Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 5 mai 2015

Agrisele , o adevarata comoara pentru sanatate


Agrisul este un arbust fructifer, ce rodeste in luna iunie, dar fructele pot fi recoltate intreaga vara. Fructele agrisului sunt mici, cu forma asemanatoare cu cea a bobului de strugure, au culoarea rosie, verde sau galbuie, iar gustul lor estedulce-acrisor.
Se gasesc in regiuni deluroase, cu siguranta le-ati intâlnit in perioada de vara, la munte.

Acrisor si usor de recunoscut din punctul de vedere al aspectului, acest fruct este bogat in vitamina C si in antioxidanti. Printre cele mai importante beneficii pe care agrisele le au se numara urmatoarele:
                                               
- au un aport caloric scazut, 100 de grame de agrise continand numai 44 de calorii;

- contribuie la cresterea imunitatii, fiind bogate invitamina C, aceeasi cantitate de fructe mentionata mai sus continand 27.7 mcg din aceasta substanta, adica 46% din aportul necesar zilnic;

- contin flavone si antocianine, care te feresc de imbatranirea celulara prematura si de mutatiile pe care le pot suferi unele celule, ducand astfel la aparitia cancerului;
- aspectul sanatos si tanar al pielii, dar si acuitatea vizuala vor fi mentinute la standarde optime, gratie vitaminei A pe care agrisele o contin. Astfel, 100 de grame de fructe contin 290 IU, adica 10% din doza zilnica;
                              
- daca vei consuma agrisele ca atare, nu preparate sau deshidratate, te vei bucura nu numai de gustul lor racoritor, ci si de cele trei tipuri de vitamina B pe care ele le contin: B1, B5 si B6;

- o singura baca este o adevarata comoara, ea continand, pe langa vitamine, si minerale cum ar fi cuprul, magneziul, calciul, fosforul, manganul si potasiul;

- pentru ca sunt o sursa importanta de fibre, agrisele combat contipatia si regleaza tranzitul intestinal.

SURSA: http://bzi.ro/

                                       

Tamaia utila in cancer


Tamaia este rasina unui arbore numit boswellia sacra si este utilizata de secole intregi pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Studiile au dovedit ca aceasta distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor.
In plus, substanta face mai eficienta chimioterapia pentru a ucide celulele care, in mod normal, nu raspund la tratamentul chimioterapic. Asadar, specialistii britanici spun ca tamaia ar putea fi utila mai ales in cazurile in care cancerul se dovedeste rezistent la tratamentele clasice si ar putea, de asemenea, sa creasca speranta de viata a pacientelor in stadii avansate de cancer ovarian. 
Tamaia este probabil cel mai puternic si mai cunoscut remediu din medicina populara magica romaneasca. O cura extraordinar de buna, ce topeste chisturile pe ficat, plamani sau rinichi, este cea bazata de tamaie. 
Astfel, in prima saptamana se inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare), invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii, fiindca formeaza carii). In urmatoarele trei saptamani se procedeaza la fel, dar numai din doua in doua zile. In paralel se beau trei-patru pahare cu ceai de traista-ciobanului inaintea meselor principale si chiar intre mese in loc de apa.

http://ampress.ro/sanatate/

                                           
                                            

Ceai de ghimbir – beneficii


Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.
Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
sus

Ceai de ghimbir - Mod de preparare

Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găseşti în supermarket astfel de bucheţele de ghimbir, care nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.
Preparare: se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.
sus

Ceai de ghimbir - Substanţe active şi proprietăţi

Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu,vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant  plachetar.
sus

Ceai de ghimbir – Beneficii

Combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat după mesele îmbelşugate de Paşte este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei.
În plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, a balonării şi a indigestiei datorită substanţelor chimice din compoziţia sa, care tonifiază musculatura tractului digestiv, şi împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.
Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient în tratarea răcelilor datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte muscoasa gâtului, ajutând astfel la ameliorarea tusei, şi favorizează expectoraţia, care grăbeşte astfel procesul de vindecare. În plus, ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor.
Ceaiul de ghimbir este excelent şi pentru o bună circulaţie a sângelui, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi asubstanţelor nutritive către toate organele vitale din corp, inclusiv către penis (de unde şi efectul afrodisiac). Aminoacizii şi mineralele din rădăcina de ghimbir promovează de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.
Dacă porneşti la drum lung iar maşina sau avionul îţi provoacă rău de mişcare, ceaiul de ghimbir este soluţia ideală. O ceaşcă de ceai înainte de a te urca în maşină este perfect pentru a reduce nivelul de stres responsabil cu apariţia senzaţiei de rău de mişcare. De asemenea, gingerolul poate bloca anumiţi chemoreceptori în zona cerebrală, astfel încât este blocată senzaţia de greaţă sau vomă.
Ceaiul de ghimbir face minuni şi în ceea ce priveşte sănătatea articulaţiilor, prevenind mult temuta artrită reumatoidă. Substanţele chimice din ghimbir ţin în frâu enzimele COX-1 şi COX-2, responsabile de apariţia inflamaţiilor în organism. De asemenea, aceste substanţe pot fi utile în tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grijă însă la consumul de ghimbir în combinaţie cu medicamente non-steoridiene, deoarece există riscul crescut de sângerări şi alte efecte adverse.
Pentru persoanele care se confruntă cu afecţiunea numită picior de atlet, o boală cutanată localizată între degetele de la picioare, pot face băi cu ceai de ghimbir, care ajută la reducerea senzaţiei de mâncărime, a arsurilor şi a umflăturilor din zona respectivă.
Şi crampele menstruale îşi găsesc rezolvarea în ceaiul de ghimbir. Şi nici măcare nu trebuie să-l bei. E demonstrate ştiinţific că o compresă îmbibată în ceai de ghimbir şi aplicată pe regiunea inferioară a abdomenului poate ameliora durerile şi relaxează musculatura.
Iar dacă preferi totuşi să bei o ceaşcă de ceai de ghimbir, află că te ajută să scapi de stres şi are un excelent efect energizant, motiv pentru care nu îţi recomandăm să îl consumi seara, ci doar dimineaţa, la primele ore, pentru a face faţă cu brio tuturor sarcinilor de serviciu şi nu numai.
sus

Ceai de ghimbir – Contraindicaţii

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renaledeoarece poate agrava problemele existente.
Deşi medicina tradiţională sugerează ca femeile însărcinate să bea zilnic o ceaşcă de ceai de ghimbir în primul trimestru de sarcină (pentru a scăpa de greţurile matinale), nu există până în momentul de faţă rezultate bine argumentate care să demonstreze că nu există nici un efect advers asupra fătului. Prin urmare, gravidele care se confruntă cu greţuri matinale sunt sfătuite să consulte un medic înainte de a consuma ceai de ghimbir.
De asemenea, trebuie evitat cu orice preţ consumul în exces de ceai de ghimbir deoarece în loc să facă bine digestiei, o poate afecta şi poate da naştere unor simptome neplăcute precum sindromul de gură uscată, diaree, greaţă sau arsuri în capul pieptului, precum şi hiperaciditate gastrică.
Mare atenţie în cazul diabeticilor deoarece ghimbirul consumat în exces poare reduce drastic nivelul de zahâr din sânge cauzând hipoglicemie.
Iar dacă urmaţi un tratament medicamentos cu analgezice - precum aspirina sau ibuprofenul - sau antihipertensive, evitaţi ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arterială şi poate cauza palpitaţii, dar şi sângerări neobişnuite.
De asemenea, evitaţi să consumaţi ceai de ghimbir o perioadă dacă urmaţi să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale. Se pare că substanţele din această plantă interferează cu cele din cadrul unei anestezii generale şi astfel este anulat efectul dorit. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă încetarea administrării de ghimbir, sub orice formă, cu cel puţin o săptămână înainte de o intervenţie chirurgicală.
SURSA : http://www.csid.ro/health/

duminică, 3 mai 2015

Beneficiile fructului de corn


Fructe de pădure prietenoase, mici şi năstruşnice, coarnele au culoare roşie, liliachie, galbenă sau albicioasă, gust dulce-acrişor şi multiple beneficii pentru sănătate.
Fitoterapeuţii recomandă consumul coarnelor în stare proaspătă sau sub formă de decoct. Folosite ca adjuvant, ceaiul de corn, preparatul macerat şi tinctura se folosesc în tratarea diareilor, a enteritei şi a enterocolitei.
Compare hotel prices and find the best deal - www.hotelscombined.com
Având proprietăţi hemostatice, coarnele sunt eficiente în hemoragii nazale şi combat stările febrile cauzate de gripă şi răceală.
Coarnele conţin: apă, calciu, zaharuri, acizi, tanini, substanţe pectice, proteice, celuloză, săruri minerale, provitamina A, vitaminele B1, E2, PP şi C. În bioterapie, se folosesc fructele, frunzele şi scoarţa tulpinii de corn.
Decoctul din scoarţa tulpinii de corn se foloseşte la tratarea dermatozei, iar tinctura din frunze, scoarţă şi fructe de corn este indicată în tratamentul rectocolitei ulcero-hemoragice.
Extern, sub formă de comprese şi băi locale, coarnele sunt benefice împotriva hemoroizilor, a eczemelor şi a ascaridiozei.
Din coarne se prepara dulceaţă, sirop, marmeladă, pastă şi peltea. Coarnele se mai folosesc la extragerea de pectină şi la prepararea băuturii alcoolice numite comată. Datorită acidităţii pronunţate, fructele se consuma mai mult uscate, în cuptor sau la soare.
SURSA : http://www.sursazilei.ro/
                                                        

sâmbătă, 2 mai 2015

Cauzele Alzheimerului si dementei


Ce este de obicei clasificat Alzheimer? Alzheimer nu este o boala specifica, ci mai degrabă un set de simptome. Exista multe "cauze radacina/de baza" diferite ale setului de simptome cunoscut sub numele de "Alzheimer."

                                       

  Unele dintre elementele care sunt cunoscute de a provoca Alzheimer includ:

1) cantități masive de microbi din organism.
Microbii elimina toxine și aceste toxine (produse reziduale ale microbilor) sunt extrem de acide și interfereaza cu semnalizarea (interneuronala) de pe creier, provocând "ceață pe creier / brain fog"
2) Metale grele (de exemplu, mercur si altele),
3) Alte metale (de exemplu aluminiu).
4) atacuri cerebrale ( stiute sau nestiute),
5) radicalii liberi ( stres oxidativ),
6) Boala Lyme (frecvent diagnostica gresit ca scleroza in placi/multipla )
7) hipertensiunea
8) Microbii și paraziți din organe, care slăbesc sistemul imunitar,
9) droguri ilegale,
10) Unele medicamente prescrise ( farma),
11) Lipsa de oxigen. Odata ce imbatranim, mai puțin oxigen este absorbit, deși, în multe cazuri, problema nu este o lipsa de oxigen, ci toxinele secretate de microbi (vezi # 1),
12) Dieta, care este bogata in grasimi rele (de exemplu, acizi grași trans) si saraca in grasimi bune (de exemplu, omega-3). Aceasta include ingerarea unor tipuri de grăsimi (de exemplu, grăsimi saturate, hidrogenate sau partial hidrogenate) frecvent (consumul frecvent de grasimi animale, margarina vegetala si uleiuri vegetale hidrogenate(chiar si partial), unt de arahide,etc)


                


13) Aspartam, glutamatul monosodic, HVP, cisteină și alte "excitotoxine"(care distrug celulele creierului),
14) Lipsa de magneziu și alte minerale / vitamine / enzime/ nutrienti esentiale(i),

Din păcate, medicina alopata, in incercarea lor continua să vândă droguri și de a obține averi, foarte rar face orice efort pentru a găsi "cauza rădăcină" a bolii Alzheimer. Medicina alopata ''trateaza'' tipic doar simptomele vizuale ale bolii, și, rareori, "sapă mai adânc de atât".
Metale grele, cum ar fi mercurul (surse sunt amalgamul dentar, consumul de cantități mari de pește oceanic, vaccinări, etc),  plumbul (găsit în ciocolată, printre altele) și alte metale grele care pot veni de la apa de izvor/nefiltrata, de exemplu, poate fi o cauza de boli ale creierului precum  Alzheimer, dementa si poate si Parkinson .
Aluminiu (care poate fi introdus si de vaccinări sau din alte surse precum vase gatit/folie aluminu ), nu este departe de metale grele.
 Din toate aceste lucruri important este că nu este suficient oxigen si nici suficiente grasimi bune ce intra in creier ci prea multe lucruri nocive ajung in creier.
Sau altceva interferează cu semnalizarea (interneuronala) a creierului.
Atunci când creierul beneficiaza de  o multime de oxigen, și nu blochează nimic semnalizarea creierului, mintea este limpede și ascuțita.
Este atunci când lucruri cum ar fi enumerate mai sus, sau droguri ilegale, . blocheaza oricare dintre aceste două lucruri apar probleme majore.
                        

Optiuni/ Suplimentele care ar putea fi /ar trebui luate zilnic

Aceasta este o listă de suplimente zilnice pentru atunci când memoria este o problemă.
1) Orice apa minerala curata(lipsita de contaminanti dar cu minerale benefice/necesare organismului - NU Osmoza Inversa,NU apa distilata ,etc ), creierul are nevoie de minerale
2) 2 ouă pe zi (creierului ii trebuie colesterol -a se citi Dr. Mercola, etc.)
3) Turmeric (dovedit a regenera celulele creierului)
4) suc de struguri inchis colorati (BIO sau BINE SPALATI si CLATITI in VAS cu apa CURATA/ FILTRATA)
5) MSM / LIPH (creierul are nevoie de MSM !!), LIPH ucide microbii 
6) MSM / vitamina C , creierul are nevoie, de asemenea, vitamina C(vitamina responsabila cu respiratia celulara ;sa fie impreuna cu BIOFLAVONOIDE)  
7) Vitamina D(in special din expunerea la soare), vezi mai jos
8) "Produs Secret" 
                                       vonmag.ro

"Secret" este un anti-oxidant superb care activeaza enzimele SOD in interiorul celulelor. Nu pot menționa numele acestuia, astfel că va trebui să meargeti la un alt site, care este protejată prin parolă, pentru a afla mai multe despre aceasta:
Utilizator = no
Parola = link
http://www.natural-product.info/Product01/Product01.html
(exact 2 pilule pe zi conform cancertutor.com -uitati-va la ce contine si inlocuiti cu ingrediente naturale din alte surse in dozele adecvate daca nu se paote obtine acest produs )
9) Suplimente de iod (de exemplu potasiu iod, alge marin Kelp-atentie sa fie sursa bio, farmaemtale grele )
10) Supliment de OMEGA 3 ( nucifere ,samburi si seminte, ulei de in , ulei de ficat COD si de KRILL (dovedite în studii - atentie sa nu contina metale grele aceste suplimente oceanice) )
11) Argintul Coloidal sau alte lucruri care ucid microbii din sânge
12) supliment de magneziu (de exemplu, supliment calciu / magneziu / zinc)
13) picolinat de crom
14) ulei de cocos (de calitate sau nuca de cocos intreaga-ieftina si aduce multe alte beneficii) și suplimente de zinc
15) Vitamina B1 (tiamina)
16) Vitamina B2 (riboflavina)
17) Vitamina B3 (niacina / niacinamide)
18) Vitamina B12 (vitamina cheie)
19) Bacopa (planta de probleme de memorie)
21) Ginkgo Biloba (planta de probleme de memorie)
22) transfer point (pentru sistemul imunitar sau alt supliment imunitar precum ciuperci imuno, terapii ozon/apa ionizata alcalina(bune si pentru oxigenare), aparate electromedicale precum Bob Beck, regulatori imunitari gen 714X, etc -

Oprirea daunelor

Desigur dieta este esențială pentru a face față cu Alzheimer. Aspartam, MSG, proteine ​​vegetale hidrolizate (HVP), cisteina și altele, trebuie neapărat să fie eliminate din dieta unei persoane cu Alzheimer.
                                            vonmag.ro


De asemenea, toate oalele și tigăile si foliile si ambalajele bauturi din aluminiu ar trebui să fie eliminate Toate cutiile din aluminiu trebuie îndepărtate. Tot plasticul ar trebui îndepărtat (Notă:. La partea de jos a tuturor containerelor din plastic este un triunghi cu un număr în ea - nici un om ar trebui să consume un produs dintr-o sticlă de plastic cu un număr de 3 sau mai mare Doar un 1 sau 2 sunt mai sănătoși. Dacă nu există triunghi cu un număr, nu-l folositi!)
Sau optati pentru un filtru de apa
De asemenea, după cum sa menționat mai sus, drojdiile  și ciupercile ar trebui omorate prin diverse suplimente. Acest lucru este foarte important și vor functiona  în colaborare cu eliminarea tuturor zahărurilor si făinurilor și produselor lactate, practic, toate alimentele rafinate !!

Mai mult aici :
                                            vonmag.ro

Efectele benefice ale drojdiei de bere


Toti stim ca painea noastra „cea de toate zilele” dospeste cu ajutorul drojdiei de bere; nu multi stiu, insa, ca drojdia de bere este si un complex de vitamine, adjuvant in boli diverse, revitalizant, care ajuta in dietele de slabire si este folosita pentru tratamente cosmetice; drojdia de bere ne poate ajuta sa preintampinam imbatranirea prematura, ne ajuta in afectiuni ale organelor interne si intarirea organismului, dar si sa avem un ten curat si luminos, noteaza obiectiv.info. Efectele benefice ale drojdiei de bere au fost cunoscute inca din antichitate, cand era folosita la prepararea bauturilor, dar si ca remediu in diferite afectiuni. Astazi, ea este folosita in nenumarate afectiuni si in diferite modalitati. Dar sa vedem ce contine drojdia de bere si de ce credem ca este un „aliment miraculos”.
Ce conţine drojdia de bere
Drojdia de bere are in alcatuire 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine. Ea contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H si E (biotina), enzime, saruri minerale cu continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor (12%) ; mai contine lipide (5-10%), glucide si anumite oligoelemente, ca seleniu si crom.
La ce ajuta acestea
Drojdia de bere este considerata o „fabrica” de vitamine si vom vedea acum la ce folosesc acestea. Vitamina B1 combate tulburarile digestive, cardiace, nevralgia si oboseala. Vitamina B2 este utila in combaterea eczemelor si a imbatranirii pielii ; vitamina B3 ajuta la echilibrarea sistemului nervos; vitamina B5 este stimulent al glandelor corticosuprarenale, este remediu in stres si mareste rezistenta organismului la infectii; vitamina B7 neutralizeaza colesterolul, previne caderea parului si este indicata in obezitate; vitamina B8 foloseste la reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor; B9 are efect antianemic si mentine echilibrul hormonal; vitamina B12 actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, amelioreaza cefaleele si contribuie la mentinerea echilibrului hormonal; vitamina B15 amelioreaza oxigenarea tisulara, este remediu-minune impotriva imbatranirii si ajuta la dezintoxicarea ficatului. Alte vitamine continute de drojdia de bere, care ajuta organismului uman, sunt : vitamina K intervine in procesul de coagulare a sangelui si contribuie la formarea osoasa, este factor esential in procesele de mineralizare, ajuta la fixarea calciului. Vitamina E mareste rezistenta la infectii, intervine in procesele metabolice si functiile tesuturilor, organelor si sistemelor (organele de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos si ajuta procesul de crestere si de coagulare). Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile aduse de banala drojdie de bere.
Cum o folosim
Pentru inceput sa spunem ca drojdia de bere nu are nicio contraindicatie ; doar persoanele alergice la acest produs trebuie sa o evite. Cura cu drojdie de bere poate dura 2 saptamani, timp in care se iau 2-3 lingurite de drojdie zilnic, intre mese; cura poate fi reluata dupa o luna. Drojdia de bere se poate folosi astfel : drojdia de bere proaspata, pe care o gasim la magazinele alimentare, o lingurita de drojdie amestecata cu o lingurita de miere, de 3 ori/zi intre mese; drojdia de bere uscata, doar in lipsa celei proaspete, se dizolva 2 lingurite de drojdie uscata in 1/2 litru de suc proaspat de morcov, se ia din amestec de 3 ori/zi intre mese; tabletele de drojdie pe care le gasiti in farmacii, se administreaza conform prospectului.

SURSA : http://ampress.ro/sanatate/
                             

O glanda contra cancerului - Timusul

Cufarul Naturii

S-a descoperit remediul cancerului?

Medicul veterinar suedez Elis Sandberg realiza acum patru decenii un experiment senzational. El demonstra in anii 1950 eficacitate antitumorala a unui extract de timus, injectat de el direct in circulatia venoasa si imediat dupa aceea, in tesutul muscular al unei vaci diagnosticate cu limfo-sarcom diseminat.

In doar cateva zile, apetitul animalului revenea la normal, si prin repetarea dozei, masele de tesut tumoral se resorbeau, asa incat, dupa ani de zile de la acest experiment, autopsia nu mai evidentia nici o urma a tumorii.

Cazul a fost publicat la acea vreme in presa medicala, dar faptul ca un "simplu" veterinar ar fi descoperitorul mult cautatului remediu pentru teribila maladie, nu a parut credibil si nu a fost sustinut de colegii sai.

Din 1910 se faceau experiente cu extract de timus

Cercetari asupra timusului se efectuau dinainte de a fi revelata reusita acestei experiente. Dr.Kitinger realiza inca din 1929 extracte de timus pentru a trata cancerul. Si cu mult inaintea sa, in 1910, japonezul Takaki utilizase si el extractul de timus in vindecarea tumorilor.

Dr. Sandberg a avut un avantaj enorm fata de doctorii de medicina umana, pentru ca era veterinar. Timusul bovinelor este mult mai voluminos decat cel al omului si poate fi procurat mult mai usor.

La omul adult, timusul cantareste cca. 2 grame. El este situat la 20 centimetri sub marul lui Adam, inapoia sternului si in fata esofagului. Chiar si cele mai recente lucrari de anatomie contin insuficiente informatii cu privire la timus. Glanda are un rol important in crestere, timusul nou-nascutului cantareste intre 12-20 grame (1/175 din greutatea sa), atingand maximum la sfarsitul pubertatii (35 gr.), iar ablatia sa la nastere produce nanismul (piticismul).

Dupa ce se incheie procesul cresterii, glanda se atrofiaza. "Oficial" este decretat faptul ca timusul nu ar juca nici un rol notabil. Asadar, de ce unii medici au facut "o preocupare" pentru aceasta glanda insignifianta, care, dupa toate aparentele, "nu serveste la nimic"?

Investigatii in sistemul imunitar

                                             

Aceasta minuscula glanda "inutila" fabrica numerosi hormoni. De asemenea, cercetarile au evidentiat faptul ca timusul regleaza aparitia limfocitelor T, "politia sanitara" a corpului, care formeaza celulele ucigase. Reamintim ca atat cancerul, cat si maladia SIDA actioneaza asupra organismului, prin distrugerea sistemului imunitar. Iar aceasta plaga a sfarsitului de mileniu, SIDA, este un virus care distruge limfocitele T, deschizand toate "portile fortaretei umane" fata de infectiile cele mai grave.

Dr. Sandberg, ca veterinar, nu avea dreptul sa foloseasca extractul de timus asupra oamenilor. Insa un prieten al sau, medic, a injectat extractul intravenos la bolnavi de leucemie, si actiunea a dat rezultate excelente.

Evenimentele si-au gasit ecou si in Germania, unde dr. Pesic, din Habsburg, crea in 1975 o "Fundatie internationala de cercetari asupra timusului", in care activau mai mult de 100 de medici. Gratie acestor investigatii se stie acum faptul ca limfocitele T supravietuiesc in corp si se transforma in celule Killer. Extractul de timus (THX) le stimuleaza la maximum, producand o substanta citotoxica - limfotoxina - capabila sa dizolve tumorile. Mai mult de 100.000 de pacienti au fost tratati astfel, cu rezultate excelente, si fara efecte secundare negative.
       
"Ecuatia" apararii contra infectiilor

Fiinta umana este o unitate psihofiziologica, in care totul se leaga. Glandele endocrine formeaza un sistem complet, complementar, sinergic, in care se evidentiaza o corespondenta foarte speciala intre suprarenale si timus.

Efectele stresului asupra glandelor suprarenale este binecunoscut si se stie ca secretarea adrenalinei permite mobilizarea mecanismelor de aparare ale organismului pentru a lupta contra agresiunilor. Daca anxietatea si stresul devin permanente, se poate ajunge la o epuizare a suprarenalelor si la scaderea corespunzatoare a functiilor timusului. In fapt, daca intregul sistem endocrin este perturbat de stres, are loc slabirea autoapararii organismului.

De altfel, din punct de vedere imunitar, la nou-nascuti, timusul produce initial limfocitele sanguine, care, dupa cateva zile, emigreaza in maduva osoasa si in splina (un alt organ considerat neimportant). De aici, incepe o productie constanta, care ramane subordonata timusului, care este astfel "directorul general" al sistemului nostru imunitar. Timusul este cel care, in caz de necesitate (agresiuni bacteriene), mobileaza limfocitele si le stimuleaza sa produca anticorpi specifici contra bacteriilor, virusurilor si agentilor cancerigeni.

Ecuatia acestei inlantuiri este simpla: fara timus = limfocite lipsa = anticorpi absenti = lipsa apararii contra infectiilor.

                                                 


Terapia clasica este o modalitate curativa agresiva
      
Utilizarea extractelor de timus a fost realizata in urmatoarele domenii:
- geriatrie, unde a actionat ca agent de reintinerire
- unele boli cronice
- tumori maligne
- pacienti stresati.

Enumeram cateva din afectiunile tratate cu rezultate remarcabile: bronsitele cronice, alergiile, diabetul zaharat, reumatismul, poliartrite, lupus eritematos, afecsiunile discurilor intervertebrale, angina pectorala, hipertensiunea arteriala, tulburari circulatorii, arterioscleroza, psoriazis, boli ale ficatului, paradontoza, cataracta si multe forme de cancer. Singura contraindicatie este sarcina, aceasta terapie putand produce avorturi.

Desigur, modalitatea de tratament a unei afectiuni este optionala. Fiecare persoana afectata trebuie sa decida ea singura daca se supune sau nu tratamentului clasic, fiind o terapie curativa foarte agresiva.

Tonifierea timusului pe cale naturala

Fiecare este interesat, chiar si daca nu in mod direct, de posibilitatea vindecarii cancerului. Astfel, prin tonifierea acestei pretioase glande, timusul, ne putem redobandi sanatatea.

Dar tonifierea acestei glande nu pare usor de realizat. In fapt, timusul este minuscul pe de o parte, si pe de alta parte inaccesibil din exterior, fiind protejat de stern.

Exista doua posibilitati pentru a-l stimula: una prin interiorul toracelui, alta prin tonifierea suprarenalelor, pentru ca exista o corespondenta intre acestea si timus. Sa abordam prima optiune si sa vedem prin ce exercitiu fizic putem realiza acest lucru.

Acest exercitiu fizic este pozitia "Lumanarii", pe care, multi dintre noi, am invatat-o inca de la gradinita. Intinsi pe spate, ridicam picioarele in pozitie verticala, sprijinindu-ne spatele cu mainile.

Presiunea barbiei asupra sternului comprima glanda tiroida si o tonifica, aceasta fiind o veriga importanta in lantul sistemului endocrin. Executia pozitiei lumanarii determina un aflux sanguin sporit in lobii pulmonari superiori, adica in regiunea claviculara, si asigura o irigatie mai buna a acestei zone.

In timp ce o realizam, putem folosi puterea mentala a vizualizarii interioare. Se stie ca respiratia, forta vitala, urmeaza comenzile mentalului. Daca ne dirijam gandirea catre un organ oarecare, forta vitala va urma traseul vizualizat mintal, si in consecinta, circulatia sanguina prin acel organ se va ameliora.

Asezati in pozitia lumanarii, respirati cat mai lent si mai profund, inspiratia si expiratia sunt egale. In plus, aerul este franat prin contractia glotei, ceea ce va face ca sa auzim un zgomot usor la trecerea aerului. Franarea modifica presiunea intratoracica astfel: la patrunderea aerului depresiunea intratoracica creste, iar la iesirea lui, presiunea intratoracica se va mari. Aceste modificari de presiune actioneaza asupra timusului ca un veritabil masaj respirator, dulce, bland dar eficace.

                                                   vonmag.ro

Pentru a intensifica fluxul fortei vitale, ne concentram in regiunea timusului, deci in spatele sternului, la nivelul barbiei, care preseaza pe piept. Intreaga atentie este focalizata in aceasta zona, la fel si suflul. Este dificil sa simtim glanda la nivel fizic, dar acest lucru nu este atat de important, deoarece prin aceasta tehnica, intreaga zona este vitalizata, inclusiv timusul.

Un alt exercitiu este cel in care ne asezam pe spate, ridicam picioarele ca la lumanare, dar le ducem in continuare spre cap, pana atingem cu degetele de la picioare solul. Barbia preseaza, de asemenea, sternul. Totusi, afluxul de sange sub actiunea gravitatii este mult mai redus in raport cu pozitia lumanarii.

Exercitiile fizice si tehnicile de respiratie

A doua optiune este cea in care putem influenta timusul in mod indirect, prin tonifierea suprarenalelor. Tonifierea le hraneste, normalizeaza activitatea si intensifica circulatia in suprarenale si rinichi.

Posturile care genereaza efecte deosebite in acest sens sunt: "Balansoarul" (intinsi pe burta, ne prindem de picioare cu mainile si ne balansam in fata si in spate) si pozitia "Cobrei" (intinsi pe burta ne sprijinim in maini, radicand partea superioara a trunchiului, capul se va lasa usor pe spate).

Exercitiile de respiratie constienta sunt cele care actioneaza asupra plamanilor, inimii, toracelui, si implicit, asupra timusului.

SURSA : http://www.armonianaturii.ro/