Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

luni, 24 august 2015

Panaritiu: simptome, cauze, diagnostic si tratament

Panariţiu este denumirea pentru infecţia acută de la o mână sau de la un picior (în cazuri rare). Afecţiunea este destul de frecventă şi se produce ca urmare a pătrunderii unui germene (stafilococ) într-unul din degete ca urmare a unei plăgi sau înţepături.
Panariţiul poate fi de două tipuri: superficial şi profund. Panariţiul superficial se găseşte pe pulpa degetului sau pe conturul unghiei şi chiar la înălţimea primei sau celei de-a doua falange. Panariţiul superficial este o inflamaţie care evolua în câteva ore sau în câteva zile şi presupune creşterea în volum a degetului, înroşirea acestuia şi o durere zvâcnitoare ce poate provoca insomnie şi febră. Panariţiul profund se manifestă atunci când un germene este introdus în teaca tendoanelor flectoare ale degetelor sau ca urmare a unei complicaţii a panariţiului superficial. În acest caz infecţia poate atinge osul unei falange (osteita), unul sau mai multe tendoane ale degetului cu teaca lor, o articulaţie dintre două falange (artrita) sau chiar întreaga mână (flegmon). Inflamaţia este intensă şi se manifestă prin imposibilitatea de a mişca degetele în cauză. Această situaţie intervine atunci când este afectată teaca tendonului flector şi antrenează deformarea dureroasă a degetului, în cârlig.
Panariţiul poartă numele şi de paronichie şi înseamnă cam 35% din toate infecţiile mâinilor. Există anumite persoane care sunt susceptibile de a dezvolta afecţiunea, mai precis cei care au profesii ce necesită imersia prelungită a mâinilor în apă, persoanele imunosupresate, cei cu HIV sau cei care sunt supuşi terapiei steroidice.
Simptome
Principalele simptome ale panaritiului sunt durere, sensibilitate şi tumefierea faldului lateral al unghiei. Dacă nu este tratată infecţiapoate afecta unghia de jur-împrejur. Paronichia cronică se manifestă circa şase săptămâni iar durereainflamaţia şi eritemul apar periodic. Paronichia cronică este determinată în principal de Candida albicans.Există şi alte situaţii care duc la prezenţa unor anomalii ale faldurilor unghiei şi implicit la apariţia paronichiei, cum ar fi psoriazisul, candidoza cutanată şi toxicitatea medicamentoasă. Ocomplicaţie a panaritiului profund este septicemia, situaţie în care germenii şi toxinele pătrund în circulaţia sanguină. Pătrunderea germenilor şi toxinelor în sânge este însoţită de stări febrile şi frisoane.
Paronichia poate apărea la pacienţi de orice vârstă. Există anumite condiţii patologice de fond care predispun la paronichie. Acestea fac referire la diabet, obezitate, imunosupresie sau defecte imunologice.  
Diagnostic
Pentru punerea diagnosticului de paronichie este necesară efectuarea unor studii de laborator. Acestea includ coloraţia Gram(ajută la identificarea bacteriei),tratarea cu potasiu hidroxid, tratament Tzanck (infecţie herpetică).
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: candidoza, celulita, dermatita de contact, manifestări cutanate ale HIV, herpes, onicoliza, cercinom cuamos celular, pemfigus vulgaris.
Prevenirea afecţiunii
Prevenţia constă în folosirea unor mănuşi în timpul activităţilor care prezintă risc de înţepătură şi respectarea unei igiene minuţioase în momentul realizării manechiurii.
Tratamentul paronichiei
Pentru paronichia acută tratamentul constă în realizarea unor băi calde ale degetului de 3-4 ori pe zi până la dispariţia simptomelor. În acest timp pot fi administrate şi antibiotice orale. Dacă în urma administrării acestui tratament paronichia nu dispare atunci ea trebuie drenată.
Pentru tratarea paronichiei cronice pacientul trebuie să respecte, în fază iniţială, câteva sfaturi care presupun evitarea expunerii la medii umede sau la iritanţi ai pieliiLeziunile trebuie menţinute uscate. Cazurile uşoare se pot trata cu comprese calde. Totodată, în fază iniţială, afecţiunea poate fi tratată cu antifungice topice. Pacienţii aflaţi în stare severă pot beneficia de ketoconazale şi fluconazale. Un tratament mai agresiv este necesar pentru persoanele care au diabet sau cei imunocompromişi. Există şi terapia chirurgicală pentru paronichie.

SURSA : http://www.sanatateatv.ro/

duminică, 23 august 2015

Sanatate cu flori si frunze de liliac




Desfide orice concurenta in mate­rie de culoare si de miros. 

Cu flo­rile lui parfumate cu ambra si imbracate in cele mai suave nuante de alb, mov si roz, este asul de inima al primaverii si al iubirilor patimase. Ceea ce nu-l impie­dica, totusi, sa fie si un strajer al naturii, paznic sau ajutor la suferintele omenesti. Planta bogata in uleiuri aromate, se bucu­ra de cautare atat in terapiile naturiste, cat si in cosmetica.

Leacuri din flori de liliac

* Diabet. Se recomanda administra­rea unui decoct din muguri de liliac, co­lectati primavara, devreme, cand sunt ga­ta sa "plesneasca". Mugurii se usuca, se rasnesc si se pastreaza in borcane cu filet. Peste doua linguri de pulbere se toarna 200 ml de apa fierbinte, se pune la fiert pe un foc slab (sau baie de aburi) timp de 15 minute, apoi se filtreaza si se aduce la volumul initial cu putina apa fiarta. Se bea cate 1 lingura, de 3 ori pe zi.
* Guta, reumatism, depunere de sa­ruri, artrita. 1. Tinctura: Florile de liliac se pun intr-o sticla de jumatate de litru, pana la gatul ei. Se toarna peste ele alcool de 40 de grade, se lasa la macerat timp de 21 de zile la intuneric, apoi se filtreaza si se storc bine florile. Se beau 30 de pica­turi, cu 50 ml apa, de 3 ori pe zi, inainte de mese, timp de 3 luni. 2. Unguent: doua linguri de flori tocate sau mixate se amesteca bine cu 2 linguri de unt (osanza topita sau untura de gasca), se tin pe baie de aburi 30-40 de mi­nute, se lasa la racit si se pas­treaza nestrecurate, la frigider. Inainte de cul­­care, locurile bolna­ve se incalzesc cu un foen si se frictioneaza cu un­guent. Conco­mi­tent, se bea tinctura din flori, cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
* Rani, lovituri, re­u­matism: la o ceasca de flori de liliac se adau­­ga 0,5 litri de tuica si se lasa la ma­cerat timp de doua saptamani. Se utili­zeaza sub forma de comprese, ce se schim­ba de 3-4 ori pe zi.
* Artrita reumatoida, depunere de saruri in articulatii, pinten osos. Flori uscate de liliac se macereaza in alcool de 40gr. (intr-un raport de 1:10), timp de 8-10 zile, intr-un recipient inchis etans. Se administreaza cate 30 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, cu putina apa. In acelasi timp se freaca locurile dureroase sau se fac impa­chetari cu aceeasi solutie.

Leacuri din frunze de liliac

* Bolile inflamatorii ale rinichilor, pietre. In medicina traditionala este utili­zat extractul din frunze de liliac. Peste 2 linguri de frunze zdrobite de liliac se toar­na 250 ml de apa calda, se aduce la punc­tul de fierbere, apoi se indeparteaza de pe foc si se infuzeaza lichidul invelit in plapuma, timp de 2-3 ore. Se strecoara si se stoarce. Luati 1 lingura, de 4 ori pe zi, inainte de mese. O cura dureaza doua sap­tamani. Dupa o pauza de 2-3 sap­ta­mani, daca este necesar, procedura se poate repeta de 3-4 ori.
* Plagi purulente. Inca din batrani frunzele proaspete de liliac erau renumite in tratamentul tesutului cutanat. Pentru spalarea ranilor, puteti folosi infuzie din frunze. In acest caz, doua linguri de frun­ze uscate se aduc pana la fierbere, cu 200 ml apa, si se infuzeaza timp de 2-3 ore. Se filtreaza si se aplica sub forma de spa­laturi si comprese.


* Raceala cu febra. Preparatele din liliac au proprietati antiinflamatorii si sudorifice. La primele simptome aparute se prepara o infuzie din 2 linguri de frun­ze tocate peste care se toarna 1 cana de apa clocotita. Se infuzeaza o ora, in ter­mos, sau cu vasul invelit in prosop flau­sat. Se bea cate o ceasca de infuzie, de 3-4 ori pe zi, putin incalzita.
* Malarie cu frisoane. Iata o boala ce nu se lasa batuta, in ciuda faptului ca medicina inventeaza vaccinuri si medica­mente tot mai puternice. De aceea e bine sa stim cateva metode de lupta cu febra palustra. 1. Se culeg 20 de frunze tinere, inca lipicioase, de liliac, si se toaca. Peste masa verde se toarna 250 ml de apa clo­cotita. Se infuzeaza (de preferat in ter­mos) timp de 1,5 ore, apoi se strecoara. Se beau cate 100 ml, de doua ori pe zi, di­mineata, pe stomacul gol, cu o ora ina­in­te de masa, si seara, dupa ultima masa, in timp ce bolnavul sta culcat in pat. Sau se beau de trei ori pe zi, cate 100 ml, ina­inte de mesele princi­pa­le. O cu­ra dureaza 10 zile. 2. A­mes­tec care vindeca ma­laria, chiar si atunci cand toate celelalte me­tode nu mai ajuta: se combina 20 g de frunze proas­pete de liliac, 1 lin­gurita de pelin proaspat, cu 1/2 lingurita de ulei de eucalipt. Se lasa la macerat intr-un litru de tuica, in sticla inchisa etans, la intu­neric, timp de 2 sap­tamani. Se beau cate 2 linguri, inainte de mesele principale.
* Guta. Se amesteca parti egale de flori si frunze uscate de liliac. Doua lin­guri de amestec se macereaza in 200 ml de alcool de 70gr. sau tuica, timp de o sap­tamana, la intuneric, agitand periodic. Se filtreaza si se beau cate 20-30 de picaturi de tinctura pe baza de alcool, sau 50 de picaturi pe baza de tuica, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
* Artrita, reumatism, dureri lomba­re. Se amesteca 2 linguri de frunze de liliac tocate sau mixate, 300 ml de suc de ridiche neagra, 200 g de miere de albine si 100 ml de tuica. Amestecul se lasa 24 de ore intr-un borcan cu filet, la intuneric, apoi se foloseste pentru frectii. Inainte de procedura, locurile afectate se incalzesc cu un foen. Inainte de folosire, preparatul se amesteca bine.

SURSA : http://www.formula-as.ro/
Медицина и здоровье - избранное

joi, 20 august 2015

Produse naturiste, cosmetice naturale, suplimente alimentare


                         

Magazin online cu o gama variata de produse naturiste, cosmetice naturale, suplimente alimentare, o gama variata de produse pentru slabit, ceaiuri si tincturi cu extracte naturale, seminte si fructe uscate, uleiuri esentiale si uleiuri cosmetice.


MAGAZIN


                                         



miercuri, 19 august 2015

Hrana inainte de medicamente


Multi doctori care trateaza bolile de inima au tendinta de a prescrie medicamente cunoscute sub denumirea de statine, dar unii medici din Canada incearca o noua metoda: dieta vegana. Bolile de inima sunt pe locul doi in topul cauzelor mortalitatii in Canada. Ucid peste 47 000 de  canadieni in fiecare an.
Dr. Shane Williams este un cardiolog din Bracebridge, Ontario. Urmeaza o dieta vegana din 2010. “Oamenii nu cunosc puterea alimentatiei,” a spus Williams pentru CBC News .In ultimii patru ani, cardiologul a influentat treptat stilul de viata al pacientilor sai.  “Partea dificila este ca necesita mult timp,” a spus Williams. Incepand din 2011, el a inceput sa utilizeze o dieta pe baza de plante pentru pacientii doritori si a inclus ore de consiliere pe tema veganismului. Williams este de parere ca medicii – in special cei cardiologi – ar trebui sa petreaca cel putin o ora cu pacientii lor discutand despre obiceiurile alimentare si oferindu-le alternative. (williamscardiology.com)
Dupa parerea lui, ar face o mare diferenta pentru pacientii dispusi sa faca anumite modificari in dieta.“Am vazut ca se poate si rezultatele sunt incredibile,” a mai spus el.
Un exemplu este Liam Cragg, 59, din Ontario, Bracebridge.In 2012, a ajuns la spital cu simptomele unui atac de cord. Cragg a mers ulterior la medicul de familie care i-a facut o trimitere catre doctorul Williams. Dupa patru luni de regim bazat pe plante, Cragg a observat o mare diferenta. “Am slabit cel putin 13 kg, talia mi s-a subtiat si nu ma mai dureau genunchii,” a relatat Cragg. Williams marturiseste ca petrece cel putin 60 minute cu pacientii la primele consultatii. “Stiu din experienta ca majoritatea cardiologilor petrec in jur de 15 – 25 de minute la primul consult,” declara Williams, care spune ca incearca sa “inteleaga cat mai profund cauzele si motivatia obiceiurilor alimentare ale pacientilor.”
Cardiologul si-ar dori sa vada mai multi doctori care folosesc metode alternative de vindecare, in special prin corectarea comportamentului alimentar. “Majoritatea medicilor, din pacate, nu apreciaza eficacitatea alimentatiei corecte ca alternativa la medicamente,” spune Williams.

Ierbivor vs Carnivor

Si dr. William Roberts, cardiolog patolog proeminent si editor al Revistei Americane de Cardiologie, crede, de asemenea, ca dieta vegana reprezinta solutia pentru bolile de inima din lumea occidentala. Roberts sustine ca bolile de inima sunt cauzate de un nivel ridicat de colesterol datorat unei alimentatii bazate pe carne, in loc de una preponderent vegana.Unii experti sustin ca oamenii sunt meniti sa aiba o dieta bazata pe plante. Carnivorele au dintii ascutiti, pe cand noi ii avem pe majoritatea plati, ideali pentru mestecarea fructelor si legumelor.
“Oamenii sunt mai degraba erbivori, nu carnivori,” spune el. Expertii sustin ca structura dintilor nostri si lungimea tractului intestinal sunt indicatii ale faptului ca oamenii sunt mai inclinati spre o alimentatie erbivora. Carnivorii au dinti ascutiti, pe cand oamenii au majoritatea dintilor plati, necesari mestecarii fructelor si legumelor. Carnivorele au tractul intestinal scurt, dar ale noastre sunt foarte lungi. Consumul de carne a fost asociat cu un risc ridicat de aparitie a bolilor de inima, cancer si diabet si exista multe dovezi care asociaza alimentatia cu bolile.
De exemplu, la populatiile cu alimentatii preponderant vegetariene, cum ar fi cele din zonele rurale din China, Africa centrala, papuasii din Noua Guinea si indienii Tarahumara din nordul Mexicului, bolile coronariene sunt practic inexistente. Cand aceste populatii incep sa adopte alimentatii de tip occidental, cu produse de provenienta animala, incep rapid sa dezvolte boli de inima. Roberts argumenteaza ca o alimentatie pe baza de plante este ieftina si sigura.
“Daca prescriem tuturor medicamente, mii de oameni vor suferi din cauza efectelor secundare, de aceea o alimentatie pe baza de plante este cel mai ieftin si mai sigur mod de prevenire,” spune el.

Statinele pot fi eficiente, dar implica efecte secundare

Autorii au constatat ca multe persoane cu risc ridicat de boli de inima nu luau statine. “Multi dintre cei care ar fi beneficiat cu adevarat, nu luau statine si nu stim de ce,” a declarat Dr. Michael Johansen, autorul principal al studiului.Statinele, medicamente pentru reducerea colesterolului, sunt printre cele mai folosite medicamente si exista argumente pentru eficienta lor, daca sunt utilizate in mod corect. Un studiu, publicat recent in Analele Medicinei de Familie, a analizat 16,712 raspunsuri din partea unor persoane cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani. Toti cei care au primit cel putin doua retete cu statine au fost clasificati drept utilizatori de statine.
‘Statinele ar trebui rezervate celor foarte bolnavi, in timp ce alimentatia sanatoasa ar trebui sa fie la indemana tuturor.’- spune Dr. John McDougall, expert in alimentatie si boli de inima. El spune ca exista multe motive pentru care oamenii nu iau statine, fie nu sunt prescrise de doctori, fie sunt pacienti fara asigurare medicala, sau acestia nu-si iau medicamentele prescrise de medic.
“In calitate de doctori trebuie sa ne asiguram ca pacientii inteleg beneficiile si ca urmeaza recomandarile. Trebuie sa ne asiguram ca toti au acces la medicamente prin asigurarea oferita, precum  si la ingrijire medicala,” spune Johansen. Dr. John McDougall, medic American si specialist in probleme de alimentatie si boli de inima, spune ca statinele ar trebui sa fie o ultima solutie. McDougall este de parere ca bolile de inima pot fi prevenite si tratate printr-o alimentatie bazata pe alimente cu amidon, legume si fructe, dar fara produse animale
“Statinele ar trebui rezervate celor foarte bolnavi, in timp ce alimentatia sanatoasa este la indemana tuturor,” spune McDougall.

Hrana inainte de medicamente

Williams se concentreaza pe prevenirea bolilor.’Cea mai buna metoda de preventie este consumul de verdeturi, fructe si legume in loc de carne,’ spune Dr. William Roberts, expert in sanatatea cardiovasculara. (williamscardiology.com). “Firmele producatoare de medicamente ne spun ca doar 10 la suta din colesterolul din sange provine din ceea ce consumam, restul este produs de ficat. Dar ce nu ne spun este ca alimentatia noastra determina ficatul sa produca colesterol in exces – o omisiune destul de grava din partea lor,” spune Williams.
Placile ce se depun pe artere sunt facute din colesterol, dar daca nivelul de colesterol este suficient de scazut, atunci corpul nu are ce depunere sa formeze.
Sursa utilizata:http://viataverdeviu.ro/

Stirul o buruiana cu beneficii pentru sanatate !



Amarantul (Amaranthus retroflexus – cunoscut popular sub denumirea de stir) este o planta cu frunze late, originara din jumatatea de sud a Americii de Nord. Face parte din familia Amarantacee, care mai include sfecla, sfecla elvetiana, spanacul si quinoa si se caracterizeaza printr-o crestere si raspandire rapide . De fapt, amarantul este asa de agresiv incat multi gradinari il considera mai degraba o buruiana care le ameninta restul plantelor.
Ceea ce este pacat, avand in vedere ca amarantul este extrem de nutritiv. Semintele asemanatoare cu cerealele reprezentau o sursa esentiala de nutrienti pentru indienii americani, ramanand o mancare populara in Mexic si America de Sud. Acest articol doreste sa evidentieze cateva beneficii pentru sanatate ale acestei plante care nu pare sa fie apreciata indeajuns.

Motive ca sa incluzi amarantul in alimentatie

Sursa completa de proteine — In functie de calitatea sa, amarantul poate contine intre 13 si 19 procente de proteine, ceea ce reprezinta mult mai mult pe gram decat alte cereale precum orezul, sorgul si secara. Important de retinut ca aceasta sursa de proteina contine toti cei opt aminoacizi esentiali (inclusiv lizina, un aminoacid ce lipseste din aproape toate cerealele), fiind o sursa completa de proteina. Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea si repararea celulelor, transmit semnale corpului, faciliteaza distribuirea substantelor in corp si multe altele. Fara ele practic ne-am “descompune”.
Nu contine gluten – La fel ca hrisca si quinoa, amarantul nu contine gluten. Desi cei cu intoleranta la gluten si afectiune celiaca se vor bucura sa afle vestea, tot mai multe dovezi indica faptul ca glutenul nu este bun pentru nimeni – inclusiv cei care nu prezinta sensibilitate la gluten. Conform Dr. Alessio Fasano, glutenul activeaza o proteina denumita zonulina care face legatura intre celulele intestinale, declansand un raspuns imunitar. (2) Glutenul contine si acid fitic, un compus care neutralizeaza multe minerale importante, precum magneziul.
Beneficii pentru inima — Desi studiile despre amarant sunt limitate, apar cercetari care evidentiaza beneficiile acestuia pentru sistemul cardiovascular. Un studiu publicat in Grasimile pentru Sanatate si Boli in 2007, de exemplu, a descoperit ca uleiul de amarant poate ajuta pacientilor ce sufera de boli coronariene. (3) Un alt studiu mai recent, publicat in Stiinta Proteomica in 2014, a descoperit ca amarantul are potential in tratarea arteriosclerozei, sau ingustarea arterelor. (4)
Bogat in fibre alimentare — Conform unor statistici asupra continutului nutritiv, o cana de amarant contine 5.2 grame de fibre alimentare, sau 21 % din doza zilnica recomandata (DZR). (5) Mare parte din aceste fibre sunt insolubile, ramanand intacte la trecerea prin tractul intestinal si declansand un efect laxativ. Cu toate acestea, amarantul contine si fibre solubile, care au nevoie de apa, incetinesc digestia si produce beneficii reducand nivelul colesterolului. De aceea amarantul este potrivit si in curele de slabire.
Dens in minerale — Cea mai apreciata calitate a amarantului este concentratia densa de minerale esentiale. O cana de amarant gatit ne furnizeaza DZR de fier, 40 procente din DZR de magneziu (80 % din populatia din tarile dezvoltate se estimeaza ca are deficit de magneziu), 36 procente din DZR de fosfor si o cantitate foarte mare in procent de 105 % din DZR de mangan. Amarantul contine si doze semnificative de calciu, potasiu, zinc, cupru si seleniu. Pe de alta parte, nu are aproape nicio vitamina, exceptand vitamina B6 si acidul folic. (5)
Amarantul se consuma de regula sub forma de seminte, flori si ulei. Desi se pare ca este rezistent la pesticide, este preferabil sa achizitionati produsul organic, pe cat posibil.
Surse : http://viataverdeviu.ro/

vineri, 14 august 2015

Reteta cu multe beneficii pentru sanatate




Lamaie, Usturoi, Ghimbir, Otet din cidru de mere, Miere… 5 ingrediente comune, dar extraordinare, adunate intr-un preparat miraculos, cu multiple beneficii asupra inimii, a sistemului imunitar, dar si a starii generale de sanatate.
Iata o reteta miraculoasa despre care se spune ca este veche de 4000 de ani, avand rezultate remarcabile asupra starii de sanatate a organismului.

Reteta de mai jos este folosita drept remediu naturist de multe persoane atat in preventie, dar si ca metoda de vindecare a anumitor boli. Se spune ca aceasta reteta te ajuta sa te bucuri de o sanatate excelenta, avand numeroase beneficii asupra organismului.
Reteta cu lamaie, ghimbir, usturoi, miere si otet din cidru de mere stimuleaza si intareste sistemul imunitar al organismului, scade tensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului, previne racelile si infectiile, dar este de mare ajutor si in tratarea anumitor afectiuni si boli precum guta, hemoroizi, artrita si dureri ale articulatiilor. 
Reteta poate fi folosita si in cazul astmului, dar si de catre cei care se confrunta cu probleme ale circulatiei si ale inimii.

Ingredientele elixirului

– ½ ceasca suc proaspat de lamaie
– ½ ceasca suc de ghimbir (daca nu ai cu ce sa obtii sucul, poti folosi o bucata de ghimbir de 4-5 cm)
– 25 catei de usturoi
– 1 ceasca de otet din cidru de mere organic
– 1 ceasca de miere (neaparat naturala, organica!)

Reteta clasica a elixirului: Mod de Preparare

Amesteca intr-un bol jumatate de ceasca de suc proaspat de lamaie, jumatate de ceasca de suc natural de ghimbir. Intr-un blender, pune cei 25 de catei de usturoi si mixeaza la viteza mare. Peste pasta de usturoi obtinuta, adauga si o ceasca de otet din cidru de mere (atentie, doar otet din cidru de mere si otet din cidru de mere natural). Mai amesteca putin cu ajutorul blenderul si apoi adauga peste mixtura o ceasca de miere, dar si sucul de lamaie si sucul de ghimbir. Amesteca toate ingredientele din nou la blender.
Cand mixtura este gata si este omogena, pune-o intr-un recipient de sticla (pahar sau sticla, neaparat de sticla!), avand grija sa nu optezi pentru plastic. Recipientul se lasa la frigider pentru cel putin 5 zile, amestecand ocazional continutul prin agitare, dupa care se consuma in dozele recomandate. Doza normala este de 2 lingurite din aceasta solutie, dizolvate intr-un pahar cu apa calduta. Se consuma inainte de micul dejun, pe stomacul gol. In cazul in care doriti, puteti apela si la o a doua doza, care se ia seara, inainte de culcare. In functie de problema de care suferiti, doza si modul de administrare a solutiei difera putin.

In cazul in care te deranjeaza sau nu poti tolera mirosul puternic al usturoiului, poti adauga in acest elixir, ca o metoda de atenuare a aromei, frunze proaspete de patrunjel. De asemenea, dupa fiecare doza consumata din acest elixir, poti consuma patrunjel crud pentru a scapa de mirosul de usturoi.

In ce afectiuni poate avea efecte pozitive miraculosul preparat?

Artrita: Amesteca o lingurita din mixtura in jumatate de ceasca de apa calduta. Este preferabil a fi consumata seara, inainte de culcare.
Hipertensiune Arteriala: Pentru a-ti normaliza tensiunea arteriala, cantitatile ingredientelor variaza putin fata de reteta originala. De data aceasta, este indicat sa faci preparatul din 2 cesti de apa, 18 catei de usturoi, 2 linguri de otet din cidru de mere si 3 linguri de miere. Amesteca bine ingredientele cu ajutorul blenderului si fierbe la foc mic sau mediu timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, pune solutia intr-o sticla de sticla si pastreaz-o in frigider. Consuma 3 linguri din acest preparat de trei ori pe zi.
Astm: Consuma o lingurita din solutie dimineata, pe stomacul gol, si vei putea respira mai usor in scurt timp.
Cancer: In acest caz, se dubleaza cantitatea de usturoi care este folosita in mod normal pentru prepararea potiunii. Prin urmare, cand prepare leacul, in loc de 25 de catei de usturoi pune 50. In rest, se pastreaza cantitatile ingredientelor. Din sucul obtinut astfel, se consuma cate 2 lingurite de trei ori pe zi.
Colesterol marit: Aceasta solutie este recomandata si pentru a scadea nivelul colesterolului rau din sange. In acest sens, adauga o lingurita din aceasta solutie intr-o ceasca de apa fierbiente si consuma de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.
Afectiuni ale inimii: Reteta folosita in tratarea afectiunilor inimii este identica cu cea folosita pentru a scadea tensiunea arteriala (vezi mai sus). Bea jumatate de ceasca din solutia preparata astfel de aproximativ 3 ori pe zi.
Acnee: Cu ajutorul unui disc demachiant de bumbac, fa comprese cu aceasta solutie in fiecare noapte.
Indigestie sau gaze in stomac: Adauga 2 linguri din solutia preparata dupa reteta clasica intr-o ceasca cu apa si incalzeste-o pe aragaz la temperatura la care iti incalzesti de obicei apa pentru ceai sau cafea. La primele semne de disconfort, ia cateva inghitituri din aceasta solutie.
http://www.frunza-verde.ro/

miercuri, 12 august 2015

Avocado pentru sanatatea inimii si supletea taliei


Exista mitul conform caruia alimentele grase iti infunda arterele si iti captusesc coapsele.  Dar nu este intru totul adevarat, mai ales cand vine vorba despre fructul cel mai gras de pe planeta – fructul de avocado .
De fapt, stiinta are numai cuvinte de lauda pentru avocado cand vine vorba de protejarea inimii si mentinerea unei greutati sanatoase. Recent Consiliul HASS pentru Avocado (The HASS Avocado Board = HAB) a autorizat efectuarea unei analize a studiilor facute asupra fructului de avocado si a nutrientilor acestuia.[1]
Analiza citeaza 125 de studii si alte surse care sprijina proprietatile pentru sanatate, cunoscute si potentiale, ale fructului de avocado. Acesta contine o multitudine de vitamine, minerale, grasimi si fitochimicale. Doar o jumatate de avocado (cca 68 grame) contine urmatorii nutrienti:
Fibre alimentare4.6 grame
Potasiu345 mg
Sodiu5.5 mg
Magneziu19.5 mg
Vitamina A43 mcg
Vitamina C6.0 mg
Vitamina E1.3 mg
Vitamina K114 mcg
Folat60 mcg
Vitamina B-60.2 mcg
Niacina1.3 mg
Acid pantotenic (Vitamina B-5)1.0 mg
Riboflavina (Vitamina B-2)0.1 mg
Colina10 mg
Luteina/Zeaxantina185 mcg
Fitosteroli57 mg
Acizi grasi monosaturati6.7 grams
Zaharuri0.2 gram

Sursa foto : http://goo.gl/eKznAe
Uleiul de avocado contine 71% grasimi mono nesaturate, 13% grasimi poli nesaturate si  16% grasimi saturate. Pe masura ce avocado se coace, grasimile saturate scad si cele nesaturate cresc.
Profilul nutritional se adauga la o lista lunga de proprietati pentru sanatate. Iata cateva dintre acestea.

Fructele de avocado sunt bune pentru inima

Opt studii clinice preliminare arata ca un consum de avocado este foarte bun pentru sanatatea cardiovasculara.
Date din Sondajul de Analiza a Nutritiei si a Sanatatii Nationale (NHANES) 2001-2006 arata ca persoanele care consuma avocado au un nivel de colesterol bun HDL mai ridicat. Acestia au si un risc mai scazut de sindrom metabolic, greutate mai mica (indice de masa corporala), precum si o circumferinta a taliei mai mica.[2]
In primul studiu clinic despre avocado in 1960, barbatii care au consumat intre jumatate de avocado si unul si jumatate pe zi nu au inregistrat marirea colesterolului. De fapt, jumatate dintre barbati si-au redus colesterolul intre 9-43%. Si niciunul dintre subiecti nu a luat in greutate cand au adaugat fructele de avocado in alimentatie.[3]
De atunci cel putin sase alte studii au aratat ca introducerea fructelor de avocado in alimentatie are efecte pozitive asupra grasimilor din sange in comparatie cu o alimentatie bogata in carbohidrati si cu continut scazut de grasimi.
Asa cum au aratat cercetatorii Hass, un avocado (cca 136 g) are un continut nutritiv si fitochimic foarte similar cu o cantitate echivalenta cu 42.5 g de nuci bune pentru inima (migdale, fistic, sau nuci romanesti), insa mai putin de jumatate din caloriile continute de acestea.
Nutrientii care fac din avocado un fruct benefic pentru inima sunt:
  • Fibrele alimentareCarbohidratii din fructele de avocado contin circa 80% fibre alimentare, dintre care 70% sunt insolubile iar 30% fibre solubile.[4]
  • Foarte putin zahar. Fructele de avocado contin foarte putin zahar comparativ cu alte fructe. Aportul lor glicemic este aproape zero. Principalul zahar din avocado este un compus din sapte atomi de carbon. Jumatate de avocado contine cam doua grame din acest zahar (perseitol). Dar perseitolul nu este considerat zahar pentru ca nu se comporta din punct de vedere nutritional ca zaharul.[5] Studiile arata ca D-manoheptuloza din avocado mentine glucoza din sange sub control, precum si greutatea corporala.[6]
  • Potasiu.Un avocado are de doua ori mai mult potasiu decat o banana. Studiile clinice arata ca potasiul regleaza presiunea sangelui in corp. Fructele de avocado au si foarte putin sodiu in compozitie.
  • Vitamine antioxidanteFructele de avocado contin niveluri semnificative din vitaminele C si E. Studiile clinice arata ca o combinatie intre vitaminele C si E ar putea incetini dezvoltarea arteriosclerozei la persoanele cu colesterol ridicat.[7]
  • Vitaminele B. Avocado este o sursa sanatoasa de B-uri. Deficientele de vitamina B precum folatul si B-6 pot mari nivelul homocisteinei. Nivelul ridicat de homocisteina poate reduce sanatatea endoteliala vasculara si mareste riscul bolilor cardiovasculare.
  • Avocado are cea mai mare capacitate antioxidanta solubila in grasime dintre fructe si legume.[8] Principalele carotenoide continute de avocado sunt o subcategorie denumita xantofile. Acestea sunt antioxidanti solubili in grasime. Carotenoidele xantofile includ luteina, ?-criptoxantina, si zeaxantina.
Rezultatele unui studiu prospectiv despre Arteroscleroza in Los Angeles arata ca un nivel ridicat de plasma xantofila poate proteja impotriva arteriosclerozei timpurii.[9]
In fructele de avocado Hass, xantofilele luteina si criptoxantina reprezinta cam 90% din totalul de carotenoide. Nivelul cel mai ridicat de carotenoide sunt concentrate in pulpa verde inchis a fructului chiar sub coaja, spre deosebire de verdele mai deschis din interior sau partea galbena de langa sambure.
Corpul tau are nevoie de grasime pentru a absorbi si a folosi carotenoidele. Fructele de avocado contin in mod natural mari cantitati din ambele. Studiile arata ca daca adaugi un avocado la salata fara sos, sau il servesti cu sos de rosii se mareste absorbtia de carotenoide in organism de 2–5 ori.[10]

Avocado ajuta la pierderea in greutate

Mai multe studii clinice arata ca fructele de avocado ajuta la pierderea in greutate.
Intr-un studiu, 61 de persoane obeze sau supraponderale au fost incluse intr-un studiu de pierdere a greutatii. Jumatate dintre ei au inlocuit un avocado si jumatate (200 grame) in fiecare zi cu 30 grame de alt gen de grasime, margarina sau ulei. Dupa sase saptamani grupurile pierdusera la fel din greutate, index de masa corporala (IMC), si procent din greutatea corporala, desi grupul cu avocado consumase, de fapt, mai multe grasimi.[11]
Iar intr-un studiu incrucisat randomizat, 26 de adulti supraponderali sanatosi, care au consumat cate o jumatate de avocado la pranz, au declarat ca li s-a micsorat considerabil apetitul si le-a crescut senzatia de satietate.[12]
Intr-un alt studiu pe animale, acestea au fost hranite cu alimente grase cu sau fara adaos de avocado. Dupa 14 saptamani, grupul care primea avocado a inregistrat un IMC si o masa de grasime mai mica, precum si colesterol LDL redus. Cercetatorii cred ca avocado a stimulat si activitatea adiponectinei, un hormon secretat de celulele de grasime care regleaza glucoza din sange. Un nivel ridicat al adiponectinei contribuie la un risc redus de obezitate.[13]

Alte beneficii pentru sanatate ale fructului de avocado

Alte studii arata ca nutrientii din avocado pot avea efecte anti-imbatranire datorita capacitatii lor antioxidante. Pot preveni, astfel, deteriorarea ADN-ului, osteoartrita si deteriorarea ochilor.
Mai multe studii preclinice arata ca substantele componente din avocado protejeaza sanatatea pielii intensificand activitatea de vindecare a ranilor [14] si reducand efectele UV.[15]
Extractul de xantofila s-a aratat in studii preclinice ca poate combate Helicobacterul pylori. Cercetatorii cred ca are si un efect potential in cazul ulcerelor gastrice, asociate cu risc de cancer gastric.[16]
Studiile la nivel celular din domeniul cancerului la prostata arata ca avocado are efecte antiproliferative si antitumorale.[17]
Avocado este deseori considerat leguma, insa el este de fapt un fruct. Desi exista peste 25 de soiuri, Hass este in prezent varietatea cea mai cunoscuta pe tot globul. Soiul California Hass are o coaja mai aspra, verde inchis sau neagra. Soiul Fuerte are o coaja mai neteda, de un verde mai stralucitor.
Cand cumperi avocado, cauta unul deja moale. Nu ar trebui sa aiba pete negre sau crapaturi.
Daca nu este suficient de copt, nu-l pune la frigider. Lasa-l intr-o punga maro de hartie cateva zile pana se coace. Ca sa grabesti procesul trebuie sa-l pui langa o banana sau un mar. Dupa ce s-a copt, il poti tine la frigider pana la o saptamana.
Daca tai un avocado, va deveni repede maro in contact cu oxigenul din aer. Daca folosesti doar o parte din avocado, stropeste restul nefolosit cu lamaie sau otet pentru a preveni oxidarea.
Sau, si mai bine, mananca-l pe tot. Iti face bine.

SURSA : http://viataverdeviu.ro/