Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 14 decembrie 2022

Pizza cu blat din faina integrala, low gluten

 




Azi îți propunem o rețetă de pizza din făină integrală, cu mult mai puțin gluten, fara drojdie, ușor de preparat, delicioasa și sănătoasă, vegetariană sau vegană, fără lactoză.

Gustul de pizza cu blat din faina integrala este foarte aromat iar blatul este subțire și crocant. 

Dar și mai important, faina integrala este bogata in fibre, in minerale și vitamine.

Pizza propusă de noi este ușor de digerat și foarte nutritiva fiind adorata de cei mici.

Ingredientele toppingului care se pune pe pizza poți să le alegi un funcție de preferințe, astfel poți opta pentru o pizza vegetariana, vegană sau una care conține și carne.

Pizza este un preparat le care îl adoră toate familia însă variantele din comert sau cele propuse de pizzerii sunt dezechilibrate nutrițional și conțin foarte mult gluten. De aceea, pentru copii dar și pentru cei mari va propunem o varianta sănătoasă dar și foarte gustoasă.

Chiar daca nu te știi cu o intoleranță la gluten, tot este bine sa consumi cat mai puțin gluten deoarece acesta are efect proinflamator ai poate dezechilbra sănătatea colonului.

Pizza fara gluten

Nu am ales o varianta de pizza 100% fara gluten pentru că mixurile de faina fara gluten sunt foarte bogate in amidon și în afara faptului că nu au gluten, tot dezechilibrate nutrițional sunt.

La secțiunea ingrediente o să-ți spun exact ce opțiuni ai dacă îți dorești să prepari o pizza 100% fără gluten.

Reteta blat integral pizza – ingrediente:

Ingrediente topping pizza sănătoasă

  • Sos de roșii (cat mai gros, cu un conținut cat mai mic de apă)
  • Ardei, ceapa roșie
  • Ciuperci
  • Masline bio
  • Oregano
  • Mozzarella sau mozzarella vegană (Pentru vegani dar și pentru cei cu intoleranță la lactoză)
  • Ton, ton vegan sau șuncă (pizza din imagine este fără carne sau pește dar dacă se dorește neapărat se poate adăuga) – combinația de carne cu făină, chiar și ea integrală nu este una optimă putând fi indigestă
  • Etc. – ingredientele folosite pot fi variate in funcție de preferințe

Mod de preparare pizza integrală, low gluten

Modul de preparare este unul foarte simplu, nu necesită experiență, doar puțină îndemânare. Respectă întocmai pașii de mai jos și nu vei da gres:

  • Se amesteca făinurile
  • Separat se amestecă apa, uleiul și sarea cat se poate de bine
  • Se adaugă peste făinuri și se amestecă
  • Se frământa pana se omogenizează
  • Aluatul trebuie să aibă o consistență medie, foarte puțin lipicios
  • Se lasa sa stea 10min

 

  • Se mai frământă puțin
  • Se împarte în 2 pentru tavi dreptunghiulare de cuptor sau in 3 pentru tavi rotunde de pizza
  • Se întinde cât se poate cu sucitorul

 

  • Se unge tava cu ulei de măsline extra virgin sau cu ulei de cocos
  • Se pune aluatul în tavă și se mai întinde cu degetele astfel încât tot fundul tăvii sa fie acoperot

 

  • Se pune sos de roșii și se întinde pe tot blatul
  • Se adaugă restul ingredientelor
  • La final se presară mozzarella

 

  • Se încinge cuptorul la 210 grade C, caldura doar de jos și ventilație
  • Se pune pizza in cuptor cât mai jos
  • Se lasă timp de 13-15 minute până când mozzarella se vede că este rumenită

 

  • După ce se scoate din cuptor, se lasă să stea 2-3 minute și apoi se taie și se servește.

Si ultima recomandare importanta:

serveste pizza alaturi de o salata mare de cruditati!


Ingredientele colorate in verde ( pentru comanda dati click pe ele) sau le puteti comanda click aici 

Video cu aceasta reteta - https://youtu.be/Opv8gu1Ccd4

Poate va place si :
Reteta salata (gen salata de boeuf) cu maioneza vegetala

Reteta salata (gen salata de boeuf) cu maioneza vegetala




Salata de boeuf, reteta originala, contine o combinatie greu digerabila si, mai ales in combinatie cu restul preparatelor de sarbatori, poate crea o indigestie. Asadar daca doresti o alternativa sanatoasa sau esti vegan si ti-e pofta de o salata de beuf, iata ce iti propunem:

Salata sanatoasa de legume, gen salata de boeuf, 

cu maioneza vegetala

  • cartofi fierti in coaja
  • morcovi fierti
  • castraveti murati (in saramura)
  • ciuperci fierte
  • mazare fiarta (din congelator sau de la borcan dar fara zahar)
  • maioneza vegetala
  • mustar BIO fara zahar

primele 4 ingrediente se toaca, apoi se amesteca impreuna cu mazarea, cu condimente dupa gust, cu mustar BIO fara zahar si cu maioneza vegetala


Reteta de maioneza vegetala:


  Iti dorim pofta buna si succes la alegeri sanatoase!

Gasiti reteta si aici : https://youtu.be/2dDZXO1nv1U

Turta dulce fara zahar- reteta sanatoasa


marți, 13 decembrie 2022

Turta dulce fara zahar- reteta sanatoasa

 




Aroma Craciunului din copilarie are mereu gust de turta dulce. Ce variante avem insa pentru o prepara o turta dulce sanatoasa si hranitoare? O varianta de turta dulce fara zahar si cu mai putin gluten.

Reteta de turta dulce, din faina integrala, fara: 

zahar, unt, lapte si oua

Iti venim noi in ajutor si iti oferim o reteta si delicioasa si sanatoasa, care pastreaza gustul Craciunului dar nu iti afecteaza sanatatea.

Ingrediente turta dulce fara zahar:

Mod de preparare turta dulce vegana:

  • primele 11 ingrediente se pun intr-un vas si se amesteca
  • urmatoarele 3 ingrediente se pun in blender si se mixeaza
  • se toarna lichidul din blender peste masa fainoasa si se framanta
  • veti obtine un aluat care se poate intinde cu facaletul si din care se pot face forme
  • daca aluatul e prea moale, mai puneti faina, daca aluatul este prea tare mai puneti niste lapte de soia.
  • formele se pun la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.
  • dupa ce se racesc se pot unge cu miere pentru luciu
  • Pofta buna la alternative sanatoase!
  • Comanda ingredientele click aici sau pe ingredientele cu verde
  • Paine integrala de casa - reteta sanatoasa

Paine integrala de casa - reteta sanatoasa

 


 



Tii minte mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor? 

Ti s-a facut si pofta deja? 

Consumul de piine alba din comert ar trebui sa fie cat    mai redus deoarece contine o cantitate mare de gluten si foarte multi aditivi alimentari. Poti insa sa-ti prepari acasa, o paine sanatoasa, cu mult mai putin gluten si cu ingrediente simple alese de tine. Este chiar simplu sa-ti prepari o paine de casa integrala.

Reteta de paine integrala de casa

Preparare paine integrala de casa:

  • intr-un vas mai mare se dizolva drojdia in putina apa calduta si un pic de sare,
  • se adauga restul de apa si treptat faina , semintele, apoi se framanta;
  • framantarea se face prin aplicarea de presiuni puternice cu pumnul in coca iar apoi se aduna coca si se apasa energic cu podul palmei;
  • se framanta aproximativ 10 minute;
  • semnul ca a fost suficient framantata este ca se dezlipeste de vasul in care a stat si de maini;
  • se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul;
  • se pregatesc 2 tavi de cozonac in care se pune hartie de copt;
  • se umplu tavile cu aluat cam ½ din inaltimea tavii;
  • se pun intr-un loc cald (pe calorifer) acoperite cu un prosop de bucatarie;
  • se lasa 30-60 de minute pana cand aluatul depaseste putin inaltimea tavii;
  • se pun in cuptorul incins pentru 45-60 de minute (se recomanda sa se intoarca tavile dupa 20 de minute);
  • se scot din cuptor si se invelesc bine in prosoape si eventual cu o folie sau punga peste prosoape;
  • se serveste dupa minim 10 minute
Ce zici, incerci reteta de paine integrala de casa mai sus?
Comanda ingredientele ,click  aici

Cozonac vegan, cu nuca sau mac - reteta sanatoasa

 



   
Ultima postare - Prima farmacie naturopata

Cozonacul este un preparat traditional pentru diverse sarbatori si evenimente de peste an. Cum ar fi insa sa il adaptam ca sa ajungem la o reteta mai simpla si mai sanatoasa. Sau poate iti este pofta de cozonac de post si e nevoie sa-l prepari fara oua si lapte.

Reteta cozonac sau bagli de post, fara zaha     

O reteta simpla la care, daca respecti exact pasii, nu ai nici nevoie de experienta in bucatarie.

Ingrediente baigli sau cozonac integral:

Aluatul de baigli – cozonac:Umplutura de cozonac:
  • 1 miezul de la o pastaie de vanilie (sau 1/2 lingurita de pulbere)
  • 4 linguri xilitol (sau alt indulcitor natural) – pentru umplutura
  • 400g nuca macinata sau mac sau orice alta umplutura iti doresti

Preparare cozonac sau baigli fara zahar:

  • primele 6 ingrediente se amesteca si se face un aluat de consistenta moale
  • se intind foi care se umplu cu amestecul facut din vanilie, nuca si xilitol
  • se ruleaza ca un cozonac si se pun la cuptor timp de aprox 30minla 200°C.
  • in loc de nuca se poate utiliza si mac, susan negru, migdale, stafide, cacao, etc.
Observatii importante:
  • Daca doriti sa preparati cozonac – impartiti aluatul in 2, vor iesi 2 cozonaci
  • Daca doriti sa preparati baigli – impartiti aluatul in 4 si intindeti foi mai subtiri

Este simplu si delicios, merita sa incerci!
Ingredientele : faina spelta integrala
                                          ulei de cocos
                                           lapte de orez
                                            xilitol  sau indulcitor natural
                                        vanilie
Le puteti comanda pe site sau click pe ingredientele (culoare verde) de mai sus
Grabiti-va , comandati ingredientele, click :aici  

Prima farmacie naturopata

                                 minuneanaturii.ro/




Minunea Naturii - https://bit.ly/3EViM6K - este prima farmacie naturopata din Romania, un concept care include tot ceea ce este nevoie pentru un stil de viata sanatos: - suplimente nutritive si remedii naturale - ceaiuri, tincturi, gemoderivate, etc - suplimente lipozomale - alimente integrale si BIO - produse fara gluten - produse fara zahar pentru bebelusi si nu numai - cosmetice naturale - detergenti ecologici - Exista o varietate foarte mare de produse (in jur de 30.000) pentru toate gusturile si preferintele.
PACHETE TERAPEUTICE CU EFICIENTA TESTATA - Livram produse din stoc si stocul acestora este transparent fata de client fiind vizibil pe site - Livram comenzile in medie in 2,5 zile si exista o rata foarte mica de refuz sau de retur - Avem 8 ani vechime in domeniu si ne-am respectat mereu promisiunile fata de parteneri
Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific - Avem o politica de preturi corecta cu mai multe avantaje pentru client: discount-uri surpriza la finalizarea comenzi, oferte lunare, transport gratuit

luni, 12 decembrie 2022

Cătina ca plantă medicinală

 



Dar ce are Cătina atât de valoros încât a devenit subiectul atâtor legende și uimitoare povestiri din lumea întreagă? Ceea ce cu multă vreme în urmă nu se cunoștea, atribuindu-se astfel Cătinei puteri paranormale, acum știinta a lămurit multe dintre secretele ei. De curând s-a descoperit faptul ca fructele de Cătina sunt bogate în vitamina C, A, că sunt sursă rară de Omega-7, complexul de vitamine B (B1, B2, B6 si B9), dar si vitaminele E, K, P si F. De asemenea, Cătina conține și microelemente precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu,  acizi grasi poli-nesaturații, carotenoide, beta caroten.



Primele utilizări tămăduitoare ale Cătinei datează de pe vremea Chinei Imperiale, in care străvechii doctori chinezi, folosind pentru remedii, diverse rețete de ceaiuri, făceau tratamente cu vindecări miraculoase în anumite boli.

In România, Cătina se poate găsi în zonele zonele subcarpatice din Ardeal, Moldova,  Muntenia dar și în zona Delta Dunării, fiind supranumită și „Gingsenul românesc” recunoscute fiindu-i proprietățile sale regenerative și protectoare privind procesele îmbătrânirii, ajutând uimitor la încetinirea procesului de imbătrânire, proprietate nemaipomenita care se datoreaza numeroșilor antioxidanti pe care ii contine Cătina.



Cătina are efect imunostimulator, vitaminizant, depurativ, antioxidant, antiiflamator, cicatrizant, emolient și citoprotector ( apără celulele organismului de tot ce este toxic și nociv, contribuind astfel la menținerrea stării de sănătate a organismului)

Din punct de vedere al Energeticii Viului, Cătina rezonează cu centrul energetic Manipura (Chakra ombilicală) având rolul de activare și menținere în parametri normali a Focului Sacru (Agnus), reglând și controland energiile subtile ale focului, mai pe românește: întreținerea functionării normale a Metabolismului Bazal și al arderilor din organism. (la figurativ: întreținerea „Jăraticului”)


Catina, ginseng-ul romanesc