Uleiul de nuca de cocos
La temperatura camerei, uleiul de nuca de cocos
este solid precum untul. Este bogat in vitamina E, vitamina K, acizi grasi
Omega 6, grasimi mononesaturate si polinesaturate. Printre beneficiile uleiului
de cocos se numara: echilibrarea hormonilor, inhibitor de apetit, ofera energie
si stimuleaza metabolismul, echilibreaza nivelul de zahar din sange, stimuleaza
functia creierului, imbunatateste imunitatea, etc.
Uleiul de avocado
Uleiul de avocado este un ulei monosaturat, de culoare verde-masliniu, cu o textura densa. Este bogat in vitamine (A, complexul B, C, D, E, D, K) si minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu si zinc). Printre beneficiile uleiului de avocado se numara: scade nivelul colesterolului rau, protejeaza vasele de sange, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, grabeste vindecarea ranilor, hidrateaza parul si pielea, etc.
Uleiul de arahide
Uleiul de arahide poate fi folosit atat in
alimentatie, cosmetica, cat si in industrie. Consumat frecvent, dar in
cantitati mici, uleiul de arahide poate imbunatatii starea de sanatate:
prevenind bolile de inima, micsorand nivelul de colesterol rau, scazand
apetitul, prevenind artrita, constipatia si alte afectiuni. Culoarea uleiului
de arahide poate varia, de la un galben puternic pana la un brun-deschis.
Nucile de Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de
nuci din lume, avand cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice.
Uleiul de nuci de Macadamia mentine pielea supla, hidrateaza pielea,
regenereaza podoaba capilara, trateaza cicatricile si vergeturile, previne
aparitia ridurilor. Este bogat in acid palmitoleic, acid oleic, acizi grasi
Omega-3 si Omega-6.Uleiul de nuci de Macadamia
Uleiul de rapita
Uleiul de rapita este o sursa importanta de acizi
grasi Omega-6, acid oleic, acid linoleic, vitamine (A, E, B1 si B2) si minerale
(calciu, fier, potasiu, sodiu si fosfor). Printre beneficiile uleiului de
rapita se numara: reduce colesterolul, previne maladia Alzheimer, reduce
inflamatiile, tonifica pielea si previne bolile cardiovasculare.
Uleiul de masline
Uleiul de masline
Uleiul de masline are proprietati nutritive
extraordinare, fiind si usor digerabil. Este bogat in vitamine (A, B1, B2, C,
D, E si K), in antioxidanti si in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Printre
beneficiile uleiului de masline se numara: reduce riscul de accident vascular
cerebral, reduce acneea, lupta impotriva cancerului la san, imbunatateste
memoria, minimizeaza celulita, previne caderea parului, etc.
Uleiul de seminte de dovleac
Uleiul de seminte de dovleac este bogat in acizi
grasi Omega-3, Omega-6 si Omega-9, vitamine (A, B, D, E, F si K) si minerale
(zinc, calciu, magneziu, seleniu). Datorita cantitatii importante de triptofan
din compozitia sa, uleiul de seminte de dovleac ajuta la combaterea stresului
si a insomniei. Nutrientii din uleiul de dovleac il recomanda in special pentru
mentinerea sanatatii prostatei si a sistemului osos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu