Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 18 mai 2015

Floarea de salcâm aliat al sănătății noastre

Floare de salcalm alb
Încă din primele zile ale lunii mai, și până spre sfârșitul lunii iunie, multe regiuni se îmbibă de un parfum minunat și dulce de salcâm. Este o adevărată splendoare a naturii atunci când salcâmii înfloresc. Florile sunt decorative, arată minunat, sunt și comestibile și le putem folosi la diverse preparate culinare, precum la prepararea gogoșilor în unele regiuni ale țării. Dar puțini știu că floarea de salcâm este un adevărat aliat al sănătății noastre. Floarea de salcâm are puteri terapeutice nebănuite și poate trata și alina dureri din cele mai diverse și mai puternice. Din păcate, foarte puțini cunosc beneficiile pe care floarea de salcâm le aduce organismului nostru. Ciorchinii de floare de salcâm devin un adevărat izvor de sănătate, dacă știm cum să îi folosim.

                                      

Floarea de salcâm este de un real ajutor în arsurile gastrice

 Puțini știu că ar putea să renunțe la medicamentele foarte scumpe pe care le văd în reclame și le cumpără din farmacii pentru a calma durerile de stomac, arsurile gastrice și chiar ulcerul gastric și duodenal. Afecțiunile digestive sunt din ce în ce mai frecvente atât în rândul tinerilor, cât și în rândul adulților datorită unui stil de viață nesănătos, a unei diete neechilibrate și a stresului pe care trebuie să îl gestionăm zi de zi. Floarea de salcâm are proprietăți miraculoase și calmează în câteva minute durerile gastrice. Se poate face și tratament de lungă durată, precum și tratament scurt. În tratamentul de lungă durată, trebuie consumată câte o linguriță cu pulbere de flori de salcâm înainte de fiecare masă, pentru gastrite și ulcer. Puteți ține cura de o lună, cu posibilitatea de a repeta după încă o lună de pauză. De asemenea, puteți prepara o infuzie de flori de salcâm, turnând circa 200 de mililitri de apă fierbinte, clocotită peste o linguriță de flori de salcâm uscate. Acoperiți ceașca timp de 5-10 minute, strecurați și beți lichidul obținut.

Remediu împotriva constipației – pasta din floare de salcâm

Suferiți de constipație? Floarea de salcâm vă este din nou, un aliat de nădejde. Preparați o pastă din floare de salcâm în următorul mod - luați zece linguri de floare de salcâm uscate și măcinați-le bine. Amestecați cu aproximativ cinci lingurițe de miere până obțineți o pastă pe care o puteți consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingură în fiecare dimineață înainte de micul-dejun.

Combateți stresul cu floarea de salcâm

 Floarea de salcâm are efect relaxant, calmant, datorită substanțelor pe care le conține. Astfel, dacă aveți un job stresant sau diverse probleme familiale, vă puteți simți stresat zi de zi și acest lucru își poate pune amprenta asupra sănătății dumneavoastră. O cură de ceai de floare de salcâm este un remediu excelent împotriva stresului, fără a fi nevoiți să luați antidepresive sau calmante. Altfel, beți timp de o lună câte una sau două căni de infuzie de floare de salcâm zilnic și migrenele cauzate de stres vor dispărea garantat.

                                     

Floarea de salcâm – antitusiv natural

 Floarea de salcâm conține ulei volatil, precum și acacina și robinina, doi compuși foarte importanți cu proprietăți antitusive excelente. Infuzia de flori de salcâm, consumată la o temperatură nu prea ridicată poate calma crizele de tuse convulsivă. Dacă aveți posibilitatea, puteți îndulci infuzia cu miere din floare de salcâm.

Tratați insomnia cu floarea de salcâm

 Floarea de salcâm continuă să ne uimească cu proprietățile ei curative, iar următorul inamic al nostru de zi cu zi pe listă pe care floarea de salcâm îl combate, este insomnia. Fie că faceți o cură cu infuzie de floare de salcâm timp de o lună sau consumați floarea de salcâm proaspătă, amestecată cu două-trei lingurițe de miere, sau o adăugați în salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei. Cum să consumați florile de salcâm proaspete și pe timpul rece? Simplu. Adunați flori de salcâm și înveliți-le în pungi de hârtie, iar apoi în pungi de plastic și băgați-le la congelator. Se vor păstra proaspete foarte mult timp iar dumneavoastră le veți putea folosi cu încredere.

Floarea de salcâm - un antidepresiv natural

 Fie că sunteți stresat sau că aveți probleme de natură familială sau profesională, depresia este o boală deosebit de periculoasă, care trebuie tratată prin orice mijloace. Puteți alege să mergeți la un psiholog, să vă prescrie medicul dumneavoastră de familie antidepresive sau să apelați la ceaiul de floare de salcâm, un remediu natural, la îndemâna oricui, care poate face minuni pentru viața dumneavoastră. Tulburările de memorie intră în lista afecțiunilor pe care le tratează floarea de salcâm.
                                            MeliMeloParis.ro

ATENȚIE la utilizarea florii de salcâm!

 Înainte de a începe o cură cu floare de salcâm, trebuie să respectați întocmai indicațiile unui fitoterapeut care vă poate prescrie cantitatea necesară de flori pe care o puteți consuma pentru starea dumneavoastră de sănătate. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează, precum și persoanele alergice la floarea de salcâm și copiii mici trebuie să se ferească să consume floare de salcâm deoarece le pot afecta starea de sănătate. Puteți, oricând, cere sfatul unui medic sau a unui fitoterapeut.

                               MeliMeloParis.ro 

Floarea de salcâm – un remediu multilateral la îndemâna oricui

 Am prezentat beneficiile pe care această minunată plantă le poate aduce pentru sănătatea noastră. Are efecte calmante, și ne ajută să trecem peste greutățile de peste zi, să dormim mai bine, să ne detoxifiem corpul și să ne alinăm durerile de stomac sau tusea în mod natural. Ar trebui să încercăm să îi aflăm proprietățile curative înainte să apelăm la medicamente din farmacii. Substanțele conținute de floarea de salcâm, precum uleiul volatil, substanțele mucilaginoase, acaciina, sunt adevărate mine de aur pentru sănătatea noastră atât din punct de vedere fizic cât și psihic, deoarece floarea de salcâm are și proprietatea de a combate crampele musculare de natură nervoasă de la nivelul stomacului. Acesta este aliatul nostru numarul unu din natură – floarea de salcâm, pe cât de minunată și îmbietoare, pe atât de curativă, terapeutică și cu proprietăți nebănuite.

Citeste : Mai multe studii stiintifice arata clar ca pacientii care fac chimioterapie impotriva cancerului traiesc mai putin decat cei care nu fac niciun tratament!

SURSA : http://dr-catalin-luca.ro/

                                 

duminică, 17 mai 2015

Leacuri pentru cancer

Secolul XXI a venit cu o schimbare in bine la nivelul modului de viata, tehnologia urcandu-ne pe culmi de nebanuit. Din pacate, odata cu aceasta era au aparut si stresul, mancarurile semipreparate si bolile cronice.

Din ce in ce mai multi oameni sunt expusi agentilor carcinogeni in fiecare zi a vietii lor. In acest context, nici nu este de mirare ca rata cancerului creste, pe zi ce trece.
Cum să stăm cât mai departe de această afecţiune necruţătoare.
Nichiduta Alimentele care ţin cancerul la distanţă

1. Fructele de padure, bogate in flavonoide sunt cruciale. Debordand de sanatate si antioxidanti, fructele de padure pot fi un remediu excelent impotriva cancerului, doar ca doctorii nu prea se incumeta sa prescrie acest „tratament” din 2 motive: le este teama ca nu-i vei crede si vei considera ca intreaga vizita a fost o pierdere de timp sau te vei intreba de ce au mai facut medicina, daca stiau ca exista remedii atat de simple… Aceste fructe, alaturi de alte super alimente ar fi mult mai indicate decat chimioterapia, radiatiile si alte medicamente nocive. Este demonstrat ca aceasta boala este rezultatul stresului si al chimicalelor. Asa ca afinele, capsunile, chiar si ciresele ( organice, de preferinta), murele si merisoarele contin o cantinate serioasa de flavonoide (compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin şi au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie), iar zaharul trece direct in pectina (este un regulator al tractului intestinal), care, spre deosebire de zaharurile rafinate, nu sunt nocive. Proantocianidine (tanini condensati) sunt o alta forma de preventie a acestei boli, in contextul in care au capacitatea de a scade inflamatiile, de a reduce presiunea sangvina si de a combate procesul de imbatranire, luptand impotriva radicalilor liberi. Sa mai spunem ca toate aceste substante extraordinare se gasesc in fructele de padure? 

2. Intreaba un medic naturopat despre puterea imunitatii si afla de ce TURMERICUL trebuie sa fie organic. O mare parte din marfa pe care o gasesti in magazine contine un numar ridicat de microbi. Tinctura de turmeric organic ar trebui sa fie tinta ta. Tine minte ca, atunci cand curry contine turmeric, curcumina isi face efectul, iar sistemul tau imunitar este pe cale de a fi intarit. Turmericul contaminat cu tot felul de metale grele si toxine este relationat cu cancerul, distrugerea plamanilor si multe altele, asa ca asigura-te ca il procuri dintr-o sursa naturala.

3. Legume crucifere contin glucosinolati, acestea fiind de natura carcinogena, principalul combustibil al celulelor canceroase. Tocmai de aceea broccoli sau varza pe care o consumi este obligatoriu sa fie de origine organica pentru a-ti face bine, altfel ai putea suferi din cauza acestor legume pline de pesticide, insecticide si ierbicide. In caz ca nu stiai, chimioterapia nu este altceva decat un pesticid. Daca vrei sa te vindeci de cancer, alege metoda usoara: treci la o dieta vegana/organica, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Daca vei consuma legume crucifere bio, vei avea o gramada de beneficii, dar tine minte sa le gatesti foarte putin, pentru a nu-si pierde din proprietatile remarcabile pe care le detin.
Asa ca, unul dintre leacurile cancerului rezida in aceste legume organice: varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, kale, seminte mustar, ridichi, rapita, hrean.
Care este secretul? Vitaminele A, c si E, acestea reusind sa inlature rapid radicalii liberi. De asemenea contin un element cheie: sulful. Asa ca ai grija sa iei zilnic doza de enzime


4. Componentele biologice active ale usturoiului distrug patogenii – poti invinge cancerul natural! Care sunt cele mai bune leacuri pentru a invinge bolile cronice, precum cancerul? Cu siguranta raspunsul nu implica pesticidele si alte substante chimice daunatoare continute de legumelele zilelor noastre. Nutrientii de calitate ar trebui sa fie elementul cheie in dieta noastra. Pana de curand, oamenii obisnuiau sa manance alimentele de provenienta naturala, care nu fusesera expuse ierbicidelor si insecticidelor. Pana acum aproximativ 50-100 de ani asa stateau lucrurile, aceasta fiind inainte de asa-zisa „epidemie” de cancer.

5. Ciupercile au proprietati imunizante extraordinare, tinand departe cancerul. Vrei sa stii despre ce ciuperci este vorba?
Reishi si Chaga sunt doar 2 tipuri de ciuperci considerate super alimente de catre multi specialisti in domeniu. Chaga creste la poalele copacilor siberieni, fiind un adevarat leac pentru multe afectiuni ca: diabetul, cancerul, probleme ale stomacului, fiind un bun imunizant.
                                        Cufarul Naturii

Ciupercile Reishi sunt prescrice ca tratament de catre medicii naturopati chinezi, fiind ideale pentru cei care vor sa traiasca cat mai mult si sanatos, fara cancer sau alte afectiuni cronice.

6. Sanatatea incepe la nivelul intestinelor, iar aici isi intra in rol probioticele. Ce sunt acestea? Probioticele sunt bacterii sanatoase, care au grija de organismul nostru. Acestea se gasesc in forma naturala in iaurt, kombucha, varza murata si alte muraturi. Probioticele se gasesc de asemenea in unele suplimente alimentare. Acestea au rolul de a imuniza organismul si de a-l detoxifica de carcinogeni, precum hormonii artificiali preluati din carnea provenita din comert, scrie suntsanatos.

7. Coenzima Q10, clorofila si carotenul combinate sunt cei trei super „prieteni” ai celor care se confrunta cu cancerul, dar nu numai.
Doar in America, unul din trei oameni va face cancer de-a lungul vietii sale si doar jumatate dintre ei vor invinge aceasta batalie crunta. Iar industria din spatele medicii occidentale nu are niciun interes ca tu sa te vindeci, altfel nu ar mai putea face sume uriase de bani pe seama bietilor suferinzi. Vestea buna este ca-ti pot lua soarta in propriile maini, gasind un tratament in hrana pe care o consumi. De exemplu, legumele de culoare verde inchis sunt bogate in fier, acid folic, vitamine, minerale si antioxidantul coenzima Q10. Acestea iti vor furniza putere si energie, iar durerile si inflamatiile vor fi reduse semnificativ, vor intari vasele de sange, imbunatatind circulatia. De asemenea, Coenzima Q10, clorofila si carotenul iti vor imbunatati vederea, functiile ficatului, iar cancerul va fi la distanta, de asemenea. Daca ai posibilitatea, fa-ti „plinul” cu caroten si clorofila din spanac crud, organic, acesta fiind un leac esential impotriva bolilor cronice, precum cancerul.

8. Doar 10 grame pe zi de fibre te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala. Este un lucru cert ca greutatea in plus ameninta omenirea, iar cine consuma gluten si zahar rafinat in exces, va avea suferit, in special din pricina kilogramelor in plus. Acestea se depun la nivelul abdomenului, coapselor, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor. Dupa aceea, mancarea efectiv putrezeste in intestinele noastre. Din acest motiv sanatatea intestinlor noastre este data peste cap, ceea ce poate duce la mult temutul cancer de colon. Pentru a te curata, multi recomanda cerealele integrale, gratie proprietatilor de curatare si a continutului de fibre. Din pacate, anumite grane sunt modificate genetic sau infestate de pesticide asa ca iti vor face mai mult rau decat bine.
Cel mai bine este sa iti iei „doza” de fibre naturale pentru a fi sigur ca arzi grasimea care nu este necesara corpului tau. Atunci cand mananci fibre usor solubile, problemele specifice digestiei se vor rezolva, conform cercetatorilor. Ce ai putea sa faci? De exemplu poti consuma doua mere, o cana de mazare verde si jumatate de cana de fasole pinto. De asemenea, ar fi ideal daca ai putea consuma secara, prune, pere, banane sau orz, de natura organica. Daca mai adaugi si niste seminte de chia smoothie-urilor tale, poti fi sigur ca esti in siguranta.

9. Un super aliment este propolisul, acesta iti intareste imunitatea, iar tu nu vei mai avea nevoie de niciun vaccin. Am fost crescuti cu ideea ca vaccinurile ne pot salva viata, iar daca nu le facem, riscam sa ne imbolnavim. In realitate, organismul nostru este suficient de puternic pentru a putea face fata acestor provocari, aminoacizii, vitaminele si flavonoidele sustinandu-l din plin.
citeste : Legatura directa intre cancer si alimentatie
Sursa : http://ampress.ro/

                                       

sâmbătă, 16 mai 2015

Ceai de ghimbir in loc de cafea

10 motive pentru care trebuie să înlocuiești cafeaua de dimineață cu 

Ceai de ghimbir!

Nu vei mai vrea sa auzi de cafea dupa ce vei afla BENEFICIILE CEAIULUI de GHIMBIR! Iata 10 motive care te vor convinge sa renunti la viciu…
                                           Nichiduta
Daca esti unul dintre oamenii dependenti de cafeaua de dimineata, ai face bine sa citesti acest articol, iar in acest fel vei afla ce alta bautura minunata iti poate revigora simturile, fara a te afecta in niciun fel.
Este vorba despre CEAIUL DE GHIMBIR, beneficiile sale fiind remarcabile. Iata despre ce este vorba:
1. Actioneaza ca un medicament natural pentru migrene si dureri de cap. CEAIUL de GHIMBIR este binecunoscut pentru puterile sale curative, poate ajuta in cazuri de greata pana la reducerea durerilor menstruale. Savureaza un astfel de ceai de dimineata si iti vei revigora celulele antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii.
Ghimbirul contine substante antiinflamatorii care joaca un rol cheie in combaterea migrenelor si a durerilor de cap. Aceste substante inhiba sinteza prostaglandinelor ( Grup de substante derivate din acizi grasi esentiali, prezente in majoritatea tesuturilor din organism; se obtin si pe cale sintetica. Au rol important in diverse procese fiziologice si patologice) care cauzeaza inflamatii si durere, culminand cu durerile de cap, chiar si stari de voma si greata.
Asa ca, data viitoare cand vei avea o durere insuportabila de cap, fa-ti un ceai de ghimbir si asteapta sa-ti treaca.
                                               Nichiduta
2. Trateaza tusea, raceala si durerile de gat. Deoarece provoaca secretiile de mucus si saliva, CEAIUL de GHIMBIR vindeca TUSEA. GHIMBIRUL are PROPRIETATI ANTIHISTAMINICE, care ajuta in tratarea alergiilor, asa ca te va scapa rapid de tuse si raceala. Pentru efecte imediate, bea doua cani de ceai pe zi.
3. Ajuta in tratarea infectiilor rinichiilor. Ghimbirul contine un ulei volatil, ce are puternice proprietati antibiotice. Gratie celorlalte efecte antiinflamatorii si anti-microbiene, acest condiment are efecte benefice asupra rinichilor. Este un excelent adjuvant in aceste situatii si poate fi luat alaturi de un tratament alopat. Bea o cana de ceai dimineata si una seara, iar beneficiile sale nu vor intarzia sa apara.

                                         citeste si Ghimbirul, inamicul diabetului de tip 2


4. Reduce durerile menstruale. Uleiul volatil continut de ghimbir inhiba producerea hormonilor si reduce durerile provocate de menstruatie. Are de asemenea rolul de a reduce crampele ce pot surveni in aceasta perioada, in acest fel vei scapa de durerile menstruale. Cel mai bine ar fi sa bei o cana de ceai pe zi, inainte cu 2-3 zile de menstruatie.
5. Te scapa de scurgerile nazale. Daca te confrunti cu asa ceva, afla ca ceaiul de ghimbir este un excelent remediu
pentru a controla acest tip de scurgeri sau inflamatii. Acest lucru se petrece tocmai gratie proprietatilor anti-inflamatorii si anti-bacteriene ale ghimbirului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa bei cat mai des ceai de ghimbir.
Nichiduta

6. Stimuleaza sistemul digestiv. Ghimbirul abunda in antioxidanti, acestia avand un rol cheie atunci cand vine vorba de absortia si asimilarea nutrientilor, ajutand astfel in procesul de digestie. De asemenea ajuta la dizolvarea proteinelor prezente in mancarea ta si protejeaza stomacul impotriva ulcerelor, datorita secretiei de mucus. Asa ca, daca suferi din pricina indigestiei sau a aciditatii, bea o cana de ceai de ghimbir, ca sa te revigorezi.
7. Previne mai multe tipuri de cancer. Un studiu recent a aratat ca ghimbirul are abilitatea de a induce moartea celulelor canceroase (apoptoza) si de asemenea suprima activitatea moleculelor proteinelor responsabile cu cancerul. Desi a fost demonstrat ca ghimbirul are un efect benefic in cazul mai multor tipuri de cancer, se pare ca actioneaza cel mai bine impotriva celui ovarian. Daca vrei sa beneficiezi de aceste efecte, bea in fiecare dimineata cate o cana de ceai de ghimbir.
8. Eficient impotrtiva durerilor provocate de artrita. Gratie faptului ca are proprietati anti-inflamatorii, poate ajuta in cazul bolilor cronice, precum artrita. Ceaiul de ghimbir este eficient si pentru durerile musculare.
9. Creste apetitul. In cazul in care nu ai pofta de mancare, ceaiul de ghimbir este din nou raspunsul. Acesta stimuleaza producerea sucurilor digestive, iar in schimb, iti va creste apetitul. Este un excelent remediu natural, ajutand la eliminarea toxinelor din stomac.
10. Imbunatateste circulatia sangelui. In caz ca nu stiai, ceaiul de ghimbir este excelent si atunci cand vine vorba de sanatatea inimii tale. Studiile au aratat ca ghimbirul are capacitatea de a preveni cheagurile, imbunatateste circulatia sangvina si scade colesterolul.

                      citeste si Ghimbirul - “dulapul de medicamente”

CEAIUL de GHIMBIR – cum sa-l prepari la tine acasa?
- ai nevoie de o bucata medie de ghimbir, care se spala si se curata
– se taie in felii subtiri sau bucatele mici
– acestea se pun intr-o cana cu apa fierbinte si se lasa la macerat aprox 10-15 min, dupa care se strecoara
– poti sa adaugi miere, sirop de stevie sau suc de lamaie ( optional)

SURSA : http://www.cunoastelumea.ro/
                                            

vineri, 15 mai 2015

Uleiurile vegetale benefice sanatatii

Uleiul de nuca de cocos

La temperatura camerei, uleiul de nuca de cocos este solid precum untul. Este bogat in vitamina E, vitamina K, acizi grasi Omega 6, grasimi mononesaturate si polinesaturate. Printre beneficiile uleiului de cocos se numara: echilibrarea hormonilor, inhibitor de apetit, ofera energie si stimuleaza metabolismul, echilibreaza nivelul de zahar din sange, stimuleaza functia creierului, imbunatateste imunitatea, etc.


Uleiul de avocado

                                 

Uleiul de avocado este un ulei monosaturat, de culoare verde-masliniu, cu o textura densa. Este bogat in vitamine (A, complexul B, C, D, E, D, K) si minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu si zinc). Printre beneficiile uleiului de avocado se numara: scade nivelul colesterolului rau, protejeaza vasele de sange, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, grabeste vindecarea ranilor, hidrateaza parul si pielea, etc.

Uleiul de arahide

Uleiul de arahide poate fi folosit atat in alimentatie, cosmetica, cat si in industrie. Consumat frecvent, dar in cantitati mici, uleiul de arahide poate imbunatatii starea de sanatate: prevenind bolile de inima, micsorand nivelul de colesterol rau, scazand apetitul, prevenind artrita, constipatia si alte afectiuni. Culoarea uleiului de arahide poate varia, de la un galben puternic pana la un brun-deschis.

Uleiul de nuci de Macadamia

Nucile de Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de nuci din lume, avand cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. Uleiul de nuci de Macadamia mentine pielea supla, hidrateaza pielea, regenereaza podoaba capilara, trateaza cicatricile si vergeturile, previne aparitia ridurilor. Este bogat in acid palmitoleic, acid oleic, acizi grasi Omega-3 si Omega-6.

Uleiul de rapita

Uleiul de rapita este o sursa importanta de acizi grasi Omega-6, acid oleic, acid linoleic, vitamine (A, E, B1 si B2) si minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu si fosfor). Printre beneficiile uleiului de rapita se numara: reduce colesterolul, previne maladia Alzheimer, reduce inflamatiile, tonifica pielea si previne bolile cardiovasculare.

Uleiul de masline
Uleiul de masline are proprietati nutritive extraordinare, fiind si usor digerabil. Este bogat in vitamine (A, B1, B2, C, D, E si K), in antioxidanti si in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Printre beneficiile uleiului de masline se numara: reduce riscul de accident vascular cerebral, reduce acneea, lupta impotriva cancerului la san, imbunatateste memoria, minimizeaza celulita, previne caderea parului, etc.

Uleiul de seminte de dovleac

Uleiul de seminte de dovleac este bogat in acizi grasi Omega-3, Omega-6 si Omega-9, vitamine (A, B, D, E, F si K) si minerale (zinc, calciu, magneziu, seleniu). Datorita cantitatii importante de triptofan din compozitia sa, uleiul de seminte de dovleac ajuta la combaterea stresului si a insomniei. Nutrientii din uleiul de dovleac il recomanda in special pentru mentinerea sanatatii prostatei si a sistemului osos.


citeste si : Despre planta si condimentul Curcuma/Turmeric

SURSA : : http://www.9am.ro/


                                            

joi, 14 mai 2015

Articole pentru copii - magazin online

                         Nichiduta

Magazin Nichiduta

Nichiduta.ro este un magazin online cu articole pentru copii si sportive.
Alegeti categoria dorita si apoi produsul dorit sau dati click pe benere:


Toate  categoriile    
 
Haine si incaltaminte             Alimentatie               Gradinta si scoala

Jucarii lego                            Masinute si motociclete 

Articole pentru gravide         Camera copilului       Jucarii copii

citeste : Legatura directa intre cancer si alimentatie

Nichiduta Nichiduta Nichiduta

Nichiduta


                                                            Nichiduta

miercuri, 13 mai 2015

Papadia: proprietati terapeutice

Floare de papadie
     

Pe plan mondial, papadia (denumire latina = Taraxacum) este foarte raspandita in Europa (Bulgaria, Romania, tarile din fosta Iugoslavie, Ungaria, Polonia), in Asia (India, China, Iran) si America de Nord. Exista si culturi intinse in Germania si Franta, pentru consumul alimentar si in scopuri medicinale.
Papadia se numeste in limbaj popular si buha, cicoare, crestatea, floarea-malaiului, flori-galbene, laptuca, lilicea, niparticli, papa-gainii, pui-de-gisca. Aceasta planta, vazuta pe pajisti si toate intinderile de iarba si considerata de multi o buruiana suparatoare, reprezinta pentru persoanele suferinde o planta de leac deosebit de valoroasa.
Vegis
Proprietatile terapeutice ale papadiei
Tulpinile proaspete de papadie, din care se consuma 5-6 pe zi in stare cruda, ajuta rapid in hepatita cronica (durere foarte acuta pana sub omoplatul drept).
Ele sunt de folos si in diabet. Diabeticii ar trebui sa manance aceste tulpini, pana la 10 pe zi, atit timp cat papadia este inflorita. Se spala tulpinile cu flori cu tot, abia dupa aceea se indeparteaza floarea si se mesteca incet tulpina. Aceasta are la inceput un gust amarui, este acrisoara si zemoasa si se aseamana la gust cu andivele.
Oamenii permanent bolnaviciosi, care se simt abatuti si obositi, ar trebui sa faca cate o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie. Se vor minuna de efectul lor extraordinr.
Papadia ajuta insa si in alte afectiuni, combatand cu succes mancarimile, eczemele si eruptiile pielii, imbunatatind sucul gastric, curatand stomacul de tot felul de substante care se elimina greu.
Tulpinile de papadie proaspete pot dizolva fara dureri calculul biliar; ele stimuleaza activitatea hepatica si biliara. Pe langa saruri minerale, papadia contine substante curative si de sinteza foarte importante pentru inlaturarea tulburarilor de metabolism.

                                  Vegis

Datorita efectului sau depurativ, ajuta si in artrita si reumatism; inflamatiile ganglionilor se retrag, daca se tine pana la sfarsit cura de 3-4 saptamini, cu tulpini proaspete.
In icter si in afectiunile splenice, papadia se foloseste, de asemenea, cu succes. Radacinile de papadie, mancate crud, la fel ca si cele uscate servite la ceai au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, precum si stimulant. Ele fac sangele foarte fluid, fiind considerate un mijloc excelent contra sangelui ingrosat.
Vechile carti despre diverse plante medicinale istorisesc ca femeile foloseau ca produs cosmetic infuzia de papadie, preparata prin oparirea plantei si a radacinii. Femeile obisnuiau sa-si spele cu infuzia respectiva ochii si fata, sperand sa capete astfel un “chip mai luminos”.
Siropul de papadie – Preparare
Siropul de papadie este o bautura delicioasa, racoritoare, cu diverse beneficii pentru sanatate. Modul de preparare este simplu, si se prefera folosirea florilor de papadie in stare cat mai proaspata.
Se pun de 2 ori cate 2 maini pline de flori de papadie intr-un litru de apa rece. Se pune la foc mic pana incepe sa fiarba, sa lasa sa dea cateva clocote bune, se ia oala de pe foc si se lasa totul sa stea peste noapte.
A doua zi, se goleste continutul intr-o sita, se scurge, iar florile se storc bine cu ambele maini. Sucul se amesteca cu 1 kg de zahar nerafinat, la care se adauga o jumatate de lamie taiata felii (coaja se arunca daca a fost tratata cu substante chimice). Atentie insa, prea multa lamaie acreste prea tare siropul. Oala se pune fara capac pe aragaz. Pentru a se pastra toate vitaminele, se da la focul cel mai mic. Astfel, lichidul se evapora fara a fierbe.
Siropul se pune la racit o data, maximum de doua ori, ca sa i se poate stabili adevarata consistenta. Pastrarea pe un timp indelungat il face sa fie prea gros (datorita zaharului concentrat si a procesului de fermentare). Trebuie sa devina un sirop adevarat, viscos, care, uns pe chifla sau painea cu unt de la micul dejun, este absolut delicios.

Papadia: uz intern si extern


Pentru a intelege importanta si beneficiile terapeutice ale tulpinelor si florilor de papadie, iata o lista de produse si preparate din papadie, folosite atat intern (combaterea diverselor boli, afectiuni ale organelor interne, etc), cat si extern (pentru afectiuni dermatologice, rani, reumatism, etc).

Forme de preparare in uz intern
Papadie infloritaa) Infuzie de papadie
Se prepara planta uscata  in 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara si se beau zilnic 2-3 ceaiuri putin amarui, dupa mesele principale, timp de 4-6 saptamani, avand efecte in purificarea sangelui, icter, colecistite, dischinezie biliara, normalizarea circulatiei sangelui, ateroscleroza, reumatism, guta, afectiuni cronice ale aparatului urinar, vindecarea varicelor si ulcerelor varicoase si eliminarea toxinelor din organism.
b) Decoct de papadie

Vegis

Este creat prin amestecul de 40 g de papadie uscata, 20 g frunze de mesteacan, 15 g flori de soc si 25 g scoarta de crusin sau herba de volbura, din care se ia o lingurita de 250 ml apa rece; se fierbe 5-10 minute, se infuzeaza acoperit 15 minute, se strecoara si se beau zilnic 2-3 ceaiuri caldute si neindulcite intre mesele principale, intr-o cura de peste o luna, avand efecte in combaterea obezitatii si celulitei.
c) Salata de papadie
Salata se prepara din 100 g frunze tinere de papadie, recoltate primavara pana in mijlocul verii, care se tin 30 de minute in apa sarata pentru a indeparta gustul amarui; se maruntesc si se amesteca cu 25 g patrunjel verde, 50 g praz tocat, 15 ml ulei, sare, piper, otet si marar. Dupa o cura de doua saptamani are proprietati nutritive la convalescenti si la persoane anemice, aducand organismului un supliment de saruri (ex. calciu, magneziu), compusi proteici si substante antibiotice naturale.
d) Mestecand tulpini (tije) fragede de papadie
Se mesteca in gura, pe stomacul gol, cate 5-8 bucati pe zi, timp de 2-4 saptamani, cu efecte de ameliorare rapida a durerilor reumatice si a inflamatiilor glandulare si hepatice, stimularea functiei vezicii biliare cu dizolvarea si eliminarea calculilor biliari, combaterea dischineziei biliare, gastrite hiperacide, ateroscleroza, guta, depurarea sangelui, afectiuni ale splinei, evitarea starii de oboseala si lipsa de energie.

Preparate pentru uz extern
a) Infuzie din flori de papadie
Infuzia respectiva este folosita pentru spalarea petelor de pe fata (cuperoza).
b) Decoct de papadie
                                                Vegis
Creata din 1-2 lingurite pulbere din radacini, uscate si macinate, la 250 ml apa; se fierbe 5-10 minute, se strecoara si se beau 1-2 ceaiuri pe zi, in caz de eruptii dermatice, eczeme cu cruste, prurit si pentru spalarea parului si a ochilor.
c) Decoct din tije, frunze si muguri de papadie
Decoctul este filtrat de doua ori si folosit cu tampon steril pentru combaterea pistruilor, a albetii pe cornee si limpezirea ochilor. Dupa prepararea decoctului se va adauga o jumatate de lingurita de sare la cana pentru a aduce solutia la concentratia serului fiziologic.
d) Decoct din radacini de papadie
Decoctul respectiv este folosit in special pentru combaterea hemoroizilor, a varicelor si a ulcerelor varicoase, eruptii, eczeme si alte boli de piele.
e) Suc din radacini de papadie
Dupa preparare, se aplica prin tamponari repetate, de mai multe ori pe zi, pe negi, pete rosii, leziuni verucoase cutanate si pistrui. Dupa tamponari se curata tenul cu decoct de papadie sau cu un amestec, in parti egale, din suc de papadie si smantana.
f) Bai locale cu decoct din radacini
Se scalda partea vatamata intr-un vas cu apa rece sau calduta, care contine decoctul respectiv. Acest tratament este benefic pentru combaterea hemoroizilor si a varicelor de gamba.
g) Radacina maruntita si prajita cu smantana proaspata
Se aplica sub forma de cataplasma pe zonele dureroase cu reumatism acut sau cronic, cu repetare zilnica pana la incetarea durerii.

citeste  si : Legatura directa intre cancer si alimentatie
SURSA : http://www.pro-sanatate.com/
                                          Vegis

Reteta cu efect absolut uimitor asupra sanatatii


Dupa ce veti citi combinatia de mai jos, punem pariu ca vei merge de urgenta acasa pentru a incepe sa o prepari, mai ales ca ingredientele le ai chiar in bucataria ta. Nu o sa-ti vina sa crezi cu ce te vei alege dupa ce o vei consuma.


Ingrediente necesare:
– 1 capatana de usturoi
– Suc din 2 lamai
– 100 de grame de miere ecologica
– O lingurita de bicarbonat de sodiu

Metoda de preparare:
Se curata si se taie usturoiul in bucati foarte mici, apoi se amesteca impreuna cu sucul din lamaie, mierea si bicarbonatul. Se transfera amestecul rezultat intr-un borcan de sticla curat si se lasa sa stea timp de 8-10 zile. Dupa scurgerea celor 10 zile este perfect pentru consum. Se pastreaza la frigider.
Aceasta combinatie este facuta de populatia tibetana, care o recunoaste a fi una dintre cele mai bune si usoare combinatii cu un efect absolut uimitor asupra sanatatii.

                                           
Acest „medicament” este consumat de tibetani pentru urmatoarele conditii de sanatate:
– datorita proprietatiilor sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de aparitia cancerului, aparitia diabetului, constipatie, osteoporoza , ajutandu-va la mentinerea unei greutati optime a corpului.
– o multitudine de cercetari indica faptul ca sucul de lamaie combinat cu bicarbonatul de sodiu ar putea salva milioane de vieti aflate in pericolele aparitiei bolilor cronice. Secretul acestei combinatii sta in adaugarea bicarbonatului de sodiu, ingredient care aduce pH-ul din organism in limitele normale. Se spune ca acesta combinatie intre sucul de lamaie si bicarbonat ar fi de 10.000 de ori mai puternic decat orice citostatice.

– usturoiul este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural existent, cercetarile in domeniu dezvaluind faptul ca acesta curata organismul de orice fel de parazit, protejeaza organismul de aparitia diabetului precum si de aparitia multor tipuri de cancer.



Tratament:
– Pentru tratamentul cancerului se administreaza zilnic 3 lingurite, timp de 6 luni pe an, o luna da, o luna nu.
– Pentru prevenirea cancerului si a diabetului se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol, timp de 4 luni pe an (de preferinta in prima luna a fiecarui anotimp)
– Pentru mentinerea unei greutati optime, este necesar sa consumati 7 zile pe luna cate o lingurita dimineata pe stomacul gol, dar nu mai mult de 6 luni pe an.
– Pentru eliminarea parazitilor intestinali, este necesar sa consumati acest amestec zi de zi, timp de 10 zile, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
– Pentru o detoxifiere completa a organismului, se consuma timp de o luna zi de zi, 3 lingurite.

Intrucat aceste ingrediente sunt usor accesibile si ieftine, oferind extrem de multe beneficii, nu ezitati sa incercati aceasta reteta acasa la voi si sa o impartasiti si prietenilor!


citeste si : Cel mai puternic antibiotic si remediu anti-cancer!

SURSA : http://caplimpede.ro/