanda ca femeile sa inceapa sa-si faca mamografii dupa varsta de 40 de ani, in timp ce organizatiile care sustin prevenirea bolilor cronice declara ca femeile ar trebuie sa faca aceasta procedura dupa varsta de 50 de ani.
Desigur ca femeile nu mai stiu ce sa creada, daca merita sau nu sa faca aceste mamografii. Se pare ca un grup de cercetatori suedezi a ajuns la concluzia ca aceasta procedura nu ar trebui facuta la intamplare.
La ce concluzie au ajuns cercetatorii suedezi, cu privire la mamografii?
Dupa mai bine de un an de investigatii "Swiss Medical Board", o grupare independenta, a notat urmatorul fapt: "Ceea ce am descoperit nu se potriveste cu parerile celorlati experti in sanatate, care recomanda astfel de proceduri si chiar spun ca sunt sigure, salvand vieti astfel."
Pe de alta parte, se pare ca mamografiile nu au reusit sa previna decat un singur caz de cancer pe an dintr-un 1000 de femei, multora dintre acestea procedura facandu-le rau. Aceasta procedura trebuie facuta intr-un interval scurt de timp, pentru a nu produce efecte adverse.
In raportul celor de la "Swiss Medical Board" este prezentat faptul ca aceste mamografii ar trebui revizuite, iar femeile ar trebui informate cu privire la beneficiile si efectele adverse cauzate de aceasta procedura medicala controversata.
                                                           
Din pacate, putine femei stiu adevarul despre mamografii si superficialitatea acestora. In loc sa li se spuna adevarul, femeile primesc cu totul si cu totul alte informatii. Acestea sunt incurajate sa creada ca, daca nu-si vor face mamografii din timp, isi vor pune viata in pericol. Din pacate, este destul de greu sa schimbi mentalitatea oamenilor si sa le prezinti adevarul, asa cum este.
Atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului, este evident ca si medicii sunt la fel de derutati ca si bolnavii, fiind manipulati de ceea ce apare in mass-media si de gruparile care fac bani seriosi de pe urma suferinzilor.
Cinci lucruri despre MAMOGRAFIE, pe care orice femeie ar trebui sa le stie:
1. Mamografia ar putea sa-ti ofere mai putine beneficii decat a-i crede. Intr-un studiu, cele mai multe femei intervievate au declarat ca mamografiile reduc riscul de a face cancer la san, reducand totodata si mortalitatea, prevenind aproximativ 80 de femei din 1000 ( dintre cele care au facut aceasta procedura). In realitate, mamografia poate, in cel mai bun caz, sa confere o reducere (relativa) de aproximativ 20% si sa previna doar un SINGUR caz de cancer dintr-o 1000.
2. Mamografia poate creste riscul de cancer la san in cazul femeilor purtatoare a genelor BRCA1/BRCA2. Rezultate publicate in Jurnalul Medical Englez au aratat ca femeile care sufera din pricina unei mutatii specifica a genelor denumite BRCA1/BRCA2 (Breast Cancer Type 1/2 - gena implicata in cancerul de san tip 1/tip 2) sunt vulnerabile la radiatiile emise in timpul procedurii.
Femeile purtatoare a acestei gene, care au fost expuse radiatiilor inainte de varsta de 30 de ani, sunt de doua ori mai predispuse la cancerul de san, decat restul femeilor care nu au aceasta mutatie genetica.
3. Testele pozitive "false" au devenit comune si periculoase. Faptul ca mamografiile nu sunt 100% sigure este un lucru cert. Nu putine sunt femeile care au fost suspectate de cancer, dar in realitate nu aveau asa ceva. Unde mai pui ca aceste paciente au fost nevoite sa sufere si alte interventii medicale cum ar fi biopsia sau chiar operatia, desi ele nu sufereau din pricina acestei maladii.
4. Mamografia ar putea sa fie fara efect daca ai tesuturi dense. Mai bine de 50% dintre femei au tesuturi dense la nivelul sanilor, ceea ce face ca mamografiile sa fie foarte greu de interpretat. Atat cancerul cat si tesuturile dense ale sanilor apar albe atunci cand sunt expuse razelor, fiind aproape imposibil pentru un radiolog sa puna un diagnostic.
                           
Tocmai de aceea, in unele locuri din America, precum California, Connecticut, New York, Virginia este o lege care spune clar ca tesuturile dense ale sanilor fac ca mamografia sa nu fie concludenta.
5. Exista si alte modalitati de testare. Dupa cum stii deja, exista si alte modalitati de testare, precum ecografiile, markerii tumorali, etc, dar tine minte: doar o biopsie poate confirma/infirma cancerul.
Masura taliei tale iti poate arata daca ai un risc ridicat de a face cancer la san
Este foarte important sa tii minte ca, atunci cand faci o mamografie, nu inseamna ca previi cancerul. Nici pe departe. Pentru a fi sigura de sanatatea ta, ar fi mai bine sa ai in primul rand grija de greutatea corpului tau. Asta inseamna ca trebuie sa ai "o talie sanatoasa".
Cercetatorii au analizat mai bine de 93.000 de femei suprapodenderale, care se aflau in perioada post-natala. Specialistii au mai tinut cont de sanatatea generala a acelor femei, predispozitia la cancer si masura taliei. Se pare ca femeile care au masuri mai mari ale taliei sunt mai predispuse la cancerul de san.
"Cu cat masura fustei este mai mare cu atat este mai ridicat riscul de a face cancer la san, au concluzionat cercetatorii. Daca o data la 10 ani femeile au capatatat un numar in plus la haine, arata deja ca au crescut riscul de a se imbolnavi. Cele care s-au ingrasat cu doua numere, dupa ce au intrat la perioada de menopauza au crescut cu 77% sansele de a face cancer la san".
Desigur ca masura pe care o porti la rochie nu este un punct de reper, dar se considera ca femeile obeze sau supraponderale cresc cu 60% riscul de a dezvolta cancerul la san, spre deosebire de cele care au o greutate normala.
Acest lucru se petrece deoarece celulele canceroase sunt hranite cu estrogen, un hormon produs de tesuturile grase. Asa ca, cu cat corpul tau contine mai multa grasime, cu atat va produce mai mult estrogen. De asemenea, excesul de grasime din jurul taliei tale poate fi foarte periculos.
De ce nu este bine sa ai soldurile prea "mari"
Atunci cand vorbim de femei cu soldurile mari ne referim, de fapt, la acele femei care au multe kilograme in plus.
                                       Nichiduta
Daca te afli in aceasta situatie, este bine sa stii ca esti predispusa la mai multe boli cronice, precum ar fi cele cardiovasculare. Talia si soldurile sunt un bun indicator al sensibilitatii insulinei, asa cum au aratat mai multe studii.
Ce rol are zaharul in aceasta poveste
Obezitatea creste numarul cancerului de san in multe tari dezvoltate. Si ce creste aceasta rata a obezitatii? Mai multi factori, dar zaharul este factorul cheie in acest proces. Dupa cum probabil stii deja, bauturile carbogazoase si sucurile contin cantitati uriase de zahar, iar cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca numai o astfel de bautura pe zi creste cu 27% sansele de a obez sau supraponderal. Mai mult decat atat, chiar si cei care beau ocazional sucuri au cu 15% mai multe sanse de a se ingrasa.
Asociatia americana a Bolilor de inima si de prevenire a acestora a declarat in anul 2003 ca aproximativ 183.000 de decese sunt asociate anual consumului de zahar, acestea incluzand 133.000 de decese prin diabet, 44.000 cauzate de bolile cardiace si 6000 fiind asociate cancerului.
Aproximativ 77% din mancarea pe care o gasesti in supermarketurile din America contine zahar adaugat. Asa ca nu este de mirare de ce barbatii si femeile din SUA consuma in jur de 22 de lingurite de zahar pe zi, in loc de 9 si respectiv 6, asa cum recomanda Asociatia Bolilor de Inima.
Desigur ca nimeni nu vrea sa dezvaluie adevarul din spatele cancerului, aceasta boala fiind o adevarata industrie. Asa ca, oamenii nu stiu cat de periculos este zaharul si cum poate cauza cancerul. Din pacate, cancerul de san este o adevarata afacere, iar mamografiile sunt foarte profitabile. De aceea industria vrea sa pastreze aceste tehnici barbare, chiar si cu pretul vietii oamenilor.
Cum sa eviti zaharul si alte metode de preventie a cancerului de san
Ca sa eviti cancerul de san, ai face bine sa urmezi sfaturile de mai jos, acestea te vor tine departe de astfel de boli:
                                             
1. Evita zaharul, in special fructoza si mancarurile procesate. Toate aceste zaharuri sunt periculoase pentru sanatatea ta si pot cauza cancerul. Fructoza rafinata este unul dintre cele mai periculoase ingrediente, asa ca fii sigur ca stai la distanta.

2. Optimizeaza nivelul de vitamina D. Aceasta influenteaza practic toate celulele din corp si lupta din rasputeri impotriva cancerului. Vitamina D este capabila sa intre in interiorul celulelor canceroase pentru a declansa apoptoza ( moartea celulara fiziologica). Daca ai cancer, probabil ca nivelul vitaminei D din corpul tau este intre 70-100 ng/ml.
Vitamina D sustine orice tratament impotriva cancerului si nu are efecte adverse. Desigur ca poti sa ajungi la un nivel ideal de vitamina D daca te expui la soare sau daca iei suplimente, completate de vitamina K2 si magneziu.
3. Limiteaza nivelul de proteine. Vorbim strict de proteinele animale, acestea fiind cele care pot cauza probleme serioase. Un adult nu ar trebuie sa manance mai mult de 40 - 70 de grame de proteine pe zi, adica ar trebuie sa consume cu 30% mai putine decat in momentul de fata (referire la media consumata de un american obisnuit). Femeile insarcinate pot consuma cu 25% mai multe proteine decat restul lumii.
4. Evita soia nefermentata. Acest tip de soia abunda in estrogen si fitoestrogen, cunoscuti si ca izoflavonoide. Studiile arata ca estrogenul din soia "in colaborare" cu cel uman creste riscul de a dezvolta cancerul de san, din cauza unor mutatii care se petrec in aceste cazuri.

5. Fa sport/exercitii fizice regulat. Unul dintre motivele pentru care sportul scade riscul de a face cancer este datorat faptului ca poate scade nivelul de insulina. De asemenea, se pare ca apoptoza este generata prin exercitii fizice, determinand celulele canceroase sa moara. Sportul te ajuta sa scazi nivelul de estrogen, de aceea este foarte bine sa te antrenezi, aceasta fiind o metoda de preventie a cancerului mamar.
Incearca sa nu stai jos mai mult de 3 ore pe zi si tine minte ca este recomandat sa faci 10.000 de pasi in fiecare zi.
                                                          
6. Mentine o greutate a corpului optima, sanatoasa. Acest lucru va veni de la sine odata ce vei incepe sa mananci sanatos si sa te antrenezi.
7. Bea in fiecare zi sucuri verzi (organice, daca este posibil). Acesti nutrienti lupta impotriva cancerului, asa ca ar fi bine sa le introduci in dieta ta zilnica.
8. Consuma grasimi naturale sanatoase, precum Omega 3, aceasta fiind deficitara de obicei.
9. Turmericul (curcumina). Incearca sa consumi cat mai des acest ingredient minune de origine asiatica, care te va tine departe de cancer sau poate fi un tratament adjuvant. Exista studii solide care arata ca este foarte bun in prevenirea metastazelor generate de cancerul mamar.

10. Evita alcoolul sau redu cantitatea, nu face excese.
11. Evita campurile electromagnetice, pe cat posibil.

12. Evita terapiile cu hormoni sintetici, cum ar fi cele bazate pe contraceptive. Aceste pilule contin hormoni sintetici si au fost relationate cu cancerul de san.
13. In final, evita consumul excesiv de carne, lactate si oua si compenseaza cu multe legume si fructe proaspete, care te vor tine departe de boli cronice, gratie nutrientilor si antioxidantilor pe care ii contin.
SURSA : http://suntsanatos.ro/