Video : https://youtu.be/avmDl3L4b-A
O colectie de sfaturi pentru sanatatea prietenilor si nu numai, retete si cele mai noi indrumari pentru sanatatea noastra. Sanatatea este mai buna decit toate.Suplimente sau tratamente naturale pentru echilibrarea organismului. Magazine online unde gasiti o gama larga de produse din gama #electrocasnice, #electronice, IT, #cosmetice, suplimente, auto, bijuterii, casa, gradina, carti, jucarii, fashion, sport.
Populația, în ansamblul ei, este din ce în ce mai bolnavă iar printre primele cele mai importante acțiuni pe care ar fi bine să le întreprindă fiecare persoană sunt eliminarea zahărului, a glutenului și a lactatelor din alimentație!
În plus sunt multe alte efecte nocive pe care acestea le au pentru sănătate, o să le enumerăm doar pe cele mai importante:
Există tot mai mulți adepți ai alimentației vegetarieni și vegane, însă a elimina carnea fără să elimini cele 3 de mai sus nu te va aduce mult mai aproape de sănătate!
Video : https://youtu.be/avmDl3L4b-A
Bucuroși să te știm sănătos,
Poate cunosti si unele din beneficiile malaiului in alimentatie dar varianta clasica de mamaliga nu iti starneste interesul? In ce retete mai folosesti faina de malai astfel incat sa beneficiezi de minunatele ei proprietati?
O reteta inventata la nevoie, de femeile de la tara, dar care s-a dovedit a fi foarte sanatoasa si satioasa, este turta de malai. Pe vremea razboiului, bunicii o mancau goala, mai apoi au pastrat reteta de baza dar au imbunatatit-o in functie de gust.
Pe vremea razboiului, femeile erau nevoite sa isi puna capul la contributie, iar din putin au invatat sa faca mult.
Mai intai insa, cateva informatii despre beneficiile malaiului pentru sanatate.
Porumbul, din care se face mamaliga contine numeroase vitamine si minerale: vitamina A, vitamina B, C si E, potasiu, magneziu.
Macinat, sub forma de faina de malai, porumbul reprezenta in trecut, principala sursa de „paine” a taranilor romani din cele mai vechi timpuri. Unde mai socotim si faptul ca nu contine gluten!
Boabele de porumb contin substante cu efecte detoxifiante, dar care ajuta si ficatul la eliminarea toxinelor si la mentinerea acestuia sanatos in fata cirozei, insuficientei hepatice sau a altor boli de ficat.
Terciul de malai poate reduce cu 20% riscul de afectiuni ale celulei hepatice.
Mamaliga creste secretia si evacuarea bilei.
Porumbul are proprietati moderate astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice, fiind utilizat in primul rand ca aliment si apoi ca planta medicinala.
Porumbul este o materie prima foarte versatila pentru industria alimentara obtinandu-se o gramada de produsi secundari: amidon, fructoza, sirop de fructoza, furaje, etc
Astfel porumbul este cultivat pe scara larga si a fost unul dintre primele alimente modificate genetic. Astfel o mare parte din porumbul cultivat astazi esta modificat genetic cu repercusiuni inca nestiute asupra sanatatii noastre pe termen lung.
Hai sa-ti facem pofta cu 2 retete simple si delicioase cu faina de malai:
Avand in vedere toate proprietatile porumbului si beneficiile consumului acestei cereale integrale, Minunea Naturii iti pune la dispozitie o reteta veche, traditionala in zona Banatului de munte.
Daca doresti sa te apropii si mai mult de alimentatia stramosilor daci, inlocuieste faina de porumb cu faina de mei.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
Pentru turta de malai dulce se pastreaza ingredientele de baza, se adauga doua linguri de miere sau sirop de agave, un praf de scortisoara, putina vanilie, iar legumele se inlocuiesc cu fructe de sezon.
Se unge o tava (preferabil una cu gaura la mijloc) se toarna aluatul si se coace la 180 grade pana se rumeneste . Timpul de coacere difera in functie de granulatia malaiului, dar se poate aproxima un timp de 30 de minute. Cand turta e gata incepe sa se desprinda de peretii tavii.
Inainte de a opri cuptorul, incearca turta cu o scobitoare. Serveste turta calda, cu branza tofu si iaurt vegetal sau ca atare.
Aceasta reteta se poate face si fara legume/fructe pastrandu-se doar ingredientele de baza.
Daca doriti componentele din articol click pe produsele evidentiate cu verde, sau click aici
Pofta buna!
Daca doriti : Pizza cu blat din faina integrala, low gluten
Azi îți propunem o rețetă de pizza din făină integrală, cu mult mai puțin gluten, fara drojdie, ușor de preparat, delicioasa și sănătoasă, vegetariană sau vegană, fără lactoză.
Gustul de pizza cu blat din faina integrala este foarte aromat iar blatul este subțire și crocant.
Dar și mai important, faina integrala este bogata in fibre, in minerale și vitamine.
Pizza propusă de noi este ușor de digerat și foarte nutritiva fiind adorata de cei mici.
Ingredientele toppingului care se pune pe pizza poți să le alegi un funcție de preferințe, astfel poți opta pentru o pizza vegetariana, vegană sau una care conține și carne.
Pizza este un preparat le care îl adoră toate familia însă variantele din comert sau cele propuse de pizzerii sunt dezechilibrate nutrițional și conțin foarte mult gluten. De aceea, pentru copii dar și pentru cei mari va propunem o varianta sănătoasă dar și foarte gustoasă.
Chiar daca nu te știi cu o intoleranță la gluten, tot este bine sa consumi cat mai puțin gluten deoarece acesta are efect proinflamator ai poate dezechilbra sănătatea colonului.
Nu am ales o varianta de pizza 100% fara gluten pentru că mixurile de faina fara gluten sunt foarte bogate in amidon și în afara faptului că nu au gluten, tot dezechilibrate nutrițional sunt.
La secțiunea ingrediente o să-ți spun exact ce opțiuni ai dacă îți dorești să prepari o pizza 100% fără gluten.
Modul de preparare este unul foarte simplu, nu necesită experiență, doar puțină îndemânare. Respectă întocmai pașii de mai jos și nu vei da gres:
Si ultima recomandare importanta:
serveste pizza alaturi de o salata mare de cruditati!
Video cu aceasta reteta - https://youtu.be/Opv8gu1Ccd4
Salata de boeuf, reteta originala, contine o combinatie greu digerabila si, mai ales in combinatie cu restul preparatelor de sarbatori, poate crea o indigestie. Asadar daca doresti o alternativa sanatoasa sau esti vegan si ti-e pofta de o salata de beuf, iata ce iti propunem:
primele 4 ingrediente se toaca, apoi se amesteca impreuna cu mazarea, cu condimente dupa gust, cu mustar BIO fara zahar si cu maioneza vegetala
Iti dorim pofta buna si succes la alegeri sanatoase!
Gasiti reteta si aici : https://youtu.be/2dDZXO1nv1U